Öncelikle büyük bir Stranger Things fanı olarak tabiki hemen bu çıkan çizgi romanı da aldım. Öncelikle şunu söylemeliyimki dizisini izlememiş olsaydım büyük ihtimal anlamakta zorlanacağım bir kurgu olurdu. Ayrıntılara yer verilip birbiri ile bağlandırılımış olaylar çok var - dizide bizim görmediğimiz bağlantılar -
Resimler açıkçası benim için çok mükemmel ya da iyi değildi. Orta derecede bir çizim vardı.
Akıcı bir şekilde hemencecik bitti. Çizgiromanda Will ve onun upside down ile olan kısım veriliyor. Fakat dizi de daha çok dış kısma odaklanılmıştı. Burada ise biz Will tarafını görüyoruz.
Dizinin bir hayranı olarak, Will'in ilk sezonda başına tam olarak ne geldiğini görmek güzeldi. Bu çizgi romanı gerçekten beğendim ve dizinin hayranlarına kesinlikle tavsiye ederim!
Bir Stranger Things hayranıyım kitap için annemi çok sıkıştırdım sonunda elime ulaştııı.Mutluyum.Fakat şöyle bir sorun var dı ki bu bir çizgi romanmış (müthiş derecede güzel) ve ben bunu bilmiyordum.Ama yine de çok beğendim🤍
Tavsiye ederim.
Bir Stranger Things hayrani olarak alip okudum. Anilarimi tazelememe yarayan guzel bir cizgi Roman. Bir solukta okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar herkese
Kitabımız Will Byers'ın öbür tarafa kaçırılmasından, bulunup kurtarılmasına dek geçen kısımı anlatıyor. Aslında dizi ile paralel bir şekilde ilerleyen kitap, dizide görmediğimiz, Will'innbaşından geçen olayları aktarıyor ve gayet mantıklı bir şekilde dizinin görünmeyen kısımlarını açıklıyor.
Öbür tarafın korlutucu ve dehşet veren atmosferinde Will buraya nasıl geldiğini sorgularken, bir yandan da nasıl kurtulacağı konusunda düşünüp harekete geçer. Peşindeki Demogorgondan kaçmaya çalışır ve hayatta kalıp kurtulmanın yollarını arar. Bu esnada bulunduğu taraftan annesini duyabildiğini ve hatta onunla iletişim kurabildiğini fark eder. Hızla gelişen olaylar çerçevesinde Will için mutlu son bizleri bekler. Gayet güzel çizimleri olan iyi bir kitaptı. Tavsiye ederim.
DİZİYİ İZLEMEYENLER İÇİN SPOİLER
Stranger things izlerken hep Will’in yaşadıklarını öerak etmiştim, zaten en sevdiğim karakter de Will’di. Will eve dönmeye çalışırken o sayfalarda çok üzüldüm. Eve döneceğini bilmeme rağmen onun masum masum annesini, arkadaşlarını araması canımı çok acıttı. Onun dışında çizimler ve anlatım çok iyiydi bence. Benim okuduğum 3. çizgi romandı fakat bence gayet başarılıydı. Diziyi izleyen herkese tavsiye ediyorum.
Stranger Things'i izlerken hep Will'in orada ne yaptığını merak etmiştim ve bu çizgi roman tam olarak bunu cevaplıyordu. Çizimleri son derece güzeldi. Olayların başaşağı dünya ve çocukların oyunu arasında geçiş yaparak ilerlemesi aşırı hoşuma gitti.
Bu çizgi romanda Will Byers'ın Upside Down'da yaşadıkları, oradan kurtulma çabalarını göreceksiniz. Gelecek sezonlar hakkında pek fazla fikir vermese de Stranger Things hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen hayranların okuması gereken bir çizgi roman. Çizimleri çok hoş göze hitap ediyor. İndirimleri takip ederek 25tl civarına alabilirsiniz. İndirimi beklemeden almayın yarım saatte bitiyor çünkü :).
#kitapyorumu #strangerthingsdiğertaraf Herkese merhaba tutkunu olduğum dizinin çizgiromanıyla geldim. Will Byers'ın diğer tarafa baş aşağı dünyasına geçtiği zamanı okuyoruz. Demogorgon peşinde. Esas dünyayı duyabiliyor ama kendini o andan kurtarmak zorunda. Çizimler illüstrasyonlar bir harika. Renkler atmosferi çok iyi yansıtıyor. Tek bir sıkıntı var o da hemen bitmesi umarım daha çok fasikül çıkar.
.
#alıntı
Konuşabilmek doğru kelimelere sahip olduğun anlamına gelmiyor
Yatağının altında her ne yaratık saklanıyor olursa olsun will'in emin olduğu tek şey vardı onu yakalamaya çalışanlardan küçük olmalılardı.
#cevizyorumluyor #epsilonyayınevi #1k1f #kitapsevgisi #kitaptavsiyesi #kitapayracı #bookstagram #cats #exoticshorthair #okudumbitti #kitaplar #kitap #kitapkurdu #kitapaşkı #kitaplık #strangerthings #netflix #willbyers #demogorgon #catlovers
Faith (2016) adlı çizgi roman dizisindeki yazısıyla 2017'de Eisner Ödülü'ne aday gösterildi. Ayrıca, Eylül 2020'de New York Times'ın en çok satanlar listesine giren Critical Role: Vox Machina Origins'in ikinci cildinin de yazarıydı.
Houser, Miami Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlığa odaklanarak İngilizce eğitimi aldı. Houser daha sonra Emerson College'dan yaratıcı yazarlık alanında MFA(Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı) elde etti ve burada "Oyun Yazarlığı için Rod Parker Bursu"nu kazandı. 2005 yılında senaryo yazmak için Los Angeles'a taşındı. Houser, rol yapma oyunlarından (RPG) hoşlanır ve uzun soluklu bir Star Wars rol yapma oyununda oyuncudur.
Houser ayrıca Doctor Who (Titan Comics), Star Trek (IDW Publishing), Stranger Things ve Critical Role (Dark Horse Comics) gibi diğer bazı lisanslı yayınlara da çok sayıda çizgi roman yazmıştır.
Kaynak: en.wikipedia.org/wiki/Jody_Houser