Tasarımcı:
9786052064542
Sıralamalar

·432 syf.·
2021 24. kitabı
Yine İstanbul’da bir köşk, yine uzun bir süre köşke uğramayıp miras için gelen genç adam, yine küçükken ezilip bu eziliş yüzünden çalışıp ne hikmetse sıfırdan Ceo veya şirket sahibi olan yakışıklı ve
2020 10. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2020 18:00
Sevgili Yazar Osman AYSU'nun kaleme aldığı SIR kitabı konusu itibariyle çok ilgimi çekmişti. Baş karakterimiz Murat, anne ve babasını trafik kazasından kazasında kaybedip Erenköy'de dedesinin yanına taşınır ve dedesi öldükten sonra teyzesi Saliha Hanım ve onun üvey kızları Nesrin, Ayşen ve Hatice Kalfa ile yaşamaya devam eder. Ta ki teyzesi, Ayşen ile olan ilişkisini ve onunla evlenmek istediğini öğrenene kadar. Murat bu hadise sonrasında köşkten teyzesi tarafından apar topar kovulur. 10 Yıl sonra köşkten gelen bir haber ile kendini yeniden çocukluğunun geçtiği köşkte bulur. Teyzesinin geçirdiği felç, köşkte gizemini koruyan ve açıklanamayan hayalet olayları, bir türlü bitmeyen entrika ve gizemlerin yanısıra Murat Ayşen'e olan aşkıyla da başetmek zorundadır. Bu hikayenin sonunda açığa çıkan gerçekler sizi derinden sarsacak. Yazar Osman Aysu'nun okuduğum ilk kitabıydı. Komusunu ve içimdeki korku gizemini çok sevsem de hikayenin içinde tekrarlanan sözler, Murat'ınözellikle Ayşen konusundaki anlam veremediğim ani karar ve his değişiklikleri beni psikolojik olarak çok yordu. Yine de keyifle okuduğum ve sonunda gerçekten çok şaşırdığım bir kitap oldu. Eğer benim gibi korku gerilim ile karışık romantik bir hikaye okumak istiyorsanız mutlaka tavsiye ediyorum.
Türk Polisiyesi
2020 32. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2020 02:16
Yazarın okuduğum ilk eseri olan bu kitabi beğendim. Kurgu isminde ki gibi bir "Sır" üzerine kurgulanmış. Her çevirdiğim sayfa da şimdi gerçek ortaya çıkacak diye diye ilerledim ama beklediğim gibi olmadı zira son sayfalara kadar merakım canlı kaldı. Bu söylediklerim siz okuyacak olanları yanıltmasın çünkü sergilenen oyunda kim ne ve niçin böyle davranıyor bileceksiniz. İnsanoğlunun dış görünüşü ile iç dünyasını yansıtıp yansıtmadığını sorgulayacaksınız... Kitabı okurken ana karakteri olan Murat' ın kendi çelişkilerini, zaaflarını ona, 'hadi be oğlum' diye diye okuyacağınıza eminim. Yıllar önce kovulduğu anne yadigarı köşke on yıl sonra farklı biri olarak gelip, burada yaşadığı olaylar ve geçmişin de aşık olduğu tek kadın Ayşen'e duyduğu aşk ile geçmişinde yaşanmışlıklarına duyduğu nefret onun neyi nasıl, nerede, kim ile bağdaştıracağına karar verme yetisini etkilerken, beklemediği sona doğru ilerlediğini bilmeden, kendisini hiç beklemediği bir yerde bulacağından habersiz olayları çözmeye çalışmasını okudum. Kitabın dili oldukça sade fakat öz Türkçe kelimeleri yazar ustalıkla aralara serpiştirmiş. Kitabın eleştirecek tek yönü çok fazla tekrarın olması öyle ki bir bölümde iki sayfa da bir aynı şeylerin yazılmış olmasından dolayı sıkıldım. Allah'tan kitabın sonuna kadar aynı tekrarlar devam etmedi. Yazarın diğer eserlerini de mutlaka okuyacağım Polisiye seven tüm arkadaşlara konu ve kurgusundan dolayı tavsiye ederim...
2018 60. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2018 23:23
Lanetli bir köşk ve görüldüğü varsayılan çeşitli mahlukatlar var bu kitapta....acaba var mı? Yoksa hepsi sadece bir plan için tasarlanan bir oyun mu ? Okuyun görün derim ....Merak uyandıran bir kurgu ,ana karakter Murat ile birlikte kitabın sonuna dek puzzle yapar gibi tüm parçaları biraraya getirmeye çalışıp her seferinde yok ya böyle değildir ya da böyle midir diye diye okuduğum bir kitap oldu 'SIR'...Kitabın ana fikri ise körü körüne sevme ,mantığını her zaman çalışır halde kenarda tut , yoksa başına neler gelir neler.....keyifle okudum....
2021 22. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 17:06
Uzun süredir epey edebi içerikli kitaplar okuduğumu farkedip bir macera okuyayım dedim. Daha önce Osman Aysu'nun Çöl Akrebi kitabını okumuştum bir solukta. Tanışma kitabımdı. Bu kitabı da sürükleyici ama kurgusu çok sıradan, orijinal değil, bir Yeşilçam filmi izler gibi okudum. Akıcı evet ama iyi değil. Eğer Osman Aysu okumak isterseniz Çöl Akrebi kitabını muhakkak okuyun. Kitabın genel konusu şu:Murat isimli ana karakterimiz anne babasını küçükken kazada kaybetmiş ve Erenköyde dedesinden kalan köşkte teyzesi Saliha ile yaşamaya başlar. Saliha yeğeni Murat'tan hiç hazzetmez ve onu her defasında aşağılar, 20 yaşına geldiğinde de evden kovar. Bu kısımlar özetleme tekniğiyle en başta veriliyor. Zira esas roman aradan 10 yıl geçtikten sonra köşke bambaşka bir dönüş yapan Murat'ın yaşadıklarıyla başlar. Köşkte lanetler, hayaletler kol gezmektedir. Gençlik aşkı Ayşen de köşktedir zira. Gerisini okumak isterseniz alıp okuyun. Öyle büyük bir edebi şölen beklemeyin ama çerez niyetine okunacak bir kitap:)
2019 36. kitabı
! Heyecanlı,sürükleyici,sonu ters köşe kitap... Murat,ailesini trafik kazasında kaybeder.Dedesinin köşkünde yaşamaya başlar,teyzesi Murat'a kötü davranır. Teyzesinin üvey kızı Ayşen’e aşkı Murat’ın teyzesini tarafından köşkten kovulmasına neden olur. Yıllar sonra almış olduğu bir telefonla köşke geri döner. Hiçbir şey artık eskisi gibi değildir. Soluksuz okudum, süprizlerle dolu, yok artık dedirten bir kitap.. Osman AysuOsman Aysu SırSır .
2018 97. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2018 23:32
#kitapyorumu #Sır Polisiye’nin usta kalemi Osman Aysu kitaplarıyla bu zamana kadar tanışmadıysanız yarın çok geç olabilir. Yıllar önce yazarın bir kitabını okumuştum tadı damağımda kalmıştı. İşte bu kitapta tam bir Polisiye hayranlığı yaratacak türden mükemmellikle kaleme alınmış. Sürprizlerle dolu Sır her satırında okuyucuyu mest edecek güzellikte. Ailesini trafik kazasında kaybeden Murat Erenköy’deki dedesinin köşkünde yaşamaya başlar. Dedesinin vefatıyla teyzesi tarafından hor görülür. Teyzesinin üvey kızı Ayşen’e olan aşkı Murat’ın teyzesini tarafından köşkten kovulmasına neden olur. Yıllar sonra almış olduğu bir telefon notuyla köşke geri döner. Hiçbirşey artık bıraktığı gibi değildir. Köşkte yaşanan akıl almaz olaylar bir Sır perdesinin arkasında köşkün lanetiyle bütünleşmiştir. Murat’ın geçmişiyle yüzleşmesi nasıl olacak? Kendisini kovan teyzesini affedecek mi? İlk aşkı Ayşen’e kavuşacak mı? Köşkte yaşanan olayların sırrı ortaya çıkacak mı? Bu soruların tüm cevapları kitabımızda. Tavsiyemdir mutlaka okuyunuz
2019 32. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2019 00:02
Her zamanki gibi supriz sonlu bir romandi ama yazarin su ozelligi diger romanlarindada var anlattigi seyi tekrar tekrar anlatiyor onun disinda roman(lari) gauet sade ve surekliyici
2020 40. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2020 16:16
Osman Aysu | Sır Kitap Yorumu Murat anne ve babasını küçük yaşta kaybedince, dedesinin yanında yaşamaya başlar. Fakat teyzesi tarafından hiç sevilmez. Ve bir süre sonra o Köşkten kovulur. Murat’ı üzen tek şey teyzesinin üvey kızı Ayşen'e duyduğu aşktır. Aradan 10 yıl geçer Murat zengin, başarılı bir iş adamdır. Gelen bir telefon üzerine Köşk'e gider, ve kendini olayların içinde bulur. Uzun zamandır yazarın kalemini merak ediyordum. Hemen alıp okudum ve gayet başarılı bir kaleme sahip. Akıcı, merak uyandırıcı bir kaleme sahip. Diğer kitaplarını da oldukça merak ediyorum. Kitap çok heyecanlıydı, olayları çözdüğüm an başka bir düğüm içinde buldum kendimi. Farklı konusu, gerilim dolu sayfaları ile tavsiyemdir..
2018 6. kitabı
#osmanaysu kalemini seviyorum Anlatımı net ve akıcı. #sır kitabını da elimden bırakamadan okudum. Hadı canım yok artık olamaz böyle bir şey dedirttip Ama hız kesmeden soluksuz okutuyor. Murat anne babası olunce teyzesının yanında kalır ama teyzesi bır zaman sonra kovar Muratı köşkten. Murat zengin bir iş adamı olarak seneler sonra tekrar döner köşke amacı intikam almak olsada aslında teyzesının uvey kızı, ilk aşkını görmekte itmiştir onu dönmeye. Teyzesı yatalak aklı gıdıp gelen biridir artık. İntikam almak şöyle dursun gorduklerı yetmiştir Murat ın içini sogutmaya. Ama Murat yinede gitmez. Köşkte olan sıradısı olaylar ilgisini çeker. Bir saçmalık oldugunu kanıtlamak için kalır. Sonrası sırlarla dolu sayfalar, cozulmeyı bekleyen olaylar. Kitap boyunca Murat la hep aynı fikirdeydim. Yok artık öyle şeyler olamaz hangı devırdeyız dedikçe bende tekrarlardım. Acabı mı dedikçe ürperek bende acaba mı dedim Ama sonunda Murat beni hayel kırıklığına ugrattı. Çocuğum senın gozun hiç mi açılmadı o kadar zengın olmussun ele karısmıssın. nedır yanı bu demedim değil Kitabın devamı yok ama olsaydı emin ohhhh olsun diye diye okuyacaktım. Benimde içim az bıraz soguyacaktı Sırları,gizemleri çözmeyi seviyorsanız, az birazda gerilelim diyorsanız tavsiye ederim

Osman AysuYazar · 98 kitap
Osman Aysu, Türkiye’de polisiye-gerilim türünde romanları ile en bilinen yazarlardan biridir. İstanbul’da doğmuş ve İstanbul’da büyümüştür. Soyu Osmanlı’dan gelen ailesi de 3 asırdan beri İstanbul’da yaşamaktadır. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlayan yazar üniversite eğitimini de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam ettirmiştir. Öğrenimini tamamlayan yazar, uzun süre avukatlık mesleğini icra etti. Bu sürede Mike Hammer ve Philip Marlowe gibi yabancı polisiye roman yazarlarının eserlerinin müdavimi olan yazar, yerli polisiye roman bulamamanın sıkıntısını yaşamıştır. 1955 yıında Haydarpaşa Lisesi'ni tamamlamasının ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1961 yılında mezun olmuştur. 1972’de başlayarak altı yıl kadar serbest avukatlık yaptıktan sonra ilk kitabını 1994 yılında yayımlamıştır. Sorumluluk sahibi bir Türk olarak yabancı kaynaklara mahkûm kalmamak için suç edebiyatını ele almayı gerek görmüştür. Bu süre zarfında beş altı polisiye roman yazmıştır. İlk kitap taslağından birini okuyan eşinin tavsiyesi ile kitaplarını yayınlatmaya başlamıştır. Tüm eserleri mesleğinin ve merakının da etkisi ile suç edebiyatından olmuştur. Eserlerinde akıcılık özelliğine önem veren yazar, bunun okurun sıkılmadan kitabı okuyabilmesi, yarıda bırakmadan merakla kitabın sonuna gelebilmesi için önemli olduğunu düşünür. Yazar sezgilerinin de etkisi ile gerek yaşanılan ya da gelecekteki olayları tahmin ederek eserler yazabildiğini dile getirmektedir. Buna örnek olarak Cellât kitabını gösterir. Susurluk kazasının başka bir görünümü olduğunu iddia eder ve yaşadığı çağın olaylarını dikkatle gözlemleyen her insanın, çevresinde neler olup bittiğini ve yakın gelecekte neler olabileceğini kolaylıkla kestirebileceğini söyler. Türkiye’de polisiye-gerilim romanlarının öncüsü sayılan yazar günümüze kadar birçok eser üretmiştir. Bu eserler ile kendisinden sonra gelenlere de örnek teşkil eder. Yazarın kitaplarının başlıca karakterlerini dedektifler, casuslar ve ajanlar oluşturur. Yazar, günümüzde daha ince hesaplanmış olayları ve suçları içeren, psikoloji ağırlıklı polisiye romanlarını yazmaya devam etmektedir. Yazar, eserlerindeki bu sıçrayışı ?birinci kategori eser yazma? olarak tanımlar. Gençliğinde gazeteci olmak isteyen yazar, muhabirliğin yazarlık için ön aşama olduğunu düşünür. Polis muhabirlerinin, mesleklerindeki gözlemleri ve deneyimleri ile ileride iyi bir polisiye yazarı olabileceklerini söyler.