Red Queen #1

Victoria Aveyard
10 Şubat 2015
HarperTeen
Orijinal Adı:
Red Queen, (Red Queen #1)
Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

2024 16. kitabı
Kitabı %60 kadar okudum sonrasını getirmekte çok zorlandım. Ana karakterden hoşlanmadım çok bencil, yaptıklarının sonuçlarıyla karşılaşınca mızmızlanan , insanları öldürmeyi göze alıyor ölünce de kendisi dışında herkesi suçluyor. Bi yerden sonra kitap bitsin diye hızlı hızlı okudum. Sondaki plot twist bile etkilemedi beni o derece kitaptan ayrışmıştım duygu anlamında. İngilizce okudum. Serinin diğer kitaplarında ne oluyor diye internetten 5dklık bi yazıyı okudum herşeyi özetlemiş. Vakit kaybetmeyin bu seriyi okuyarak tek diyeceğim bu.
Red QueenVictoria Aveyard · HarperTeen · 20153,442 okunma
2025 12. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 22:42
mavenin mamas boy oldugunu cok kez soylemislerdi zaten o yuzden pek sasirmadim ama lucasa cok uzuldum cal'in marei degil de halkini secmesi baya mantikliydi bu arada bence ihanet sayilmamali uzgunum ama tek bir kisi yuz binlere degmez yani
Red QueenVictoria Aveyard · HarperTeen · 20153,442 okunma
Kızıl Kraliçe
2021 48. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2021 02:38
Hayatımda okuduğum en güzel seri kitabı. Hiç bu kadar iyi beklemiyordum. Açıkcası her tarafta görüyor ve biraz da abartıldığını düşünüyordum. Fakat okuyunca gerçekten abartılması gereken bir kitap olduğuna karar verdim. Şimdi şöyle bir düşünün; insanların kana göre sınıflandırıldığı bir yer, birisinin kanı gümüş akarken diğerlerinin kanı kırmızı akmakta. Gümüşlerin özel güçleri var ve kızıllara zulüm yapmaktadırlar. Gümüşler güç ve kudret, kızıllar ezik ve ezilmiş... Ve bu kızılların eşitliği, özgürlüğü için savaşan kırmızı muhafızlar... Gümüş prens Maven'in nişanlısı kızıl Mare. Evet bu ikisi nasıl bir araya geldi diye düşünüyorsunuz şuan, bunun cevabını kitabı okuyarak bulabilirsiniz. Maven'in üvey kardeşi, krallığın bir sonraki varisi Cal. En kötüsüde kardeşi Maven'in nişanlısına vurgun. Ben ilk başlarda Maven ile Mare'yi yakıştırıyordum, fakat sonlarda gönlüm Cal'e doğru kaydı. Kitapta ihanet üstüne ihanet yaşanıyor. Gerçekten güvendiğim dağlara kar yağdı. O şahısın adını vermek istemiyorum, lakin içimde halen onu kötü biri olarak kabul etmek gelmiyor. Gerçeklere körüm bu konuda 🥲 Mare; aslında kanından dolayı bir kızıl ne garip ki özel güçleri var. Aslında o ne kızıl ne de  gümüş, bu ikisinden daha güçlü. Kızıllara yapılan zulmün karşısında. Bu eşitsizliğe son vermek için çabalayan ve kendini ihanetin içinde bulan güçlü devrimci bir kız. Ah! İkinci seri için sabırsızlanıyorum. Maven Mare Cal Bu üçlüyü nasıl bir gelecek bekliyor... Ne olursa olsun sadece kızılların geleceğinden eminim. Çünkü onlar sonunda eşitliğe ve özgürlüğe kavuşacak, zulüme uğramadan bir hayat yaşayacaklar. Kırmızı muhafızların da dediği gibi; kızıl bir şafak gibi yükseleceğiz...
"Home"
2025 20. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 01:05
Bu kitabı ikinciye okudum bu hafta ve evime döndüğümü hissettim gerçekten. Okuduğum çok daha güzel kurgular olmasına rağmen Mare'i ne kadar sevmesem de Kızıl Kraliçe benim için her zaman çok özel olacak. Bu evreni ve Maven'ı çok seviyorum.
KIZIL BİR ŞAFAK GİBİ YÜKSELECEĞİZ
2026 23. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2026 20:51
Verdiğim paradan ötürü ve çoğu kişinin bayıldığı bu seriden mükemmel ötesi bir kitap bekliyordum ancak şu an bu kitap hakkında söyleyeceğim tek şey fena değildi olacak. Öncelikle kitap bir arkadaşınızın size yeni izlediği filmi anlatması gibi özet geçerek anlatılmış,kurgusu çok güzel olmasına rağmen anlatımı sönük kaldı.Bazen ben bölüm falan mı atlıyorum dediğim de oldu yani.Detaysızdı.Kusura bakmayın ama ben detay insanıyım.Buna akıcı anlatım mı diyorsunuz ne diyorsunuz bilmiyorum ama benim lugatımda detaysız kitap olmaz. Bu kitapla ilgili yakınacağım bir diğer konu ise içinde romantizmin hiç işlenmemesi.Karakterler resmen hiç diyaloğa girmedi,yakınlaşmadı.Bir anda öpüştüler ve ben bundan hiç hazzetmedim. Yeteri kadar yerdim birazcık da övelim.Karakterlerinden en çok Julian'ı sevdim.Açıkçası bana Dumbledore'u hatırlattı.Sözlerinden en sevdiğim sanırım "Herkes herkese ihanet edebilir." Kitabın anlatımı çok detaysız olmasına değinmiştim.Öte yandan 26.Bölüm ve Sonraki bölümler açıkçası çok güzeldi.Fakat sadece 90 sayfa için okumaya değdi mi bilmiyorum.Umarım diğer kitapları güzeldir.
2025 58. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 14:29
Büşra Kızıl Kraliçe Victoria Aveyard Bugün sizlere 10 yıl öncesi yazılmış bir seri ile geldim. Seriye aslında başlamayı uzun süredir düşünüyordum ama bugüne kısmetmiş. Belki çıktığı dönem okusam daha fazla düşebilirdim kitaba ama bu tarz konulu pek çok kitap okuduğum için sevsem de bayıldım denemez. Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; dünyada artık sadece iki kan grubundan oluşan insan kitlesi bulunmaktadır. Gümüşler( kıymetli halk, özel güçleri olan, çoğunluğunun zengin olduğu) ve Kızıllar( hayatlarını sürünerek geçiren, yaşam mücadelesi veren). Mare bir Kızıl olmasına rağmen yolu Krallığa düşer ve orada şimşek/elektrik gücü olduğunu fark eder. Ama o sırada Gümüşleri indirmek isteyen bir devrim kitlesinin de içeride ki adamı olur. Ve ihanetler, komplolar böylece başlar Hükümeti devirmek,Krallığa, Halka savaş açmak bana biraz #açlıkoyunları 'nı anımsattı. Mare tam gri bir karakterdi benim için. Özel gücünü keşfedince hemen herkesi yenen süperman olmadı, gücünün faydasını bile çok görmedi açıkçası bu da hoşuma gitti Kendince doğru bildiği şeyi yapmak uğruna aldığı kararlar bir yandan bana bencilce gelse de diğer yanım onu da anladı maalesef. Ama kendisi nasıl bir algı ile yetişti ise Cal'ın da öyle yetiştiğini unutup onu düşman bellemesi de aşırı saçma idiCal'e karşı değişen tutumu ve azıcık da saflığı da gerdi yani beni. Tam gri bir karakterdi Cal ve Maven kardeşler arasında ben Cal'a düştüm patır kütür. @otostopcunungalaksikitapligi kendisi ise Maven'ci idi. Gerçi ikimizden birini sonunda yıkan bir olay patladı Kitap sonlara kadar aslında biraz sakin gitti, sıkıcı değildi ama öyle buram buram bir heyecan yoktu. Son elli sayfada ise vites arttırdıBURAM BURAM KÖTÜ KARAKTER OKUMAYI ÖZLEMİŞTIM X karakteri bu kötü olmayı layığı ile yerine getirdi. İçimden
2019 5. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2019 16:08
Bilim kurgu ve fantastik türde kitaplar okumayı çok sevdiğim gibi, genç yetişkin kitapları okumayı da seviyorum. Kendi deyimimle 'çerezlik' olan bu kitapları okuma zorluğu yaşadığım dönemlerde, iki ağır kitabın arasında ya da zor okuduğum bir kitapla birlikte okuyarak kendimi biraz rahatlatıyorum. Kızıl Kraliçe'de benim çok kısa sürede ve çok rahatlıkla okuduğum kitaplar arasına girdi. Kitabın türü her ne kadar fantastik olarak belirlenmişse de tür konusunda kesin bir ayrıma gidilemeyen kitaplardan. Fantastik ve bilim kurgunun iç içe geçtiği bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Hikaye, ırk ayrımı ve bir ırkın diğeri üzerinde üstünlük kurması temellerine dayandırılmış. İnsan ırkı kan rengine göre gümüşler ve kızıllar olarak ikiye ayrılmış ve gümüş ırk üstün yetenekleri sebebiyle kızıl ırkın üstünde hakimiyet kurarak ayrıcalıklı, zengin ve güçlü bir konuma gelmiş. Hatta ülkenin yönetimini de ele geçirmiş. Ana karakterimiz ve anlatıcımız, alt sınıftan bir kızıl olan, yanlış hatırlamıyorsam 16 yaşındaki Mare. Kurgunun geneline distopyan bir hava hakim. Ve birçok distopyada olduğu gibi asiler sessiz ama sağlam adımlarla yükselmeye başlıyor. Kurgunun temelinde gümüş-kızıl çatışması yani bir ırk savaşı yerleştirilmiş. Burada belirtmem gerekir ki, bu kitap genç yaştaki okurlar açısından daha tatminkar bir okuma sağlayabilir. Ben yaşım itibariyle ergenlik dönemi karakterlerinin ağzından yazılan hikayelerde artık birazcık sıkılıyorum. Özellikle anlatıcı olan ana karakterin henüz oturmamış kişiliği, kararsızlığı, ergenlik buhranları ve ne istediğini bilmeyen tavırları beni oldukça bunalttı. Yine de hızlı okunan yapısı sebebiyle bırakmadım ve diğer kitaplarını da okumaya devam edeceğim. Eğer 25 yaştan küçükseniz ve fantastik/distopik hikayeleri seviyorsanız tam size göre olduğunu
2021 50. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2021 02:37
Mare Barrow'un dünyasında herşey ikiye ayrılmıştır; Kızıllar ve Gümüşler. Gümüşler, kanı gümüş rengi akan, soylular, güçleri ve kudretlerinin Tanrı tarafından onlara bahşedildiğini düşünen, metal, ateş ve suya hükmedebilen yetenekleri olan zalim insanlar. Kızıllar ise kanlarının kırmızı akmasından dolayı bir değeri görülmeyen insanlar. Gümüşlerin boyunduruğu altında çalışan insanlar. Geçimleri zor olan ve herşeyi kısıtlı kullananlar. Kızıl kasabasında yaşayan Mare Barrow'un ise gece yarısı bir adamla karşılaşmasıyla hayatı değişiyor. Bu adam veliaht prens Cal. Tabii Mare onun prens falan olduğunu bilmiyor ve aralarında ufak bir sohbet geçiyor. Ertesi sabah gümüş muhafızlar tarafından saraya götürülüyor ve ona orada iş veriliyor. Gittiği gün ise Kraliçe denemesi adı verilen bir yarışmaya şahit oluyor. Kraliçe denemesinde gümüş soyluların kızları yeteneklerini sergiliyor ve veliaht prensin gözüne girmeye çalışıyorlar. Mare bir talihsizlik sonucu areneya düşüyor ve kendi güçlerine şahit oluyor. Kızılların yetenekleri olmadığı için soylular onu görünce Kral ve ailesi tarafından bir yalanın içine çekiliyor ve Gümüşlerin arasında yerini alarak kanının gümüş rengi aktığı yalanını herkese söylemek zorunda kalıyor. Mare bütün hayatı boyunca bu yalanı sürdürmek zorunda. Olaylar Mare'in sarayda kalmasıyla başlıyor arkadaşlar. Yazarın bu ana karakter ile ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Mare maymun iştahlı, arada veliaht prensi kıskanan arada da prensin kardeşi Maven'ı öpmek isteyen bir tip. Ha bide Kilorn var, çocukluk arkadaşı. Umarım ilerleyen kitaplarda ona da yürümeye kalkmaz! Yazar, Cal karakterini ise Mare'in aksine çok güzel yazmıştı. Kitapta adam akıllı tek insan Cal diyebilirim. Mare'i sevmesine rağmen ülkesinden asla vazgeçmiyor. Ergenik bir hareketini
·392 syf.·
2025 54. kitabı
#268734146 imza kaşe mühür ve yorum yazmaya üşenen bir Büş... Malven beni sol yanımdan bıçakladı ama Cal'e de hiç güvenmiyorum çok duz biri sinir bozucu shwbsbsbsn
Kızıl KraliçeVictoria Aveyard · Pegasus Yayınları · 20153,442 okunma
Kızıl Kraliçe serisi/ Spoi yok.
2025 10. kitabı
''Şu anda yanımda Calore'lerin daha akıllı olanı var.'' İncelemeye başlamadan hemen önce buralara Farley'e olan sevgimi dökmek istiyorum. Ya sen nasıl güzel yazılmış bir karaktersin. Sen ne kadar kral bir karaktersin. Bayıldımm sanaa. Kitapta sadece Farley'i okumaktan zevk aldığımı söylemek istiyorum öncelikle. Kitapta tek sevilecek karakter de bence General Farley'di zaten. Ve bence tek iyi yazılan karakter de Farley'di. Güçlü kadın karakter olmasının yanı sıra hem mizah anlayışıyla hem de zekâsıyla beni kendine hayran bıraktı. Ama bu seri kötü demek değil tabiikii. Serinin tamamı hakkında yorumlar yapacağım: Şimdii serimizde 3 başrolümüz var: Maven, Cal ve Mare. Seri bu 3 karakter arasında dönüyor. Neredeyse. Tabii 5 kitap için bir sürü de yan karakterimiz mevcut. Şimdi gelelim seri hakkındaki düşüncelerime. Kızıl Kraliçe serisi ana karakterler açısından kötü, yan karakterler açısından ve konu itibariyle de güzel bir seriydi. Ama bence potansiyeli harcanmış bir seri. Konusunun mükemmel olmasına karşın çeviriden kaynaklı mı bilemem hiç akıcı değildi. Kitaplarda, durmadan bir olay oluyor gibiydi ama asla kayda değer bir şey olmuyordu. Olduğunda da 300 sayfa geçmiş oluyordu. Ve bence çok gereksiz betimlemeler vardı. Betimleme okumayı sevmeyen varsa asla önermem seriyi. Bunlar dışında da Allah'ım bir kitaptaki tüm ana karakterler mi mal olur? Mare'e zaten 2. kitapta dayak atan biri olmadığı için sinirliyim. Yani kitaba girip dövesim geldi. Allah'tan o son 2 kitapta toparladı ama bu sefer de ilk 2 kitapta gayet iyi yazılan Cal son 2 kitapta bozuldu. Tüm kitaplarda performansını koruyan tek başrol karakter Maven oldu. Buradan tebrik ediyorum kendisini. Psikopat her yerde psikopat, şerefsiz her yerde şerefsiz. Kötü karakter olmasına rağmen - güya kötü karakter- benim

Victoria AveyardYazar · 8 kitap
Victoria Aveyard (27 Temmuz 1990 doğumlu), genç yetişkin ve fantastik kurgu ve senaryolar yazan Amerikalı bir yazardır. Fantastik romanı Kızıl Kraliçe ile tanınır.[2] Aveyard, romanı 2012 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin senaryo yazma programından mezun olduktan bir yıl sonra yazdı. Sony Pictures, Eternal'ın özel senaryosunu yazmak için onunla iş birliği yaptı. Aveyard, 27 Temmuz 1990'da doğdu ve Batı Massachusetts'teki küçük bir kasabada büyüdü. Anne ve babası devlet okulunda öğretmendir.[7] Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne kabul edildikten sonra on sekiz yaşında Kaliforniya'ya taşındı ve burada senaryo yazarlığı eğitimi aldı.[8] İskoç ve İtalyan kökenlidir ve Santa Monica'da yaşamaktadır.