Pazarlıkçı Serisi 1. Kitap

İlk Yayın Tarihi:
Kasım 2016
Martı Yayınları
Orijinal Adı:
Rhapsodic (The Bargainer #1)
Ciltli

2023 38. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2023 21:02
Kitap çoçukluğundan beri istismara maruz kalan Callie'nin 15 yaşındayken üvey babasını öldürmesiyle başlıyor. Cinayeti gizlemek için ise Pazarlıkçı'yı çağırır. Des pazarlıkçı olması yanı sıra Gece Krallığının hükümdarı ve acımasız bir peri olarak da bilinir. Callie'nin bir siren olduğunu anlayan Des ona doğaüstü yatılı okul olan Peel Akademisine gitmesini söyler. Bir süre sonra işi tekrar Pazarlıkçı'ya düşen Callie artık istediği her anlaşma karşılığında Des'e bir iyilik borcu vardır. Ve her anlaşmada bilekliğine bu borcu simgeleyen bir boncuk eklenir. Sürekli dışlandığı ve yalnız kaldığı için Callie Des'i daha sık çağırmaya başlar ve ikili arasında özel bir bağ oluşur. Fakat bir gün Des Callie'ni terk eder. Günümüze gelecek olursak aradan 7 yıl geçmiş ve Callie artık özel bir dedektif. Siren güçleri sayesinde suçluların itiraf etmelerini ve iradesi dışında davranmalarını sağlıyor bir nevi Lucifer Morningstar gibi. Des'in krallığı ise tehlikede. Peri savaşçıların ortadan kaybolması ve sadece kadın savaşçıların cam tabutta geri dönmesi Des'i tekrar Callie'nin karşısına çıkartır. Callie için ise artık Pazarlıkçı'ya olan 322 iyilik borcunun ödenme zamanı gelmiştir.. Kitap geçmiş günümüz olarak ilerliyor ve ikilinin geçmişini okumak çok güzeldi. Başlarda yazar geçmiş bölümlerinin en güzel kısmında kesip bir kaç hafta sonradan başlamasaydı daha güzel olurdu da neysee.. Ahh Desmond Flynn ne kadar gözümde beyaz saçlarınla Rivyalı Geralt gibi canlansan da muhteşem biriydin :D Bu fantastik kitaplara uzun beyaz saç kuralını kim getirmişse onla görülecek hesabımız var -_- Neyse konumuza dönücek olursak kitabın romantik kısmı daha baskın fantastik kısmı ise biraz havada kalmıştı. Yazar bir sıra fantastik öğeleri sıralamış ama tasvirini bize bırakmış gibiydi sanki. Evreni daha önce
Rapsodi
2023 91. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2023 14:29
Herkese merhaba, Sarah J.Maas Dikenler ve Güller SarayıDikenler ve Güller Sarayı serisini yazmasaymış,bu millet ne yazacaktı acaba merak içerinsindeyim.... Kısana Fantastik yazarlar olmayacakmış. Yine çalıntı alınan , kurgusu değiştirip yazan bir yazar ve kitapla karşısınızdayım. Büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim.Yine herkes tarafından sevilen ve 10 puanların havada uçtuüu kitabı ben sevmedim ve beğenmedim. Beğenemem, çünkü wattpad en basit fantastik kurguyu yazmış önümüze koymuş. Konuya girmeyeceğim,herkes biliyordur. İlk watpad şımarık, herşeyi o bilen , özgüven patlası yaşayan ama asalak olan kız karakterlerin tüm özelliklerini taşıyan karakterimiz Callie. Callie kız karakterimiz, geçmişinde baya travmatik büyük şeyler yaşamış ve kendisi denizlerdeki en korkunç yaratıklardan olan bir Siren'dir. Erkek karaktermizde normalde Gece kralı ama yan iş olarak Pazarlıkçılık yapıyor. İkisi gecmişlerinde anlaşma yaparak karşılaşıyorlar filan neyse. Kitabı tutacak şurası güzel diyebileceğim kısım bile yok. Bide bir günümüz bir geçmiş olan kısımlara geçişi hiç beğenmedim. Geçmişte ne yaşadıklarını hiç merak etmedim. Çünkü bir odada yatağın üzerinden otorup konuştular, konuşmaları bile ilgi çekici degıldi. Devamlı ergen olan kızımız adamı arzulaması, adamında cinsel imalar yapıp salak salak herşeyi alaya vermesi, tüm gecmiş böyle. Günümüzdede aynı şeyler oluyor. Saçma sapan bir ''Doğruluk mu? Cesaret mi?'' oyunu oynuyorlar. Her okuduğumda gözlerimi devrimekten, gözlerim şaşı olacaktı. İkisi arasında hiç bir duyguyu hıssetmedim, ne Aşk nede tutku ne de heyecan hiç bir şey... Fantastıik olaylar araya tuz gibi serpiştirilmiş o kadar. Olay bile yok ,o kadar basit bir anlatım var ki konuşmalar bile düz... Güya kızımız geçmişten bile aşıkmış Dess'te onu 7 yıl önce terk etmışte fılanda ama maşllah 7 yıl boyunca hiç
Fantastik Roman
RapsodiLaura Thalassa · Martı Yayınları · 20221,719 okunma
"Pazarlıkçı, bir anlaşma yapmak istiyorum."
2023 40. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2023 02:32
Callie kendisini korumak adına bir cinayet işlediğinde, ona yardımcı olabilecek tek kişinin Pazarlıkçı olacağını biliyordu. Pazarlıkçı aynı zamanda acımasızlığı ile bilinirdi ve yaptığı iyiliklerin bedelini er ya da geç alırdı. Callie her ne kadar korksa da, onu mecburen çağırdı. Sonra bir kez daha, bir kez daha, bir kez daha... Borçlarının sayısı 322'yi bulmuştu ve Callie'nin kalbinde de benzer bir yük vardı artık. Çünkü Pazarlıkçı'ya yani Des'e karşı bazı şeyler hissediyordu. Ayrıca borçlarını da neden hala ödemediğini merak ediyordu fakat bunların hiçbiri yokmuş gibi, Des bir gün onu tamamen bıraktı... Callie aradan 7 yıl geçmişken Des'i odasında bulduğunda ise, her şeyin değişeceğini anlamıştı. Hissettikleri duygular bir yana, Des'in ait olduğu Ötedünya'da işler karışıktı. Peri savaşçılar kayboluyor, bir tek kadın savaşçılar geri dönüyordu. Fakat cam bir tabut içerisinde... Des'in uzun yıllardır çözemediği bu sorun için, Callie'ye ihtiyacı vardı. ---- Eveet, öncelikle söylemeliyim ki okuması gayet keyifli ve bu sebepten oldukça da akıcı. Son zamanlarda okuduğum birkaç kitap (bknz mesela adı lazım değil çarpıkaşk) yüzünden doğru düzgün bir aşka da hasret kalmıştım açıkçası. Neredeyse hepsinde hisler oldu bittiye geliyordu ki bu benim hiç hoşuma gitmeyen bir şey :D Duyguların oluşum sürecine şahit olmak çok daha gerçekçi ve samimi hissettiriyor. Rapsodi bu yönden isteğimi karşıladı. <3 Fantastikle de birleşince yaralarımı sardı arkadaşlar :D Çok iyi geldi. Sadece isterdim ki, bu fantastik öğeler-varlıklar-yerler hakkında daha detaylı bilgilerimiz olsun. Bu yönden biraz yüzeysel kalmış gibi geldi bana. Bir de açıklamada bahsettiğim Ötedünya'da gerçekleşen gizemin çözümü de biraz uzayabilirdi. Hatta belki ikinci kitaba bile sarkabilirdi bence. O kısmın heyecanı
2023 78. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2023 23:42
Asssiri derecede güzeldi. dolu dolu aşk okuduk resmennn... Fantastik yani çok baskın değildi bence, olaylar romantizmin baya arkasında kalıyordu o yüzden ağır bir fantastik beklentisiyle başlamayın kesinlikle. Onun dışında ikilinin arasındaki ilişkiye öldüm bittim DES HAYALLERİMİN ERKEĞİ RESMEN (yine de bir acotar Rhysand etmez.) Bir de yazarın kalemi çok basitti ve olayları anlatırken bir tık kopukluk hissettim. Yine de aşırı sevdim
2022 65. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2022 02:36
Kitabımız Romantik fantastik türünde Pazarlıkçı Serisinin ilk kitabı. Öncelikle içerik orijinaldi. Kurgudaki pazarlık kısmı, iyilik borcu, geri ödemesi vs. gibi olayları çok değişik buldum ve hoşuma gitti Akıcılığı çok yüksek ve bir günde okunabilecek bir kitap. Kitabı genel itibariyle sevdim ama aşırı yükselemedim. . Konusuna gelecek olursak; Callie, işlediği bir suçtan kurtulmak için Pazarlıkçı ile anlaşma yapar. Pazarlıkçı ile yapılan anlaşmalar büyü ile bağlanır ve geri dönüşü yoktur. Pazarlıkçı, iyiliğinin karşılığında sırlar toplamakta ya da borcuna karşılık istediğini yaptırmaktadır. Callie’nın çağırmasıyla büyülü bir şekilde ortaya çıkan Pazarlıkçı, Callie’nin isteğini bir kereye mahsus karşılıksız yapmayı kabul eder fakat Callie’nin işi yeniden Pazarlıkçı’ya düşmüştür. Bir süre sonra Callie, Pazarlıkçı’ya olan hayranlığı yüzünden onu sürekli çağırmaya başlar ve bir sene içinde yüzlerce iyilik borcu biriktirmiş olur. Fakat bir sene sonra Pazarlıkçı, Callie’yi terk eder ve tam 7 yıl boyunca geri dönmez. Kendi krallığında ortadan kaybolan savaşçı kadınların akibetini bulabilmek için Callie’nin Siren yeteneklerine ihtiyacı olan Pazarlıkçı, 7 yıl sonra döndüğünde Callie’den borçlarını tahsil etmeye başlar. Peki 7 yıl önce ne oldu da Callie’yi terk etmişti? Ötediyar’daki kadınlar nereye kayboldu? Pazarlıkçı ile Callie arasındaki gerilimin sonu nereye varacak? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz . Kitabımız bir bölüm günümüze, bir bölüm 8 yıl önceki zamana gidiyor ve ikilinin geçmişte neler yaşadıklarını da öğrenmiş oluyoruz. Final kısmı da havada bitmiyor, o yüzden devamını beklemeden de okuyabilirsiniz diye düşünüyorum
Desmond da Desmond
2025 5. kitabı
Bi seriyi tamamlamayalı yüzyıllar olduğu için bu kitabı okumaya karar vermiştim ve iyi ki de öyle yapmışım. Acayip kolay okunan gayet akıcı bi kitap. Konusu sizi çok etkileyip meraklandırır mı, sanmam ama yine de reading slumptaysanız ve bi seriye başlamam lazım diyorsanız bence gayet güzel bi seçenek. Belki de ben artık bu tarz çok okumadığım için gözüme çarpmıştır ama dili ve konusu çok basit gibi geldi. Bu akıcılık açısından güzel ama çok da bi derinlik beklememek lazım. Gerçi Desmond ve Callie'nin sahnelerini gözümden kalpler çıkarak okudum, acayip tatlılardı. Bence güzel ve akıcı bi seri olacak gibi duruyor. Şans verilebilir.
2022 47. kitabı
Okuduğum en güzel kitaplardan birisiydi. İlk ona rahat girer. Elimde yüz puan olsa hepsini verirdim o kadar çok sevdim. Ahh Desmond Flynn diyorum başka da bir şey demiyorum. Sevdiğim bütün erkek karakterlerin pabuçları dama atıldı vallahi. Neyse sakin olmam gerek amaa olamıyorum. Öncelikle kitaba başlarken biraz ön yargı ile başladım. Nedense sevmeyeceğimi düşünüyordum. Ancak ilk bölümü okuduktan sonra kitap resmen su gibi akıp gitti ama ben bu arada ağladım, sevindim, güldüm, üzüldüm, heyecanlandım her biçime girdim yani. Karakterleri, kurgusu, anlatımı, dünyası çok güzeldi. Romantizmi ağır basan bir fantastikti ve buna gerçekten ihtiyacım vardı. Sonunu da çok beğendim. İkinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. Kitabı bitirince hemen Martı Yayınlarına mesaj attım, ikinci kitap ne zaman gelecek diye ve eylülde geliyormuşş, ayy bayılacağım galiba. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum. Bu aradaa ben kitabı Alexandre Desplat'ın Lily's Theme'ini dinleyerek okudum ve bazı yerlerde de Ashley Serena My Jolly Sailor Bold'u dinledim. Müthiş bir deneyimdi. Önerilir. Çok sevgilerimle..
Fantastik
2022 39. kitabı
Evett iyisiyle kötüsüyle popüler bir Booktok kitabını daha bitirmiş oldum. Uzun zamandır çevrilmesini bekliyordum heyecanla ancak beklentimi karşılayabildi mi ? Emin değilim pek. Öncelikle iyi yanlarından bahsedeyim. Des ve Callie arasındaki kimyayı uzun bir süredir hiçbir çiftte okumadım diyebilirim. Bu kitapta sürekli beraberlerdi ve ben birbirlerine her laf atışlarında birbirlerine her bakışlarında resmen eridim. Bir diğer sevdiğim şey ise Callie ve Des’in geçmişinin de günümüzle paralel anlatılmasıydı. Beraber vakit geçirdikleri anları okumak bana inanılmaz keyif verdi. Aralarındaki bağ ve Des’in Callie’ye olan düşkünlüğü çok güzeldi. Gelelim beni hayal kırıklığıyla baş başa bırakan olumsuz yönlerine. Yazarın tasvir etme yeteneği resmen yoktu ya da azalır biter diye hiç kullanmadı. Mesela Callie neye benziyor hiç bilmiyorum ben ya da Des’in evreni nasıl oradaki canlılar neye benziyor ? Zaten biraz betimleme yapılsaydı kitap bu kadar kısa olmazdı uzun olsun diye kafam boyutunda puntoyla basmışlar . İkinci olarak yazar çoğu şeyi oldu bittiye getirmiş hani 3-4 yaşındaki çocuklar bir olayı anlatırken genelde kısa kısa cümlelerle anlatır ya aynı onun gibi. Callie’nin sevgilinin olmasını öğrenmemizle ayrılmalarının arasında 10 sayfa var. Des Callie’yi Ötedünya’ya götürüyor ordaki olaylar sözde çok önemli olmasına rağmen 3-4 sayfada geçiliyor. Hani yazar demiş ki “Böyle bir dünya var böyle de bir adam var heh işte o adam Gece Kralı ama başında bir bela var o nedenle aşık olduğu kızla bi anlaşma yapıyor çok seviyolar birbirlerini” Ee detay ? Biraz daha anlatmayacak mısın ? “ Yok öyle işte”. Devam kitaplarının da olduğunu biliyorum ama böyle bir giriş kitabı oluşturulmak istenen evren için çok yetersiz kalmış. Gelelim en sonuncu ve benim açımdan en önemli eksisine.
Neden 6 verdim?
2023 1421. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 18:19
Hikaye çok güzel ve okurken insanını içine çekiyor. Des ve Calie aşkını da bayıla bayıla okudum. Ama yaratılan evren hikaye örgüsüyle daha detaylı aktarılabilirdi bence. Okurken hep bir basitlik hissettim ve bu beni rahatsız etti. Bu kadar güzel fikirler bulmuşken bunların daha çok parlatılmasını görmek isterdim. Umarım serinin devamında daha çok çaba harcanmış bir iş görürüm. Kendimi yüreklendirmek için beklentimi düşük tutarak diğerine geçiyorum. 6 üstü bir macera okumak istiyorum, lütfen-lütfen-lütfen.
Fantastik
2022 105. kitabı
15 yaşını doldurmak üzere olan Callie üvey babasının yerde yatan cesediyle baş başadır. Cinayetten hüküm giymemek için tek kurtuluşu "Pazarlıkçı" ile bir anlaşma yapmak zorunda kalır. Pazarlıkçı bu toy ve korkmuş kıza ilk sefer için bir karşılık almayacağını söylese bile onu diğer insanlardan bir özelliği olduğunu yani "siren" olduğunu anlamakta gecikmez. Bu yeteneğini kontrol edebilmesi için 16 yaşında reşit sayılabilecek bir okula gönderir. Fakat Callie Gece Kralı olarak tanınan Desmond Flynn'ı henüz bırakmaya pekte hevesli değildir. Onunla geri ödemeyi hatırlatacak bir bilezik ve her yapılan anlaşma için bilekliğe eklenen boncuklar zamanla çoğalmaya başlar. Aralarındaki çekim yoğunlaşırken Desmond aniden kaybolur. Aradan 7 yıl geçer ve Callie artık yetiştik bir kadındır. Sirenini arkadaşıyla kurduğu dedektiflik işi için kullanırken beklenmedik bir gece Desmond karşısına çıkar. İşte şimdi ödeme zamanı gelmiştir. Fantastik bir evrende bizim dünyamız ile ötedünya arasında şahane kurgulanmış bu kitap gerçekten beni seriye hayran bıraktı. Periler, kurtadamlar, cadılar ve daha nicesi sizin bu kapıyı aralamanızı bekliyor. Ötedünya'da kahramanlarımızı bekleyen gizemli olay adeta kitabın rengini değiştirdi. Özellikle Callie'nin yeteneği bana göre bir insan nezninde inanılmaz güzeldi. Siren dememimizin sebebi; istediğin insanı kendi sözlerinle kontrol altına alıp büyüleyebiliyorsun. Seri 4 kitaptan oluşuyor, kesinlikle devamını merakla bekliyorum. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. #rapsodi #rhapsodic #thebargainer1 #laurathalassa #martiyayinlari
Fantastik Roman