Sahte Ajan

Alfa Basım Yayım Dağıtım
Sıralamalar

2020 36. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2020 15:28
Osman Aysun'un okuduğum ilk kitabı. Kitap akıcı bir şekilde ilerliyor fakat kitabın sonunu zayıf buldum. Sonu daha farklı ve daha güçlü olabilirmiş. Sanki kitabı acilen bitirmek için hızlı hızlı bir son yazılmış gibi. Konu nereye ve nasıl bağlandı veya bağlandı mı orası muallak.
2020 97. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2020 00:00
Okan reklam şirketinde çalışan sıradan bir insandır. Tesadüfen tanık olduğu bir cinayetle bütün hayatı değişmiş, rus mafyası emniyet ve mit peşine düşmüştür. Masum olduğunu kimseye ispat edemezken hayatı alt üst olmuştur. Korkuyla yaşarken, boyundan büyük işlere kalkışırken kendi benliğini ve hiç bilmediği yanlarını da keşfedecektir. Genelde yerli yazar okumam. Hele polisiye ise neredeyse hiç yerli yazar okumam. Yazarın kalemi bana başta çok acemi, çaylak edebiyatı gibi gelmişti. İlk sayfalarda ergenlere has bir üslubu olsa da ortalarından itibaren meraktan elinizden bırakamadığınız bir kitap haline geliyor. Ne gariptir yazım yanlışı da hiç yok.
Osman Aysunun Okuduğum İlk Romanı
2024 16. kitabı
Kitabı bir oturuşta bitirdim genel olarak konu itibari ile güzel olsada son 100 sayfada okurken sıkıldım konular tekrar edildi, aynı cümleler tekrar edildi. Tabii yazarın diğer polisiye romanları daha iyi olabilir
Polisiye / Gerilim
2021 5. kitabı
Benim gibi polisiye tutkunu iseniz kesinlikle okumanız tavsiye edilir. Her kitabı konusuyla ilgi uyandıran heyecanı hiç kesilmeyen insanı okurken olayın içine tepetaklak düşüren bir yazar Osman Aysu

Osman AysuYazar · 98 kitap
Osman Aysu, Türkiye’de polisiye-gerilim türünde romanları ile en bilinen yazarlardan biridir. İstanbul’da doğmuş ve İstanbul’da büyümüştür. Soyu Osmanlı’dan gelen ailesi de 3 asırdan beri İstanbul’da yaşamaktadır. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlayan yazar üniversite eğitimini de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam ettirmiştir. Öğrenimini tamamlayan yazar, uzun süre avukatlık mesleğini icra etti. Bu sürede Mike Hammer ve Philip Marlowe gibi yabancı polisiye roman yazarlarının eserlerinin müdavimi olan yazar, yerli polisiye roman bulamamanın sıkıntısını yaşamıştır. 1955 yıında Haydarpaşa Lisesi'ni tamamlamasının ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1961 yılında mezun olmuştur. 1972’de başlayarak altı yıl kadar serbest avukatlık yaptıktan sonra ilk kitabını 1994 yılında yayımlamıştır. Sorumluluk sahibi bir Türk olarak yabancı kaynaklara mahkûm kalmamak için suç edebiyatını ele almayı gerek görmüştür. Bu süre zarfında beş altı polisiye roman yazmıştır. İlk kitap taslağından birini okuyan eşinin tavsiyesi ile kitaplarını yayınlatmaya başlamıştır. Tüm eserleri mesleğinin ve merakının da etkisi ile suç edebiyatından olmuştur. Eserlerinde akıcılık özelliğine önem veren yazar, bunun okurun sıkılmadan kitabı okuyabilmesi, yarıda bırakmadan merakla kitabın sonuna gelebilmesi için önemli olduğunu düşünür. Yazar sezgilerinin de etkisi ile gerek yaşanılan ya da gelecekteki olayları tahmin ederek eserler yazabildiğini dile getirmektedir. Buna örnek olarak Cellât kitabını gösterir. Susurluk kazasının başka bir görünümü olduğunu iddia eder ve yaşadığı çağın olaylarını dikkatle gözlemleyen her insanın, çevresinde neler olup bittiğini ve yakın gelecekte neler olabileceğini kolaylıkla kestirebileceğini söyler. Türkiye’de polisiye-gerilim romanlarının öncüsü sayılan yazar günümüze kadar birçok eser üretmiştir. Bu eserler ile kendisinden sonra gelenlere de örnek teşkil eder. Yazarın kitaplarının başlıca karakterlerini dedektifler, casuslar ve ajanlar oluşturur. Yazar, günümüzde daha ince hesaplanmış olayları ve suçları içeren, psikoloji ağırlıklı polisiye romanlarını yazmaya devam etmektedir. Yazar, eserlerindeki bu sıçrayışı ?birinci kategori eser yazma? olarak tanımlar. Gençliğinde gazeteci olmak isteyen yazar, muhabirliğin yazarlık için ön aşama olduğunu düşünür. Polis muhabirlerinin, mesleklerindeki gözlemleri ve deneyimleri ile ileride iyi bir polisiye yazarı olabileceklerini söyler.