Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Selahaddin

Namık Kemal

Selahaddin Sözleri ve Alıntıları

Selahaddin sözleri ve alıntılarını, Selahaddin kitap alıntılarını, Selahaddin en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gelecekte neler olacağını bilmeyen insanoğlunu, hadiselerin oyuncağı yaparak eğlenmeyi adet edinmiş zaman...
Asıl fazilet, düşmanının da takdir ettiğidir.. Selahattin Eyyubi
Çamlıca
Reklam
Sultan Selâhaddîn, sanki Allâhü Teâlâ tarafından Haçlılar denilen belâ selinin önüne çekilmiş canlı bir set idi.
"Dünyâ devleti gölge gibidir. Kim ona yetişmeye çalışırsa kaçar, kim de ondan yüz çevirirse ardından gelir."
“Birkaç defa Ölümle burun buruna gelmiştik. Cenabı Hakk’ın bize kurtuluşu bahsetmesi, şüphesiz ki meydana gelmesini istediği bir iş içindir.“ demişti.
Selahaddin Eyyûbî'nin, hastalığı sırasında vuku bulan ve husûsiyle zikredilmesi gereken hallerinden biri de kefenini bir mızrağın ucuna bağlatarak ve mızrağı da bir tellalın eline vererek sokaklarda: "İşte Selahaddin bu kadar devlet ve ikbale nail olmuşken dünyadan şu kefenle gidiyor!" diye nida ettirmesidir. Sultan, bu süretle dahi bütün aleme hikmetli bir misal; gururlanan makam ve mevki sahiplerine de büyük bir ibret göstermiştir
Reklam
etrafındaki ulemâ ile kâh Kur'ân okuyarak, kah fânî dünyâ ve âhirete dâir sohbetler yaparak vakit geçiren sultan, 589 senesi Safer ayının 27. gecesi (4 Mart 1193) bir hâneden diger bir hâneye geçer gibi sükûnet ve metânetle dünyâsını değiştirmiştir. (Rahmetüllâhi Aleyh) Yaşı 57, vezirlik ve sultanlığı ise 25 senedir.
..Teklif ettiği şart ise Kudüs-i Şerîf ile Hristiyanlarca makbul olan Salib'in kendine terki idi. SELAHADDİN EYYÜBİ İSE KUDÜS'ÜN HİÇBİR ZAMAN İNGİLTERE KRALINA AİT OLMADIĞINI VE İSLAM DİNİNCE DAHİ MÜBAREK MEVKİLERDEN SAYILDIĞI CİHETLE ONU VERMEKTENSE CANINI FEDA ETMEYİ TERCİH EDECEĞİNİ VE SALİB'İ İADE EDERSE, MÜSLÜMAN İTİKADINCA BİR NEVİ PUTPERESTLİĞİ TEŞVİK ETMİŞ OLACAĞINI, BUNUN İSE MÜMKÜN OLMADIĞINI BEYANLA SULHA YANAŞMADI.
Kardeşi Turan Şah'a yazdığı mektubunda: "Birkaç defa ölümle burun buruna gelmiştik. Cenâb-ı Hakk'ın bize kurtuluşu bahşetmesi, şüphesiz ki meydana gelmesini istediği bir iş içindir." demişti.
"Dünya devleti gölge gibidir.. Kim ona yetişmeye çalışırsa kaçar, kim de ondan yüz çevirirse ardından gelir"
Sayfa 18 - Çamlıca
Reklam
Cimrilik tüccara yakışır, devlet adamlarına layık değildir.
Sayfa 25
Emri getiren memurlar, eğer bu emre itaat edilmezse sultanın, istikametini Musul'dan Mısır'a çevireceğini de herkesin yanın da tehditväri bir şekilde bildirdiler. Bunun üzerine Selahaddin Eyyübi'nin yegenlerinden biri olan Taklyyüddin, hånedanının bu kadar hizmetine ragmen böyle kötü bir muameleden dolayı kalbi kırılmış ve hiddetlenmis olduğu halde "Atabey bizi korkutmak mu istiyor? Mısır'a gelsin bakalım biz de kendini silahlarimizi kusanmış olarak karşılamaya hazınız!" demeye kalkanca Selahaddin'in babası Eyyüb "Sus deli, biz hepimiz sultanın kuluyuz. Eğer sultan, oğlumun başını benden istese simdi kendim gider huzuruna takdim ederim." diyerek sözünü kesti Selahaddin ise Sultan Nureddin'in adaletini biliyordu ve sultan ile mücadele edecek kadar hükümet sevdalısı da değildi
Selâhaddîn: "Mademki ölümden korkuyoruz, niçin evlerimizde oturup da çoluk çocuğumuzla ve safamızla meşgul olmadık? Sultandan ulüfeler aldık, askerliğe girdik. Bizim borcumuz, düşmanın az- ligini veya çokluğunu kıyaslamak değil, ona karşı durmaktır!"
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.