Green Apple + CD

Robin Hood

Howard Pyle

Zenginden Alıp Fakire Vermek meselesi...
2026 44. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 18:46
Robin HoodRobin Hood, Orta Çağ İngiltere’sinde, haksız yere kanun kaçağı ilan edilen soylu ve usta bir okçu Robin Hood'un etrafında döner. Robin, Nottingham Şerifi’nin adaletsiz yönetimi ve ağır vergileri yüzünden halkın ezilmesine karşı çıkarak Sherwood Ormanı’na yerleşir. Robin Hood, tek başına değildir; zamanla kendisine sadık, cesur ve yetenekli bir grup kurar. Robin ve ekibi, ormandan geçen kibirli zenginleri, açgözlü din adamlarını ve zalim aristokratları pusuya düşürerek altınlarını alır. Ancak bu parayı kendileri için değil, geçim sıkıntısı çeken köylülere, dul kadınlara ve yetimlere dağıtırlar. Robin, ustalığıyla her zaman Nottingham Şerifi'ni zekice alt eder ve halkın gözünde bir kahramana dönüşür. → Kitap, sadece macera dolu bir okçuluk hikâyesi değil; dürüstlüğün, paylaşmanın ve haksızlığa boyun eğmemenin sembolleşmiş anlatımıdır.
Alıntı
2025 27. kitabı
Kitap az çok herkesin adını duyduğu Robin Hood hikayelerinden oluşuyor. Çeteyi oluşturması ile başlayıp. Kötü kalpli zenginlere ders vermesiyle ilerliyor. Dil anlaşılır. Anlatım da boşluklar bulunmakla birlikte okumada sıkıntı yaratmadı bu boşluklar. En sevdiğim kısım Küçük John'un Çıplak Ayaklı Bir Keşiş Oluşu kısmıydı ve Kral Richard'ın "ŞAAK" tokatı :)
Robin HoodHoward Pyle · Can Yayınları · 20225bin okunma
"ROBİN HOOD" Howard Pyle
2021 6. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 00:00
Kitabın Adı: Robin HoodRobin Hood Kitabın Yazarı: Howard PyleHoward Pyle Tür: Roman Amerikalı çizer. HOWARD PYLE’nin 1833 yılında kaleme aldığı, İngiliz edebiyatının en tanınan haydudu ROBİN HOOD’un hayatının anlatıldığı hikâyesidir. Zenginden alıp yoksula dağıtmasıyla ün kazanan halk kahramanı Robin Hood’un kâh eğlenceli, kâh tehlikeli maceralarıdır. Kısa sürede adı efsaneleşen Robin Hood, bir anda yoksul İngiliz halkının kahramanı olur. Robin Hood’un en heyecan dolu maceralarından bile daha çekici olansa, gerçekten yaşamış olduğu söylentisidir. Üçüncü Haçlı Seferine çıkan İngiltere Kralı Aslan Yürekli Richard’ın yokluğunda halk, kralın tahtına göz diken Prens John ve beraberindekilerin açgözlülüğü yüzünden gittikçe fakirleşmiştir. Kral Richard’a sadık kalan soylulardan biri olan Robin Hood, tüm serveti elinden alınarak Prens John tarafından sürgüne gönderilir. Ama Robin Hood sürgüne gitmek yerine Sherwood Ormanı’na sığınıp kendisi gibi Kral Richard’a sadık kalanları etrafına toplar. O günden sonra da Neşeli Adamlar adındaki dostlarıyla birlikte zenginlerden aldıklarını fakirlere dağıtarak bir halk kahramanına dönüşür.
My score:10/7
2023 6. kitabı
Okunma: 16 Mart 2023 21:28
Leader archer and friend of the poor Robin hood! Everyone knows you, "some by reading, some by calling every 'helpful' citizen robin hood "I'm sure you're so tired, you've always fought knowing that it's actually harder to do good, and you've finally given your life for it. I wish that; May your end be happy and dear Robin and I am "glad" that our paths have joined you. If you want to remember love, innocence and your primary school years, I recommend this book. :) Then, goodbye, love and stay with the book. Lider okçu ve fakirlerin dostu Robin hood ! Herkes tanır seni "kimisi okuyarak,kimi her 'yardımsever' vatandaşa robin hood diyerek "eminim ki çok yoruldun, iyilik etmenin aslında daha zor olduğunu bilerek daima savaştın ve sonunda bu uğurda hayatını verdin Dilerdim ki; sonun mutlu olsun ve sevgili Robin seninle "iyi ki" yollarımız birleşti. sevgiyi,masumluğu ve ilkokul yıllarınızı tekrar hatırlamak isterseniz bu kitabı tavsiye ederim. :) görüşmek üzere sevgiyle ve kitapla kalın.
Robin HoodHoward Pyle · Penguin Readers · 20015bin okunma
Puan vermedi·107 syf.·
2021 36. kitabı
Oncelikle, bu kitabı bir aksiyon macera filmi niyetine okumanızı tavsiye ederim. Kısa kısa Robin Hood'un başından gecenleri anlatan ve Robin Hood'un çetesine katılan adamların nasıl katıldığını, hangi özelliklere sahip olduklarını anlatan bir kitap olmuş. Eglenceli, aksiyon dolu bir kitap...
Robin HoodHoward Pyle · Yakamoz Yayınları · 20105bin okunma
Howard Pyle - Robin Hood
2020 70. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 17:14
Çocukluğumuzdan beri biliriz Robin Hood’un yaşadığı sayısız maceraları ancak hikayenin tamamını okumuş muyduk. Bu soruya çocuğumuzun cevabının hayır olacağını düşünüyorum. Benimde cevabım hayır olduğu için Howard Pyle’nın Robin Hood adlı eserinin tam metin halini okumak istedim ve bu vesile ile İletişim Yayınlarının hazırlamış olduğu tüm metin halini temin ederek okumaya başladım. Bu eseri okurken Robin Hood’un maceralarından çocukken nasıl keyif alıyorsam aynı keyfi yine aldığımı söylemezsem olmaz. Howard Pyle’nin Robin Hood’un İletişim Yayınları çevirisinde az miktarda devrik cümle kullanılmış olsada eserinin akıcılığının zedelenmediğini, hala akıcı ve keyifli eser olduğunu düşünüyorum. Ancak bu devrik cümle kullanımının yazarın yazım dilinden mi yoksa çevirmenden mi kaynaklandığı anlayamadığımı, bunun belirtilmediğini de söylemem gerekir. Buna rağmen oldukça keyifli ve sürükleyici bir eser. Çocukluk yıllarıma döndüm. İyi ki okumuşum. Okumak isteyenlere de şimdiden keyifli okumalar diliyorum. “Olan oldu, iş işten geçti.” . “... meğer keder gence de geliyormuş, yaşlılara geldiği gibi.”
Robin HoodHoward Pyle · İletişim Yayıncılık · 20205bin okunma
·46 syf.·
2020 169. kitabı
Penguin Readers basımı bir kitap. Elementary seviyesinde. Herkesin bildiği bir kitap. Beğendim. İngilizceye başlayanlar için ideal bir kitap. Öneririm.
Robin HoodHoward Pyle · Penguin Readers · 20015bin okunma
2022 14. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2022 00:00
Çocuklar, dünya çocuk klasiklerini niçin okumalıdır? Bu sorunun cevabı şudur: " Bir yetişkin olduğunda iyi bir kitap okuyucusu ve iyi bir birey olması için!"
Robin HoodHoward Pyle · Halk Kitabevi · 20175bin okunma
Puan vermedi·240 syf.·
2018 20. kitabı
Benim için bu kitabı okumamdaki en güzel ve özel şey 4. Sınıf öğrencimin tavsiye etmiş olması. Bu yaşlarda bile kitap okuma sevgisi aşılayabiliyorsak çocuklara ve kitaplar hakkında sohbet edebiliyorsak onlarla ne mutlu bize :)
Robin Hood ve Çetesi!
2024 60. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2024 23:31
Güçlü, haksızlıklara boyun eğmeyen, Sherwood ormanında kendisi gibi genç yiğitlerle aile olmayı bilmiştir Robin Hood. Ne kadar babacan bir yiğit olduğunu aslında her bölümde tanıştığı o yabancılarla olan diyalogları ve yaptığı iyiliklerden anlayabiliyorsunuz. Kral Henry ve Kraliçe Elenour zamanından efsaneleşmiş olan bu figür dönemin koşullarını, para birimini, şövalyelerin, saray muhafızlarının, piskos ve rahiplerini iyi derecede yansıtıyor. Bu kitabı okuduğumda ciddi bir şekilde küçüklüğümün sanki masallarına, efsanelerine, batıllarına gittim.. Her bölüm kendi içinde haksızlıklara karşı bir direniş, devrim; her paylaşım, birbirine tutunma ve arkasını kollama ise bağlılığı ve maneviyatlarını simgeliyordu Robin Hood ve çetesinin..
Düşünce
Robin HoodHoward Pyle · Can Yayınları · 20225bin okunma

Howard PyleYazar · 4 kitap
İtalyan yazar, çocukluğunda Fhiladelphia'da küçük bir sanat okulunda okudu. 1876′da Scribner's Magazine'de ilhıstratörlük kariyerine başladı. Ölümüne kadar Collier's Weekly, The Century Magazine, Harper's Ladies Home Journal gibi dönemin ünlü dergilerinde öyküleri ve resimleri ya­yımlandı. 1890′lardan itibaren, zamanının çoğunu kendi açtığı okulda yüzden fazla öğrenciye eğitim vererek geçir­di. Ayrıca Philadelphia'da Drexel Institute ve New York'ta Art Students League'de öğretmenlik yapan Pyle, ünlü illüstratörleri yetiştirdi. Otuz beş yıllık kariyeri boyunca 3300 illüstrasyonu yayımlandı. Yine, illüstrasyonları kendi­sine ait olan pek çok kitap ve öykü yazdı. Pyle2iN önemli eserleri arasında Robin Hood, The Story of King Arthur and His Knights (1903), The Story ofthe Champions ofthe Round Table (1905), The Story of Sir Launcelot and His Companions (1907) ve The Story ofthe Grait and the Passing of Arthur (1910) bulunmaktadır.