Halit Ertuğrul'un kitaplarını her okuduğumda içten ve samimi anlatımına hayran kalıyorum . Ders verici ve ibretlik olayları o kadar etkileyici bir dille aktarıyor ki her satırında derin duygulara kapılmamak mümkün değil . Bu kitabı da istisna değil ; hatta özellikle genç kızların mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum .
Kitap , Sevda isimli genç bir kızın hayatını konu alıyor . Gençlik heyecanı ve aşk rüyalarının peşinde koşarken yaptığı yanlış seçimler , onu maddi ve manevi olarak büyük bir çıkmaza sürüklüyor . Yaşadığı acılarla yıpranan , umutlarını kaybeden Sevda , tam da her şey bitti dediği anda bir yakınının rehberliğiyle yeniden doğruluyor ve hakikatin aydınlığına kavuşuyor . Rabbine yönelerek iç huzuru buluyor ve yaşadığı tüm sıkıntılar ona büyük bir ders niteliği taşıyor .
Aslında kitapta da denildiği gibi günümüz gençliğinin yaşadığı hataları ve arayışları gözler önüne seriyor . Kitapta anlatılan bu çarpıcı yaşam öyküsü , her okuyucuya derin bir ibret ve kıymetli dersler sunuyor . Özellikle gençlerin bu kitaptan alacakları mesajlarla hayatlarına daha bilinçli yön vermeleri gerektiğine inanıyorum .
...