2021
Aspasia

2021 133. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2021 09:52
Genç ve dinamik yazarlar sizinde ilginizi çekmiyor mu? Helede keyifli kitaplar ortaya çıkarttıklarında ben pek mutlu oluyorum. Sevgili @dilarapksygl kaleminden #serendipçe kitabı bugünkü yorum konuğum olması dışında, tamda az önce tasvir ettiğim gibi pırıl pırıl bir genç yazar kardeşimiz. 😊 🍂Öncelikle kitaba başladığım an kendimi bir anda 2000'li yılarda @lizzvekitaplari ile aynı sırayı paylaştığımız günlerde buldum. Arada dönüp dönüp özlediğim, kırıldığım, mutlu olduğum, hatta erken olgunlaşma evresine geldiğimiz o yılları çokça andım. 🍂Kitabın konusundan bahsedecek olursam bizim kemancı güzeli kızımız Sare uzun zamandır platonik olarak piyanistimiz Çınar'a sevdalıdır. Bir türlü iletişime geçemeyen Sare birgün tesadüf eseri okulun bahçesinde Çınar'ın bilekliğini bulur ve en yakın arkadaşının gazıyla anonim bir şekilde Çınar'a mesaj atar. Bir yandanda liseler arası Vefa Müzik Akademisinin düzenlediği yarışmaya seçilen grupta da denk düşen bu ikiliyi acaba neler bekliyor? 🤭 🍂Farkındayım en heyecanlı yerinde bıraktım. Ama emin olun gözünüzü korkutacak kalınlıkta olan kitap su gibi akıp gidiyor. Benim kitapta en sevdiğim karakter kesinlikle Berkay Cevherdi. İki gözümün çiçeği bana bol bol kahkaha attırdı. 🤭 Ezgi'nin yaşına rağmen olgun duruşunu çok sevdim. Her an Sare'nin yanında olması, onu desteklemesi güzel işlenmişti. 🍂Zihnen lise sıralarında dolaşmayı özleyenlere, halen gerçek dostlukların olabileceğine inancını kaybedenlere, keyifli bir genç kurgu okumak isteyenlere ve güzel sevmek ne diye merak edenlere kesinlikle tavsiyemdir. Ayrıca fotoğraftaki @maze.vine Mardin de gezerken gitarıyla bize müzik ziyafeti veren bir kardeşimizdi. Beni kırmayıp fotoğrafıma dahil olduğu için tekrar teşekkürler.
2021 130. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, hep beraber lise yıllarımıza gidelim ne dersiniz? Haydi o zaman yoruma bekliyorum.🤓 . 🎻Sare, lise son sınıfta okuyan, müziğe aşık genç kızımız. Ama içten içe aşık olduğu biri daha vardır. Çınar...Ezgi ile çocukluk arkadaşıdır.Ayrı zamanda Ezgi,Çınar'ında samimi arkadaşıdır.Ezgi ile okul bahçesinde konuşan Sare,zilin çalması ile birlikte merdivenlere doğru yürürken çimlerin üstünde bir bileklik görür.Konuya vakıf olan Ezgi,Sare'yi Çınar ile konuşmaya bir türlü ikna edemez.Aklına bir fikir gelir.Sare'de bunu uygular.Günlerden bir gün,Müzik öğretmenleri liseler arası düzenlenecek olan yarışma için bir grup oluşturur.Bilin bakalım bu grupta kimler vardır.Sare ve Çınar aşkına konuk olalım.😍 . 🎻Sare,Çınar'a ne zamandır ilgi duyuyor? 🎻Bu bilekliğin sırrı ne? 🎻Ezgi nasıl bir plan yaptı? 🎻Sare bu planı nasıl uyguladı? 🎻Çınar ile konuşabildi mi? 🎻Sare ve Çınar aşkı nasıl sonuçlanacak? . 🤓Ah diyorum ah...Lise yıllarıma gittim bir an. Gerçi bizim zaman biraz daha farklıydı. 😉 Kitabı okurken o zamanlarımı doya doya yaşadım. İlk aşk, arkadaşlık, dostluk, çılgınlık, öyle güzel harmanlanmış ki...Sare ve arkadaşları muhteşemdi.Hepimiz o yollardan geçtik değil mi? Hatta benim Lise dönemim tam bir çılgınlık zamanlarımdı.Neyse konudan kopyalım. Sare'nin Çınar'a aşkı çok güzeldi.Ama bu aşkın önüne geçen bir unsur vardır.Sare bu değişim ile kendini buldu.Sonunda ne mi oldu?Onu da kitaptan öğrenin.Herkese keyifli okumalar diliyorum.🤓
2022 20. kitabı
ayri düsen yollar bir yerde tekrar karşılaşmaz mıydı?Aslında devran cok küçüktü,bağımsız hiçbir nokta olamazdı. Imkansız değildi ama zor olan tarafı,Kader denilen çizgi elvet bir yerde yörüngesinden sapardı. heyecanım,pişmanlığım,aptallığım dile kolay 3 yılım Çınar Boran kalbimdeki ince sızı,ilk aşkım.... Son sayfası yırtılan bir romanın kahramankarıydık biz.Bir dolma kalemin murekkebi dökülmüştü gelecegimize bitememistik... Oysa kucucuk bir mucizeyle başlamışti bizim mucizemiz. SerendipceAnlam olarak aramazken bulunan mutlu tesaduf. Okurken sizleri lise yillarinda yasadiginiz yada tanik oldugunuz masum tatli ask hikalerine goturen bir genclik romani.Okurken size biraz nostalji yasatip uzaktan sevmelere platonik asklara ve olmazsa olmaz ayriliklara sahitlik ediyoruz. Yazarin kaleminden okudugum ikinci eseri okumaktan zevk alip severek okudugum ve sizlerede tek solukta okuyabileceginiz kendinizden birseyler bulup anilari yad edeceginiz bir eser olarak okumanizi tavsiye ediyorum.
2021 110. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2021 14:56
#okudumyorumladım #instakitapyorumu #serendipçe Platonik aşk onun her detayını aklın her köşesine kazanmak, etrafında dolanmak, hem korkmak, hem de umutla onun seni sevmesini beklemek değil mi.Sare Çınar'ı böyle seviyordu. Aşkını söylemekten korksada onu görmek ve yakın olmak için herşeyi yapıyordu. Okulda onun bilekliğini bulunca ona olan aşkını söylemeyi düşündü ama çok korkuyordu çünkü Çınar'ın etrafında çok kız dolanıyordu. En yakın arkadaşı Ezgi Sare'ye gizli hat verdi oda Çınar'a mesajlar atmaya başladı. Şansı yaver gidiyordu Sare'nin birlikte bir müzik yarışmasına hazırlanmaya başladılar. Gençliğin en dinamik çağlarının aşkların,arkadaş ilişkilerinin, sınav heyecanların bol sohbetin olduğu sıcacık anlatıldığı keyifli bir kitaptı. Gençlik kitabı sevenlere tavsiye ederim. Her gözyaşı, beraberinde yitip giden bir anıyı taşırdı.
2021 163. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2021 18:20
Son sayfası yırtılmış bir romanın kahramanlarıydık biz. Bir dolma kalemin mürekkebi dökülmüştü geleceğimize, bitememişik!.. . . Sare ile Çınar 'ın hikayesine ortak olmaya hazır mısınız arkadaşlar? Lise yıllarımızın o saf, o en uçlarda, o deli dolu, o platonik aşklarına nostaljik bir gezinti aslında Serendipçe... . . Herşey platonik olarak aşık olduğu Çınar' ın bilekliğini bulmasıyla başladı. Bu önemli bir işaretti Sare için.. Belki de aşkı için atılması gereken bir adımdı... Anonim olarak çıktığı yolda, aşkı arayan bir yürekti Sare... Gencecik yüreğindeki tek isteği Çınar 'ın da O' na aşk dolu gözlerle bakmasıydı...Vefa Müzik Akademisinin başlattığı yarışma için toplanan müzik grubu Onlar için yeni heyecanların, yeni umutların, fark edişlerin, vazgeçişlerin, asla vazgeçmemenin, aslında sonun başlangıcı olmuştu Aşk daima orda duruyordu... Acaba biz mi göremedik ne dersiniz? . . Lise yıllarınızın o tatlı telaşı ile içinizi ısıtacak sıcacık bir hikaye arıyorsanız doğru yerdesiniz der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 83. kitabı
#okudumyorumladım Herkese Selamm, Bugün sizlere sevgili @dilarapksygl 'nın Serendipçe kitabı ile geldim.. Genç ve yeni yazarların henüz ilk kitaplarını okumayı cidden  seviyorum nedeni ise bir sonra ki kitaplarında neler başardıklarını görmemize ve okumamıza vesile oluyorlar, çünkü bir çoğu kendini bu konuda geliştiriyor.. Dilara'nın kitabı ise hem keyifli hem akıcı hem de sizi lise yıllarına sürükleyen bir kitap.. Ben şöyle bir lise yıllarıma gittim geldim doğrusu.. Sadece sonu bana göre biraz buruk bitti keşke öyle bitmeseydi dedim, belki de yazarımız bir sürpriz yapar ve devam kitabını yazar kim bilir.. Hazır yeni kitabı da çıkıyorken ve ben hemen listeme eklemişken bu güzel kitabı da sizlere Tavsiye ederek ve konusundan biraz bahsederek gidiyorum.. Kalemin, okurun daim olsun inşallah Gelelim konusuna, Sare bir gün hoşlandığı çocuğun bilekliğini yerde görür ve alır en yakın arkadaşı Ezgi'ye bunu söylediğinde ise hiç de beklemediği bir fikir ile karşı karşıya gelir.. Çınar'a mesaj atmak ama elbette kendi telefonu ile değil anonim bir numara ile (bu durumu daha önce yaşayan var mı? Hadi itiraf edin belki bir çoğumuz bu tarz bir şey yapmıştır) Kısa kısa mesajlaşmaların ardından Sare, Ezgi, Çınar ve bir kaç kişi daha bir müzik grubuna dahil olurlar bu zaman içerisinde ise Çınar ve Sare arasında güzel bir yakınlaşma olur.. Kimsenin bilmediği ama Anonim Sare'nin bildiği Çınar'a ait bir sırrı tüm okul öğrenir, ve Çınar numarayı engeller.. Çınar artık ona mesaj atan kişiyi yani Sare'nin olduğunu öğrenir, elbette herşey güllük gülistanlık gitmez ve aralarında sorunlar başlar.. Ve dahası belki de en büyük sorun güvensizlik duygusu ile baş etmek zorunda kalırlar.. Sare ve Çınar'ın arasında neler yaşandı? Tüm okulun öğrendiği sır neydi? Peki ya aralarında ki ilişki nasıl
Roman
2021 220. kitabı
Serendipçe lise yıllarını konu alan bir gençlik kitabı... Daha çok lise çağlarındaki gençlerimizin okuyacağını düşündüğüm bir kitap oldu lâkin lise zamanlarını hatırlamak isteyenlerin ve ebeveynlerimizin okumasını da öneririm. Kitabımızın 504 sayfa olması gözünüzü korkutmasın. Çünkü yazarımızın akıcı bir kalemi var. Aşk, dostluk, aile kavramları çok başarılı işlenmiş. Özellikle yazarımızı genç yaşında bu kadar hoş bir eser yazdığı için tebrik ediyorum. Çünkü olay örgüsünün dışına asla çıkmamış. Vermek istediği mesajları okuyucuya çok net ve sıkmadan vermiş. Küçücük bir mucizeyle hayatlarında çiçekler açan iki gencin hikâyesini sizde mutlaka okuyun.
2021 66. kitabı
Ah lise zamanları hoslantilar, platonik aşklar, sınavlar, arkadaşlıklar, deli dolu anlar. İşte o yılları özleyenler için Serendipçe tam aradığınız kitap. Sare platonik olarak Çınar 'a aşıktır ama bunu ona söyleyemez. Şans eseri bir gün bilekliğini yerde görür. Yakın arkadaşı Ezgi nin fikriyle Anonim bir şekilde Sare Çınar ile mesajlaşmayı başlar. Vefa müzik akademisi düzenlediği müzik yarışması ile de bir araya gelirler. Beklenmedik gelişmeler, yakinlasmalar, heyecan, aşk, umut, arkadaşlıklar derken kalın gibi görünse de kitap hemen bitiyor. Akıcı bir şekilde yazılmış ve o eski yıllara bizi götürüyor. Genç bir yazar gençlik kurgusu ben keyifle okudum. Serendipçe ismi de oldukça farklı geldi bana ve anlamıyla kitabı bağdastirdim. Tavsiye eden Tuğçe Akıllıoğlu teşekkür ederim canım ve yazarimizin @dilarapksygl kalemine sağlık
2021 36. kitabı
Dilara Peksaygılı || Serendipçe Aramazken bulunan mutlu tesadüf... Önce işe Serendipçe'nin anlamını öğrenmekle başladım. Malûm çok nadir yerli yazarlarımızdan kitap okumak isteyince araştırarak başlıyorum serüvene. Kitabın adı kurgusu ve konusu ile o kadar uyumlu ki mutlu tesadüfün de böylesi demeden edemiyor insan. Yazarımız çok genç olunca konuda gençlik kurgusu oluyor haliyle. Şöyle bir lise yıllarına alıp götürüyor, platonik takıldığımız o dönemlerin özlemini hissediyorsunuz. Bir de benim gibi yaş almışsanız güzel bir hatırlama olarak kalıyor hafızalarda. Sare ve Çınar. Bir bileklikle başlayan mesajlaşma bu ikiliyi çok farklı yerlere götürüyor. Zaten kitabın içerisindeki mesajları okumak, uzaktayken yanyana hissetmek ve beklenmedik olaylarla akıp gidiyor kitap. Oldukça kalın ama her sayfası dolu dolu, genç yazarımızın kalemine sağlık, keyifli bir gençlik romanı okuttu bizlere... .
2021 22. kitabı
Onların hikâyesi Sare'nin Çınar'a bir bilekliği bulmasıyla başladı. Ani bir cesaretle atmaya başladığı mesajların ardından, kaderin bir cilvesi gibi onları bir araya getiren planlarla ise iş çığırından çıktı. Her hikâye bazen bittiği dediğiniz yerden başlar. Başladığı yerden şekillendirmek ise tamamıyla sizin elinizdedir. Bu güzel kitap, hem kuvvetli dost bağlarını hemde saf sevgiyi bizlere sunuyor. Akıcı bir dille yazılmış tam anlamıyla gençlik kitabı diyebilirim. Lise yıllarım gözümde canlandı. O toy ve hayatı gözümüzde çok fazla büyüttüğümüz zamanlar. Sıcacık bir okuma sunulmuş. Yazarın, ilk kitabı olmasına rağmen gayet başarılıydı. Kaleminin kuvvetli ve inançlı olması dileğiyle. Okumanızı tavsiye ederim. Sevmek güzel şeydi de bazen çok büyük külfetti. Mahvederdi insanı, Safi eziyetti.
Roman