Ateşte Yeşerdim

2008
Nesil Yayınları

2018 13. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2018 17:39
Dayanabilen yüreklere.. Halit ertuğrulun okuduğum 3. kitabı. bi halit ertuğrul klasiği, umutsuzluk bataklığındaki çocuğa uzanan eller ve çocuğun tekrar hayata tutunması..gerçekten çok etkileyici bir kitap, her sayfasında sizi içine çekecektir.
2022 22. kitabı
Baba sevgisinden mahrum kalmış bir çocuğun babası tarafından terkedilmiş hayat hikâyesi. Annesiyle hayata tutulan her şeye rağmen oğlunu okutan tüm zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan anne oğulun yürekleri acıtan hikâyesi, iki defa okudum gözyaşlarıma hâkim olamadan herkese tavsiye ediyorum okunması gereken bir kitap.
2022 2. kitabı
Yürekleri burkan hayat hikayesi, hiçbir şeyden memnun olmayanlar okumalı güzel bir kitap hikayenin gerçek olması da çok etkileyici kesinlikle herkese tavsiye ederim hayattan ders alınan kitap Ateşte Yeşerdim Halit Ertuğrul
2017 4. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2017 01:11
Bu kitabı hiç bir şeyden memlun olmayan, sürekli isteyen ve verdikçe daha iyisini isteyen çocuklara mutlaka okutmalı.İmkansız kumların içinde doğan bir başarı.Okurken ağladığımı çok iyi hatırlıyorum.
Puan vermedi·272 syf.·
2025 1852. kitabı
Kitap ; acıların içinden geçerek olgunlaşan bir insanın ruhsal dirilişini anlatıyor. Yazar, bu kez okuyucuya sadece inanç değil; sabır, umut ve affetmenin gücünü de hissettiriyor. Gerçek bir yaşam hikâyesinden esinlenmiş. Dil yine sade, akıcı ve herkesin anlayabileceği şekilde yazılmış; bu da kitabın etkisini derinleştiriyor. Fakat kimi yerlerde mesaj kaygısı, edebi tatminin önüne geçiyor sanki. Buna rağmen, Ateşte Yeşerdim kalbi kırılmış, hayatın yüküyle yorgun düşmüş herkes için bir iyileşme ve yeniden doğuş hikayesi gibi okunuyor.
2020 14. kitabı
Gerçekten de bu kitabı okurken nasıl göz pınarlarımdan yaşların geldiğini hatırlıyorum. Okumanız dileğiyle... Akılda kalıcı yapısıyla muhteşem bir eser.
2018 1. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2018 00:00
Okumayı çok seven, okumak sevdası ile yanıp tutuşan, küçük yaşlarından itibaren içinde bulunduğu imkansızlık ve yoksullukla; kalbindeki kavi imanı ve Allah'a olan samimi bağlılığı ile mücadele edip, azmeden ve neticesinde büyük başarılara ulaşan yetim bir çocuk ARİF. Tüm zorluklara rağmen vazgeçmemek... Okunası bir kitap ve örnek alınası bir karakter. Mutlaka okunmasını tavsiye ederim. Ateşte Yeşerdim Halit Ertuğrul
Roman
2022 12. kitabı
Merhaba okuyucu dostlarım :) Çok güzel bir eserin daha sonuna geldim büyük bir keyifle okudum gerçekten, hatta bi eseri okurken hiç bu kadar duygulanmamıştım üstelik eser kurgu değil gerçek bir hayattan alınma. Eser Arif öğretmenin hayatını anlatmakta ve yaşam mücadelesinde Rabb’ine nasıl güvendiğini, nasibine nasıl güvendiğini hemen fark etmekteyiz, bütün zorluklara karşı direnip annesini gururlandırması muazzam gerçekten :) Esere puanım 10/10
Puan vermedi·272 syf.·
2020 50. kitabı
Çok severek okuduğum ve okurken göz yaşlarımı tutamadığım bir kitaptı. Küçük bir çocuğun büyüyene kadar çektiği sıkıntıları ve acıları anlatıyor. Şiddetle tavsiye ederim.
2025 271. kitabı
Her kitabından sonra kendimi sorgulayıp acaba gerçekten yeteri kadar şükrediyor muyum ? Yeteri kadar hassasiyet sahibi olabiliyor muyum diye kendimi muhasebeye çekmeme sebep olan gerçek yaşantılar ile karşımıza gelen Halit Ertuğrul hocamıza ne kadar teşekkür etsem az kalır. Her zaman kitapların vakti gelince karşımıza çıkıp okuyacağımıza inanıyorum bu kitap ile düşüncem tasdiklenmiş gibi hissettim... Halit Ertuğrul Ateşte Yeşerdim
Alıntı

Halit ErtuğrulYazar · 93 kitap
Eğitimci-Yazar Dr.Halit Ertuğrul, Adıyamanın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehirde okudu. Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda yüksek lisans; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda doktora yaptı. Çalışmalarını "Aile ve gençlik problemleri" alanında yoğunlaştırdı. Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Dr.Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı. Türk Edebiyatı (1976-77), Düşünce (1979), Yeni Asya ve Yeni Nesil (1970-81), Türkiye (1976), Diyanet Çocuk (1975-77), Köprü (1977), Sur (1984) gazete ve dergileri ile Hatay, Kırşehir ve Adıyaman’da çıkan mahallî gazetelerde çıkan yazılarıyla tanındı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından "Kendini Arayan Adam", "Düzceli Mehmet", "Aysel" ve "Ateşte Yeşerdim" gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da yılın yazarı seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr.Halit Ertuğrul, ayrıca yılın öğretmeni de seçildi. Eğitimci – yazar Dr. Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.