Fjällbacka Serisi 3

9786050920635
Sıralamalar

2020 41. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2020 22:51
İskandinav polisiyesi dendiği zaman benim için vazgeçilmez isim Nesbo dur ...Lackberg de Nesbo'nun daha naif,nazik ve yüzeysel hali diyebilirim.... Yazarın kalemini , anlatımını beğeniyorum...Bu kitapta dram ağırlıklı bir polisiye olarak oldukça güzeldi... Geçmiş ve günümüz arasındaki bağlantılar ve finaldeki şaşırtan gerçekleri severek okudum..
2024 104. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2024 20:14
Merhaba arkadaşlar. Başlamadan önce beni heyecanlandıran, bittiğinde de pek bir şey ifade etmeyen pek çok olay gibi bu eseri de geride bıraktık. Bundan sonra yazarın 1 eseri daha kalıyor. Sonra kendisiyle birkaç yıl daha görüşmeyeceğiz. Bu eserinde tempo biraz daha hızlanmış olsa bile olayların geçiş aşaması diyebileceğimiz kısım uzadıkça uzatılıyor. Yani bir olduğumuz yerden geçmişe döneceğimiz bir yazı hayal edelim. Hemen geçmişe dönmek yerine, olayların nasıl olduğu ve nasıl geliştiğine odaklanırken aniden karşımıza yoldan geçen biri çıkıyor, onu tanıyor ve onun hayatını öğreniyoruz başka bir olaya geçiyoruz derken o geçmişe bir türlü gelemiyoruz. Geldiğimizde kafalar karışıyor derken yazarın bu yazım şekline ben artık kaç tane kitap olmasına rağmen bir türlü alışamıyorum. Ancak güzel olan kısımlar yani beni heyecanlandıran ve veya beklentiye sokan kısımlar da mevcut. Bunların ilki de haliyle bir balıkçı teknesine takılan 7 yaşındaki Sara’nın cesedi. Hemen otopsisi yapılıyor ve çocuğun ölümünün kaza olmadığını, deniz suyunun tuzlu olduğunu ancak çocuğun bedeninde sadece tatlı su olduğunu öğreniyoruz. Aklımıza hemen bir havuzda boğulup cesedini denize atma senaryoları oluşmuştur muhtemelen. Öldüğü gün Morgan adındaki otistik bir genç ise onunla konuşan son kişi olarak dikkatleri üstüne çekse de kitap ilerledikçe bu arkadaşımızın aslında odasında yalnız başına saatlerce zaman geçiren biri olduğunu görüyoruz. Bu da biraz tanıdık gelebilir hepimize. Hani bazen hiçbir şey yapmazsınız ama bir şeyler olur ve kendinizi o işin suçlusu gibi hissedip kendinizden şüphe edersiniz ya, tam olarak bir benzeri burada yaşanır. 1923 yılına bağlı diğer hikayede ise bizler Taş Ustası yani Anders Andersson adındaki karakterin, o dönem patronunun kızı olan Agnes Stjernkvist ile ilişkiye
2024 92. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2024 14:40
Taş Ustası / Camilla Läckberg . Fjällbacka serisinin 3. kitabıydı Taş Ustası... Tam bir film tadında, trajedisi fazla bir polisiye kitabı... 7 yaşında bir kız çocuğunun denizde cesedinin bulunmasıyla başlıyor kitap... Araştırmalar sonucunda bunun bir cinayet olduğu ortaya çıkıyor... Ve aralanıyor geçmişin perdesi... . Günümüzden 1920'li yıllara gidip geldiğimiz bölümler tabii ki birbirine bağlanıyor şok üstüne şok yaşatarak... . Yazar merak dozunu çok iyi ayarlamış bana göre, gerçekten dinlemekten kendimi alamadım... Ve şunu net bir şekilde hissettim... Çocuklara söylediğiniz şeylere dikkat edin, gerçekleştirebilirler...
2025 56. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2025 00:30
Yazarın tarzını çok ilginç buldum. Özellikle suçluların iç sesleri ve yaptıklarını haklı görmeleri beni etkiledi. Ayrıca geçmiş zaman ile şimdiki zaman arasında gidip gelişleri ve olayları birbirine bağlaması çok merak uyandırıcı idi. İsveç gibi bir ülkede kadına ve çocuğa uygulanan şiddet ve istismarin farklı yönlerini görmek de korkutucu idi. Lohusa bir kadının bebeği ile geçirdiği ilk ayları da güzel anlatmış. 3 kitabini arka arkaya okuyup hemen dördüncü kitaba geçtim.
2022 87. kitabı
Güzel bir kitaptı. Denizden küçük bir kızın cesedi çıkar. Boğulduğu düşünülürken aslında cinayete kurban gittiği anlaşılır. Bugüne ve geçmişe dönerek giden bir kitap. Ara ara bu kimdi, neden konuya dahil oldu desem de sonuçta hepsi yerini buldu ve gerçekten beğenerek okuduğum bir kitap oldu
2022 8. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2022 08:30
Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelen, sade güzel bir anlatımı var. Arada karakterleri karıştırmış, bu kimdi acaba diye kendi kendime sormuş olsam da :) kitap güzel ilerledi. Son sayfalar bütün olayları ve nedenlerini açığa çıkarmış oldu. Ben son ana kadar Agnes'in kocasının ve çocuklarının bir yerlerden çıkmasını bekledim ve büyük sürprizle karşılaştım! Yazarın anlatış tarzını beğendim okunulası keyifli bir kitap, yeni maceralarda buluşacağız galiba :)
2023 54. kitabı
Yazarın dinlediğim ( storytel ) 3. Kitabı bu kitabı en az 2.kitap kadar sevdiğimi soyleye bilirim olayin yaşandığı kasaba her ne kadar küçük olsada kitapta yine bir birinden farklı ve fazlaca karakter var.. Konuya gelirsek Kitap geçmiş ve günümüz arasında gidip geliyor. Bir gün bu sakin yerde 7 yaşında ki Sarah arkadaşı ile oynamaya gittiği gün ortadan kaybolur bir kaç gün sonra kızı denizde avlanmaya cikan balıkçılar bulur.. Kasabanin bilinen sevilen dedektifi Patrik 'e haber verilir o da kizin arkadaşı Sara olduğunu anlar. Aileye haber vermek hiç kolay olmayacaktır. Ama daha zor günler Patrik’i beklemektedir, zira bir kaza gibi görünen bu boğulmanın hiç de öyle olmadığı anlaşılacaktır. Olay 1923’te tanışan bir taş ustası ve eşine kadar uzanacaktır. Peki konunun 1923 de ki Taş Ustası ile ne ilgisi vardır. .
2018 18. kitabı
İlk kitabını karakter ön planda olduğu için ve çok yavaş ilerlediği için sevmemiştim. Polisiye hissi vermemişti. Ama ikinci kitabında sevgimi kazandı. Bu kitabına gelecek olursak güzeldi diyebilirim. Çok farklı yaşamları tanıştırarak giriş yaptı ve karakter karmaşası yaşadım, akılda tutmak da çok zor oldu. İlk 100 sayfa ezber hafızamı zorlamam gerekti. İsimleri ezberleyince de kitabın keyfine vardım diyebilirim. Kurgusu ve akıcılığı yerli yerinde olsa da Arne ve Asta karakterlerinin hayatları hem yarım kaldı hemde hikayede olmasa da olur muydu diye düşündürttü. 1923 yılı hikayesi ne alaka diye düşünürken diğer karakterlerin hayatlarıyla hepsini kitabın sonunda çok güzel bağladı. Bunuda sevdim. Çeviri hatalarına gelirsek Erica Erica ile konuştu, Erica birden Charlotte oldu. Eee çevirmende haklı o kadar isim arasında onun da kafası karışmıştır diyorum ve sonuç olarak seriye devam...
2022 14. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2022 18:38
Kitap yine geçmiş ve günümüz arasında gidip geliyor. 7 yaşındaki Sara, arkadaşı ile oynamaya gittiği gün ortadan kaybolur. Denizde bulunan küçük bir kız çocuğu cesedini gören Patrik , bunun Sara olduğunu anlar. Aileye haber vermek hiç kolay olmayacaktır. Ama daha zor günler Patrik’i beklemektedir, zira bir kaza gibi görünen bu boğulmanın hiç de öyle olmadığı anlaşılacaktır. Olay 1923’te tanışan bir taş ustası ve eşine kadar uzanacaktır. . . 🪨Okurken taş ustasının karısı Agnes’e onun yaptıklarına, haline tavrına inanamayacaksınız. Bu devirde olsa psikolojik destek alır, akıl hastanesine kapatılır falan derdim ama bu geçen yüzyılın başında yaşadığı ve zengin olduğu için “şımarık” denip geçilmiş . 🪨Erika’ya gelince, onun geçirdiği #lohusasendromu nu çok iyi anlıyorum. İnsan bambaşka bir hayata geçiş yaptığını o miniklerle evde tek kalınca anlıyor. Ben de ikizlerle ikinci haftamızdayken yüzlerine bakıp “ee bunlar hep bizde mi kalacak” demiştim Ama Erika’nın kız kardeşine sinir oluyorum Ya sen İsveç’te yaşıyorsun, orta doğulu gibi ne kocana dönüp duruyorsun, sürekli sana sahip çıkacak adam arıyorsun! Baban namus davasından mı vuracak seni,millet dul deyip bıyık mı buracak? Bu ne saçmalık ‍️ Neyse, umarım kitabın sonundaki telefon gerçektir de biraz içim soğur.
2021 30. kitabı
Serinin 3.’üncü kitabı çok daha iyiydi. Yazar diğer bilindik polisiyelerden farklı ve katil tahminini o kadar çok kişi üzerinden yaptırıyorki, hayranlık duymamak elde değil. Camilla Lackberg, bahsedildiği gibi polisiyenin kraliçesi bence de. Merakla ilerleyen ve temposu düşmeyen bir kitap daha bitti. Okumayan varsa serinin ilk kitabından hemen başlayın derim. Sonunda şaşırtmaya başaran yazarlardan.

Camilla LäckbergYazar · 15 kitap
Camilla Läckberg 1974 yılında Fjällbacka'da doğdu. Göteborg Ekonomi Üniversitesi'ni bitirdi. Stockholm'de birkaç yıl ekonomist olarak çalıştı. Katıldığı yaratıcı yazarlık kursunda ilk romanı Buz Prenses'i yazdı. Parlak bir yazarlık kariyerinin başlangıcını oluşturan bu kitabı, dokuz polisiye roman, iki yemek kitabı ve bir de çocuk kitabı izledi. Läckberg'in polisiye romanları sadece ülkesi İsveç'te değil, Danimarka, Fransa ve İspanya'da çok satanlar listelerinde 1 numaraya çıktı.