Romantik İlişkilerde Mutluluk ve Evlilikte Aşk Mümkün mü?

Sevgi Projesi

Feza Karakaş
Ocak 2024
Ceres Yayınları

2024 127. kitabı
Sorumuz çok enteresan; sizce romantik ilişkilerde mutluluk ve evlilikte aşk mümkün mü ? Haydi buyrun bakalım mümkün müymüş @fezakarakas ‘ın #sevgiprojesi kitabını okuduğumda, kişisel gelişim yolculuğumda bana rehberlik edecek birçok değerli bilgiye ulaştım. Kişisel gelişim okuyamıyorum diyenler bu kitapla başlayın bayılacaksınız. Kitap, sevgi, aşk, kıskançlık ve ayrılık gibi temel duygulara derinlemesine odaklanıyor ve @byron.katie ‘nin ünlü düşünce sorgulama yöntemi #thework etrafında şekilleniyor. Bu yöntem, okuyuculara rahatsız edici düşüncelerini sorgulama ve bu düşüncelerden özgürleşme imkanı sunuyor.Kitap, The Work yöntemini uygulamak için çeşitli teknikler, hikayeler ve pratik alıştırmalarla zenginleştirilmiş. Bu, bizim yöntemi anlamamızı ve hayatlarımıza entegre etmemizi kolaylaştırıyor. Özellikle kendini sevmenin önemine yapılan vurgu, kitabın en güçlü yanlarından biri. Kendi içsel çatışmalarını ve toksik düşüncelerini dönüştürmek isteyen herkes için bu yöntem oldukça etkili.Kitap boyunca karşılaştığım örnekler ve hikayeler, sevgiyi ve insan ilişkilerini daha derinlemesine anlamamı sağladı. Sevgi Projesi kişisel gelişim ve kendini sevme yolculuğunda bana çok şey kattı. Tekniklerle, hikayelerle ve örneklerle zenginleştirilmiş bu eser, romantizmin sınırlarının biraz ötesine geçip gerçek bir ilişkide aşkın mümkün olup olmadığına ve fiilen aşk olma kavramının özüne ışık tutuyor. Eğer siz de sevgi ve insan ilişkileri üzerine derinlemesine düşünmek ve içsel huzura ulaşmak istiyorsanız, bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kendinize ve sevdiklerinize dair pek çok yeni farkındalık kazanacaksınız ve elbette en başta sorduğum sorunun cevabına da ulaşacaksınız. #mutlakaokuyun #sağliklavekitaplakalın
2024 17. kitabı
Selam kitap dostları kişisel gelişim seven okuyucular için bu önerim. Sevgi, aşk, kıskançlık, ayrılık gibi insanın temelinde yaşadığı tüm duyguları ele alan bir kitap #sevgiprojesi Kişinin önce kendisine duyması gerektiği sevgi ve olaylar karşısında beklentilerimizin şekillenmesi konuları doğru ele alınmış. Yazar bir teknik anlatıyor bu kitapta, ismi “the work” Kendinize karşı şefkatli olmak, değer vermek, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, affetmek gibi tüm çalışmalar için yönlendiren bir yöntem. İçimizde oluşturduğumuz boş ve temelsiz tüm hikayeyi dönüştürmeye yarıyor. Bu dönüşümü de gerçek örneklerle sunuyor yazar kitapta. Tersine çevirme örnekleri çok aklıma yattı okuyunca Kutucuklar içerisinde sunulan öğretiler oldukça yönlendirici, gerçek örnekler fazlasıyla motive edici. Alıştırmalar sürdürülebilir kolaylıkta. Yine de bazı kısımlarda acaba mı dedim, fazla mı pozitif diye düşündüm bir de erkeklere yönelik de bir şeyler bekledim açıkçası. Örnekler ve anlatım sadece kadınlar üzerinden geçiyor çünkü. Okuru sınıflandırır gibi geldi bana açıkçası Kişisel gelişim okumayı seven, kendisini sevmeyi öğrenmek isteyenler için önerebileceğim bir kitap Keyifle okuyun, kitapla kalın
2024 31. kitabı
Okunma: 08 Mart 2024 00:00
Merhaba kitap sever dostlar bugün sizlere @fezakarakas hocanın yazmış olduğu #sevgiprojesi ile geldim. Kitabın temelinde insanın kendini sevmesi yatıyor. ''Mutlu olmak için ihtiyacımız olan herşey şuanda sizinle. Hayatımızda olan iyi kötü herşeyi kabul etmekle başlıyor sevginin temeli. Öncelikle kendi kendimize yaşadığımız ve asla bırakmayacağımız ilişkimizi düzeltmeliyiz. Bunun için öncelikle içinde büyüdüğümüz çevredeki toksik ilişkilerden sıyrılmalı ve gerçeğe uyanmalıyız. İşte o zaman kendimizi sevmeye ve kimliğimizi tanımaya hazır oluruz. Peki bunu nasıl yapacağız? ''The Work'' yöntemi ile zihnimizi kirleten ve işgal eden her şeyi sorgulayarak. Kitap 'The Work' sistemini açıklamış ve verdiği örneklerle nasıl çalıştığını anlatmış, bizlere de çalışma sayfaları sunmuş. Sevgiyi, aşkı, beklentileri ve şikayetleri, ayrılığı, affetmeyi, kıskançlığı, sahiplenmeyi, sınırları, yani insana dair her konuyu ele alıp bizlere The Work yöntemi ile yol göstermeye çalışmış, verdiği hasta doktor hikayeleri ile yalnız olmadığımızı ve başarabileceğimizi öyle güzel anlatmış ki hocamın kalemine, yüreğine sağlık. Kendini sevmek istiyorsan #sevgiprojesi ne katıl. Kitapla ve sevgiyle kalın.
Eğitim /Kişisel Gelişim
2024 168. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2024 00:18
"SEVGİ PROJESİ" "Yargılarımız aracılığıyla değiştirmeye çalıştığımız insanlara zorbalık yapabiliriz. Bu, sevgi dolu bir eylem değildir. Sevgiden daha önemli duygu olabilir mi?" Sevginin sevgi ile buluştuğu alana bizleri çekerek yaşanan romantik ilişkileri konu almış yazarımız kitabında. Bizleri özümüzden uzaklaştıran, acı ve keder veren hikayelerimizi fark etmemiz, onları sorgulayarak özümüze yakın olabilmemiz için mutluluğun reçetesi verilmiş âdeta. Sağlam bir ilişkiye girmenin başlangıcının önce kendini sevmeyi öğrenmekte olduğunu, kendini sevmeninde sevgiyi ilk öğrendiğimiz yer olan ailede başladığı belirtilmekte. Her insanın doğuştan gelen bir kişiliği vardır. Bazı özellikleri, bulunulan konum, mesleki durumuna göre güncellenebilir. Bu da kişinin önce kendini tanımaya başlaması, dışını olduğu gibi kabul edip oradan nasıl biri olarak çıkacağını öğrenmesiyle olacak. 'The Work Tekniği' kendini sevme yöntemi. Kendimizi sevmemizi engelleyen her inancı sorgulayacağız. Sorgulama, dört soru ve tersine çevirme yönteminden oluşuyor. Kendini sevmek özüne dönmek ve Yaradanı sevmekten geçtiği vurgulanıyor. Tasaavvuftan alıntılarla da bezenmiş bu kişisel gelişim kitabında karşıdakine bağlı olmakla bağımlı olmak arasında mutlaka bir ayrım vardır. Her geleni olduğu gibi kabul etmek, biraz aykırı bir yaşam modelidir aslında. Bir öze dönüş yolu. Mutlu olmak için ihtiyacımız olan her şey şu an da bizimle. Hayatımızda olan iyi kötü her şeyi kabul etmekle başlıyor sevginin temeli. Öncelikle kendi kendimize yaşadığımız ve asla bırakmayacağımız ilişkimizi düzeltmemiz. İçinde büyüdüğümüz çevremizdeki toksik ilişkilerden sıyrılmalı ve gerçeğe uyanmalıyız. İşte o zaman kendimizi sevmeye ve kimliğimizi tanımaya hazır oluruz. The Work yöntemi ile zihnimizi kirleten ve işgal eden her şeyi
2024 13. kitabı
Sevginin matematiği var mıdır sizce? . Sevgi Projesi, duygusal ilişki içerisinde bulunduğunuz kişilerle olan iletişiminizde kendinizi ne denli iyi tanıdığınızla ilgili olarak izlemeniz, değiştirmeniz ya da uygulamanız gereken yolları anlatıyor. Bu tür ilişkilerin de temeline bireyin kendisini koyarak yaşadığı olumsuz duygu ya da düşüncelerde hangi bakış açısını kazanmanız gerektiğini örneklerle, The Work tekniğiyle, Tersine Çevirmelerle anlatıyor. Tersine çevirme yöntemini ilgi çekici buldum. Örneğin "A benimle yeterince ilgilenmiyor." derken "Ben kendimle ilgilenmiyorum" düşüncesine odaklandığınızda ilişkideki çoğu sorunların karşıdakinden değil, kendi beklentinizden kaynaklanan duygular yüzünden ortaya çıktığını anlatıyor. . Temel olarak kendini sevmekle, beğenmekle, karşıdakinden beklediğini önce kendine sunmakla ilgili telkinlerde bulunuyor. Bunu da danışman örnekleriyle konuşma biçiminde okura sunuyor. Yer yer tasavvuftan alıntılarla da bezenmiş bir KG. Bazı yerlerde biraz fazla Pollyannacılık, bazı yerlerde de bir tık fazla başıboşluğa kaçıyor gibi geldi verilen öneriler. Karşıdakine bağlı olmakla bağımlı olmak arasında mutlaka bir ayrım vardır ancak karşıdakinin de benzer düşünce yapısında olması bence gerekli. Her geleni olduğu gibi onaylamak biraz uç bir yaşam biçimi. . Olumlu olumsuz olaylar karşısında toprak gibi davranmak güç olsa da birçok konuda geliştirilebilir bir özellik olarak görmekteyim ki kendimde yaptığım yontmalarla geldiğim noktada oldukça değişmiş, güncellenmiş bir durumdayım. O yüzden okuduktan sonra "Bu da olur mu artık ya?" demeyin çünkü olabiliyor. . Bir öze dönüş tasarısı da diyebiliriz SP'ne. İçerisinde alıştırmalar da bulunmakta. Dileyenler eline kalemi alıp doldurarak içe yolculuğunu başlatabilir. Yazarın kendisi de bu alanda eğitim
Kişisel Gelişim
2024 5. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2024 18:46
Yazar istediğimiz aşkın temelini atmak için ilk önce kendimizi sevmemiz gerektiğini ifade ediyor. Tabi bu ben artık kendimi seviyorum demekle olmuyor Bunu için kullanılan bir teknik olduğunu öğreniyoruz, THE WORK tekniği. Peki nasıl yapacağız? Kendimizi sevmemizi engelleyen her inancımızı sorgulayacağız. Sorgulama 4 soru ve tersine çevirmelerden oluşuyor. Bunları birçok örnek ile detaylı bir şekilde öğreniyoruz. Bu kitap kendimizi sevip kendimize saygı duyduğumuzda herşeyin nekadar farklı olacağını hatırlattı bana. Okadar güzelki her sayfasında alıntı yapacağım sözler var fakat buraya sığmaz o yüzden üzülerek sadece birkaç tanesini paylaştım. Çok faydalandığımı düşünüyorum iyiki okudum tamda ihtiyacım olduğunda karşıma çıktı bu kitap. Kişisel gelişimi önemseyen ve seven herkese tavsiye edebileceğim bir kitap.
2024 16. kitabı
Eserde sevmenin aşkın temeli olduğunu aşkın tanımında da kendini bilmekten öteye geçmediğini kendini bilmeden, kişi kendini sevemez. Kendini sevmek ailede başlar. Kendini sevmek özüne dönmek ve yaradanı sevmekten geçtiğini anlatır. Bu sevgi projesine herkesin katılmasını isterim. Kısa hikayelere de ver veren eser romatik ilişki, davranış, yargılar, bağımlılık, suçlamak, sorumluluk, sınırlar, ideal eş, alıştırma, sorgulama ve tavsiyelerle dolu bana çok şey katan bu güzel esere mutlaka bir şans verilmeli kitapla kalın.❥❥❥ Aşk, o yalımdır ki parladı mı sevgiliden başka ne varsa hepsini yakar. Aslında insanların dayanadıkları durum yalnız olmaları değil. Yalnızlıkla ilgili düşüncelerin verdiği deneyimi sevmiyorlar, o rahatsız ediyor. Herkes ihtiyacı olan deneyimi, ihtiyacı olan zamanda yaşıyor. Gerçeklerle savaşmayın, zihninizin ürettiği hikâyelerle savaşın. Onları sorgulayın ve doğru olup olmadıklarını görün. Kendilerini seven insanlar, kendilerinde kusur bulmazlar. Kendilerini olduğu gibi kabul ederler ve hiçbir zaman kendilerini değiştirmeye çalışmazlar. Feza Karakaş