"Bence bu ülkenin mutlu insanlara ihtiyacı var."
Kitapta geçen bu cümleye takılı kaldım dakikalarca. Evet mutlu insanlara, mutlu bir gençliğe ihtiyacımız var. ️
Ters, @omerozen_mrzn ile tanışma eserimiz oldu. Kitap ismi ile paralel ilerleyen, çok güzel bir kurguya sahip.
Sarp ve Berk. Çok güzel dostlukları olan iki birey.️ Ayrıca şunu belirteyim ki kitapta en sevdiğim karanlık yönlerine rağmen Berk oldu. Kitapta dostluğun, vefanın sadakatin temsilcisiydi benim için. ️
Çok zengin bir ailenin çocuğu Sarp. Hayali hep gazeteci olmaktır ama babasına ait bir şirkette çalışır. Çok sevdiği Yaprak'tan Cansu denen karakteri kötü bir kadın yüzünden ayrılır.️Kitap bu şekilde başlar. Tam Cansu'ya evlenme teklif edecekken terk edilir Cansu tarafından. Hâlâ Yaprak'ı sevmesine rağmen utanç ve pişmanlık buna engel olur ve biraz inzivaya çekilme kararı alır.️
Bu süreçte Berk, sürekli arkadaşının yanında olur. Ardından Sarp ani bir karar ile yeniden üniversite okumaya karar verir ve gazetecilik okumak için Kocaeli'ne gider.️ Orda da yepyeni bit hayat başlar onun için. Sedat, Burcu ve Neşe çok yakın dostları olur. Türkiye'de ün yapmış büyük bir gazeteci ile çalışırken aniden adam saldırıya uğrar. Ve sıra Sarp'a gelir.️
Görüldüğü gibi, karakterimiz sürekli ters işler yapan, yaşam tarzına ,kendine uymayan işler yapan biri.️ Ama bu okuyucuyu asla yormuyor aksine çok güzel bir kurgu olarak çıkıyor okuyucunun karşısına. Ve o hazin son.️ Gecrekten çok üzüldüm. Keşke böyle bitmeseydi.
Siz de tanışın Sarp, Berk , Yaprak ve diğerleri ile. Güzel bir hikayeye eşlik edin onlarla beraber.️
Bu aralar çok farklı ve güzel eserler eşlik ediyor bana. Çok mutluyum. Yeni yazarlar, yeni eserler ile tanışmak çok farklı mutluluk verici bir duygu. ️Yeni eserlerde görüşmek üzere değerli kitap dostları