Secret Shanghai #2

Our Violent Ends
Ciltli

·576 syf.·
2022 104. kitabı
"beni bırakma juliette." "bunu asla yapmam," dedi juliette kararlılıkla. "seni asla bırakmayacağım." oncelikle ilk kitaptan bircok yonden daha guzel oldugunu soylemeliyim. juliette karakterine pek isinamamistim birincide, ancak burada karakteri daha da tanimaya basladigimizdan kaynakli juliette'e daha da isindigim ortada. ayrica konu ve olay acisindan da bence daha derin islenmisti, aksiyon daha fazlaydi ve normalde sevmememe ragmen okumasi keyifliydi. roma ve juliette bana birden fazla duygulari yasatti dogrusu, aralarindaki iliski hem gulumsememi hem uzulmemi sagladi. iliskilerine enemies to lovers diyebiliriz, ki bu okumayi en sevdigim turlerden biri. benedikt ile marshall ise bayildigim bi' yanciftti. hatirladigim kadariyla ilk kitapta pek isimleri gecmiyordu maalesef fakat bu kitapta onlari bolllca goruyoruz. diger karakterler hakkinda pek yorum yapamayacagim ama sunu soylemeliyim ki bazilari sinirlerimi bozdu, bazilariysa kendilerine bayilmami sagladi. sonu aslinda gayet acikti, yani bana gore beklenmedikti diyemem fakat yarim saat aglayacagimi da tahmin etmemistim. baska bir son olsaydi bu kadar etkilenir miydim bilmiyorum, her ne kadar uzulsemde iyi bir sondu kitaba gore. kaliteli bir seri. yil favorilerime girdi, kuskusuz herkese oneririm. kisaca enemies to lovers sevenlerin bayilacagina eminim, bu tur kaliteli kitaplar zor bulunuyor. 10/10
2022 74. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2022 21:28
Ne zamandır bu kadar sıkıcı bir fantastik seri okumamıştım :(. Konusunu okuduğumda severim diye düşünmüştüm: Düşman iki gangster çetenin birbirine aşık varisleri, gizemli bir şekilde kendini öldüren insanlar ve delilik salgını. Hem fantastik hem romantik hem gizemli bir seri okuyacağımı düşünürken hayal kırıklığına uğradım. Öncelikle ilk kitap güzel başlamıştı. Juliette ve Roma delilik salgınını çözmeye çalışıyordu. Geçmişlerinde yaşanan olaylara rağmen ittifak kurmuşlardı. Ancak ikilinin ilişkisi bence güzel anlatılamamıştı. İki kitap toplam 800 küsur sayfa ve adam akıllı sahne yazmamış ana karakterlere yazar. Romantik yönden bu nedenle sınıfta kaldı. İlk kitabın sonunda deliliğin nasıl başladığını öğreniyoruz ve sona erdiriyoruz, ikinci kitapta ise delilik geri dönüyor. Böylece daha heyecanlı bir atmosfer yaratılmaya çalışılmış. Ancak Milliyetçilik ve Komünizm’in kurguya dahil edilmesi beni bunalttı. İlk kitapta da var bunlar ama ikinci kitapta siyasi çekişmeler ve çatışmalar arttıkça ben bunaldım. Ben daha gizemli olaylar vs bekliyordum ancak olayların ilerleyişini hiç merak etmeden okudum. Sonu ise bana hiçbir şey hissettirmedi. Yani uzun lafın kısası, kurgu benlik olmadığı için sevemedim. İki haftada iki kitabı zar zor okudum. Kapakları kadar kurgu da güzel olsaydı keşke :(.
Fantastik Roman
Şiddetli̇ SonlarChloe Gong · Martı Yayınları · 2022265 okunma
Bolca siyaset ve kaos vardı, seviyorsanız öneririm.
2026 19. kitabı
Şiddetli Sonlar Chloe Gong Dönem-Bilimkurgu-Gizem Yaş sınırı yok Üçüncü kişi anlatımı 581 Sayfa Puanım 8 Mutlu S. İki kitaplık seri Şiddetli Hazlar Şiddetli Sonlar Roma ve juliette için herşey imkansızlar dahilindedir. Zira Juliette ülkesi ve Roma'nın güvenliği için herkesin gözünde kötü olmayı göze almıştır. Yaptığı fedakarlığa karşı hayatında herşey kötü gitse de Juliette güçlü ve cesur olmaya mecburdur. Eh birde canavar tekrar gündeme gelir hemde artık 5 tanedir! İkinci kitabı da çok beğendim eğer gizem macera seviyorsanız tavsiye ederim. Çerezlik bir kitap değildir. Şiddetli Hazlar Şiddetli̇ Sonlar Chloe Gong
Şiddetli Sonlar kitap yorumu
·576 syf.·
2022 72. kitabı
Şiddetli Sonlar - Chloe Gong 4/5 8/10 *Yorumda spoiler olabilir* Ciğerleri acıyana dek Juliette'e bağırmak istiyordu. Ama ona, Senden nefret ediyorum, diye bağırırsa aslında, Seni seviyorum, demek istediğini biliyordu. Seni hâlâ o kadar çok seviyorum ki bu yüzden senden nefret ediyorum. İlk kitapta Şangay'ın o ışıltısını güzelliğini okurken ikinci kitapta herşeyin yerle bir olduğunu okumak kalbimi kırdı.. Ama yine de çok güzeldi.. Devrimcilerin yaptıklarını okurken sanki o sokaklarda Roma ve Juliette ile koşuyormuşum gibi hissettim. Bu seriye başlamadan önce Romeo ve Juliet uyarlaması olduğunu okumuştum ve sonunu az çok tahmin ediyordum ki öyle olmasını da istiyordum açıkçası. İsteğim oldu mu evet oldu ama yine de ucu açık kalmış. Marshall ve Benedict... 10 sene içinde o kadar fırsatın varken gerçekten o an mi söylemek istedin hemde onu suçlayarak duwbjxjwkdjw Sizi keşke daha fazla okuyabilseydik.... Roma ve Juliettenin bir sahnesi var okuyanlar anlar kalbimi bıraktım oraya... Azcik spoiler verdim daha fazla vermeyeyim dedim. Kisaca seriyi severek okudum sonunu tahmin etsem de sanki pek tatmin olmadım gibi ama hallederiz.
2025 93. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 21:11
Kitap 1926 yılında Şanghay şehrinde geçiyor. Şehir halkı Kızıl Çete ve Beyaz Çiçekler olarak ikiye ayrılmış durumda ve bu çeteler arasında da yüzyıllardır süregelen bir kan davası mevcut. Ana karakterimiz Juliette Cai Kızıl Çete'nin, Roma Montagov ise Beyaz Çiçeklerin varisi. Bir Romeo ve Juliet adaptasyonu kısaca. Kitabın dili, konusu, karakterleri(!!!!) gerçekten hoşuma gitmekle beraber çok fazla siyaset barındırdığını düşünüyorum. Bu kadar fazla siyasi sorunlar varken de kitabın fantastik kısmı gerekli miydi?? Sorguladığım kısım burası oldu çünkü bir yandan komünist milliyetçi kavgası okurken bir yandan çetelerin canavarla savaşmaya çalışması kitabın ciddiyetini kaybettirmiş, okurken çok hissettirmiyor belki ama kitap bitip de şöyle bir düşününce çeteleri beraber çalışmaya zorlayacak başka bir yol yok muydu dedim. Onun dışında kitap merak uyandırıcıydı ve kısa sürede bitirmem için beni zorladı. Yazarın diğer kitaplarını okumak için de sabırsızlanıyorum
2025 38. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 19:01
Chloe Gong 'un Şiddetli̇ Sonlar kitabı, yazarın büyük ses getiren Şiddetli Hazlar ile başlayan hiayesinin heyecan dolu finalidir. ​Yıl 1927. Şanghay, hem iç savaşın eşiğinde hem de gizemli canavarların tehdidi altındadır. İlk kitaptaki olayların ardından Roma ve Juliette arasındaki uçurum derinleşmiştir. ​Juliette, Roma'yı ve ailesini korumak için sevgilisinin kendisinden nefret etmesini sağlamak zorundadır. Bu sahte düşmanlık, kitabın duygusal yükünü artırır. ​Şehir; Milliyetçiler, Komünistler ve iki büyük çete arasındaki güç savaşıyla sarsılmaktadır. ​Eski düşmanlıklar bir kenara bırakılmalıdır; çünkü şehri istila eden canavarlar ve yayılmakta olan salgın, herkesi yok etmek üzeredir. Heyecanlı ve sürükleyici bir okuma olmuştu bana göre.
2022 70. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2022 21:51
Bu kitap nasıl bir kitaptı ya İsminin hakkını verir gibi, şiddetli bir sonla bitti Ve o son hakkında ne düşünmem gerek hala bilemiyorum, her okuyanın istediği gibi yorumlayabileceği bir sonla bitti ya da yazar biraz bizim hayal gücümüze bıraktı. Nasıl istiyorsak öyle kafamızda bitirebiliriz. Ama kitap muh-te-şem-di, net yani Ben aksiyon dozu yüksek kitapları çok seviyorum ve bu kitapta baştan sona kadar aksiyon vardı. İlk kitabı beni neredeyse hayal kırıklığına uğratıyordu çünkü İlk yarısı çok kafa karıştırıcı ve olaysızdı ama yarıdan sonrası ve o bittiği yer de çok iyiydi. Fakat bu kitap onun kat ve kat üzerine çıktı . Roma’ya bu kitapta aşık oldum Juliette’in güçlü kişiliğine aşık oldum Ben ve Marshall’ın sevgisine aşık oldum Bi onlar kadar babalarından, Tyler ve Dimitri’den de nefret ettim . Kitapla ilgili çok fazla açık etmeden biraz da konudan bahsedeyim. İlk kitabımızda Şangay’daki delilik ve canavarla ilgili sorunu çözmek için bir arada çalışmak zorunda kalan iki düşman çetenin varisleri Roma ve Juliette geçmişlerini bir kenara bırakmışlardı fakat kitabın sonunda yine büyük bir ihanet yaşanmıştı. Bu kitabımızda ise yeni canavarların ortaya çıkması, milliyetçiler ve komünistlerin savaşı, çetelerin kan davası ile Şangay’da patlak veren bir iç savaşı konu alıyor. Roma ve Juliette gördükleri yerde birbirlerine kurşun yağdırırken babaları ikisi için ortak çalışacakları, İki çeteye şantaj yapan Fransız imtiyazları’ndaki şantajcıyı bulma görevi verir. Görevi yerine getirene kadar birbirlerini öldürmeyi kenara bırakırlar fakat bu seferki görevleri hiç kolay değildir. Diğer taraftan varislerin yerine gözünü diken Tyler ve Dimitri’nin oyunları bitmezken şehir hiç olmadığı kadar karışacaktır. Şantajcı kim? Canavarları kim neden kontrol ediyor? Kan davası ne olacak?
2022 195. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2022 02:57
Merhabaaaa. Gerçekten ilk kitabından daha güzeldi. İlk kitabın sonu öyle bitince şiddetli sonlara hiç ara vermeden başladım. Çok daha iyiydi ilkinden. Ama o son neydi ya? Lütfen yani. Gerçekten yani çok mu aradı sevgili yazarımız o sonu... akış, tempo, olaylar herşey gayet güzel giderken o son... neyse yinede çok beğendim, tavsiye edeceğim kitaplardan biri. Güzel bir Romeo ve Julliette uyarlaması olmuş.
İnceleme
2023 3. kitabı
Uzunca bir zaman etkisinden çıkamayacağım bir kitap oldu. Bitirdiğim an itibariyle boşluğa bakıyorum dakikalardır. Kesinlikle harika bir kitaptı. Çoğu kişi sonunu beğenmemiş ama bence çok etkileyiciydi. Bu seriye yakışır bir sondu. Roma ve Juliette’in aşkı bu kitapta her sahnelerinde, her cümlelerinde bütün kalbimi paramparça etti. Bütün duygularını okurken ben içtenlikle hissettim. Bu sarsıcı kitaptan sonra sanırım bir süre okumaya ara vereceğim. Bir kitaptan sonra ilk defa bu kadar sarsıldım. Yazar gerçekten inanılmaz bir iş çıkarmış. Bu kitap gerçekten öyle duygular yarattı ki, anlatmakta güçlük çekiyorum ve sanırım okuyana kadar anlayamazsınız zaten. Kesinlikle okumalısınız. Chloe Gong
Fantastik
2024 29. kitabı
Eveeeeet geldik yoruma İlk kitapta yine kitap kendini merak ettirdi ama ikinci kitaaaap çoook düşüktü. O kadar sıkıldım kiiii o kadar yani Roma ve Juliette sahnelerinden çok Ben ve Marshall'ı okumaya yöneldim Ne casusu, ne şantajcıyı öğrenince şaşırdım Eksik bir şeyler vardı... Herkesin öve öve bitiremediği bu kitapta ne bulduklarını bilmiyorum ama benim için hayal kırıklığı oldu...

Chloe GongYazar · 4 kitap
Yeni Zelanda, Auckland' da büyüyen Şanghay yerlisi Gong, İngilizce ve uluslararası ilişkiler alanında çift anadal yaptığı Pennsylvania Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisidir.