Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sumerlilerde Tufan Tufan'da Türkler

Muazzez İlmiye Çığ

Sumerlilerde Tufan Tufan'da Türkler Sözleri ve Alıntıları

Sumerlilerde Tufan Tufan'da Türkler sözleri ve alıntılarını, Sumerlilerde Tufan Tufan'da Türkler kitap alıntılarını, Sumerlilerde Tufan Tufan'da Türkler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne yedi bin senelik, en aşağı, bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatin rüzgarlarıyla sallandı, beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı; onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu, tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 154Kitabı okudu
“Biz daima hakikati arayan ve onu buldukça ve bulduğumuza kani oldukça ifadeye cür’et gösteren adamlar olmalıyız.” Mustafa Kemal Atatürk
Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Biz daima hakikati arayan ve onu buldukça ve bulduğumuza kani oldukça ifadeye cür'et gösteren adamlar olmalıyız." Mustafa Kemal Atatürk
Tekvin, Bab 6
İnsanlar çoğalıyor, çoğalınca kötülük artıyor ve yeryüzünde tanrı insanları var ettiğine pişman oluyor.
Daha önce de yazdığımız gibi, son yıllarda Sibirya topraklarındaki Hakas Cumhuriyeti sınırları içinde "Okunev" kaya anıtları bulmuşlar. Bunların, DÖ 4000 yıllarında Türkçe konuşan bir uygarlığa ışık tuttuğu söyleniyor. Doç. Dr. Cengiz Ayyılmaz'ın yaptığı araştırmalara göre, son yıllarda Orta Asya'da bulunan ve 4000 yıllarına tarihlenen resimli kaya anıtları örneklerinin Doğu Anadolu'da bulunması çok ilginç. Bu da Türklerin çok eski çağlardan beri Anadolu'ya göç ettiklerini kanıtlıyor.
Yüzlerce yıldan beri tanrının yazdırdığına ve bütün dünyayı kapladığına inanılan bir "Tufan" gerçekten olmuş muydu? Bu öyküyü ilk olarak Sumerlilerin yazdığı ve oradan Tevrat'a geçtiği bulunan metinlerle ortaya çıkmıştı; ama bu "Tufan" nerede ve ne zaman olmuştu?
Reklam
Bilimi ve dini iç içe sokmanın hiç iyi olmadığı kanısındayım. Bilim, güvenilir kaynaklara dayandığı zaman ancak "bilim" olur.
Tufan olayını ilk olarak Sumerliler yazmış ve kendi başlarından geçmiş gibi anlatmışlar. Belki de kendilerin den evvel gelenlerden duymuşlardı bunu. Bu olay, onlardan sonra gelenlerin de o kadar ilgisini çekmiş ki, önce Sami Akadlar DÖ 1800 yıllarında ve 500 yıl sonra da 1200 yıllarında Akadca olarak destan şeklinde yazmışlardır. Daha sonra Yunanlılarda, Tevrat'ta buluyoruz bu olayı; en son olarak da Kur'an'da. Hepsi de aynı konuyu kendilerine göre yorumlamış ve yazmışlar.
"Yüce Tanrı, benim bir ordum vardır, ona Türk adını verdim. Bir ulusa kızarsam Türkleri o ulusun üstüne musallat ederim."
Dünyanın diğer taraflarındaki insanlar henüz avcılıkla uğraşırken, özellikle Türkmenistan'da insanların hayvancılık ve tarımla uğraştıkları, bakırı bulup işledikleri, dokuma ve dokuma aygıtları yapmayı bildikleri anlaşılıyor. İlk koyun türü ve buğday Orta Asya'dan Avrupa'ya gidiyor. Bu araştırmalar, Asya'da daha önce tahmin edildiği gibi birbirinden ayrı küçük topluluklar halinde değil, en az DÖ 5000 yıl önce etraflarıyla ilişkisi olan, gelişmiş bir kültüre sahip halkların yaşadığı ortaya çıkıyor.
Reklam
Bilimi ve dini iç içe sokmanın hiç iyi olmadığı kanısındayım. Bilim, güvenilir kaynaklara dayandığı zaman ancak “bilim” olur.
Biz daima hakikati arayan ve onu buldukça ve bulduğumuza kani oldukça ifadeye cüret gösteren adamlar olmalıyız. — Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 11 - Kaynak Yayınları, Beşinci Basım — PDF.
Mezopotamya'da Tufan öyküleri 2000 yıl içinde üç ayrı zamanda, ikisi Akadca biri Sumerce yazılmış olarak bulundu. İlk okunan Tufan efsanesi DÖ 700 yıllarına tarihlenen Asur Kralı Asurbanipal Kütüphanesi'nden çıkmıştı. Aslında o, 12 tablet üzerine yazılmış Bilgameş/Gilgameş Destanı'nın 11. tabletine eklenmiş bir öykü idi.
Sumer'de 7 sayısı önemli. 7 dağ aşmak, 7 kapı geçmek, 7 kat gök, 7 tanrısal ışık, 7 ağaç gibi. Türklerde 7 iklim, 7 yıl, 7 gün, 7 gök kasırgası gibi deyimler var.
Sayfa 130 - Kaynak Yayınları
Sümerliler, DÖ 4000 yıllarında Mezopotamya’nın güneyinde Dicle ve Fırat nehirlerinin Basra Körfezine yaklaştığı ve denize döküldüğü yerlere gelip yerleşen ve orada güçlü uygarlık kuran bir halk.
153 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.