Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Redd'ül - Muhtar (18 Cilt Takım)

İbn-i Abidin

Redd'ül - Muhtar (18 Cilt Takım) Sözleri ve Alıntıları

Redd'ül - Muhtar (18 Cilt Takım) sözleri ve alıntılarını, Redd'ül - Muhtar (18 Cilt Takım) kitap alıntılarını, Redd'ül - Muhtar (18 Cilt Takım) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Namaz
Namazın aslı her peygamberin şeriatında vardır. Sabah namazının Adem Aleyhisselam'a, öğlen namazının Davud Aleyhisselam'a, ikindi’nin Süleyman Aleyhisselam'a, akşamın Yakup Aleyhisselam'a, yatsının Yunus Aleyhisselam'a farz kılındığı, bu ümmete ise hepsinin toptan meşru olduğu söylenir.
Reklam
Dünya Sevgisi
“Bir mü'minin çocuğuna tevhid ve imânı öğretmesi nasıl lazımsa, cûd (cömertlik) ve ihsânı öğretmesi de lazımdır. Zirâ dünya sevgisi, bütün hataların başıdır." İmam Maturidi
Namaz kolay kılımıyor, dikkat etmek lazım.
"Rüku tesbihindeki “azim” kelimesini “ظ” harfi ile değil de “عزيم” olarak telaffuz edenlerin mana değişeceği için namazları bozulur. “عظيم” olarak telaffuz edemeyenlerin “kerim” demeleri gerekir. Bu hatadan sakınmak gerekir; zira halkın çoğu bundan gafildir.''
Bizim için Hz. Âdem devrinden günümüze kadar meşrû olmuş, sonra cennette de devam edecek, nikâh ile imandan başka ibadet yoktur.
Reklam
Ebû Hanîfe Hazretleri Kur'an-ı Kerimden sonra peygamberimizin (aleyhisselam)ın en büyük mucizelerinden biridir.
Rüku tesbihindeki “azim” kelimesini “ظ” harfi ile değil de “عزيم” olarak telaffuz edenlerin mana değişeceği için namazları bozulur. “عظيم” olarak telaffuz edemeyenlerin “kerim” demeleri gerekir. Bu hatadan sakınmak gerekir; zira halkın çoğu bundan gafildir. (İbn Abidin, Reddu’l-Muhtar ala Durri’l-Muhtar; 2/242)
Reklam
(Fakihler) dediler ki; Fıkhı Abdullâh b. Mes'ûd ekti, Alkama r.a. suladı, İbrahim Ennaha'i r.a. biçti, Hammad (İmam-ı Âzam'ın hocası) düvenini sürdü. Ebû Hanîfe r.a. öğüttü, Ebû Yûsuf r.a. hamurunu yoğurdu ve İmamı Muhammed r.a. ekmeğini yaptı. Diğer insanlar da yiyorlar.
Sayfa 46 - 1. Cilt
Haram bir iş yapılırken Besmele çekmek haramdır. Hatta Bezzâziye sahibi ile başkalarının beyanına göre haram olduğu katiyetle bilinen bir işin başında Besmele çeken kâfir olur. Hamdele ise, namazda vâcib, hutbelerde, duadan önce ve yemekten sonra sünnettir. Sebebsiz olarak hamdele mubah, pis yerlerde mekrûh, haram yedikten sonra ise haramdır. Hatta Bezzâziye'de böylesinin küfründe ihtilâfedildiği bildirilmiştir.
ESHÂB: Sâhib'in cem'idir. Sâhib arkadaş demektir. Eshâbın her birine sahâbîdenir. Hadîs uleması ile bazı usul-i fıkıh alimlerine göre sahâbî, müslümanolarak Peygamber (S.A.V.) ile görüşen ve müslüman olarak ölen kimsedir.
HASED : Nimetin bir kimseden gitmesini istemektir. Kendisine verilmesini isteyip istememek müsavîdir. Mecazen gıptaya da hased denilir. Gıpta, nimetin sahibinden gitmesini istemeden kendisine de bir mislinin verilmesini istemektir. Bu, hased gibi çirkin değildir. Hased netice itibariyle Allah'a itiraza varır. Onun içindir ki, Peygamber (S. A.V.)«Hasedden sakının! Çünkü hased ateşin odunu yediği gibi iyilikleri yer»buyurmuştur.
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.