6 Aralık 2023
Herdem Kitap

2024 22. kitabı
Elif Pınar Acar / Cam Kale Gizemin ve gerilimin hiç dinmediği, merak duygusunu kaybetmeden son sayfasına geldiğiniz enfes bir kitaptı. Arkadaşlık, ilişkiler, cinayetler ve kayıplar içerdiği gibi psikolojik yönüyle de hayran bıraktı. Karakterleri bulmaca çözer gibi incelemek ve kimin iyi kimin kötü olduğuna bir türlü karar verememek okurken müthiş bir keyif verdi. Yazarın kalemine hayran kalmamak mümkün değil. Okuru ile öyle bir köşe kapmaca oynamış ki; “Tamam işte her şey ortada. Olayı çözdüm!” derken, yeni bir şüpheli ile kafanızı karıştırıyor. Vera, Karayel Lisesi’ne yeni atanmış olan edebiyat öğretmeniydi. Onun sınıf öğretmeni olduğu sınıfta o gelmeden aylar önce Feray adında bir kız kaybolmuş ve henüz bulunamamışken üç ay sonra da Mine adında bir kız daha kaybolmuştu. Vera ise bu olanları çalışmaya başladıktan sonra öğrenmişti. Tesadüf eseri duydukları ve gördükleri onu bu gizemi çözmeye itiyor ve çevresindekilerden şüphelenmesine neden oluyordu. Koray, Vera’nın öğrencilerinden olan Soydan’ın babası olduğu gibi aynı zamanda kaybolan kızların soruşturmasındaki komiserdi. Kendini bu davaya adamıştı ve tek isteği kızların başlarına bir şey gelmeden onları bulabilmekti. Karşısında ona mesajlar yollayan ve onunla oynayan biri vardı. Kaybolan ve henüz bulunamayan kızlara iki ay içinde Oya adında bir kız daha eklenince, olaylar içinden çıkılamaz bir hal alıp tam bir kaosa sebep olmuştu. Çevrelerindeki herkesin bir sırrı ve hayatlarının farklı bir gizemi vardı. Önemli olan; hangisinin sırrı kayıpların sebebiydi? Kendini hiçbir yere ait hissedemeyen, mutsuz bir çocukluk ve gençlik geçiren birinin kaybedecek neyi olabilir ki? Hele içi nefret doluysa, yapabileceklerinin bir sınırı olur mu? Bir yandan okul sıralarına dönecek ve edebiyatın unutulmazlarını anacak bir
2024 5. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2024 09:52
Elif Pınar Acar ~☆~ #camkale @herdemkitapyayin syf354 "Hiç istemediğim halde kendimi tam da bu olayların ortasında bulmuştum. Öğretmenlerinden öğrencilerine kadar gizem sarmalı olan Karayel Lisesi'nde sürprizler bitmiyordu. Benimse huzursuzluğum gün be gün artıyordu..." Merhaba, bugün sevgili Elif Acar kaleminden çok çok güzel bir kitap paylaşımı ile geldim. Elime aldığım andan itibaren beni konunun içine çeken, karakterleri ve olay kurgusu ile okurken heyecanı ve temposu hiç düşünmeyen bir polisiye..... Yerli yazarlardan böyle güzel polisiye kitaplar okumak beni çok mutlu ediyor. Üstelik Elif Pınar Acar ın, yazım dili, tarzı, çok akıcı ve anlaşılır. Kurgunun olay akışı,karakterler zenginliği içinde her sayfada heyecanla olayı çözmeye çalıştım. Son sayfaya merakla okudugum bu şahane polisiye kitabı ve yazarın kalemini çok sevdiğimi belirtmek isterim. Umarım ilerleyen dönemde yeni kurgularını da okuruz diyerek sizler için kısaca konusunu bırakıyorum. Vera Demiray, bir edebiyat öğretmenidir. Meslek olarak babasının izinden giden Vera ikinci tayinini olmuş ve doğup büyüdüğü Ankara'ya dönmüştür. Mesleğini çok seven Vera yeni evine yerleşmiş, heyecanla okuldaki ilk görev gününe hazırlanmıştır. Karayel Lisesi onun artık yeni görev yeridir. Okulda ilk gününe büyük bir heyecanla başlamış ve meslektaşları tarafından güzel karşılanmıştır. Ama daha ilk günden okulla ilgili bir gerçek maalesef bu mutluluğunu gölgelemeye başlamıştır. Çünkü aylar önce okulda okuyan iki kız öğrenci ortadan iz bırakmadan kaybolmuştur. Ve şansa bakın ki bir öğrenci Vera nın şu an sınıf öğretmeni olduğu 11_A şubesinin öğrencisidir.Vera hem üzülür hemde aşırı merak eder. Ayrıca bu davaya bakan Komiser Koray Kara nın oğlu da şu an Vera nın öğrencidir. Kimse bu kayıp hakkında yüzeysel konular
2024 1. kitabı
"Gerçek ve hayal arasındaki o ince ucurumdayım. Çizgi demek çok yersiz ve tuhaf. İnsanın yazgısını çizgiler değil, uçurumlar belirler." #alinti Kimimiz üstüne üniversite bitiirip bir de yetmez doktora yapar kimimiz de erkenden iş hayatına ya da evlilik hayatına atılır. Hangisini secersek seçelim, lise yılları ve lise arkadaşları hep özel olarak hayatımızda yer bulur. #camkale, size farkettirmeden anılarınıza çağrışım yaptıracak, hele ben gibi edebiyat derslerini iple cekenlerdendiyseniz de hop diye içine çekecek bir kitap. Bu kadar mı dediğinizi duyar gibiyim. Tabiki bu kadar değil. Karayel Lisesi'ne yeni atanan Vera Öğretmenle, kaybolan öğrencilerini ararken aksiyon, macera ve büyük bir gizemin içinde kaybolacagiz bizde. Kâh Cam Kale'de olanlara tanık olacak kâh öğretmenimiz ve müstakbel eş adayı komiserimiz Koray Kaya ile ipuçlarının peşinde koşacağız. Cocukluk travmalarının, büyüyünce insanı nasıl bir zifiri karanlığa sürüklediği üzerine kurgulanan, keyifli, akıcı ve merak uyandırıcı içeriğe sahip güzel bir polisiye roman okudum. Hafiften yanık bir sevda kokusu burnuma gelirken, elimdeki bir dünya şüpheli yalan oldu. Sonunda "hadi canım" dediğim bu kitabi kesinlikle tavsiye ederim. Siz lise yıllarında hangi dersi daha çok seviyordunuz? Lise arkadaşlarınızla görüşmeye devam ediyor musunuz? Hadi yorumlarda buluşalım #herdemkitap #elifpinaracar
Polisiye / Gerilim
2024 23. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2024 14:16
Vera Demiray, Ankara'ya Karayel Lisesi'ne atanmış bir edebiyat öğretmenidir. Sınıf öğretmeni olduğu sınıfta bir kız öğrenci aylar önce kaybolmuştur. Yaz tatilinde de başka bir sınıftan öğrenci kaybolmuştur ve Vera öğrendiğinde merakına yenik düşer. Çok da geçmeden kendini olayların içinde bulur. Kitap akıcı, yazarın anlatımı ise dizi izliyormuşsunuz gibi bir tat veriyor. Kitap kendini unutturmuyor da aynı zamanda. Haliyle merak edip sona ulaşıyorsunuz. Suçlu diye tahmin ettiğim kişiyi tutturamadım. Şaşırdım açıkcası. Sonu da güzeldi. Okumanızı isterim.
Polisiye
2024 65. kitabı
Oysa her şey ne kadar da güzel başlamıştı. Vera, edebiyat öğretmeni olarak doğduğu, büyüdüğü şehir olan Ankara’ya tayin edildiğinde nasıl da mutlu ve heyecanlıydı. Karayel Lisesi’ne atandı Vera. Okul müdürü babasının arkadaşı olduğu için de özel bir şekilde karşılandı. Baya çiçek gibi bir yaşam başlamıştı onun için ancaaaak Vera’nın duyduğu, şahit olduğu bazı şeyler huzur bozmakla kalmayıp onu da içine içine çekmeye başladı daha ilk günden11-A şubesine verildi Vera ve daha ilk derste sınıfta yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu sezinleyip hemen mercek altına aldı öğrencileri. Özellikle de bazılarını…Soydan, garip tavırları ile sorun yaratacağı garanti öğrenci profili çiziyordu. Arkadaşlarına karşı sert ve tehditvari tutumu da Vera’nın gözünden kaçmamıştı. Asıl ilgi çeken ve korkutan ise sınıftan Feray isimli kız öğrencinin dört aydır kayıp olmasıydı. Asya Feray‘ın en iyi arkadaşıydı ve Feray kaybolduktan sonra o da okuldan ayrılmış. Bir kayıp öğrenci daha var okulda, o da Mine ve bir aydır kayıptı. Bu iki kayıp kızın çantaları ormanda aynı yerde bulunmuş. Cep telefonları tamamen parçalanmış ve ikisinden de en ufak bir iz yok. Vera okul çıkışında arabasının önüne park edip onun çıkışına engel olan bir adamla tanışıyor. Adamın adı koray, kendisi komiser ve sıkı durun Soydan’ın da babası. Peki bu kızlara ne oldu? Koray komiser niye okulun etrafında dolanıp duruyor? Cengiz ve İpek Hocalardan şüphelenmeli miyiz? Yaaa dayanamadım hadi söylüyorum kayıp kızlar Cam Kale’de. İyi de #camkale nerede? Ve onları oraya hapseden kim? Yeni kızlar da kaybolmaya başlayacak mı dersiniz? Peki ya öldürülen kız kim ?Asya cevapları çok yanlış yerde arıyorsunuz, diyerek neyi kast ediyor? Şimdi bir sürü soru işareti olduysa bu enfes polisiye romanı okumanız için de geçerli sebepleriniz
2024 21. kitabı
Vera Demiray; edebiyat öğretmeni. Ankara - Karayel Lisesi'ne atandığında, hayatının bu denli değişeceğini bilemezdi. O sadece yeni bir başlangıç yapacağını düşünmüştü ama okul çıkışında kaybolan kızlar, kapalı kapılar ardında fısır fısır konuşulan sırlar... Polis her ne kadar işin peşinde olsa da Vera'da bu duruma kayıtsız kalamaz ve kendi soruşturmasını yapmaya başlar. Koray Kaya; kaybolan kızlar vakasıyla ilgilenen Komiser. Kızlardan biri oğlunun sınıf arkadaşı... Peşinde oldukları kişi planlı ve acımasız biri. Ardında delil bırakmıyor ve polislerin çaresizliğinden büyük keyif alıyor. Ama Koray ve ekibi öyle pes etmeye niyetli değil. Kızlar sağ salim bulunup, ailelerine teslim edilecek mi? Yoksa kaybolan kızları ararken, cansız bedenlerine mi ulaşacaklar? #camkale uzun zamandır beklediğimiz bir bebek ve sonuna kadar değdi bu bekleyişe. Daha ilk sayfadan etkisi altına alıyor insanı. Öyle kolay okunuyor ki, sayfalar akıp gidiyor. Karakterler ile bağ kurmamak, duygularına ortak olmamak imkansız. Benim için her zaman duygular, karakterler ile bağ kurmak çok önemli oldu. Bu kitapta bunu hiç çabasız başardım. Okurken hem Vera ile hem de Koray ile maceraya atıldım. Vera'nın, gözü karalığına ve duyarlılığına hayran oldum. Polis nasılsa araştırıyor, bana ne ki demeden şüphe ettiği herkesi kendi imkanları ile araştırmasına, bizi de herkesten şüphe etmeye sevk etmesine bayıldım Ah, Vera ah! Senin yüzünden bir kendimden şüphe etmediğim kaldı. Peki ya gözümün önündeki katili bulamayışıma ne diyorsunuz? Koray'ın, her taşın altına bakmasına bir an olsun pes etmemesine ve ekibi ile şahane uyumuna hayran kaldım. Aralarındaki diyaloglar harikaydı. Bir an bile sıkılmadım. Hiç bitmesin istedim. Keşke devamı olsaydı. Koray ve ekibini yeni soruşturmalar üzerinde görmeyi çok isterim.
Kitap Yorumu
2024 22. kitabı
Hile yapmak çakalların işi, savaşmaksa cesurların." . . "Sen öyle san, Hansel. Oradaki elmaysa buradaki de elmalı şeker işte aynı şey. Bir şeyin dışını tatlıya bulamak özündeki zehri yok etmez. Yeme yani bunları... . . Kaç kez düştüğüm ve kaç kez doğrulduğumla alakalıdır hayata tutunma şeklim. Kurmaca dünyanın kaotik düzenine uymuyor hayal ettiklerim... . . Bu savaşı hayatta kalabilenler değil, cesaretli olanlar kazanacak. Kaybedecek çok şeyi olanların yaşam mücadelesi ölene dek sürer... . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım... Sevgili Elif'imin son kitabı Cam Kale 'den bahsetmek istiyorum bugün sizlere... O tam bir polisiye aşığı ve yazdığı kitap da , bizleri katilin peşinden süründüren, tahmin edilmesi imkansız türden olcaktı haliyle Hatta, bir ara en alakasız kişiyi kafamda kurdum, sırf ben buldum demek için ama bilin bakalım ne oldu tabii ki bulamadım.. Velhasıl kelam arkadaşlar...Tam bir polisiye şöleni yaşadım. O vakit , yorum için hazırsanız başlıyoruz . . Vera Demiray...O bir edebiyat öğretmeni... Karayel Lisesine tayini çıkmış, mesleğini seven bir öğretmen... Ancak, okuldaki ilk gününde öğrendikleri ile , hayatının geri dönülmez şekilde değişeceğinden habersizdi elbette... Çünkü, başarılı ve zeki öğrenciler ardı ardına kayboluyor, ne bir iz, ne bir ipucu bulunabiliyor...Ve , Vera ise tam olarak bu kaybın yaşandığı sınıfın sınıf öğretmeni oluyor... . . Daha , ilk kaybolan öğrenciden bir iz bulunamamışken yeni kayıp haberleri ile sarsılan okulda işler hiç iyi gitmezken, aşk Koray Komiser olarak çalıyor Vera'nın kapısını... Polisiye kitaplarda yeşeren aşkları çok sevdiğimi söylemiş miydim bu arada Komiser Koray, hem daha fazla kayıp vermeden ortalıkta dolaşan psikopatı bulmak, hem de gencecik kızları bir an önce kurtarmak telaşındayken, aşkın sıcacık
2024 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2024 18:49
Aksiyonu bir an boyunca düşmeyen bir polisiyeye ne dersini? Yeni yılla beraber harika bir polisiye okuduğumu söylemem gerekiyor son sayfalarına kadar kaçıranan kişinin kim olduğunu tahmin edemedim. Biraz daha uzun olsa sıkılmadan okurdunuz o derecede aksiyonun az az edebiyatla yan yana olması o kadar keyif vericiydi daha ilk satırlar da okuru kendine çekiyor dakka bir hop konunun olayların içinde buluyorsunuz kendinizi ben aşırı sevdim ve demem o ki mutlaka okumanızı öneriyorum. • Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Sevgili kızımız Vera edebiyat öğretmeni olarak yeni yeri Ankara karayel lisesi. Daha okula başladığı anda öğrendiği bilgi ile kendini kötü hissediyor okula başlamadan üç ay önce okul çıkışı bir kız kaybolmuştur. Vera kaybolan kızın sınıfının öğretmeni olur bu işin içinde başka şeyler olduğunu düşünmeye başlayan Vera kendini birden tamda olayların ortasında bulur tabi bu esnada ip uçları da belirmeye başlar. • Daha biz ilk kaybolmayı çözemeden bu kayıpların devamı gelir bir derken iki iki derken üç olur. Bir yandan Vera kendi kendine araştırma yapmaya devam ederken bir yandan da komiser Koray ve ekibi artık faili bulmak için canla başla çalışır peki ya sonunda neler olur? Kaçıran kişiyi sonuna kadar tahmin edemeyeceksiniz her defasında kendinize hedef belirsenizede tabularınız bir bir yıkılacak elinizden bırakmadan keyifle okuyacaksınız.
·354 syf.·
2025 120. kitabı
Öncelikle söylemeliyim ki akıcı bir kitap arayışındaysanız ve cinayetler, gerilimler ve gizemler ilginizi çekiyorsa bu kitabı mutlaka okumalısınız. Baştan sona sayfaları merakla çevirdiğim, şimdi ne olacak diye diye okuduğum bir kitap oldu. Böyle akıcı ve durağan olmayan kitaplar özellikle okuma yapamadığım dönemlerde çok iyi oluyor. Konusuna gelecek olursam da edebiyat öğretmeni olan Vera, göreve başlayacağı yeni okuluna geliyor. Başlangıçta normal bir okul, güzel bir ortam, yaşlarına uygun davranan öğrenciler, güler yüzlü öğretmenler, ilgili idareciler diye düşünürken ortaya çıkan bir gerçekle işler değişiyor. Okuldaki iki kız öğrencinin kısa zaman aralıklarıyla kaybı Vera'nın ilgisini çekiyor ve kendini bir anda bu olayların ortasında buluyor. Vera bu kayıpları deşerken komiser Koray Bey ile samimiyet kuruyor ve ikisinin de ortak noktası kızların kaybı oluyor. Kızların başına ne geldiği bilinmiyor ve bu konu hakkında herhangi bir delil de bulunmuyor. Soruşturma güçlükle yönetiliyor ancak bir noktada çözülemeyecek hiçbir olay yoktur. Kızların başına gelenlerin anlatıldığı kısımlar en çok beğendiğim yerlerdi diyebilirim. Kızları kaçıran kişinin içinde bulunduğu ruh hâlini de kızların durumunu da yazar güzel bir şekilde yansıtmış. Kızların çaresizliğini ve kaçıran kişinin ruhsuzluğunu okurken çok net hissettim. Sonu ise aslında denklemler iyi kurulduğu zaman tahmin edilebilir bir sondu. Bu olayların arkasında kimin olduğunu ben tahmin ettim ancak hangi sebepten ötürü böyle birşey yapmış olduğunu çözemedim tabii ki. Yazar bu bağlantıyı güzel yapmış, klişe bir son olmamış. Uzun lafın kısası oldukça akıcı bir kitaptı. Bu türü okumayı sevenler için tavsiye ederim. Ayrıca Türk yazarların da bu türden eserler yazmasını ve ustaca bir eser ortaya çıkarmasını takdir
2024 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2024 19:23
Gerilimi, heyecanı, aksiyonu bol bir polisiye kitabına ne dersiniz? Türü sevenler hiç düşünmeden sepetlerinize ekleyin! Vera, baş karakterimiz ve kendisini edebiyat öğretmeni. Kitap, onun Ankara’ya atanması ve yeni okulundaki ilk günü ile başlıyor. Vera bu ilk günde okulu da kapsayan iki kayıp vakasıyla karşılaşıyor. Henüz o, okula gelmemişken kaybolmuş iki kız öğrencimiz var. Vera bu olayı öğrendiğinde içine kurtlar düşmeye başlıyor. Her ne kadar kendini durdurmaya çalışsa da kendini kaybolan kızları düşünmekten alıkoyamıyor ve neticesinde de tahmin edebileceğiniz gibi kendini bir anda olayların içerisinde buluyor. İpuçları azar azar gelirken siz de kitaptaki herkesten şüpheleniyorsunuz. Valla kafamda tonlarca senaryo kurdum türettim. Şimdi övünmek gibi olmasın ama ucundan bir şey tutturdum yalnız şöyle ki yalnızca ucundan tutturdum. Kitabın sonunda kendinizi bütün şoklara hazırlayın derim. Böyle kitapları gerçekten çok seviyorum! Onca heyecan ve merakla okuyup sonu hüsran olduğunda üzülüyorum yani. Ama neyse ki Cam Kale her yönden hakkını verdi diyebilirim Yazarın üslubu yalın, kalemi şık ve akıcı. Bazı uzatılmış yerler var mıydı? Bence vardı. Ama bunlar her kitapta olan şeyler. Siz merakla okuduğunuz için bir an önce sadede gelmesini istiyorsunuz ama her zaman işler istediğiniz gibi olmuyor Polisiye sevenlere önerimdir! Gayet güzel bir okuma oldu benim için. Yazara bu kitabı yazdığı için teşekkür ediyorum
1K

Elif Pınar AcarYazar · 2 kitap
Yazar; gizem, gerilim, suç ve polisiye türündeki romanları sıklıkla okumakta, aynı zamanda ilgili içerikleri kaleme alan yazarların eserlerini yakından takip etmektedir. İlk olarak; Aralık 2019’da psikolojik gerilim, gizem türündeki “Günden Geceye” kitabını okurları ile buluşturdu. Ardından Nisan 2021’de yine psikolojik gerilim, gizem türündeki ikinci kitabı “Reverans” yayımlandı. 2023’de yayımlanan polisiye içerikli “Cam Kale” ise yazarın üçüncü romanıdır.