Sanat Kitabı

Alfa Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Art Book

2021 22. kitabı
“Her çocuk bir sanatçıdır. Sorun, büyüyünce nasıl sanatçı kalacağımızdır.” Pablo Picasso Alfa yayınlarının bu kitap serisini çok seviyorum. Sanat kitabı da bu alandaki birçok farklı eseri, sanat hareketlerini, temalarını ve üsluplarını anlatıyor. Tarih öncesi bereket figürlerinden başlayıp çağdaş video enstalasyonlarına kadar olan birçok sanat eserini içine alan dolu dolu bir kitaptı. Görselleri ve açıklamaları çok güzel. Sanat alanında kaynak kitabı olarak kullanılabilecek güzel bir eser.
Sanat
Sanat KitabıKolektif · Alfa Yayıncılık · 201775 okunma
Güzel sanata bakışı değişiyor insanın.
2022 35. kitabı
Sanatın tarihini okursunuz. Ne var ne yok incelerseniz. Kendinizi geliştirisiniz kötü mü olur okuyun sanatınıza katkıda bulunun. Uğraşmışlar tasarımı olsun kağıdı olsun özenerek bezenerek yazmışlar yapmışlar. Çok kişinin emeği var. İdare eder. Ama sanata bakış açınız değişir.
Yaşam
2024 108. kitabı
Okunma: 29 Şubat 2024 00:00
Kitap kuşe kağıda basılmış, sanata ve sanatçılara dair kimi zaman uzun, kimi zaman kısa bilgiler içeriyor. Ansiklopedik bir içerik oluşturmayı başarmışlar öyle ki, bitmemesi için yavaş yavaş, notlar alarak okumaya çalıştım. Sayesinde bilmediğim büyüleyici eserlerle karşılaştım. Benim gibi sanata ilgi duyan, yüzyıllar öncesinde oluşturulmuş sanat eserlerini inceleyerek bilgi edinmek isteyen kişiler için güzel bir kaynak olacaktır. Kısa ve öz bilgilerle aydınlanıp ilginizi çeken yerleri not alıp araştırabilirsiniz.
1000k
2025 38. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2025 17:08
The Art Book, özellikle sanat tarihiyle yeni tanışanlar için kafa karıştırıcı olabilecek birçok kavramı bu kadar sade ve anlaşılır bir dille sunması takdire şayan. Sanat tarihi bilgisi olmayanlar için mağara resimlerinden günümüz performans sanatına kadar uzanan net bir genel bakış sunarken, düzenli müze ziyaretçileri için de çeşitli bağlamlarda sanata dair önemli başyapıtları içeren zengin bir portföy sunuyor. Mağara resimlerinden başlayarak, Rönesans, Barok, Romantizm, İzlenimcilik gibi klasik dönemlerden geçerek modern ve çağdaş sanata, hatta performans sanatına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İster bir müze ziyaretçisi olun ister sanat tarihi öğrencisi, hatta sadece evinizde bir sanat meraklısı olun, bu kitap kesinlikle kütüphanenizde bulunması gereken bir kaynak. Gerçekten de sanatın inceliklerini anlamak ve görsel okuryazarlığınızı geliştirmek için şiddetle tavsiye ederim. Sonunda bir sözlük içermesi de artısı. Kitap, sanatın evrimini kronolojik olarak takip ederek, farklı dönemlerin ve akımların birbirini nasıl etkilediğini göstermekte. Bu da size, kendi sanat zevkinizi keşfetme ve hangi dönemlerin veya sanatçıların ilginizi çektiğini belirleme konusunda rehberlik edebilir.
2023 18. kitabı
Bir şeyi sanat eseri yapan şey nedir? Eski Yunanlar ideal güzelliğe nasıl biçim verdi? renk, ruhu doğrudan etkiler mi? Bu kitap 200’den fazla eser üzerinden önemli sanat hareketlerini, temalarını, usluplarını araştırarak incelemiş! Ben sevdim! Sanat zaten sevilmez mi? İyi okımalar
Kültür-Sanat
2020 213. kitabı
Sanat tarihinin ve teorisinin anlaşılmasını kolaylaştıran Sanat Kitabı dünyanın en büyük sanat eserlerinden örneklerle ve bunların arkasındaki düşünceleri açıklayan bilgilerle doludur. Tarihöncesi bereket figürlerinden çağdaş video enstalasyonlarına kadar dünya sanatına kusursuz bir giriş yapmanızı sağlar. İster bir sanat öğrencisi olun ister galerileri, müzeleri gezen birisi, insanlığın ortak belleğindekilerin yanı sıra az bilinen sanat harikalarına ilişkin kışkırtıcı görüşler sizlere yeni ufuklar açacak
2023 38. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2023 18:57
Kitapta İlk Çağ uygarlıklarından başlayarak günümüzdeki modern sanat anlayışlarına kadarki yüzyılları kapsayan süreçte gerçekleşen sanat akımları, kendi dönemlerine damga vurmuş sanatçılar ve onların önemli eserleri, bu eserlerin önemi ve kısaca hikayesi yer alıyor. Kitapta pek çok sanatçı, pek çok eser var. Kitabın içeriği zengin, baskısı kaliteli. Çok fazla dönem, sanatçı ve eser yer aldığından dolayı bunlara ilişkin çok detaylı bilgiye yer verilmemiş. Ancak genel çapta bilgi edinmek mümkün. Kitabı bir ders kitabı mantığında okumadığım için bütün sanat dönemlerinde neler yaşandığı şu anda bile şu şudur mantığında aklımda değil. Ancak kitabı okurken pek çok eser ve sanatçı keşfettim. Hatta bazı sanatçılara gerçekten hayran oldum. Alfa Yayınları'ndan çıkan Büyük Fikirler Serisi'nde tıpkı Sanat Kitabı'nda olduğu gibi çeşitli konuların ele alındığı özel baskı kitaplar yer alıyor. Edebiyat Kitabı, Ekoloji Kitabı, Dinler Kitabı, Mitoloji Kitabı, Felsefe Kitabı, Hatta Sherlock Holmes Kitabı bunlardan bazıları. Bu seriden başka kitapları da okumak istiyorum. Sizler de belki bu seriyi incelemek isteyebilirsiniz. Hoşça ve kitaplarla kalın.
Sanat

KolektifYazar · 15907 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.