Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sosyoloji ve Felsefe

Emile Durkheim

Sosyoloji ve Felsefe Gönderileri

Sosyoloji ve Felsefe kitaplarını, Sosyoloji ve Felsefe sözleri ve alıntılarını, Sosyoloji ve Felsefe yazarlarını, Sosyoloji ve Felsefe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Toplum, duyularımız sayesinde bizim için açıklığa kavuşan dünyanın yerine toplumun kendisi tarafından yaratılmış ideallerin yansıması olan bir dünyayı koyar.''
Emile Durkheim
Emile Durkheim
|
Sosyoloji ve Felsefe
Sosyoloji ve Felsefe
Eğer hafıza yalnızca dokuların mülkiyetiyse o halde zihinsel yaşam yoktur; zira bu yaşam hafızanın dışında var olmaz.
Reklam
İstikametimize dikkatimizi çeken birkaç fikir değil, geçmişimizin kalıntıları karar verir. Bağlı olduğumuz alışkanlıklar, bizi motive eden ve hesabını kendimize vermemiz gerekmeyen ön yargılar ve eğilimler, kısacası tüm bunlar bizim ahlaki özelliklerimizi meydana getirir. Bu durumda eğer bunların hiçbiri zihinsel değilse ve geçmiş maddi formu dışında içimizde var olamıyorsa, o halde insanı yöneten gerçekten de organizmadır.
Leon Dumont şöyle söylemiştir: "Bir fikri aklımızda bulundurmayı bıraktığımızda, o fikir örtük bir biçimde dahi olsa artık yoktur. Geriye yalnızca fikrin koşullarından biri kalır ve bu koşul karşılaşılacak diğer koşullar eşliğinde aynı düşüncenin nasıl yenilebileceğinin açıklanmasına yardımcı olur."
Reklam
Yaşamın kendisi dahi herkes tarafından arzu edilir değildir; zira ya tiksinti ya da ödevden dolayı onu bir kenara atanlar vardır .
Ahlaki yaşam, ne kadar küçük olursa olsun bir gruba üye olmakla başlar .
Davranışlarımız ve arzularımıza, disiplin ve çaba eşlik eder.
Reklam
İstikametimize dikkatimizi çeken birkaç fikir değil, geçmişimizin kalıntıları karar verir.
Toplum idealler yaratılmadan kurulamaz.
Sayfa 110 - Pinhan yayıncılıkKitabı okudu
Toplumsal yargı, bireysel yargıya nazaran nesneldir.
Sayfa 101 - Pinhan yayıncılıkKitabı okudu
ilk cümle Bireysel ve Kolektif Teslimiyetler
Analoji* bir olguyu kanıtlamanın gerçek anlamda bir yöntemi değilse de olguyu örneklemede ve olguya dair ikincil bir doğrulamada işe yarayabilecek bir yöntemdir. *örnekseme, benzeşim
113 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.