Evet psikolojik olarak gerçekten güzel bir açıklama yapan bir kitap.Seri katiller kitaplara filimlere belgeselere konu olmuşlardır. Garip insanlar bazıları sizofren bazıları psiyopat bazilari sosyopat katiller. Ama hepsinin ortak bir noktası var genelde şiddet parçalanmış aileler. Ben polisiye gerilim türünü seven bir kişi olarak bu kitabı okuma ihtiyaçı hisettim bilgilenmek amacıyla.amacima da ulaştım çok guzel bir kitap. Gayet bilgilendim.
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
Eğer seri katiller hakkında bilgiliyseniz, bu okuduğunuz ilk kitap değilse o zaman yetersiz gelecektir kitap. Zira her seri katilde atıyorum dört paragraf varsa her paragrafta aynı anlama gelen bir cümle bulunuyor. Tekrar yapmış bol bol ne yazık ki sayfa doldurmak için. Okurken devam etme hevesimi kırdı bu ama devam ettim. Sonlarda bilgilendirme amaçlı eklenen yazılar güzel. Seri katil tanıtımları eksik. Ama dediğim gibi bu konuda hiçbir fikriniz yoksa okuyun.
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
O kadar polisiye, psikolojik ve tıbbi gerilim okudum. İçeriklerinden esinlenen ve gerçek hayat karakterlerinin acımasızca işlenen seri cinayetleri anlatan #serikatiller kitabını da okuyunca "yazarların kurgularında abartmadıkları" kanısına varmış oluyoruz. #johnverdon ve #tessgerritsen okudum ama bu kitaplarda yer alan hayali karakterler, #serikatiller 'de yer alan katillerin eline su bile dökemez. Özellikle çocuk katillerinin yaşattığı vahşeti hayretle/şaşkınlıkla/merakla okudum. 1946 'dan bu yana dünyanın herhangi bir yerinde meşhur olan, adından söz ettiren, çevresine korku yayan seri katillerin davranışlarının altında yatan ana sebep "çocukluk dönemlerinde yaşadıkları olumsuz olaylar/şartlar" olduğu apaçık ortada.
#anthonycrowe #serikatiller ve #debbiemacomber #kartanelerininbirbildiğivar okudum bitti.
Türkiye'de de Yavuz Çolak yaşlı çitfleri öldürüp kadınlara tecavüz ediyor, Yerli Hannıbal adıyla anılan bir şahıs da öldürdüğü kişilerin etlerini pişirip yiyormuş...
(Polisiye romanlarının kurgu kaynakları #serikatiller kitabında yer
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
Kitap enteresan hikayelerle dolu. Resmen insanların arasında kime güvenip kime güvenmememiz gerektiğini öğreten cinsten.
Sevdim mi? Sevdim. Çok mu? Eeıı, o kadar değil.
Tavsiye eder miyim? Eğer biyografi, tarih ya da katiller konusunda bir sevdanız yoksa hayır.
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
Bu kitabı okurken gerçekten böyle olaylar olmuş mu yada bir insan böyle şeyleri nasıl yapar diye düşündürdü. Kitapta genel anlamda anlatılan konu yüzeysel geçilsede yine de okunabilitesi olan bir kitap.
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
Tesadüf üzerine aldığım bir kitaptı.. Oldukça akıcı hemen bitiyor lakin editör hataları göze fazla çarpıyor.. Normalde bu tür şeyleri görmezden gelip okurdum hep ama şu son zamanlarda gözüme aşırı batar oldu..
Neyse gelelim kitaba.. Seri katil kimdir ? İnsan neden öldürür? Sorularına cevap vererek konuya girilmiş. Ardından Dünya'da ve Türkiye'de olan seri katilleri anlatmış. Neden öldürmüşler, çocukluk dönemleri nasılmış ve şu an ne durumdalar vs her şey hakkında bilgi vermiş. Bazı yerlerde "bunlar insan mı ya ?" diye sordum kendi kendime. Öyle sadist, sapkın, psikopat davranışlar var ki adeta kan dondurur.. Sonlara doğru ise seri katiller nasıl yakalanır, kusursuz cinayet var mıdır vb daha birkaç konu hakkında da bilgi vererek sonlandirilmis.. Genel anlamda sevdim aslında.. Bir nevi bilgi de ediniyor insan, dünyada ne derece psikopat düşünenler varmış öğreniyor.. Kitaba puanım 10/8. O iki puanı da edit hatasından kırdım..
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
Bence gayet güzel bir kitap. Daha yarısındayim ama gayet iyi gidiyor. Zaten kitapta bir hikaye değil birden çok katılın hayatı var ve potansiyel katil özellikleri, geçmişten günümüze işkence çeşitleri var. Bu tarz şeyleri seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim
Seri KatillerAnthony Crowe · Tutku Yayınevi · 2015155 okunma
Ayın karanlık yüzüne bir bakış atmak gibi insanın karanlık, tekinsiz, dizginlenemez tarafına da korkmadan bakabilmeli... İnsanın gerçek özünü kavrayabilmenin yegâne koşuludur bence bu bakış. Bu kitap da tam olarak bu noktada hızlı ve çarpıcı bakış açıları sunuyor insana.