Slammed #1

İngilizce
E-kitap

2022 10. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2022 14:59
Kitabin incelemeleri hakkinda bir duzeltme yapmak istiyorum. Kitap Layken isminde 18 yasinda henuz babasini kaybetmis ve yasadigi yeri zorunlu olarak degistirme durumunda olan bir kizin bir sene gibi bir surede yasadiklarini anlatiyor. Insanlar Layken’e sinirlendiklerini, gicik olduklarini yazmislar. Bu onyargiyla kitaptan vazgecilmesini istemem; Layken tam da 18 yasinda aptal ergen bir kiz. Durumu guzel yapan da bu. Hatalar yapiyor, yanlis secimler yapiyor, bencil davraniyor cunku hayatin ciddiyetini fark edecegi bir yasta degilken butun zorluklarla yuz yuze gelmis bir kiz Layken. Hepimiz yanlis secimler yapmadik mi 18 yasindayken? Layken de bu yuzden bencil iste. Fakat o 3 sene nasil da insani olgunlastiriyor; Will 21 yasinda gayet olgun bir insan. Carpilma kitabi kesinlikle okunmaya degecek bir kitap bence. Cunku tamamiyle gercek. Tipki bizlerin de Layken gibi bazen yanlis yollar secen, bencil ve aptal olabilmemiz gibi.
2022 113. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 16:09
kızı neden sevmemişler anlamadım. kız 18 yaşında bir lise öğrencisi yani öğretmen olmadığını bilmeden komşusu 21 yaşındaki will ile bi şeyler yaşıyor ve will öğrendikten sonra gerçekten mal gibi davranıyor ama kız sırf will işinden olmasın diye susuyor. hani ben olsam bana öyle bok gibi davranışları yapsa onu mahalleden bile attırırdım xkckcll şu an evet bence de kız susmakla en güzelini yaptı. çünkü artık 25 yaşındayım ben de susarım şu anki aklımla ama ben 18 yasında ortalığın içine eden ve lisede okul hayatı değil kısmetse olur evi gibi bir kaos, entrika, varoşluk yaşayan ve yaşatan biri olarak diyorum ki ben durmazdım ahahshhshshsjsjdj kızı sevdim o yüzden.
2021 28. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2021 13:50
Babasının hayatını kaybetmesiyle 18 yaşındaki ana karakterimiz Layken ve ailesi Texas’tan taşınmak durumunda kalır. Layken bunu hiç istemese de annesi ve kardeşine destek olması gerektiğini bilir. Yeni evlerine geldiklerinde karşı komşusu olan Will ile tanışır ve aralarında çok güzel bir çekim olur. Birbirlerini seven bu çift maalesef hayatın onlara yüklediği sorumluluklar yüzünden beraber olamayacaklarının farkındadır. Peki sizce bunu başarabilmişler midir? Kitaba ba yıl dım. Gerçekten o kadar çok sevdim ki sevgimi tam anlatamam diye çok korkuyorum. Will’i, Layken’ı, Kell’i hepsini çok çok sevdim ve yaşadıkları duygular bana tamamen geçti. Kitabı neden bu kadar sevdim hiçbir fikrim yok çünkü konusu aşırı orijinal bir konu değil fakat işlenişi ve kolay okunuşu beni tamamen kitaba bağladı. Hele de o bölüm başlarındaki şarkı alıntıları ve o şarkılar... Bu müzik grubunu keşfetmek beni çok mutlu etti. Ayrıca kitabın içindeki şiirler kitaba bambaşka bir hava vermişti. Hepsi benim için çok anlamlı olmasa da özellikle bazıları benim o anki duyguyu daha derinden yaşamamı sağladı. Will ve Layken arasındaki o çekim ama ne kadar çekilirlerse çekilsinler asla kavuşamamaları falan... Ben gerçekten acı seviyorum başka ne diyebilirim ki. Kitabı bu kadar çok sevmeme rağmen herkese nolur alıp oku diye diretemiyorum çünkü işlediği konu çok hassas bir konu. Ölüm kavramı çok sık vurgulanıyor (hatta ben bile bir yere nolur yeter demiştim) ve bu konuda hassas olan bireyler bundan oldukça etkilenebilir. Bu yüzden bunu da dipnot olarak söylemek istedim.
·320 syf.·
2020 113. kitabı
Güzel bir kitaptı beğendim genel olarak :) Kitapta size verilen öğütler çok güzel ve yerindeydi .Kitapta zaman zaman şiirle bahseden olaylar beni baya etkiledi sayfaları bir kaç saniye çeviremedim hatta. Kitabın daha uzun olmasını isterdim ya da ayrıntılı bazı şeyleri oldu bittiye getirmiş gibi hissettim. Sanırım yazar uzun tutmak istemedi :/ Kitapta bazı hissiyatlar geçmedi ben bunu anlatım tarzına bağladım açıkçası ama bazı olayları da hissiyatları da güçlü olarak hissettim keşke hepsini aynı sekilde anlatsaydı bu durum beni rahatsız etti ama çok fazla değil tabii. Genel olarak kitabı sevdim 2. Kitabi en yakın zamana da başlamayı düşünüyorum baş karakterlerimizin yolculuğunu çok merak ediyorum. :) Tavsiye Ederim :)
2018 40. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2018 11:24
YAZARIN OKUDUĞUM İLK KİTABIYDI, TAM BIR GENÇLİK HİKÂYESİ AMA YİNE DE SEVEREK OKUDUM. GENÇLİK HİKÂYESİ DİYORUM ÇÜNKÜ KARAKTERLERDEN BİRİ 18, DİĞERİ 21 YAŞINDA. LAKEN, ANNESİ VE KARDEŞİ İLE FARKLI BİR EYALETE TAŞINIRKEN, KAFA KARIŞIKLIĞINI VE MUTSUZLUĞUNU DA YANINDA GÖTÜRÜR. TA Kİ SOKAĞIN KARŞISINDA OTURAN WILL İLE TANIŞANA KADAR. WILL VE LAKEN BİRBİRLERİNE AŞIK OLURLAR, FAKAT ÖNLERİNDE AŞKLARINI DİLEDİKLERİ GİBİ YAŞAMALARINA ENGEL OLACAK BİR ŞEY VARDIR. HİKÂYENİN KAHRAMANLARI GENÇ OLUNCA CİNSELLİK BEKLENTİNİZ OLMASIN, KİTAP O TARZDA YAZILMAMIŞ, BU DA ROMANA AYRI BİR TATLILIK KATMIŞ BENCE. KİTABIN TAM ORTA YERİNDE YAŞATTIĞI ŞOK İLE NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM. HİKÂYE ROMANTİK GİBİ DURSA DA, DUYGUSAL VE DRAMATİK BİR TARAFI DA VAR. BİR GÜNDE OKUYUP BİTİRDİĞİMİ DÜŞÜNÜRSENİZ KOLAY OKUNAN VE HIZLI İLERLEYEN BİR ROMAN.
·320 syf.·
2019 18. kitabı
Colleen Hoover / Çarpılma "Aşkı şiir tadında mı yaşamak istersin... yoksa kalbinin derinliklerine işleyen bir acıyla mı?" >>On sekiz yaşındaki Layken babasının ölümünden sonra Michigan'a taşınmaları sonucunda karşısına çıkan Will, onun hayatının akışını değiştirmiştir. >>Will ile yaşadıkları 3 günlük macera sonrasında ortaya çıkan şaşırtıcı gerçek onları zor duruma sokar... Will ve Layken ilişkisini yürütebilecek mi? Zorlukların altından kalkabilecekler mi? Seçimleri ne olacak? Aile mi? Aşk mı? Colleen HooverColleen Hoover
Puan vermedi·320 syf.·
2022 18. kitabı
Kitap tanıtımında aşkı şiir tadında yaşamak demiş? Ya abicim siz ömrünüzde hiç şiir okumadınız mı? Siz hiç güzel bir aşk hikayesi okumadınız mı? Bu kağıt israflarına neden bu kadar methiyeler diziyorsunuz?
Şiir
2020 51. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2020 09:25
Yine bir Colleen tarzı güzel bir kitaptı. Okurken her zamanki gibi içimizi sızlatan bir yanıda vardı. Klişeler vardı ama ben seven biri olarak hiç kötü gelmedi. Keyifle okudum. Gençlik aşkı diye başlayan kitap sonlara doğru baska bi noktaya geldi ve duygu yüklü olaylar beni etkiledi. Aile bağları, aşk, sorumluluklar, yaşam mücadelesi derken de kitap bir cirpida bitti. Konu olarak cok derin değildi ama şiirlerle dolu olmasi, akici bir dili olması, hayatta herseyin olabileceğine dair anlatimlarin yer almasi benim hoşuma gitti. O yuzdende sevdim ve 2.kitabina geçiyorum hemen.
2017 96. kitabı
ben Colleen Hoover kitaplarına aşık oluyorum. Çok güzel kurgusu var. Değişik bir anlatımı ve hikayesi var. Böyle derinden etkiliyor sizi. Vicdanınıza dokunuyor yahu. Konusuna değinmeyeceğim çünkü gerçekten okumanızı istiyorum. Kitabın ilk 200 sayfası gayet akıcı ve güzel ilerledi. Son 100 sayfasıda akıcı ve güzeldi. Ve salya sümük ağlamama neden oldu. Annenizi kaybedeceğinizi bile bile nasıl hayata tutunmayı kabul edebilirsiniz ki ? Geçirdiğiniz son günler olduğunu bile bile. Tıkandım. Doldum taşdım, ağladım. En değerli varlıklarımızın hep başımızda olsun Allahım nolur. Ölüm var tamam. Sen dayanma gücü ver. Yine gözlerim doldu. Ölüme rağmen yaşamaya devam ediyoruz. Etmeliyizde. Bu yazı uzarsa daha fazla saçmalayacağımın farkında olduğum için burada kesiyorum. Colleen Hoover okuyun, okutun. Ve sizi sarmasına izin verin.
2021 67. kitabı
Bu sefer olmadı Colleen :( Yazardan Çirkin Aşk ve Umutsuz’u okuduktan sonra bu kitap çok basit kaldı. Layken ve Will’in birbirlerine süper bir hızda aşık olmalarına değinmek istemiyorum çünkü bu tarz genç yetişkin kitaplarında artık göz yumduğum bir durum bu. Aslında bu kitap hakkımda söylenebilecek çok bir şey de yok. Öğretmenine aşık olan liseli kız ve bariz nedenlerden bir araya gelememeleri ve bir dramayla birbirlerine kenetlenmeleri. Olay en kısa tabiriyle budur yani. Şunu fark ettim ki mekan ve karakter olarak sınırlı olan kurgular pek hoşuma gitmiyor. Bu kitapta da tam olarak bu vardı. Olaylar çok basit kurgu içinde geçişler çok hızlı ve her şey kısıtlı mekanlarda sayılı karakterlerle oluyor. Siz eğer Colleen Hoover’ı ilk defa okuyacaksanız ve 18 yaş altı bir okuyucuysanız bu kitaptan başlayabilirsiniz ama biraz daha yetişkin kurgularından hoşlanıyorsanız yazarın Umutsuz kitabından başlayın derim.

Colleen HooverYazar · 32 kitap
Colleen Hoover, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri. Hoover'ın romanları, yeni yetişkin ve genç yetişkin kategorilere girer. Hoover, ilk romanı Slammed'i (Çarpılma) Ocak 2012'de yayınladı. O zamandan beri, bütün uzun metraj romanları New York Times'ın En Çok Satanları oldu. Colleen Hoover, ABC News Nightline ve CBS This Morning'de yer aldı.