Sıçrayış

Orijinal Adı:
Taking The Leap

Şefkatli Satırlar
2023 35. kitabı
Şefkate duyduğum açlık beni Pema Chödrön ne yazdıysa okuma arzusuyla doldurdu. Bunun en önemli nedeni de şu: İster manastırda kadim öğretinin , öğretmenlerin kucağında yaşayın ister şehirde
Başlangıç
2025 2. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 09:27
Yazar, budist bir öğreti olan shenpa'yı merkeze koyarak; nasıl değişime kucak açabileceğimiz, yıkıcı alışkanlıklarımızdan nasıl kurtulabileceğimiz konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlamış.
2023 24. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2023 01:23
Onun için uykumdan taviz verdiğim ve buna değen bir kitaptı.İnceleme olarak kitabın arkasındaki yazıyı eklemek istiyorum çünkü kitabı çok iyi özetlemiş. İşte o yazı:"Geçmişimdeki acıları ve sıkıntıları neden yok edemiyorum?" "Gelecek bana neler getirecek?" Bu sorular zihninizi meşgul ediyor, şimdinin mucizevi gücünü yaşamanıza engel oluyor ve sizi zorluklarla, güvensizliklerle karşı karşıya mı bırakıyor? Pema Chödrön bu kitapta Budist bir öğreti olan shenpa'dan yola çıkarak zihnin belli alışkanlıklarının kişiyi nasıl 'yakaladığını've kızgınlık, suçluluk, nefret ve bağımlılık gibi duygulara yönelttiğini açıklıyor. Chödrön davranışlarımıza, tepkilerimize ve düşüncelerimize takılı bir 'kanca' olduğunu, bu kanca orada kaldığı müddetçe kalıplarımızın değişmediğini ve aynı öykünün tekrar tekrar yaşandığını vurgulayarak bunu tersine çevirmek için kalbi her saniyedeki sonsuz olasılıklara açmanın önemini anlatıyor. Yaşamınızdaki sonsuz şimdiye ve değişime kucak açarak yıkıcı alışkanlıklardan kurtulmak, yepyeni bir özgürlük ve mutluluk hissi deneyimlemek sizin elinizde. Pema ChödrönPema Chödrön Teşekkürler♡
2024 7. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2024 00:53
Ruhani tarafınıza hitap edebilecek bir kitap. Yoga felsefesine aşinaysanız aldığınız doyum artacaktır. Daha iyi bir çeviri olmasını dilerdim. İçeriğin hakkını verememişler gibi.
2025 4. kitabı
Pema Chödrön’ün Sıçrayış adlı kitabı, insanın belirsizlik, korku ve acı karşısındaki kaçma eğilimini sorgulayan sakin ve içten bir metindir. Yazar, yaşamda gerçek dönüşümün güvenli alanlardan uzaklaşıp bilinmeyene cesaretle adım atmakla mümkün olduğunu vurgular ve bu süreci “sıçrayış” metaforuyla açıklar. Budist öğretilerden beslenen kitap, ağır bir dil kullanmadan okuru kendi duygularıyla temas etmeye, kontrol etme isteğini bırakmaya ve yaşanan zorlukları birer öğrenme alanı olarak görmeye davet eder. Bu yönüyle Sıçrayış, huzuru dış koşullarda değil, belirsizlikle kurulan bilinçli ilişkide arayan yalın ve düşündürücü bir eser olarak öne çıkar. Elinize aldığınız an bitirmeden bırakamayacağınız, yalın ama oldukça etkili bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.
2023 38. kitabı
Kitap, - insanlığın iyiliğe ve güzelliğe yatırım yaparsa, - an şu an bitti, fakat bunu o an neyse o neyse yaşayan yaşa tarafından, - an da kalamayışımız - doğal akıştan çıkmış oluşumuz - kısır döngüde çıkamayışımız - içimizde her şey mevcut - asıl mesele olanı olduğu gibi kabul et - saf, arı olmak hali - zıtlığın varlığı bu kadar - tanımadığın kişiye dahi güzel sevgi dolu bakmak İnce bir kitap 1 günde biter
2024 9. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2024 16:39
Huzursuzluğumuzun ana sebebi, ulaşılması mümkün olmayan sabit bir kesinliğe ve tutunacak somut şeylere dair bir istek duymamızdır. Doğru işi, doğru eşi ya da hayatımızdaki herhangi bir “doğru” şeyi
2024 24. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2024 14:50
Ünlü Budist öğretmeni Pema Chödrön'ün "Sıcrayış" kitabı, zihinsel ve duygusal zorluklarla başa çıkmak için rehberlik sunan bir eserdir. Kitap, hayatın zorluklarıyla yüzleşirken iç huzuru bulmayı, içsel gücü keşfetmeyi ve değişime uyum sağlamayı öğretiyor. Pema Chödrön, Budist öğretileri modern yaşamın zorluklarına uygulayarak okuyuculara ilham veriyor. Kitap, ruhsal gelişim, stres yönetimi ve içsel huzur arayışıyla ilgilenenler için değerli bir kaynak olabilir. Kitaptan çıkarılabilecek en net mesaj; herhangi bir olay yaşadığınızda anda kalıp duraklayarak kendinizi dinlemeniz. Hissettiklerini iyi kötü diye etiketlemeden düşüncelerin akıp gitmesine izin vermektir. İnsan olarak yaptığımız en büyük hatanın bir şeyleri etiketlemek olduğunu vurguluyor yazarımız.
2026 1. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2026 14:07
Budist öğretisi shenpa’nın öğretileri aktarılmış. Abartılacak, başucu kitabı yapılacak bir kitap olduğu yorumlarına katılmıyorum. Ama güzel öneriler, dikkat çekici uyarılar da yok değil. Tablet şeklinde öneriler düşüncesiyle destek görebilir. Okunur mı? Okunabilir, ama koştur koştur al oku durumu da yok diye düşünüyorum.
Anda Kalınnn ...
2020 6. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2020 12:04
Meditasyon ve Buddha öğretileri konusunda yüzeysel anlamda bilgi sahibi olmak açısından güzel ve keyifli bir kitap. Kendi açımdan dilini akıcı bulsam da yer yer tekrarlanan noktalar sonlara doğru kopmalar yaşamama sebep oldu. Yine de doğanın kıyısında belki bir deniz kenarında tadımlık okunabilir.
Felsefe