2021
5 Şubat Yayınları

#Ters Yazarın kaleminden okuduğum ilk kitabı ‘ters’ ile merhabaaa.. Konu olarak kesin bir terslikler vardır diye düşünmüştüm ve aynen de düşündüğüm şekilde bir kurguyla karşılaştım.Ana karakterimiz Sarp.Hali vakti yerinde ve yanlış bir kişiyle evlenmeyi planlayan onu da bu kararından vazgeçirmeye çalışan arkadası Berk ile diyaloglarıyla hikayemiz başlıyor.Üstelik hikaye 12 yıl önce yazılmış ve zamanını beklemiş sonrasında Sarp,Cansu’yla evlenmek istiyor ve sonra bu konuyu askıya alıyor çünkü Cansu tarafından terkediliyor.Berk de çok mutlu oluyor tabiki.Eski aşkı Yaprak ile de olamayacağını düşünüp biraz uzaklasıyor herkesten. Bu uzaklaşmada bir takım kararlar alıyor. Bundan sonrasını da okuyarak öğrenmenizi isterim daha fazla özet geçmesem iyi olur Güzel bir dostluk okudum, Konuşma diyalogları çok günümüzden olduğu için çoğunlukla eğlenerek okudum,kime güvenip kime güvenmememiz gerektiği konusunda da güzel örnekler buldum(mesela cansu gibi çıkar dünyasından olanlara asla güvenmemeliyiz) :) Umarım hayatınızda hiç terslikler yaşamazsınız ve bu güzel kitabı bir gün okursunuz Hayatıma devam edeceğim çünkü yapmak istediğim çok şey var,çok uzun bir yolum var.
Hikaye
2021 54. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2021 14:35
Yazarın kalemiyle "Gri" adlı romanı ile tanışmıştım. İkinci olarak "Ters" kitabının satırları karşıladı beni. Ters, Sarp'ın hayalleri uğruna hayatına yön vermeye çalışmasının hikâyesini konu eden, bir çırpıda okuduğum bir kitap. 12 yıl önceden yazılmış satırların okurlarına yeni kavuşması ve benim de şu an okumuş olmam oldukça ilginç güzel hissettirdi kendimi. ️ Kitapta, insanın Berk gibi dostunun olmasının hayata yansıması, Yaprak gibi sevdiği kişi için gösterdiği çabalar,  yapılan hatalar ve pişmanlıklar anlatılıyor. Kısacası yaşama dair pek çok duygunun yer aldığı güzel bir kurgu romanı Ters. Kitabı anlatmamak adına kurguya dair detay vermek istemiyorum, bu bilgilere okuyucunun kendisinin ulaşması gerektiğini düşünüyorum.
Roman
2021 136. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2021 03:08
#kitapyorumum Romanın baş karakteri Sarp, ailesinin maddi durumu oldukça iyi ve mutlu bir ailede sevilen bir gençtir. Yıllardır beraber olduğu Yaprak'tan ayrılıp aşırı rahat ilişkiler yaşayabilen Cansu'ya aşık olur ve onunla evlenmeye karar verir. Ailesi istemese de kararina saygı duyar. En yakın arkadaşı Berk ise onu bu kararından döndürmek için her yolu dener. Neyse ki Cansu kendisi bırakır. Bunalımda olan Sarp bir süre kafasını dinler. Berk onun Yaprak'la olması gerektiğini düşünüyor. İkisi de birbirine aşık aslında. Bir süre şirkette ekip kurup çok iyi işler yapar. Ama hayatında bir şeylerin eksikliğini hisseden Sarp yeniden Üniversitesi ye başlar, amacı gazeteci olmaktır. Öğrenci evine yerleşir . Berk bu yaptıklarından dolayı Sarp 'a "--yahu ne ters adamsın" demektedir sürekli. Sonrasında neler yaşadı? Şaşırtıcı sonuyla kitapta
2021 30. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2021 17:29
*Dünyayı değiştirmek insanı değiştirmekle başlar. * Herkese merhaba‍️Bugün sizlere Ömer Özen #Ters kitabı ile geldim. Kitabın konusundan kısaca bahsedecek olursak Sarp ve Berk çok yakın arkadaşlardır. Bir gün Sarp çok sevdiği Yaprak'tan ayrılır ve Cansu ile birlikte olur. Berk bu ilişkiyi desteklemez ve Sarp'ı Cansu'dan ayırmak ve tekrar Yaprak ile birlikte olması için planlar yapar.Tabii bu sırada Cansuyla ilişkisi de pek beklediği gibi olmaz ve hayal kırıklığına uğrar. Sarp kafası karışık, aklında bir sürü düşünce, kendisini kaybetmiş bir şekilde ve ne yapacağını ne düşüneceğini bilemez bir duruma gelince uzun bir inzivaya çekilir. Bu uzun inziva sonucu Sarp bir takım kararlar alır. Peki bu kararları nedir? Sarp Cansu ilişkisi nasıl bitti? Berk nasıl bir plan yaptı? Sarp ve Yaprak tekrar birlikte olacak mı? Bu soruların cevabı ve daha fazlası için bu kitabı okumalısınız. Kitaptaki dostluklar, aşklar, hayaller ve verilen mesajlar çok güzeldi. Sade, akıcı ve insanı sıkmayacak tarzda yazılmıştır. Sizlerde öykü okumayı seviyorsanız bu kitabı tavsiye ederim.
2022 17. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2022 21:21
"Bence bu ülkenin mutlu insanlara ihtiyacı var." Kitapta geçen bu cümleye takılı kaldım dakikalarca. Evet mutlu insanlara, mutlu bir gençliğe ihtiyacımız var. ️ Ters, @omerozen_mrzn ile tanışma eserimiz oldu. Kitap ismi ile paralel ilerleyen, çok güzel bir kurguya sahip. Sarp ve Berk. Çok güzel dostlukları olan iki birey.️ Ayrıca şunu belirteyim ki kitapta en sevdiğim karanlık yönlerine rağmen Berk oldu. Kitapta dostluğun, vefanın sadakatin temsilcisiydi benim için. ️ Çok zengin bir ailenin çocuğu Sarp. Hayali hep gazeteci olmaktır ama babasına ait bir şirkette çalışır. Çok sevdiği Yaprak'tan Cansu denen karakteri kötü bir kadın yüzünden ayrılır.️Kitap bu şekilde başlar. Tam Cansu'ya evlenme teklif edecekken terk edilir Cansu tarafından. Hâlâ Yaprak'ı sevmesine rağmen utanç ve pişmanlık buna engel olur ve biraz inzivaya çekilme kararı alır.️ Bu süreçte Berk, sürekli arkadaşının yanında olur. Ardından Sarp ani bir karar ile yeniden üniversite okumaya karar verir ve gazetecilik okumak için Kocaeli'ne gider.️ Orda da yepyeni bit hayat başlar onun için. Sedat, Burcu ve Neşe çok yakın dostları olur. Türkiye'de ün yapmış büyük bir gazeteci ile çalışırken aniden adam saldırıya uğrar. Ve sıra Sarp'a gelir.️ Görüldüğü gibi, karakterimiz sürekli ters işler yapan, yaşam tarzına ,kendine uymayan işler yapan biri.️ Ama bu okuyucuyu asla yormuyor aksine çok güzel bir kurgu olarak çıkıyor okuyucunun karşısına. Ve o hazin son.️ Gecrekten çok üzüldüm. Keşke böyle bitmeseydi. Siz de tanışın Sarp, Berk , Yaprak ve diğerleri ile. Güzel bir hikayeye eşlik edin onlarla beraber.️ Bu aralar çok farklı ve güzel eserler eşlik ediyor bana. Çok mutluyum. Yeni yazarlar, yeni eserler ile tanışmak çok farklı mutluluk verici bir duygu. ️Yeni eserlerde görüşmek üzere değerli kitap dostları
2021 134. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2021 22:42
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Ömer Özen'in kaleme aldığı Ters adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Berk ve Sarp çok yakın dostlardır. Sarp onu sevmeyen Cansu'ya evlenme teklifi hazırlığındayken arkadaşı Berk bu evliliğe karşı olduğu için çeşitli planlar yapar? Nasıl bir plan mı kitabı okuyarak görün. Berk ve Sarp'ın dostluğunu çok sevdim çünkü bu zamanda böyle dostluklar yok yazarın okuduğum ilk kitabıydı, çok akıcı idi . Berk nasıl bir plan yaptı ? Sarp Cansu'dan ayrıldı mı? Tüm bu soruların cevaplarını okudukça öğreneceksiniz.
2021 234. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2021 23:55
Varlıklı bir ailenin oğlu olan Sarp hayatıyla ilgili çok önemli bir karar vermek üzeredir. Ailesi çok onaylamasa da oğullarının bu kararına saygı duyup mutlu olmasını isterken en yakın arkadaşı olan Berk ise bu karara tamamen karşıdır ve Sarp'ı vazgeçirmek için elinden geleni yapmaktadır. Ancak Berk'in sonuçsuz tüm çabalarına rağmen Sarp başka etkenlerden dolayı bu kararı alamaz ve hayata küser, Nevşehir'deki çiftlikte inzivaya çekilir. Oradayken gördüğü bir rüya ise artık hayatının amacı olacak, bu uğurda ailesini, aşkını gerekirse canını bile verecektir. Aşkın, dostluğun, aile olamanın, kendini bulmanın konu olarak yer aldığı kitabı okurken arkadaşlıklara imrendim bazen de kendimden bir şeyler buldum. İnsanın idealleri uğruna nelerden vazgeçebileceği, neleri göze alabileceği mükemmel bir kurguyla işlenmiş. Sarp'a o kadar kızdım ki sevgiyi, aşkı bu kadar feda edip görmezden gelebildiği için ve o kadar kıskandım ki Berk gibi bir arkadaşı olduğu için. Çünkü gerçekten zor bulunan cinsten bir dosttu. Kitabın son sayfalarında yer alan dinleme listesi ise sizi alıyor, olayların içine götürüveriyor. Daha bir anlıyorsunuz böylece karakterlerin o anki duygularını, yaşadıklarını. Kısacası çok ama çok keyifle okuduğum, herkese tavsiye edebileceğim bir kitaptı.
2022 122. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2022 01:07
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere roman tarzında yazılmış bir kitapla geldim Kitaba geçmeden önce söylemeliyim ki okurken çok etkilendim ve yine bir solukta okuduğum, elimden düşürmeden bitirdiğim bir kitap oldu. Sarp ve Berk. Yakın arkadaş ama ters karakterler. Sarp hiç beklenilmeyen Cansu için evlilik teklifi yapacağı sırada Berk bunu engellemek için elinden geleni yapar ama bu evlilik teklifinin olmama sebebi ise Cansu'dur. Sarp olaydan sonra inzivaya çekilir ve kendine hedefler koyar. Geçmişinde olan Yaprak'ı da unutamaz. Hedefleri de bir bir gerçekleştirmeye çalışır. Bunun için şirkette çalışır ve okumak için Kocaeli'ne gider. Buradaki hayatı ise daha değişiktir ve aslında aklındakileri yapmaya da başlar. Bakalım Sarp aşkına kavuşacak mı? Hayallerini gerçekleştirebilecek mi? Babadan kalma şirketiniz olsaydı ve zengin olsaydınız yine de hayallerinizin peşinden gidip tekrardan okur muydunuz? Çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu Yazarın da dili akıcı ve sadeydi. Elimde akıp gitti. Daha uzun yazsa daha da okunurdu. Tavsiyemdir Yazarımızın kalemine sağlık
2021 134. kitabı
#seldokudu #ters Herkese merhabalar. Sizlere severek okuduğum bir kalem ile geldim. Yazarımızın kalemi ile ilk #reklamarası kitabı ile tanışmıştım. Çok güzel bir öykü kitabıydı. Daha sonra #gribirankararengi kitabını okudum. Beni öğrencilik yıllarıma götüren bir romandı. Şimdi üçüncü kitabı #ters ile karşınızdayım. Hayallerini gerçekleştirmek için bir gencin neler yapabileceğini anlatan bir kitap. Yazarımız bu kitabı tam 12 yıl önce yazmış. Çok da güzel bir önsöz ile bizlere sunmuş. Sarp arkadaşı Berk ona hep ters adam diyor. Çünkü bunun da hakkını veriyor. Mutlu bir birlikteliği varken ondan hiç beklenmeyecek şekilde başka bir kadın ile birlikte olmaya başlıyor. Öyle ki bu kişi onun için olmayacak hatalar ile dolu hayatı olan Cansu'dur. Ama Sarp'ın gözü adeta kör olmuş onun değişebileceğine inanıyor. Berk ise bundan çok rahatsız çünkü arkadaşı için doğru olanı istiyor. Yaprak ile devam etmelisin diyor. Tabi Cansu 'nun gerçek yüzünü görmesi ve evlenmeden vazgeçmesi için de bir planı var. İşe de yaramıyor değil. Sarp bu rüyadan Berk' in sayesinde aslında sıkı bir yumruğu sayesinde uyanıyor. Diğer tarafta Yaprak derin bir hüznün içindedir. Berk ise ona yardım eder. İkisini birleştirmek için de başka planları vardır. Ama Sarp bu süreçte onun için ideallerinin önemli olduğunu ve aklında olan planları, en başından beri istediği kişi olabilmek için harekete geçiyor. Ailesinde bile gizleyerek hedefine yürüyor. Onun için buna değer ve kesin kararlıdır. Aslında buna ihtiyacı yok varlıklı ve zengin bir ailenin çocuğudur. Ama hayaller gerçekleşince güzeldir. Karınca misali hayallerine yürüyor.(bunun hikayesi kitapta gizli) Dostluk, aşk ve idellar uğruna neler yapılacağını anlatan güzel bir kitaptı... Okumanızı tavsiye ederim.
Ters
2021 69. kitabı
Kendisini gecenin bir köründe, tek yön bir yolda ters yönde hareket eden bir aracın şöförü gibi hissetti. Karşıdan gelenlerin farları, dörtlüleri, uzunları hep gözünü alıyordu. Zaten gerçekten de o kadar ters yönden ilerliyordu ki… Beraber sınava girdiği yüzbinlercesinin tek hayali en sonunda onun şimdi olduğu noktaya ulaşmaktı. O ise bulunduğu noktadan tam ters yönde ilerliyordu. Hem de tam bulunduğu noktayı sonuna kadar hakettiğini göstermesine günler kalmışken yapıyordu bunu. Ama uzun uzun düşünmelerinin sonunda zaten kendisi gibi bir kişiye bile ihtiyaç olmadığını, aslında hayalinde olmak istediği gibi bir çok kişiye ihtiyaç olduğunu görmüştü. Her şey ile doldurulamayan boşluğu doldurmak için hiçliğe doğru yolculuğunun resmi başlangıcı bugün olabilirdi. «Işıltılı bir yaşam seçebilecekken hayallerinin peşinden gitmeyi tercih eden Sarp'ın öyküsünü okurken idealizmin, dostluğun ve aşkın gücüne şahit oluyoruz. Merak içinde çevirdiğimiz sayfalar arasında dolaşan şarkılara eşlik ederken buluyoruz kendimizi. Kitap bizi içine çekiyor. Sarp başarabilecek mi?» Kitapta iki dosttan ve hayatlarından kesitler var. Nitekim böylesi dostluklar çok önemli ben çok keyif alarak okudum. Bu arada en çok dikkat çeken birinin değerine 'TERS ADAM' demesi. Ama ne denilirse denilsin herkesin hayatında böyle dostluklar olsun. Şaşkınlık ve merak ile okuyacağınız harika bir öneri size. Sonu muhteşem Berk'in yaptıkları karşısında Sarp nasıl tepkiler verdi ve ne oldu bunlar sayfalarda gizli , şimdiden keyifli okumalar dilerim. Yazarımızın kurgusu muhteşem size o anı yaşatıyor. Kesinlikle tavsiyemdir.... 🪶 .... sonra kendini bulduğu şarkılardan biri başladı. Ölüm kadar üzülmüştü şarkıyı söylerken rockçı kız. 🪶 Şarkınım ilerleyen kısmında "melekler şehri" geçince...... @omerozen_mrzn kaleminize