Refah Devletinden Sonra

Kolektif
Mart 2017
Liber Plus Yayınları

2022 10. kitabı
tom gordon palmer ya da tom g. palmer'ın editörlüğünü yaptığı ve 2 makalesini yazdığı; türkçeye refah devletinden sonra adıyla çevrilen klasik liberal veya liberter ve hatta minarşist düşünceyi
Düşünce
Refah Devletinden SonraKolektif · Liber Plus Yayınları · 201725 okunma
Refah Devleti
2020 46. kitabı
Siyasî ideolojimin ve ekonomik görüşlerimin tam zıttı bir kitabı bitirdim. Özellikle kapitalist ekonomilerin zor günler geçirdiği ve sosyal devlet kavramının ön plana çıktığı bu günlerde; refah devletini sorgulayan,ekonomik açıdan verimsizliğini, politik açıdan yolsuzluğunu açıklayan bir kitaptı. Friedman ve Hayek övgüsüne maruz kalsam da önemli eleştiriler dikkate değerdi. ☆☆☆ Hiçbir sosyal düzen gelir farklılıklarını yok etmemekte, genelikle sadece adaletsizlikleri gizlemektedir. ☆☆☆ Refah devleti; insanlara büyük bir zenginlik üretmek yerine, onları kontrol etmenin, onlara siyasi seçmenler olarak istediklerini yaptırmanın siyasi stratejisinin temeli olmuştur.
Bilim
Refah Devletinden SonraKolektif · Liber Plus Yayınları · 201725 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin RüyasıKelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - ŞiirlerGüzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlikSivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.