2021
Dorlion Yayınevi

2022 15. kitabı
Canım Elif Acar bu iyi ki tanımışım dediğim nadir insanlardan biri. Önce güzel kalbi,samimiyeti, dostluğu ile kalbimde taht kurdu daha sonra da kalemiyle @elifpinaracar olarak çıktı karşıma #gundengeceye ile ayrı bir yolculuğumuz başladı ve yeni kitabı #reverans ile devam etti. Öyle çok uzun uzun anlamak istemiyorum kitabı çünkü kurgu o kadar muhteşem ki tek kelimeyle kusursuz ve ne söylesem az kalacak. Kamila İlkay ve Öykü üç yakın arkadaştır ve birlikte Güzel bir tatile çıkarlar. Tatil sonrası ise tam bir cehennem. Kamila ya gelen gizli mesajlar Kamila ve arkadaşlarına hayatı zehir eder. Peki kim bu gizemli adam? Kim bu saplantılı aşık? Adım adım nefes nefese bu gizemli adamın peşine takılıp hep bir ip ucu aradım bir açık yakalar kim olduğunu bulurum dedim hatta işte buldum seni dediğim an bir kez daha yanıldım. Sona geldiğim de ise tam bir ters köşeydi. Ayrıca arkadaşlık kavramı da çok güzel anlatılmış. dilerim herkese böyle güzel dostluklar arkadaşlıklar nasip olur. Eğer beyin fırtınasına hazırsanız işte tam size göre bir kitap #reverans mutlaka OKUYUN ve OKUTUNPUANIM 10/10 @reveranskitap Elif Pınar Acar
2021 88. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, Kamila ile tanışmaya hazır mısınız?Bu öyle bir tanışma olacak ki,tüm bildiklerinizi unutturacak,farklı bir dünyaya giriş yapacaksınız. Kamila,arkadaşları İlkay ve Öykü ile Yunanistan tatiline çıkmışlardır.Güzel vakit geçiren bu üçlü,Öykü'nün erkek arkadaşı Oktay'ın aralarına katılması ile biraz huzursuz olsalar da,tatillerinin keyfini çıkarmışlardır.Tatil dönüşü Kamila,her sabah olduğu gibi çalıştığı şirkete gider.Aynı şirkette çalıştığı arkadaşı Tayfun,Kamila'ya bir zarf geldiğini ve masasına bıraktığını söyler.Bu esrarengiz zarfın üzerinde isim yoktur.Zarfın içindeki notu okumasıyla Kamila tedirgin olur ama fazla da önemsemez.Ta ki sonrasında yaşadığı olaylar ve gizemli notların devam etmesiyle Kamila'nın öyle bir hayatı olacaktır ki,bu keşmekeşten nasıl çıkaracağını kendi de bilemeyecektir.Kamila'nın dünyasına merhaba diyelim mi? Bu üçlü tatil için niye Yunanistan'ı seçtiler? Tatilde ne yaşandı? Kamila'ya bu zarf kimden geldi? O zarfta ne yazıyor? Kamila'nın başına daha neler gelecek? Arda ile nasıl bir bağ kuracak? Bu notları gönderen kişi Kamila'dan ne istiyor? Kamila'yı nasıl bir son bekliyor? Yine bir yorumda daha zorlanıyorum.Neden mi?Spolier vermemek için.Herşey nasıl da güzel başladı.Muhteşem bir tatil ve dönüşünde yaşanılan olaylar ki,nasıl merakla okuduğumu tarif etmem imkansız.Bir zarf ile başlayan olayların nasıl bir anda şekil değiştirdiğini nefesimi tutarak okudum.Son sayfasına kadar o mu bu mu demekten paranoyak oldum resmen.Bu nasıl güzel bir kurguydu.Hani bazı kitaplar vardır sizi tepetaklak eder ha işte bu kitapta o kitaplardan.Kaç kere tepetaklak oldum sayısını unuttum.Hele ki o son Ankara kalesinden atlasam bu kadar sarsılmazdım o kadar diyeyim.İnanın konuya azcık girmek istiyorum ama girersem kesinlikle
2021 25. kitabı
Bir tatil… Üç yakın arkadaş… Değişen hayatlar… Maskeler… Sırlar… Aynalar… Aşkın bambaşka bir yüzüyle tanışmaya hazır mısınız? Gölgelerin oyunu sizi bekliyor. Kamila'nın hayatı arkadaşları ile gittiği tatilden sonra tamamen değişmişti. Buna sebep olan neydi? Nasıl bir oyunun içindeydi? Gölge gibi peşinde olan kimdi? Biri, dünyayı ayaklarının altına seriyor, onu hediyelere, notlara, sürprizlere boğuyordu. Normalde mutlu olması gerekirken neden korkuyordu? Tehlikeli bir girdaba sürüklendiğini yaşadıkça anlayacaktı… Sadece onu değil tüm çevresini saran bir karanlıktı bu… . Canım Elif'in ikinci kitabı,benim de heyecan ile bekledigim kitabı.Bu sefer beraber okuyamadık fakat gece boyu mesaj yağmuruna tuttum kendisini . Kapağını açtım okumaya başladım daha ilk sayfalardan beni içine çekti.Sayfalar su misali aktı gitti.Kurgu dersen hiç sıkmadan,bir an bile heyacanını kaybetmeden devam etti sonuna kadar acaba şimdi ne olacak diye diye kitabın sonunu getirdim. Benim gibi geç saatte okumaya başlamayın çünkü bitirene kadar,hikayenin sonunu getirene kadar bırakamayacaksınız ve uykusuz kalmanız kaçınılmaz olacak. Arkadaşım diye demiyorum ama Elif Acar Elif'in bu güzel kitabını kesinlikle tavsiye ediyorum. Yolun açık olsun kuzucum Ilk okumanın mutluluğu da bir ayrı tabii ki...
2021 23. kitabı
Kitabın satışını duyunca gözlerim bin vat bir ampulünkine benzer bir parıltıyla ışıldadı resmen. Çünkü yazarın Günden Geceye kitabını çok beğenmiştim.Tam siparişi verecektim, sevgili Elif Acar kitabı imzalı göndereceğini söyledi. Kargo gelince yüzümde beliren kocaman gülümsemeyi görmesini çok isterdim. Çok mutlu oldum. Kargoyu açınca harika bir konseptle karşılaştım. Bana özel olduğumu hissettirdi. Ayrıca kitabın kapağına bayıldım. İpeksi bir dokusu var, tasarımı harika. Gelelim kitaba... Uzun zamandır beni bu kadar merakta bırakan kitap okumamıştım. Freni patlamış yokuş aşağı inen bir araba gibi hızlı bir şekilde aktı sayfalar. Sanki görünmeyen bir varlık Kamila'yı cehenneme çekiyor ama ona hayatı zehir eden kişi kim belli değil. Bu gizemli adam kim sorusunun cevabını arıyoruz kitap boyunca. Her olasılığı düşündüm, herkesten şüphe ettim ama böyle bir son asla beklemiyordum. Kamila, İlkay ve Öykü'nün dostlukları ne yalan söyleyeyim beni kıskandırdı. Bu devirde hâlâ var mı bu dostluklar bilmiyorum. Geçmişe dönüp baktığımda arkadaş ilişkileri çok farklıydı. Ya şimdi??? Bir de insanlar en çok hangi soruya cevap verirken zorlanır biliyor musunuz? "Sen kimsin? Kendini anlat" sorusuna... Beni bilen bilir. Hiçbir yazara tolerans göstermem."Bu kitabı arkadaşım yazdı, imzalı geldi, beğenmedim ama ayıp olmasın sevdim diyeyim" demem. Başta yazara kötülük yapmış olurum, sonra da size. Kitabı mutlaka okuyun arkadaşlar. Sonuna bakmamak için kendimle mücadele ettim. Baştan sona gizemli ilerliyor. Canım Elif'im inan sıfır hata ile yazmışsın. Ne kurguda bir tökezleme ne de akışı bozacak bir anlatım var. Sayende güzel vakit geçirdim. Sen hep yaz, e mi?
2021 73. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2021 22:00
Nereye baksam saat on yönündesin ve ben akrebin peşinde çaresizce gezinen bir yelkovanım sadece!... . . Gizemlerle örülü bir reveransa hazır mısınız? Maskeler takıldı... Parti başladı... Peki en çok kimden şüphelenmemiz gerekiyor... En yakınımız mı acaba bize bu kabus dolu saatleri yaşatan... Yoksa, yüzünü dahi görmediğimiz bir gölgeye karşı mı savaşıyoruz... . Kim dost, kim düşman? Aklınızın sınırlarını zorlayacak bir gizem... Gölgelerin oyunu başladı.. Siz sadece seyirci mi olmak istersiniz, yoksa bu oyuna dahil olmalıyım diyenlerden misiniz?... . . Kamila, yakın arkadaşları ile Atina'ya tatile gitmişti. Rüya gibi geçen tatil sonrası Kamila 'nın hayatı kabusa dönmüştü... Gizemli notlar, sürpriz hediyeler, adım adım yaklaşmakta olan tehlikenin mi habercisiydi, yoksa aşkın mı? Peki Kamila, kendisini gölgesi gibi takip eden kişinin kimliğini bulabilecek miydi? En yakınından bile şüpheye düşeceği, aklının karanlık dehlizlerinde koybolacağı günler, Kamila için artık çok yakındı... Peki bu tatilin sırrı neydi? Olayların fitilini ateşleyen, tetikleyen güç nerden gelmişti? Kamila bu gizemi çözmek için neleri feda edecekti? Karşılıklı reveranslar yapıldı... Oyun başladı... . . Kitabın başından sonuna kadar, merakınızı körükleyecek olaylar zinciri, her bölümde atılan bir düğüm ile katlanan gizemi ve yüzünüze tokat gibi çarpacak sonu ile bu güzel eser tüm samimiyetimle tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
·248 syf.·
2021 29. kitabı
Yorumu yazarken elim ayağım birbirine dolanıyor, ne yazsam eksik kalacak gibi hissediyorum. ⠀ Eh bu kadar heyecanlandım, endişelendim hemen hangi kitap olduğundan da bahsedeyim. Kitabımııız, sevgili Elif Pınar Acar ‘ın kaleminden kağıtlara damlayan, beni içine çekip bırakmayan reverans. Yüreği güzel canım ablam kalemin daim olsun. Sen hep yaz biz hep okuyalım. Kitabımızdaki olayların başlangıcı İlkay, Öykü ve güzel Kamila’mın Yunanistan’a tatile gitmesi ile başlıyor. Ama ne başlamak… insanı tedirgin eden hediyeler, kim olduğunu bilmediğin ama nefesini arkanda hissettiğin bilinmez kişiden gelen notlar, kafanı karıştıran bilmece gibi olaylar… Sırlar ortaya çıkıyor, gerçekler bir bir kendini gösteriyor ama bunlar olurken de kahramanlarımızın hayatları maalesef ki sabit kalamıyor, hele Kamila’mın hayatı tepe taklak oluyor. Güzel yavrum herkesten, her şeyden şüphelenir hale geliyor. Kitabı okurken ben de Kamila gibi herkesten şüphelendim. Hatta en baş şüphelim hiç olmayacak bir kişiymiş onu da çok sonradan gördüm maalesef ki (O yüzden özür dilerim o karakterden.). Herkes suçlu olarak geliyor gözünüze, şüphelendiğiniz kişilerle alakalı senaryolar kuruyor, acaba diyorsunuz ama sonuna geldiğinizde ters köşelerden ters köşe beğeniyorsunuz. Bu kadar olayların yanında güzel şeyler de olmuyor değil hani ama onlar da diğer tüm gizemli şeyler de kitapta. Ben söyleyemem. Kamila, ah benim güzel Kamila’m. Her şeyi seninle yaşadım. Korkunu, aşkını, mutluluğunu, hüznünü, endişelerini senin hissettiğin gibi kalbimde hissettim. Kitap boyunca seninle adım adım sonuca ulaşmak için çabaladım. Sonuca ulaştığımda ise beni esir alan şaşkınlığa engel olamadım. Seninle birlikte bir gizemi ortaya çıkarmak oldukça keyifli olduğu kadar sarsıcıydı da. Kitabın ilk sayfasını okuduğum zaman beni içine
2021 47. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2021 17:05
Evet evet, sonunda o kitap. Reverans. Ve kesinlikle beklediğimize değen bir kitap oldu. Kamila, Öykü ve İlkay aralarından su sızmayan üç yakın arkadaş. Her şeyi beraber yaptıkları gibi tatile de beraber çıkmışlardır. Rüyalarındaki gibi bir tatil geçirirler, seneye için plan yaparlar. Ancak döndüklerinde Kamila’yı zor günler beklemektedir. Gizli bir hayrandan notlar, ürpertici hediyeler almaya başlıyor. Ve ilk nottan itibaren bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Başta Kamila olmak üzere tüm çevresi de bu korkunç karanlığa giriyor.   Kitabı elime alıp başladığımda 17 Nisan’dı; ilk sayfasını açtığımda da yazan tarih 17 Nisan’dı. Bu ürpertici tesadüf ile başlamamla bitirmem arasında bir gün yoktu. Devamlı içimden ‘Noluyor, kim bunları yapıyor, bir şey olacak, bir şey olacak, bir şeey olacak, yok artık.’ demelerim ile kitap bitmişti. Sonu ise şok, şok, şok!
2021 149. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2021 10:04
Merhaba kitap dostlarım. Muhteşem bir kitapla karşınızdayım bizim dünyalar tatlısı Elif’imizin 2. Kitabı Reverans’a kavuştuk. Sağolsun harika bir sunum ve imzasıyla en kıymetlisini hediye etti bende okuduktan sonra en güzel köşemde ömrümce koruyacağım onu.Muhteşem kitap elime ulaşır ulaşmaz okudum ama ne okumak nefes almadan heyecan ve şok olarak .Kapağı kapattığımda 2 gün başka kitap alamadım elime o derece etkilendim ben nasıl bir şey okudum dedirtti bana. Peki sizde hazırmısınız bu yolculuğa ? Bir tatil... Üç yakın arkadaş... Değişen Hayatlar... Maskeler... Sırlar... Aynalar... Aşkın bambaşka bir yüzüyle tanışmaya hazır mısınız? Gölgelerin oyunu sizi bekliyor. Hadi o zaman buyurun hep beraber oynayalım bu oyunu ? Kamila,İlkay ve Öykü üniversite hazırlık sınıfında tanışmış ve her anlarını birbirleriyle geçiren acı ve tatlı anlarda bile birlikte olan birbirini çok seven üç dosttur. Atina’ya gittikleri bir yaz tatilinde Öykü yeni erkek arkadaşı Oktay’ı dostlarıyla tanıştırır ve güzel bir tatil geçirirler hep birlikte ve ne olduysa tatilden döndükten sonra olur. Kamila isimsiz zarflar ,süpriz hediyeler almaya başlar ; Nereye baksam saat on yönündesin ve ben akrebin peşinde çaresizce gezinen bir yelkovanım sadece.... Notta yazan bu cümleler belki herkesi etkileyerek mutlu edebilirdi ancak bu sürprizler Kamila’yı korkutmaya başlamıştı. *Kamila bu korkularından nasıl kurtulacaktı ? *Kimdi bu gölge gibi onu izleyen gizli kişi? *Gerçekten tehlikeli bir girdaptamıydı ? *Dünyayı ayaklarının altına seren hediyelere, notlara ,süprizlere boğan gerçek neydi? Hepsi bu güzeller güzeli kitapta okuduğunuza pişman olmayacağınız başından sonuna soluk almadan okuyup Kamila ile üzülüp sevineceğiniz gerçek dostluğu ,kardeşliği sevgiyi tadıp, gizemi çözmek için soluksuz okuyacağınız bir
1000Kitap Aktif Okurlar
2021 47. kitabı
Haziran ayını güzel bir kitap ile açıyorum. Kitabı ilk elime aldığımda konusu hoşuma gitmişti ve meraklanmıştım. Sırlar, gizem, aşk daha başta bir heyecan kaplıyor insanı. Akıcı bir anlatımda olunca sayfalar hızla geçiyor. Kamila ve yakın arkadaşlarının hayatı gittikleri Yunanistan tatilinden sonra tepetaklak olur. Özellikle Kamila için kabus dolu günler başlar. Kimden geldiği belli olmayan belli bir zaman sonra tedirginliğe sebep olan notlar, süpriz hediyeler ve her an takip edildiğini, başına bir şey geleceği korkusunu hissetmek... Onu gölgesi gibi takip eden kim? Bu bir aşk mi? Yoksa tehlikeli bir oyun mu? Kamila gibi bilinmezler içinde kalıyoruz okurken. Herkesten şüphe duyar olup, gizem arttıkça endişemiz de artıyor. Onu o duyguları yakından hissediyoruz. Ve o sürpriz sonla ise baya şaşkın bir halde kalıyoruz. Herkesten herşeyden şüphe duyarken böyle bir şekilde gizemin çözülmesi belkide en son tahmin edeceğim şeydi. Ters köşeleri severiz Bastan sona merak ve heyecan temposunun düşmediği güzel bir kitaptı. Kitabın kapak tasarımını da ayrı bi sevdim. Gizem, merak ,gerilim hislerini yaşayacağınız kitaba şans verin
Reverans
2021 59. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2021 11:30
Elime alır almaz bitirdiğim, aklımı başımdan alan, yazarına bayıldığım bir kitapla geldim sizlere: Reverans Kamila, en yakın arkadaşlarıyla Atina tatiline çıkar. Çok güzel geçen bu tatilden sonra hayatları hiç olmadığı kadar değişecektir. İş yerine gelen gizemli notlar, neyin habercisidir? Çok büyük bir aşkın mı, başa bela olan birinin mi? Her durumda bu kişi kim? Herkes şüpheli. Arkadaşlıkları, aile ilişkileri ile yüreğinizi ısıtacak; herkesten şüphelenerek sizi de paranoyak yapacak bir kitap Kitapta bir giriş bölümü var ki, bombayı atıp kaçmış yazar. Tüm kitabı bu sahne ne zaman gelecek acaba? diye okudum. Geldiğinde ise ağzım açık kaldı "Kimsin sen, kimsin?" nidalarıyla okuduğum, sonunda da bana "pes" dedirten, beklenmedik sonlu bu şahane eseri kaçırmayın

Elif Pınar AcarYazar · 2 kitap
Yazar; gizem, gerilim, suç ve polisiye türündeki romanları sıklıkla okumakta, aynı zamanda ilgili içerikleri kaleme alan yazarların eserlerini yakından takip etmektedir. İlk olarak; Aralık 2019’da psikolojik gerilim, gizem türündeki “Günden Geceye” kitabını okurları ile buluşturdu. Ardından Nisan 2021’de yine psikolojik gerilim, gizem türündeki ikinci kitabı “Reverans” yayımlandı. 2023’de yayımlanan polisiye içerikli “Cam Kale” ise yazarın üçüncü romanıdır.