Korku Dozu 1

2023
Banliyö Kitap

2024 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 23:43
Gerilim ve korku türünde yazılan bir serinin ilk kitabı ‘Taş’. Yazarın anlatıcı rolünü üstlendiği hikayeye, okuyucunun anlatıcının bakış açısıyla dahil olması, hikayenin mistik gücünü arttırmış. Ayrıntılı betimlemeler, okuyucuya gerilim yüklü sahnelerin içinde hissiyatı yaşatıyor. Kitabın ilk kısmı günümüzde başlıyor ve ana karakterler Kubilay ve Yaşar'la tanışıyoruz. Titiz, çalışkan ve dürüst sanayi ustası Halil'in tam tersi kişilikte bir oğul, Yaşar. Arkadaşı da ondan farksız değil; üzerine bir de madde bağımlılığı eklenince durum çığrından çıkıyor ve yolları tabletle kesişiyor. İkinci kısım, MÖ 1274 Mısır-Hitit Savaşı ile başlıyor. Bu bölümde, tabletin gizemi ve Marşe'yi (Canavar) öğreniyoruz. Bu bölümde özellikle Hitit Kralı Muvatalli'nin bütün insanlığın iyiliği için sonsuza kadar saklanmasına karar vermesi çok etkileyiciydi. Seri, ikinci kitabında gerilim ve aksiyonun hız kesmeden devam edeceğine benziyor. Geçmişten günümüze uzanan Marşe'nin akıbetini merakla bekliyorum.
2024 4. kitabı
Merhaba kitapseverler Fantastik, korku- gerilim türünde, ayrıca birçok gizemi de içinde barındıran, kurgusu mükemmel bir kitapla geldim. Mehmet Ali Özmen kaleminden Korku dozu - TAŞ Kitap, iki zamanlı olarak kurgulanmış. Biri günümüzde, diğeri ise M.Ö. 1200 lü yıllarda geçiyor.. Dürüst bir kişiliğe sahip olan Halil ustanın oğlu Yaşar ve arkadaşı Kubilay, madde bağımlılarıdır..Doğal olarak Halil usta, oğlu ve arkadaşının bu kötü alışkanlıklarından dolayı sürekli tepki gösterir..Tabi çevrelerindeki diğer insanlar da aynı şekilde... Yaşar ve Kubilay, bir akşam gezerken yolda bir köpeği ezerler. Köpeği gömmek için ormanda biryer kazarlar. Kazdıkları yerden, tarihi eser olduğunu düşündükleri bir taş bulurlar. Bu taş ile zengin olabileceklerini düşünseler de, gerçek hiç de öyle değildir..Bu, felaketin başlangıcıdır.. M. Ö. 1200 lü yıllarda Hitit'ler, Mısır'lılarla yaptıkları savaşta kaybedeceklerini anlayınca, Marşe adında bir iblisle anlaşırlar ve savaşta galip gelirler. O yıllarda Hitit kralının isteği üzerine , insanlığın iyiliği için sonsuza dek saklanması için gömülen taş, günümüzde bu iki arkadaş tarafından gün yüzüne çıkarılmıştır. Peki bundan sonra neler olacak? Aksiyon ve gizem dolu olaylar asıl şimdi başlıyor..
Kitap Yorumu
Okunma: 07 Ocak 2024 07:09
Merhabalar kitap dostlarim; Korku ve gerilim türünde kitaplari sevenlerin begenecegini düsündügüm bir kitapla geldim. Yazar @mehmet_ali_ozmen 'e ait iki serilik bir kurgu #korkudozu iki zamanli kurgunun birinci bölümü sanayide usta olan Halil usta'nin sorunlu kigilige sahip madde bagimlisi oglu Kubilay ve arkadasi Yasar'in ormanda kazdiklari toprakta bulduklari esrarengiz bir tablet bulmalari ile basliyor. Tarihi eser sandiklari tabletin sirrini ve gizemini anlaticinin dilinden ikinci bolumde okuyoruz. M.O 1274 yilinda Misir-Hitit savagini kaybetmek üzere olan Hititler, Marge isimli iblis ile anlagirlar ve savasta galip gelirler. Hitit kralinin insanlign iyiligi için saklanmasini istedigi tabletin yeniden gün yüzüne gikmasiyla yasananlari okurken fantastik ve gizemli bir dünyanin kapilarini aralayacaksiniz. Serinin ikinci bölümünü büyük bir merakla bekliyorum.
2023 120. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2023 11:16
Merhabalar Mavi Okur Dostlarım.. Bugün size bir roman ile geldim. Yazarımız ilk defa tanışıyorum ve bu tanışma uzun süreli gerçekleşecek gibi.. Kitabimizin Dili akıcı, sade ve sürükleyici. Betimlemelerine bayıldım. Her olayı sanki ben yaşıyormuş gibi hissedip okudum. Film olsa yeridir. Konusuna gelecek olursak, iki baş karakterimiz var Kubilay ve Yaşar bu ikisi alkolik ve uyuşturucu kullanıyor. Aileleri tarafından kısıtlaniyorlar. Bu ikisinin başına neler gelmedi ki diyeceğim. Oturdum bunları okudum izledim :) Hele bir bölüm vardı ki o kuşu hafızamda resmedemedim o kadar betimlemeleri bağladı ki çok güzeldi. Bu ikisi bir taş bulurlar ve bu taşı tarihi eser zannederler ama daha büyük olduğunu düşünüyorum. Bu arada kitabımız devam ediyor. İkinci kitabını dört gözle bekliyorum. Bu ikilinin başına neler gelecek çok çok merak ediyorum. Okuyanlara şimdiden keyifli okumalar.. tavsiye ediyorum .. Mehmet Ali Özmen
Düşünce
2023 46. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2023 00:00
Merhaba canlar... @okuyan_kadinlar_kulübü olarak #renklikitaplarım etkinliğinde #kasım ayında #siyah kapaklı kitaplar okuduk. Bana eşlik edense @banliyöyayın çıkan @mehmet_ali_ozmen kaleminden #korkudozu #taş kitabı oldu... Bu kadar normal, içimizden bir hikaye olarak başlayıp nasıl oldu da böylesi elimden bırakamayacağım bir kurgu halini aldı bilmiyorum... Bu atmosferi psikolojik korku gerilim kitaplarında, sıkı polisiye romanlarında ve klişe olmayan bilim kurgu anlatımlarında yakalarım sadece. #taş ezberimi bozdu diyebilirim. İlk dikkatimi çeken detaylı tasvirleri oldu. Yerdeki çakıl tanesine kadar gözlerinizin önünde canlandırabilirsiniz. Karakter anlatımları da bi o kadar detaylı. Öyle ki satır aralarında ruh bulup karşınıza dikiliyor gibiler. Yaşar ve Kubilay o satır aralarında hayat bulanlardan. Aynı iş yerinde çalışan, aynı kafa yapısına sahip, hayata bakış açılarından tutun da beklentilerine kadar benzer olan iki yakın arkadaş. Gelin görün ki maalesef günümüzde gittikçe yaygınlaşan, insanları ne yaptığını bilmez hale getiren hatta insanlıktan çıkaran alkol ve uyuşturucunun pençesindeler. Kendi aralarında yaşadıkları, mahalle ve iş yerinde geçenler acı da olsa bir yere kadar bilindikti aslında. Sonra bir şey oldu... Aheste aheste okurken hipnotize olmuş gibi sayfalar hızla akmaya başladı. Bir savaş meydanında buldum kendimi... Asırlar öncesine ait çığlıkları duyabildiğim, kanın kokusunu alabildiğim ve saf korkuyu hissedebildiğim bir savaş alanı. Yapılan ayinin yoğunluğunu ve sonrasını iliklerime kadar hissettim. Çünkü Yaşar ve Kubilay çok kızdığım bir olay sonrası ormanda açtıkları sıradan bir çukurda eski bir kitabe buldular. O kitabenin evveliyatı ve sonrasında olanlar kesinlikle okunmaya değer... Bitmeseydi ara vermeksizin sabahlayabilirdim, neyse ki
2024 44. kitabı
•TAŞ• #kitapyorumu Yazardan okuduğum ilk eser ve bildiğim kadarıyla yazarın ilk korku kitabının ilk kitabı Kitap acayip güzel ve değişikti kitap iki dilim olarak yazılmıştı öncelikle bu çok hoşuma giden bişey oldu eski tarihî anlatan kitapları okumama ama bu kitap m.o anlatıyor ve baya iyi bir iş çıkarmış yazar , yazımızda beni kendisine çok çekti yazarın yazacağı her kitabı okurum bu eserden sonra... Konusu Dürüst bir kişiliğe sahip olan Halil ustanın oğlu Yaşar ve arkadaşı Kubilay, madde bağımlılarıdır.Doğal olarak Halil usta, oğlu ve arkadaşının bu kötü alışkanlıklarından dolayı sürekli tepki gösterir.Tabi çevrelerindeki diğer insanlar da aynı şekilde.Yaşar ve Kubilay, bir akşam gezerken yolda bir köpeği ezerler. Köpeği gömmek için ormanda biryer kazarlar. Kazdıkları yerden bir taş bulurlar taşın değerli bir şey olduğunu anlarlar. Bu taş ile zengin olabileceklerini düşünseler de, gerçek hiç de öyle değildir aslında felaketin başlangıcıdır. M. Ö. 1200 lü yıllarda Hitit'ler, Mısır'lılarla yaptıkları savaşta kaybedeceklerini anlayınca, Marşe adında bir iblisle(şeytan )anlaşırlar ve savaşta galip gelirler. O yıllarda Hitit kralının isteği üzerine , insanlığın iyiliği için sonsuza dek saklanması için gömülen taş, günümüzde bu iki arkadaş tarafından gün yüzüne çıkarılmıştır
KORKU DOZU :TAŞ
2024 14. kitabı
Okunma: 09 Mart 2024 12:07
KORKU DOZU : TAŞ MEHMET ALİ ÖZMEN BANLİYO YAYINLARI Merhabalar Sevgili Kitap Dostları Bugün sizlere Yazar Mehmet Ali Özmen Bey'in  Kaleminden çıkıp @banliyocomtr tarafından yayınlanan Taş adlı kitap yorumuyla geldim. -Kitabımızın türü korku-gerilim romanı olup, 2 Kısım , 21 Bölüm, 200 sayfadan oluşmaktadır. Yazım dili sade, açık ve oldukça anlaşılırdır. Kitabın konusu okuru son sayfasına kadar merak içinde ilerletebilecek potansiyele sahip bir şekilde sürükleyicidir. Sizi ilk sayfasında içine çekmeyi başarıp son sayfasına kadar merak içinde ilerleten içeriğiyle okura hem tarihi konular sunup, hem de farkındalığı aşılayıp bilinçlendiren korku - gerilim romanı türündeki kitapları okumayı sever misiniz? Cevabınız evet ise bu kitap tam sizlik derim. Neden mi? Hadi gelin az biraz kitap içeriği hakkında bilgi vereyim size - Korku Dozu :TAŞ Adlı Kitap yazarın kalemiyle tanışma fırsatı yakaladığım serinin ilk kitabı niteliğinde yazılmış bir korku-gerilim romanıdır. Yazarımız ; mesleğinin hakkını veren ustalıkla, yazım dili, betimleme, dil bilgisi kuralları gereğince kitabın kurgusunu okura hissettirebilecek şekilde kaleme almış olup   Korku Dozu : TAŞ Adlı Kitabın son sayfasında okuru serinin 2. kitabı için meraklı bir bekleyişe sürüklemiş diyebilirim -Peki Korku Dozu : Taş Adlı Kitapta ne anlatılıyor? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hadi o zaman gelin az biraz kitap içeriği hakkında bilgi vereyim size. -Kitabımızın 1. Kısmı şimdiki zaman ile ele alınmış olup bu kısımda titiz, çalışkan ve dürüst bir sanayi ustası olan Halil usta ve ailesini tanıyoruz. Halil usta dik duruşuyla azim ve mücadele dolu  bir insan iken, oğlu Yaşar arkadaşı Kubilay ile soytarılıkta nam salmış, madde bağımlısı iki kafadardırlar. Yaşar bir akşam babası Halil usta ile tartışıp sinir küpü olmuş
Edebiyat & Roman
2025 1. kitabı
Korku romanları okumayı özlemişim. İçerisinde bol aksiyon olunca da tadından yenmiyor. Okuması son derece keyifli bir roman olmuş. Şimdiden 2.kitabı meral etmeye başladım, en kısa zamanda onu da okuyacağım. Konusundan bahsedecek olursam; Halil Usta hatrı sayılır tornacılardan biridir. Yaşar isimli bir oğlu, Yeliz isimli birde kızı vardır. Yaşar çalıştığı doğalgazcıda Kubilay isimli birde arkadaşı vardır. Halil usta her ne kadar dürüst, güvenilir ve temiz bir insansa oğlu ise tam tersi alkolik, uyuşturucu bağımlısı ve düzenbaz bir insandır. Bir gün Yaşar ile Kubilay arabayı uzak bir yere çekip alkol içerler. İçtikleri alkol yetmemeye başlayınca tanıdıkları bir arkadaşlarından gidip uyuşturucu alırlar ve gene arabayı gözden uzak bir yere çekip uyuşturucu kullanırlar. Arabada sızıp kendilerine geldiklerinde saat sabah 6 olmuştur. Evlere gitmeye karar verirler ancak gitmeden önce Yaşar daha önceden kendisine kötü bir şaka yapan arkadaşının evine gider ve orada Aşil isimli köpek ile kovalamaca başlar. Aşil'i ezerek öldürürler ve ne yapacaklarını bilmez halde bagaja atıp oradan kaçarlar. Ertesi gün öldürdükleri köpeği gömmeye gittiklerinde kazdıkları çukurda eskiden kalma üzerinde şekiller olan garip bir şey bulurlar. Buldukları bu şey hayatlarını bakalım nasıl değiştirecek. Hikayesi, anlatımı ve karakterleri çok güzel bir kitap olmuş. 2. Kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.
TaşMehmet Ali Özmen · Banliyö Kitap · 202310 okunma
Kim bilebilirdi bir taş parçasının felaketleri olacağını
Okunma: 17 Ocak 2024 15:47
İstanbul'da kalan son günlerimde kapanışı İstanbul'a yakışır bir kitapla yapıyorum. Korku Dozu TAŞ Betimlemeleri ile beni benden alan bir kitap oldu. Yazarın kalemi oldukça akıcı ve betimlemeleri sayesinde karakterler ve yer/mekan öyle bir canlanıyor ki gözünüzde, Halil Usta sanki bizim mahalledeki kaportacı. Olayların içindeymişsiniz hissine bayılıyorum. E, gerilim/korku olunca zaten kitap akıp gidiyor. Dili ve dil bilgisi çok iyi kullanılmış. Bir Türkçe öğretmeninin yazmış olmasına şaşırmadım açıkçası. Şimdiki zamanda kaportacı Halil Usta vasıtasıyla karakterleri tanıyarak başlıyoruz. Oğlu Yaşar ile arkadaşı Kubilay alkol ve madde bağımlısı. Beraberinde haliyle olumsuz karakter özellikleri de gelişmiş. Son derece dürüst ve çalışkan Halil Usta'nın aksine yaşayan Yaşar ve Kubilay'a ister istemez aile içi tepkiler de mevcut. #alıntı "Anlık kararlar, onarılmaz hasarlara gebe ya da paha biçilemeyecek kazançlara. Değişen tek şey eylemler, değişmeyen tek şey samimi iyilikler ya da çoğu zaman pişmanlıklar." Bu iki arkadaşın başlarına açtıkları bir dertten kurtulmak için ormanda kazdıkları bir alanda buldukları taş ile başlıyor macera. Tarihi eser olduğunu düşündükleri ve okutup zengin olma hayalleri kurdukları bu taş tahminlerinden çok daha fazlası aslında. Hatta bir felaket habercisi. Hikayeyi anlatıcı rolündeki yazarın zaman zaman kattığı yorumlarla okuyarak, gizemli taşın sırrını çözmek üzere ikinci bölüme geçiyoruz. Artık günümüzde değil M.Ö. 1200'lü yıllarda, Mısır-Hitit savaşının ortasındayız. Hititler, savaşı kazanmak için Marşe adındaki bir iblis ile anlaşıyorlar. Burada Hitit kralı Muvatallli'nin insanlığın iyiliği için sonsuza kadar saklanmasını istediği bir tabletin yeniden gün yüzüne çıktığını öğreniyoruz. Sonrası mı? Sonrası gerilim, heyecan, macera,
Korku-Gerilim