Bir Deistin Gözyaşları

12 Kasım 2020
Nesil Yayınları

2025 118. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2025 19:33
Öksüz ve yetim büyüdüğüm bu hayat yolunda, bütün manevi değerlerimi yitirmiştim. Darmadağın olmuş zihnimle Allah'ı unutmuş, ateizmle yatıyor, deizmle kalkıyordum. Öyle ki hiç durmadan varlığımı sorguluyordum: "Ben kimim?" "Nereden geldim? Nereye gidiyorum?" "Bu hayatın anlamı ne?" "Gerçekten bu âlemin bir yaratıcısı var mı?" Artık şüpheler ve çelişkiler rüzgârının önünde kurumuş bir yaprak gibi savruluyordum. Tam pes ettiğim anda karşıma çıkmıştı, o esrarengiz adam... Sanki efsunlu bir kalem, gözyaşıyla yoğrulmuş hayat hikâyemi yeniden yazıyordu. ...Arka kapaktan
Affet Beni Allah’ımHalit Ertuğrul · Nesil Yayınları · 2020465 okunma
Hayata Yeni Kapılar Açan Bir Kitap...
·216 syf.·
2023 61. kitabı
Kitabı okuduktan sonra içimdeki coşkuyu nasıl tarif etsem bilemiyorum. Hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri diyebilirim ve herkese tavsiyemdir. Özellikle yeni nesil önemle tavsiye edebileceğim bir kitap... Eğer Allah ile ilgili, ahiret ile ilgili ve daha birçok soru hakkında aklınıza takılan varsa mutlaka okuyun ve çevrenize tavsiye edin. Gerçek, yaşanmış bir hikaye olan bu kitapta insanın aklındaki birçok soruyu cevaplıyor muhteşem bir şekilde. Örneğin: İnsan bu dünyaya neden geldi, vazifesi ne, neden müslümanız, deistlik, ateistlik gibi birçok güzel konular var içinde. Roman eşliğinde bu kitabı okumanızı tüm kalbimle tavsiye ederim ve çok sevdiğim yazarlardan biri olan Halit Ertuğrul 'a bu güzel kalemini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederim.
Bir deistin gözyaşları
2022 2. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2022 23:27
Ateizm, deizm ve İslam üçlemesinin birlikte ele alındığı roman biçimi bir yapıt... Ateizm ve deizm gibi doktrinler, yapılan araştırmalara göre günümüzde artan bir inanç düşüncesi haline gelmiş durumda. Bunun tabiki çok faktörlü sebepleri olsa da bence en önemli faktörlerin başında yanlış çevre ve yanlış arkadaş grubunun etkisiyle gençlerin Allah'tan uzaklaşması gelmekte. ... Ateizm, Allah'ı inkâr edip bütün dinleri reddederek kainatın tesadüfen, kendiliğinden oluştuğunu ileri sürer. Buna bir nevi "Tanrı tanımamazlık" da denilebilir. Deizm ise bu evreni Allah yaratmış, kanunlarını ve sistemini oluşturmuş, mekanik bir şekilde işler hâle getirmiş, sonradan da kenara çekilip, insanları serbest bırakarak, diledikleri gibi yaşamalarına izin vermiştir. Buna da kısaca "Tanrılı dinsizlik" diyebiliriz. Allah'ı inkâr etmenin manevi huzursuzluğunu yaşamamak için deizm akımı şuanda daha popüler hale de gelmiş durumda. Şöyle ki; Müslüman gençliğini Ateist yapamayan bazı odaklar, onları dinden ve imandan uzak tutabilmek için deizmi körüklemeye başladılar. "Allah'a inanıyoruz, yeter, gerisine gerek yok." gibi ileri sürdükleri görüşler, başta inancı zayıf olanlar olmak üzere ve özellikle de günaha bulaşmış gençlere daha cazip geliyor. Romanda da konuyla ilgili düşünce şöyle izah edilmiş: Ateizm, deizmi bir proje olarak ortaya sürüp desteklediği yeni bir ateizm tarzıdır. Ateistler, özellikle müslüman gençleri dinlerinden soğutup maneviyatlarını yıkmak için uydurma bir ilah icat ederek deizmi kullanmaktadır. ... "Affet Beni Allah'ım" kitabında başta ateizmi savunan sonra koyu bir deist olarak inancını sürdüren bir gencin İslamiyet'i benimseyip Müslüman olması ele alınmış. Ateizm, deizm, ve İslamiyet üçlemesi bir roman havasında anlatıldığı, saf bilgi içerikli olmadığı için okuyucuyu
1000k
Affet beni Allah'ım
2024 7. kitabı
Kitabı okuduktan sonra içimdeki coşkuyu nasıl tarif etsem bilemiyorum. Hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri diyebilirim ve herkese tavsiyemdir. Ateizm, deizm ve İslam üçlemesinin birlikte ele alındığı roman biçimi bir yapıt... Kitabın kurgu olmadığını gercek olduğunu bilmekte insanı diken diken ediyor.Ben okurken heyecanla okudum derslerde ki felsefi tartışmalar acaba şimdi ne olacak merakı ile kitabı elimden bırakamayıp kısa bir sürede bitirdim. Hala etkisinden çıkamadığım ve çıkmak istemediğim bir kitap içinde aklınıza takılan soruların cevaplarını da barındıran , satırlarında dolaşırken hüznü , sevinci , öfkeyi yaşayacağınız ve "Ben de böyle olacağım" ya da "Ben asla böyle bir şey yapmayağım" cümlelerini size kurduracak mükemmel üstü bir hayat hikayesiyle bizlere ders veren bu gerçek hayat hikayesini sizlere şiddetle tavsiye ediyorum Ne hayatlar var diyebileceğim, son sayfaları heyecan, coşku ve burukluk ile okuduğum şahane bir kitaptı. Kitap deyip geçemeyeceğim bir hayatın gözler önüne serilişi idi aslında.
2021 6. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 01:40
Lise yıllarımda bolca okuduğum bir yazar olan Halit Ertuğrul'un Arayış Serisi olarak adlandırdığı kitaplarından en son çıkan kitap "Affet Beni Allah'ım"ı merak içinde okudum. Aslında ilk olarak merak ettiğim şey "eskiden aldığım tadı alabilecek miydim?" sorusu idi. Çünkü eskiden okuduğum tarzdaki arayış öyküleri, lise çağları gibi daha küçük yaştaki çocuklara hitap eder şekilde idi. Ama kitabın önsözünde yer verilen bir deistin "tamamen yaşanmış" olan hayatına değinildiğini okumam heyecanlanmama sebep oldu. Oldum olası yaşanmış hikâyelerin kitaplarını ve filmlerini daha bir özveri ile okuyup/izlemişimdir. Öyle ki çoğu zaman kendi hayatımızdan uzaklaşıp kurgu olan yaşamlarda yer almak hoşumuza gider ama o hayat bir de gerçekten var ise bu tam anlamıyla kendi hayatımızdan uzaklaşıp başka bir yaşamda var olmamızı sağlar.  Kitaba dönecek olursam, her insan hayatına giren insanlarla birlikte farklı iklimlere yolculuğa çıkar ya da ne kadar inkar edilse de çevresindeki insanlardan etkilenir. Bunu hem iyi anlamda her kötü anlamda düşünebiliriz. Kitapta anlatılan karakterin karşısına da, farklı bloklarda olsa da ikiziyle birlikte yaşadığı yetiştirme yurdundaki öğretmenleri ve isteyerek gittiği felsefe bölümündeki öğretmeni çıkmıştır. Kitabı okurken yaşananları gördükçe bunun gerçek bir hayat hikâyesi olduğunu kendime hatırlatmak zorunda kaldım öyle ki baştan başa bir imtihan tablosu idi okuduklarım. Kurgu olsa muhteşem diyebileceğim ama gerçek olduğu için arkasında oldukça hüzünlü bir tebessüm bırakan bir yaşam öyküsü diyebilirim. Öyle ki hüzün ya da tebessüm oluşuna okuyanin kendisinin karar vermesi gerekiyor. Ama eminim ki kitabın ruhuna girenlerin kararı benimle aynı olacaktır. Ne hayatlar var diyebileceğim, son sayfaları heyecan, coşku ve burukluk ile okuduğum şahane bir
Deizm
2021 10. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2021 16:41
Bir Deistin Gözyaşları; Affet beni Allah’ım” adındaki eserin, özellikle ateizm ve deizm konusunda zihni bulanmış gençlere yol gösterici bir kılavuz olacağı belirtiliyor. Öksüz ve yetim büyüyen çok zeki bir gencin önce ateist sonra deist olarak İslam’a savaş açışının ve ardından iman hakikatleriyle müşerref oluşunu duygusal bir üslupla anlatıyor. Gençlerin ilgisini çekecek olan kitap, aynı zamanda Risale-i Nur hakikatlerinin ateizm ve deizme karşı nasıl etkili olduğu gözler önüne seriliyor.
2021 77. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2021 23:20
Gerçek yaşanmış hikayeler her zaman beni etkilemiştir. Deizm çıkmazında olan bir adamın gerçek hayat hikayesini yazar akıcı bir üslupla anlatıyor. Hayatın her türlü zorluklarına karşı direnen bir insanın kendi içindeki maneviyatını arama yolculuğu ve bu yolculukta her türlü şeyi göze alan bir adamın hikayesi.. Yer yer göz gözyaşlarıma hakim olamadım. Bu eser beni ziyadesiyle etkiledi, zaten böyle bir yazarın eserlerini okuyupta etkilenmeyen yoktur. Kesinlikle okunmaya değer bir eser. Herkese tavsiye ediyorum..
2021 85. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2021 10:30
Önce ateist sonra deist olan bir gencin gerçek hayat hikayesinden uyarlanan kitap, Müslümanlıkla ilgili merak edilen konuları da soru cevap şeklinde akıcı bir dille anlatmış yazar.
OKUYUN. OKUYUN. OKUYUN.
2020 34. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2020 02:29
Selamünaleyküm arkadaşlar, Halit hocam'ın son çıkan kitabıydı bu okuduğum değerli kitap. Ve çekiliş üzerine kazandığım hocamın bana hediyesi. Benim için çok değerli, çok kıymetli... Bana okumayı sevdiren bir yazardan hediye bir kitap almak bu şerefe nail olmak çokça şükür gerektirir. Halit hocam'ın kalemiyle lisede tanıştım ve kitap okumayı sevmeyen bir kıza, bana kitap okumayı sevdirdi. İlk okuduğum kitap yine hocamızın yazdığı çok kıymetli bir eser olan Aysel'di (Okumadıysanız muhakkak okuyun.) Ben hocam sayesinde sevdim okumayı ve çevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Rabbim ondan razı olsun. Gel gelelim kitaba, kitabı kazandığım anda ki sevinç, huzur çok başkaydı bambaşkaydı. Tevafuklarla bana gelen ve baş köşeye kurulan bir kitap. Mahakkak okunması gereken özellikle Müslüman olup müslümanlığı tam manasıyla uygulamayan insanlar okumalı çünkü Müslüman olmak bir dava sahibi olmaktır. Müslüman, her hareketiyle örnek olmalıdır ama ne yazık ki içinde yaşadığımız dönemde genç kesim Müslümanların yaşayışına bakıp ateizm, deizme geçiş yapabiliyorlar. O yüzden biz müslümanlara çok iş düşüyor kardeşlerim. Bu yanlışa düşen her genç için biz sorumlu olacağız ahirette. Kitap ismiyle de anlaşılacağı üzere ateizm ve deizm çukuruna saplanan gençliği ele alıyor ve bu gençlerin sorularına akla uygun çözümler sunuyor. Muhakkak alın okuyun, okutun. Ayrıca Halit hocamla telefonda konuşurken "yanına selpak al okurken" demişti. Bende hocamın bana söylediğini size söylüyorum selpaksız okumayın. Manevi huzurla birlikte göz pınarlarınızdan yaşlar boşalabilir. Selam ve dua ile...
2021 1. kitabı
Bu kitapta, deizm ve ateizm yolunda inancını kaybetmiş bir gencin yürek burkan yaşanmış hikayesini anlatıyor. Sade, akıcı bir dille yazılan bu kitabı okumak isteyenlere tavsiye ediyorum. Yazar, yetiştirme yurdunda büyüyen Muhammed'in, iç dünyasında yaşadığı çatışmaları, kimsesizliğin de verdiği hayat mücadelesinde ismini değiştirerek deist oluşunu, kendisinin bu durumundan faydalanmak isteyen mafyanın nasıl kurye olarak kullanıldığını, deizm konusunda kendisini daha da ileriye taşımak düşüncesiyle üniversite de felsefe bölümünü tercih etmesinin ardından yaşadığı akıl almaz olaylar öyle bir hal aldı ki, kendisini Allah'a inanan, Allah'a layık bir kul olarak yetiştirmeye çalışan bir gencin hikayesi anlatılmaktadır.

Halit ErtuğrulYazar · 93 kitap
Eğitimci-Yazar Dr.Halit Ertuğrul, Adıyamanın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehirde okudu. Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda yüksek lisans; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda doktora yaptı. Çalışmalarını "Aile ve gençlik problemleri" alanında yoğunlaştırdı. Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Dr.Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı. Türk Edebiyatı (1976-77), Düşünce (1979), Yeni Asya ve Yeni Nesil (1970-81), Türkiye (1976), Diyanet Çocuk (1975-77), Köprü (1977), Sur (1984) gazete ve dergileri ile Hatay, Kırşehir ve Adıyaman’da çıkan mahallî gazetelerde çıkan yazılarıyla tanındı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından "Kendini Arayan Adam", "Düzceli Mehmet", "Aysel" ve "Ateşte Yeşerdim" gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da yılın yazarı seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr.Halit Ertuğrul, ayrıca yılın öğretmeni de seçildi. Eğitimci – yazar Dr. Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.