Bu kitabı okurken masum şeyler kesinlikle hiç beklemeyin. Bu yazarın okuduğum ilk kitabı ve çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yazar, kitabında 13 tane en acımasız seri katile yer vermiş. Bu çok hoşuma gitmiş ama özellikle neden bu kişileri seçmiş anlamadım. Keşke Zodiac katili de olsaydı. Neyse.
Seri katillerin ismi:
Peter Sutcliffe
Richard Ramirez
David Berkowitz
Ted Bundy
Özellikle birçok sevdiğim seri katilin olması çok hoş bir durum. Kesinlikle bu kitabı tavsiye ederim. Ama kitap boyunca çok korkunç şeylere tanık olacaksınız.
Elimizdeki kitapta bu portrelerden en çarpıcı olanları uzun uzadıya tanıtılıyor: Yamyam çocuk katili Albert Fish. elli iki kurbanıyla Rostov Canavarı Andrei Chikatilo, insan uzuvlarından ev eşyaları ve giysiler üreten, korku edebiyatının esin kaynağı Eddie Gein, güç göstermenin ve kullanmanın en iyi yolu olarak gördüğü polislik mesleğine uzun boyu nedeniyle kabul edilmeyince arzusunu seri cinayetlerle tatmin eden Edmund Kemper, yirmi yedi cinayetle suçlanan Hannover kasabi Fritz Haarman, çoğu fahişe olmak üzere tam kırk sekiz kadını öldürdüğünü itiraf eden Gary Ridgway, kurbanlarının uzuvlarını buzdolabında saklayan Jeffrey Dahmer, otuz üç genç erkeği tecavüz ederek öldüren modern zamanların en "üretken" seri katillerinden "Katil Palyaço" namlı John Wayne Gacy, üç yüz çocuk cinayetiyle gelmiş geçmiş en korkunç seri katil olan "And Dağları Canavarı" Pedro Lopez, on üç kadını öldürüp yedisini ağır yaralayarak ölüme terk eden -Karındeşen Jack'den sonra en tanınmış İngiliz canisi- "Yorkshire Canavarı" Peter Sutcliffe, on dört cinayetin yanı sıra çok sayıda cinayete teşebbüs, yaralama, tecavüz ve soygun iddiasıyla
2008 yılında okudugum kitap benim icin dönüm noktalarindandir. Ulkemizde bu derece vahsetle hic karsilasmadigimiz ici bu kitabi okuduğumda dehsete düşmüştüm dünyada bu tur insanlarin olabilecegine inanamamis gunlerce internette kitapta adi gecen katilleri tek tek arastirmis ve psikolojimi baya bozmustum. Kandan psikopatliktan gerilimden uzak kalmasi gereken kisiler asla okumasin digerlerine tavsiyemdir okunmali :)
Seri Katiller 1Fikret Topallı · İthaki Yayınları · 2012220 okunma
Yazar kitabini, seri katiller uzerine yaptığı kapsamli arastirma sonucu kaleme almış. Hafizalarda yer edinen seri katilleri konu edinerek onlarin yaşam öykülerini ve isledikleri cinayetleri anlatiyor. Tamamen gerçek olaylardan yola çıkılarak yazilmis bir kitap.
Seri Katiller 1Fikret Topallı · İthaki Yayınları · 2012220 okunma
Kimi gaipten sesler duyuyor, kimi kötü geçen çocukluğunun intikamını alıyor, kimi kurbanlarının acısını dindirdiğini düşünüyor kimi de sadece sapıkça dürtülerini bastırmak için öldürüyor.
İşledikleri cinayetler aylar hatta yıllar sonra çözülüyor, polisler karşılaştıkları vahşet karşısında şaşkına dönüyor, kamuoyu bu davaları günlerce tartışıyor. Öldürme sebepleri ne olursa olsun onlar, çağımızın en vahşi, en acımasız, en psikopat katilleri.
Bugüne kadar yaşamış olan birçok seri katilin hayatının anlatıldığı kitapta; konu edinilen seri katillerin hayatları çocukluk dönemleri, aile hayatları, cinsel davranışları, yargı süreçleri gibi birçok yönden inceleniyor. KİTABI OKUDUĞUNUZ ZAMAN ASLINDA ÜLKEMİZDEKİ KADIN CİNAYETLERİNİN DE 'BİR ANDA OLMUŞTUR, SARHOŞKEN OLMUŞTUR, AİLE ARASINDA OLUR...' GİBİ SAÇMA SAPAN LAFLARLA GEÇİŞTİRİLEMEYECEĞİNİ BU KONULARIN ÜZERİNE HEM HUKUKİ HEM DE PZİKOLOJİK OLARAK ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE GİDİLMESİ GEREKTİĞİNİ GÖRÜYORSUNUZ.
Öncelikle herkese merhaba!
Çok küçükken abim bu kitabı okuma demişti. Tabi o yaştaki bir çocuğa kitap okuma dersen çocuk içinde ne olduğunu merak eder. Trajikomik bir şekilde, oku deseydi belki onu okumayacaktım. Velhasıl, okumaya başladık. Kitapta tanıtılan ilk seri katil Albert Fish'i okumaya başladığımda doğal olarak şaşırdım ve bu diğer seri katillerde de devam etti. Katil cesetleri kasıklarına kadar açarken sanki sizin vücudunuzu açar gibi bir his uyandırıyor , o derece dehşet verici ama endişelenmeyin. Kitapta toplamda 13 tane seri katil var, böyle garip cinayetlere alışıyorsunuz ve ilk okumaya başladığınız zamanki gibi şaşırma olmuyor.
Ayrıca, kitap kurgu değil ve birçok seri katilden yalnızca 13 tanesini tanıtmış Fikret Topallı.
Bu kitapta dikkat edilmesi gereken asıl konu, bu insanların neden böyle canavarlara dönüştüğü ve nasıl eğitildiği. Bir çocuğun eğitilme(me) şekli gelecekte onu seri katil olmaya kadar götürebiliyor ne yazık ki. Ne acıdır ki, günümüzde iyi yetiştiril(e)meyen çocuk sayısı da artmakta. Peki sizce gelecekte seri katil sayısı artacak mı?
- Albert Fish
- Richard Ramirez
- David Berkowitz
Ve
- Ted Bundy
13 seri katil hakkında yazılmış muhteşem bir inceleme. Kitap da vahşi cinayetler işleyen bu katillerin gerçek yaşam öyküleri anlatılıyor. Yazar çok güzel bilgiler toplamış. Katillerin kişiliklerine, çocukluklarına, öldürme nedenlerine, yakalanma ve mahkeme süreçlerine değinilmiş. Anlatımı da çok iyi. Merakla okudum. Katillerin resimlerine de internetten bakabilirsiniz.
Anlatılanların gerçekten yaşanmış olması insanı daha da çok etkiliyor. Özellikle çocuklara yapılanlar beni çok etkiledi. Bazı katillerin polis ihmalinden dolayı geç yakalanmaları, bazılarının kurbanlarının fahişelerden oluşmasından dolayı gereken önemin verilmemesi, bazılarının da özellikle yüzlerce kadın hayranının olması çok üzücü. İşledikleri cinayetlerin detayına indiği için dehşete düşebilirsiniz. İçiniz kaldırırsa okumanızı tavsiye ederim. Güzel sürükleyici bir çalışma olmuş.
Seri Katiller 1Fikret Topallı · İthaki Yayınları · 2012220 okunma
seri katillerin kısa hayat öyküleriyle dolu olan bu kitap aynı zamanda serinin ilk kitabı, olayların yaşanmış olmasından dolayı zaman zaman kanınız donacaktır.....
Seri Katiller 1Fikret Topallı · İthaki Yayınları · 2012220 okunma
1964 yılında Giresun'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar Ankara'da serbest çevirmenlik yaptı. Çeşitli kitap çevirileri yayınlanmıştır. Yazar 2016 yılında vefat etmiştir.