Bridgertons Serisi 3

Son Söz Aşkın

Julia Quinn

2022 2. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2022 19:15
Çıtır çerez mükemmel akan bir aşk romanıydı. Bunaldığınız zaman alıp bir çırpıda okunacak kitaplar dizisinden biriydi. Beğendiğim bir kitap olup belli bir türden sonra başka bir yöne dikkati dağıtmak için ideal olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar.
2023 13. kitabı
Selam kitap dostlarım Gül semur Tuğçe Akıllıoğlu ve Gökçe Uçar ile #bridgerton kardeşleri okumaya devam ediyoruz. Ben biraz önden gitmiş olabilirim bu arada. 3, 4 ve 5. kitaplarını arka arkaya okuyuverdim. Çok güzellerdi. İnsan başlayınca bitirmeden bırakamıyor. Konulara değinmeyi düşünmüyorum. Her kitapta bir kardeşin başının bağlandığını bilin yeter. Ha birde söz konusu Bridgerton'lar olunca bolca olaylı olduğunu da aklınızda tutun. Şimdi birazcık okumaya ara vereyim ki kızları bekleyeyim. Gerçi Pınar 'ı da yoldan çıkardım ve beşinci kitabı eline aldı Tarihi kurgu sevenlere ve okurken eğlenmekte isteyenlere kesinlikle önerimdir.
2022 78. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2022 02:08
Külkedisi’ nin biraz farklı bir versiyonunu okudum ;) Son Söz Aşkın ile seriye devam ediyoruz ama çok da birbirine bağlı değil, sadece kişilere hakim olmanız yeterli... Teşekkürler Julia Quinn , yine kafamı dağıtmama yardımcı oldun ;)
2021 20. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2021 19:54
Benedict ve Sophie'nin hikayesi tam bir külkedisi masalı. Anthony ile Daphne'nin aşk evliliği yapması Benedict'in de öyle bir evlilik yapmak istemesini sağlıyor. Anthony bir maskeli baloda yüzünü bile tam olarak göremediği gümüş elbiseli bir kadına aşık oluyor ama o kadın saat geceyarısına geldiğinde ona adını bile söylemeden ortadan kayboluyor. Yazının devamı için: kitapmagarasi.blogspot.com/2021/09/son-soz...
Aşk
2021 9. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 23:27
1815 sezonunda Bridgerton kardeşlerden Benedict hala bekardı. Annesinin düzenlediği maskeli baloda gümüş elbiseli gizemli kadının güzelliğiyle adeta büyülenmişti. Sophie Beckett aslında bir kontun kızı ama babası tarafından kabul edilmiyor. Babası onu evine alıyor ancak vefat eden bir dostunun kızı olarak tanıtıyor çevresine. Sophie Kont evlenene kadar çok iyi eğitimler alıyor. Üvey annesi Sophie’yi asla istemiyor ve o geldikten sonra hayatı tepe taklak oluyor. Babası ölünce kendi evinde üvey annesine hizmetçilik yapıyor. Taakii Bridgerton’ların maskeli balosuna kadar. Yapılan eziyetlere daha fazla dayanamıyor ve evi terk ediyor. Benedict ve Sophie’ nin yolları öncelikle maskeli baloda daha sonrada Benedict’in bir arkadaşının ev partisinde kesişiyor. Benedict onu tesadüfen girdiği kötü bir durumdan kurtarıyor. Burada gerçek anlamda tanışıyorlar ve birbirlerinin hayatlarına dahil oluyorlar. Bu arada kitabın en eğlenceli kısmı diğer kitaplarda da olduğu gibi dedikodu yazarımızın yazdıkları. Bu kitap serinin 3. kitabı güzel akıcı, okurken insanı yormuyor.
2021 39. kitabı
Merhabalar, güzel bir tarihi kurgu kitabıyla geldim sizlere. Julia Quinn'in Bridgestone serisinin üçüncü kitabından bashetmek için can atıyorum resmen hemen konusuna geçelim. Sophie Backett asil bir Kontun gayri meşru çocuğudur. Babasının yanında yaşamaya başlama öyküsü bile beni etkilerken sonradan başına gelen olaylara çok üzüldüm. Babasıyla hayatı bir kelimeden öteye gidemezken yaşanacak felaketlerin baş karakteri, babasının yeni eşi Araminta gelir. Evlilik dışı olan bir çocuğa iliklerine kadar istenilmediğini hissettirir sadece bunu yapmakla kalmaz Kontun ölümünden sonra Sophie'ye acı çektirmekten zevk alır. Gerçekten bir insanın kalbi nasıl taştan bile sert olur? Tüylerimi diken diken eden nefreti var Araminta'nın... Tabii ki kitabımızın vazgeçilmez parçası Bridgestone'ların Londra sezonuna damga vuracak bir maskeli balo düzenlerler. Basit bir balo gibi görünsede iki kişinin hayatını değiştirecektir. Sophie yıllardır hayatını Araminta ve kızlarının yanında köle olarak devam ettirirken Külkedisi masalındaki büyü gerçekleşir. Hizmetçi kıyafetlerinden arınıp prensese dönüşür. Maskeli balo da hiç yaşamadığı duyguları yaşarken ansızın kesişir yolları Benedict Bridgestone ile aralarındaki görünmez enerjinin etkisiyle. Benedict annesinin kendisine evlenme adayları önerileri yüzünden bunalmışken hayatının devrimini yaratacak kadınla tanışır. Geçirdikleri kısa zaman dilimi etraflarını saran büyü gece yarısını bulmasıyla sona erer. Benedict hayatında ilk defa bu kadar etkilendiği kadının ardında sadece eldiveniyle ortada kalır. Peki bu büyü sadece bu ana mı özel yoksa devamı olacak mı? Peki Benedict gizemli kadının peşini bırakacak mı? Bir hizmetçi ve aristokrata mensup birisinin evlenmesi o zaman sizce mümkün mü? ✨Yazarın bu kitabının etkisi diğer iki kitaba göre daha
Puan vermedi
Bu kadar çok kardeş varken aralarından birinin peri masalı gibi bir aşk macerası geçirmesi elbette hiç birimizi şaşırtmaz. Kabul diğerlerinin de masal tadında aşklar yaşadılar. Evet yine kabul ediyorum ki böyle adamlar bizi hayatta bulmaz. Ancak Benedict beyimiz olayı ayrı bir seviyeye taşıyor. Sanki yeterince mükemmel değilmiş gibi… Bridgerton kardeşlerden iki numara olan Benedict, diğer kardeşlerden olduğu gibi özenilen hayatı yaşamakla meşguldü. Mükemmel ve sevgi dolu kardeşler(bazen cinnet geçirtecek kadar alaycı olsalar da), hepsini fazlasıyla seven bir anne ve popülarite… İnsanın mutsuz olması imkansız gibi duruyor değil mi sevgili okur? Nede olsa o muhteşem ailenin iki numarasıdır. Sophie Beckett, Benedict’in tam tersi bir hayat sürmektedir. Onu evladı olarak kabul etmese de bakan bir konutun piçi olması yetmezmiş gibi kont ölünce üvey annesi ve iki kız kardeşinin hizmetçisi olmuştur. Size de tanıdık geldi mi? Evet Sophie tam bir kül kedisi hayatı sürmektedir. Tek eğlencesi ise Lady Whistledown okumaktır. Lady Whistledown kimliği belirsiz birinin çıkardığı dedikodu gazetesidir. Gazetede bütün balolardan detaylar, kişilerle ilgili yorumlar ve eleştiriler bulunmaktadır. Lady Whistledown’ın da bahsettiği maskeli baloya neredeyse tüm sosyete davetlidir doğal olarak Sophie’nin üvey ailesi de gider. Hepimizin bildiği gibi kül kedisi de gizlice maskeli baloya gider ancak geride ayakkabı değil de küf kokulu başka bir eşya bırakır. Evet sevgili okur yanlış okumadınız küf kokulu dedim. Tıpkı masalda olduğu gibi çiftimiz ilk görüşte birbirine aşık olmuştur. Her şey mükemmeldir, birbirlerini tamamlayan yapboz parçası gibi olmuşlardır ancak saatte 12 olmuştur. Benedict ne yapacağını bilmez halde rüyalarına giren kızı 2 yıl aradı. Aradı derken kapı kapı gezmekten
Aşk
Son Söz AşkınJulia Quinn · Epsilon Yayınları · 20191,902 okunma
Sesiz bir kalbin aşkla konuşması...
2026 32. kitabı
Son Söz Aşkın Bridgerton serisinin üçüncü kitabı ve bu kez hikâye, ailenin en sakin görünen ama iç dünyası en derin karakterlerinden biri olan Benedict Bridgerton'un hikayesine tanık oluyoruz. Masalsı bir baloda başlayan bir karşılaşma, Benedict’in hayatında silinmeyen bir iz bırakıyor. Ancak hayat bazen insanı bambaşka yollardan aynı duygulara götürüyor. Roman ilerledikçe kaderin ince dokunuşları, sınıf farklarının yarattığı engeller ve kalbin inkâr edemediği duygular hikâyeyi derinleştiriyor. Yazar, klasik bir “Külkedisi” masalını andıran bu hikâyeyi romantizm, umut ve sabırla harmanlıyor. Aşkın yalnızca bir karşılaşma değil; zamanla büyüyen, sınanan ve sonunda cesaret isteyen bir duygu. Benedict’in yıllar önce gördüğü o gizemli kadını arayışı, aslında insanın kalbinde bıraktığı izlerin ne kadar güçlü olabileceğini de anlatıyor. Akıcı anlatımı, romantik atmosferi ve masalsı dokusuyla Son Söz Aşkın Bridgerton serisinin en naif ve duygusal hikâyelerinden biri. Bazen bir bakışın, bir anın ya da bir hatıranın insanın hayatını nasıl değiştirebileceğini hatırlatan sıcak bir aşk hikâyesi. Keyifli okumalar dilerim.
2023 152. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2023 00:11
Sophie kaldığı eve giderken büyükannesi babana gidiyorsun diye yola çıkıyorlar ve babası da kızı güya evlatlığı olarak alıyor. Sonrasında başkasıyla evleniyor ve onlarda kızı iyice hizmetçi yapıyolar. Bundan sonra olay örgüsü belli bir kısma kadar masalımsı şekilinde ilerliyor. Ve Konusunu okuyunca cinderella tarzındaydı ama tek fark onda prens kızı metres olarak istemiyordu, ülkenin ve kendisinin kraliçesi yapıyordu. Yalan yok ben Benedict'ten bunu beklemezdim ve beklemiyordum da. Bu teklifi yaptıktan sonra gözümden düştü sonrasında iyi olabilir ama benim için o raddeden sonra bitti. Ve umarım Colin'den böyle bir şey çıkmaz. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
2021 44. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2021 02:51
Alt metninde çok yanlış mesajlar olduğunu düşündüğüm için Külkedisi masalını hiç sevmem. Nedenini şöyle kısaca bir anlatayım: Sessiz, sakin, itaatkar, kendisine ne denirlirse yapan ve her türlü cefayı çeken Külkedisi'nin berbat bir üvey annesi ve üvey kardeşleri vardır. (Üvey anneler ve üvey kardeşler kötüdür, mesajı.) Bu üvey anne ve üvey kardeşler Külkedisi'ne her türlü eziyeti yapar ama Külkedisi'nin gıkı bile çıkmaz. Çünkü o çok iyi kalpli bir kızdır ve bir gün birinin -yani bir erkeğin- gelip kendisini bu hayattan kurtaracağı günü sabırla bekler. (Uysal ve sessiz olursanız bir gün mutluluğa ulaşırsınız, size de bu mutluluğu bir erkek sağlar, mesajı.) Bir gün gittiği bir baloda da sabrının karşılığını alır ve yakışıklı prens kendisine aşık oluverir. Neyine? Tabii ki güzelliğine! Sonuçta Külkedisi çok güzel bir kızdır, üvey kardeşlerinin aksine çirkin değildir. (Gerçek hayatta hiçbir geçerliliği ve doğruluğu olmayan; iyi kalpli insanlar güzel, kötü kalpli insanlar ise çirkindir, mesajı.) Karşılıklı iki kelime bile etmeyen bu ikili birbirlerine deli divana aşık olur fakat o gece ayrılmak zorunda kalırlar. Ertesi gün prens, elinde kızın ayakkabısıyla kapı kapı dolaşıp bizim kızı aramaya başlar. Aşık olduğu kızı yüzüne bakarak değil, ancak giydiği ayakkabıya bakarak tanıyacak kadar aptal bir adamdır ama zengin ve yakışıklı olduktan sonra aptal olmasının ne önemi var? Önemli olan birbirlerini hiç tanımayan ama yine de birbirlerine çok aşık olan bu ikilinin sonsuza dek mutlu yaşamasıdır ki finalde de tam olarak bunlar olur. (Masalın, finaliyle birlikte verdiği genel mesaj: Kızlar, çok zorlu bir hayat yaşıyor olabilirsiniz ama sessinizi çıkarmadan o hayatı yaşamaya devam edin. Bulunduğunuz sıkıntılı durumdan kurtulmak yahut hakkınızı aramak için de sakın ha bir şey

Julia QuinnYazar · 31 kitap
Julia Quinn 1970 doğumlu ABD'li Best Seller aşk romanı yazarıdır. Asıl adı Julie Cotler Pottinger olan yazar, kitaplarının başarılı yazar Amanda Quick ile aynı raflarda olmasını istediği için Julia Quinn takma adını kullanmıştır. Romanları 13 farklı dile çevrilen yazar New York Times çok satanlar listesine dokuz kez girdi. Harvard ve Radcliffe Üniversitelerinde tarih ve sanat eğitimi almıştır.Önceleri hukuk sonra tıp eğitimi almaya karar veren Quinn, Ben & Jerry isimli romanı okuduktan sonra bir roman yazmaya karar verir. Yale Üniversitesinde Eczacılık ya da Columbia Üniversitesinde Fizyoterapi okumak arasında kalmışken, yazdığı ilk iki roman olan Splendid ve Dancing at Midnightın yayın evi tarafından basılacağı haberini alır. Eczacılık ya da tıp eğitimi almayı kenara koyup kitap yazmaya devam eder.