Söz Düşesi

Meltem Ünal Baksay
Şubat 2021
Kitap At Yayınları

2021 50. kitabı
Açıkçası okurken duygudan duyguya girdiğim dizelerle bezenmiş bir şiir kitabı ben çok beğendim akıcı ve sade bir dille yazılmış yazarın kalemine sağlık diyorum şiirle kalın …
Şiir Guncesi
2021 39. kitabı
. 120 şiirini bir kitapta toplayan Meltem Ünal Baksay arka sayfaya 'Saçından tırnağına bir kadının şiir güncesi...' yazmış. . Şiirlerini okurken gerçekten arka kapak yazısının hakkını vermiş. . Hepsi ayrı dünyalara götüren şiirlerin içinde kayboldum desm doğru olur. Bazı şiirleri birkaç kere okuyup hafızama kaydetmeye bile çalışıyorum. . Yazıma 'Prova' şiiri ile son veriyorum. Keyifli okumalar
Şiir
2021 112. kitabı
Okunma: 06 Mart 2021 23:57
✔Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere daha öncesinde #GüzVaktiHeyelanları kitabını okuduğum yazarımızın ikinci kitabı ile geldim. Yine bir şiir kitabı. Şiirler alfabetik sıraya göre dizilmiş. 25 yıl önceki kendi ithafen yazmış dizeleri. Ne güzel değil mi insanın kendini önemseyip kendi için bir şeyler yapması ✔Yazarımızın kalemine sağlık şiirseverlere tavsiyemdir
2021 10. kitabı
@Kitapatyayınları'ndan çıkan @mltmbksy kaleminden #SözDüşesi kitabını @ahmetbilgehanarikan moderatörlüğünde okuduk. Meltem Ünal Baksay Ahmet Bilgehan Arıkan #Kitapyorumu #MAYISYORUM #ŞiiR #SözDüşesi Saçından tırnağına bir kadının şiir güncesi...Ne güzel de özetlemiş şairemiz. Kalpten gelen nağmelerin, dilde söze dönüşüp,dudaktan mısralara dökülmesidir şiir. Herkese hitap etmez şiir kitapları bazıları düz bir cümle gibi okur mısraları bazıları da hissederek ve yaşayarak okur kıtaları. Şiir=AŞK'tır aslında. Kimi zaman bir sevgiliye yazılır dizeler. Kimi zaman biten bir hikayeye. Kimi zaman da gitsede gönülde bitmeyen kabuk bağlamayan bir sevdaya.Bazende hiç yaşanmamış olan aşka dökülür cümleler. işte bu kitapta da şairemiz gitsede yürekte bitmeyen aslında olmasada hiç gitmemiş olan sevgiliye çok güzel şiirler yazmış. Hasreti işlemiş, duyguları çok güzel harmanlamış. Şiir severlere tavsiye ediyorum. Yazarımızın kalemi daim yolu açık olsun inşallah 🖊🖋 KAYIP Ayrılık yağmış üstümüze Kış değil bahar hiç değil Telli duvaklı içimiz Heyecanın cenazesinde Tüm cezalarımızdan sorumlu Güzel günlerden geri Söylüyoruz türkülerimizi Fakat Bir terslik var bu düzlükte Bir gizem, elzem, kaygı
2021 69. kitabı
Zarif Şairin güzel dizeleri… Bir kadının ruhunun dizelere yansımasını okuyoruz. Ve kadın,herşeyin farkındadır aslında…Kendisine kur yapıldığında,yalan söylendiğinde,kandırılmaya çalışıldığında,oyalandığında, istenmediğinde,değersiz görüldüğünde vee çok sevildiğinde… Ve kadının kimseye eğecek başı yoktur,olmamalıdır umudunun bittiği yerde de inadı başlar Ve kadının saçından tırnağına kadar bir şiir güncesi karşımızda dizelerde okuyun efendim…
2021 59. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2021 00:00
Söz Düşesi- Meltem Ünal Baksay Lütfen Ben gittim senden Yanımda lavanta özlemleri Güzel olmalı her şey, güzel kokmalı Ayrıntılar nefes darlığı Bu gece rahat yat Hatta söndür ışıkları Sıkı giyinme üşümezsin Rüzgarlar yalnızların sığıntısı Ben gittim senden Tüm anlaşmalar fes Anlaşmazlıklar fos Hükümsüzlüğün geçerliliğinde Sakın arkamdan gelme Çıkmaza çevirme yollarımı Duygu yüklü ve bir o kadar da sevgi kokan şiirler. Okurken anılar içinde yüzdürdü beni. İnsana sevgi kadar şiirde lazım. Alıntı olarak yazdığımdan hariç beni etkileyen diğer şiirler; Niye ki, Kalbin hali, Silüet... Şiirle ve kitapla kalın @birkitap_50 @meltemunalbaksay @kitapatyayinlari
Şiir
2021 240. kitabı
Saçından tırnağına bir kadının şiir güncesi..." diyor arka kapakta. Kapak tasarımıyla, içinde yer alan aşkla, sevgiyle, kadın ruhunu yansıtan dizeleriyle krndinizden bir çok şey bulacağınız, dizelerin üzerinde uzun uzun düşüneceğiniz duygu dolu bir kitap.
2021 128. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2021 11:35
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Meltem Ünal Baksay'ın kaleme aldığı Söz Düşesi adlı şiir kitabını tanıtmak istiyorum. Yazarın okuduğum ilk şiir kitabı. Kapak tasarımını ve içerisindeki şiirleri çok beğendim ayrıca harika bir paketlemeyle gelmesi beni mutlu etti. Yazarımıza çok teşekkür ediyorum. Kitapta bir kadının ruhunun dizelere yansımasını görüyoruz. Gidenin arkasından özlemi, yaşanan acıyı, sevgiyi ve daha birçok duyguyu bu kitapta okuyoruz. Yazarımızın kalemine sağlık. Şiirle Kalın.
2022 43. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "Söz Düşesi" ALINTILAR Senden uzakta ölüyorum ben Kamçılanıyor bedenim Tat,tatsızlaşıyor Küle dönüyor neşelerim... Olmadığın yerde Var olmaya çalışıyorum Çaylaklar sürüsü eşliğinde Cebimde bin pişmanlık... Bu bendeki sen Uçurumların kıyılarında yaşatır beni... Elbet bir gün Benimde inlemelerim Türkü olur Çalınır kulağında... Lades kemiğime kadar Aklımın zıttısın... Ve sen Tüm bunları okurken Bir siyah daha,beyaz oluverir Renkten düşer ten Aciz ama mucizevi Senden olma bu ben... _KİTAP HAKKINDA_ 25 yıl önceki kendime ...diye başlayan sayfaların kucakladığı güzel bir şiir kitabı okudum.Şiir okumak,ciğerlerime oksijen doldurmak gibi benim için.Her bir şiirin,yazana ve okuyana neler yaşatmış olduğunu düşünür dalarım.Şiir yazan erkek ya da kadın olsun fark etmez,şiir yazanın değil,ihtiyacı olanın derim hep.Bir hünerdir çünkü yaşadıklarını kaleme alabilmek,satır satır,dize dize çığlık atabilmek... Sayın şairemiz de,tercüman olmuş kalemi ile,aynı duyguları yaşayan bizlere... Ben,her zamanki gibi,ihtiyacım olan şiirleri aldım heybeme attım.Sizler de hsyat heybenizi şiirle doldurmak istiyorsanız,kitabı okuyun isterim. Aşk,Boy Aynam,Gazap,Kalbin Hali,Kırık Gece,Çırpınış gibi birçok şiire yuva olan kitapta "Uçuk" şiiri favorim oluverdi.Bu şiirden kısa bir alıntı bırakıp gideyim müsadenizle... "Sen eksilme yeter ki
Hayat ve İnsan
SÖZ DÜŞESİ / MELTEM ÜNAL BAKSAY
2021 45. kitabı
SÖZ DÜŞESİ / MELTEM ÜNAL BAKSAY /KİTAP AT YAYINLARI Saçından tırnağına bir kadının şiir güncesi… KİTAP YORUMUM: Hayata dair hepimizin birleştiği duygular da buluşturan bu şiir kitabını şiir severlere tavsiye ediyorum. Şiir kitaplarının özelliği şudur ki; anlatımdan çok okumak lazım, hissetmek lazım. Sayfa 6' da Herkesin bildiği dilde Benim acılarım anlam kazanır demiş Şair. Sayfa 59 'da Yoksa Pazartesi kararır Salı silinir demiş Şair. Sayfa 96 'da Bu bendeki sen var ya Düşman ediyor beni bana demiş Şair. Sayfa 124'de Mutluluğumun dibi kara kısacası demiş şair. Bende diyorum ki ; şiirler olmasa nasıl anlatılırdı bu kadar özlem, acılar, sevgiler, sevdalar, umutlar. Şiir yazmak bundan çok güzel bence. Okumak da aynı zamanda birilerinin daha sizinle aynı duygularını yaşadığını hissetmek, yalnız değilim hissini almak paha biçilemez. Kesinlikle okuyun, pişman olmazsınız. DUYGU SONGÜL KAHRAMAN
1000Kitap Aktif Okurlar