Fjällbacka Serisi 7

Sıralamalar

Hayalet Adası
·493 syf.·
2020 21. kitabı
İskandinav polisiyesinin önemli isimlerinden Camilla Lackberg. Yazık ki yazıldığı hızla tercüme edilip basilmiyor. Bu kitap 2009 da yazılmış. Serinin en sevdiğim kitabi Taş Ustası kadar değil ama bunu da beğendim. Bir karakterden bahsederken diğer karakterin adıyla başlayan cumle ve "neyden yapilmis" gibi beni benden alan tercüme hataları da olmasaydı daha iyi olurdu tabi. Yine de beklediğimiz bir kitapti hayal kırıklığına da uğratmadı. The Lost Boy
The Lost BoyCamilla Läckberg · Harper Collins Publisher · 2013142 okunma
2021 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2021 22:04
Genelde İskandinav polisiyeleri beni fazla etkilemez. Sebebini bilmiyorum. Yeterince samimi gelmiyor olabilir. Ancak Hayalet Adası gerçekten güzel bir kitap diyebilirim. Gerçekten Beğendim. İncelemelerimde malesef spoiler oluyor. Bu noktadan sonra spoliler ile kaşılaşmanız olası. Camilla Läckberg' in okuduğum ilk kitabı. Kitabın yazım tarihi 2009 ancak dilimize çevrilmesi oldukça uzun sürmüş. Ayrıca yazarın Fjallbacka serisinin 7. kitabı olduğunu da kitabı okuduktan sonra öğrendim. Bu yüzden, karakterlerin önceki yaşamlarının detaylarına ve kişilik özelliklerine fazla girilmiş ve serinin öncüllerini okumadığımdan olayı çözümlemem biraz zaman aldı. Örneğin, Patrick' in geçirdiği rahatsızlık, Anna' nın çocuğunu kaybetmesi ve Erica ile ilgili yaşadıkları. Emin olmamakla birlikte önceki kitap veya kitaplarda karakterlerin başından geçenlerin olduğunu düşünüyorum. Kitap, sanki öykü-roman formatında değil de direkt senaryo tarzında yazılmış gibi duruyor. Karakterler arası geçişler paragraflarla aniden oluyor ve bu bir noktada akıcılığı olumsuz etkiliyor. Kitabın bütünlüğüne ket vuruyor. Bazı yerlerde kitabı yarım bırakmayı düşündüm. Çünkü bahsettiğim karakter ve olaylar arasındaki geçişlerin bulanıklığı, karakterlerin önceki yaşamlarının detayları, serinin önceki kitaplarını okumamış bir okur olarak beni fazlasıyla yordu. Ama prensiplerim gereği kitapları yarım bırakmıyorum ve bu kitabı iyi ki yarım bırakmıyorum. Bana göre kitabın temposu üçte ikilik kısımdan sonra başlıyor. Olayların çözümünde bambaşka ipuçları peşinde koşarken sonuç hiç umulmadık bir noktadan bağlanıyor. Yazarın hayal gücüne ve kurgu yeteneğine hayran kalmamak mümkün değil. Bir taraftan restore edilen spa oteli; Vivianne ve Adreas kardeşler, diğer yandan YK Çetesi, çöp kutusunda bulunan Kokain,
2022 59. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2022 11:22
Kendisini 'Buz Prenses ' ve 'Vaiz' kitaplarıyla tanıdığım yazar  bu defa serinin yedinci kitabı 'Hayalet Adası' ile okuma listemde yerini aldı. İsveçli suç yazarı Camilla Läckberg ; İskandinav polisiye tarzında yazdığı kitaplarıyla diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de  Türkçeye çevrilen kitapları okurun beğenisini kazandığını gösteriyor. Yazarın kitaplarında yer alan  başkarekterlerin yanı sıra yan karekterlere de kitabında geniş yer veren Läckberg, mini bir ordudan oluşan karekterleriyle okuru sıkmadan kitapta ki ortamı samimi bir şekilde sunabiliyor. Öyle ki  Fjällbacka'ta doğup büyüyen kasabalıdan biri gibi okur da Dedektif Patrik, sevgili eşi Erica ve ekibin diğer üyeleriyle kitapta ki serüven boyunca  bir oraya bir buraya koşturmacanın içinde kendini bulabiliyor. Yazar yalnız bu kitabında ilk kızından sonra ikiz bebeklere sahip olan Erica'yı fazla yormak istememiş olsa gerek ki  bu defa olayların içinde değilde biraz kıyısında tutmuş.Daha önce okuduğum diğer iki eserde asıl roman karakteri Erica Falck'ı başarılı bir biyografi yazarı olarak tanımıştık. Fakat bu son okuduğum eserde Erica'yla beraber kızını okula bıraktıktan sonra ikizlerini taşıdığı bebek arabasında yaptığı zorlu manevralarda az da olsa adrenalin yaşamaya çalıştım.Onun dışında bende diğer karekterlere yöneleyim hep Erica hep Erica olmaz ama değil mi dedim. Kitapta yazar, bir cinayeti konu ettiği eserine  bir de hayalet adasının son mirasçısı kasabanın bir zamanlar alımlı, gizemli kızını küçük oğluyla beraber ara ara kendilerine eşlik edecek olan adada ki hayaletlerin yanında bir süre misafir eder. Bir taraftan Dedektif Patrik ve ekip arkadaşlarının çok çok sakin bir şekilde cinayeti soruşturdukları süreci anlattığı satırlara her bir karekterin hayatına değindiği mahrem konuları da dahil ederken
2026 37. kitabı
Dizi tadında seriyi bitirdim. Yazarın en son kitabını okumuştum farkettim ki seri imiş. En baştan okumaya karar verdim iyi ki okumuşum. Çok güzel bir seriydi. Bitmesine üzüldüm.... Fakat en sevmediğim yavan kitabi bu oldu... yine de seriyi muhakkak okuyun.
2020 16. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2020 19:50
Uzun zamandır bekliyordum yeni Camilla Lackberg romanını. Yine şaşırtmadı, yine çok sürükleyici ve yine çok tüyler ürperticiydi. Evet Lackberg’in kitaplarını tanımlayacak en iyi kelime bence bu.... tüyler ürpertici.... Tüm hikayelerinde geçmişle kurulan bir bağlantı, muhteşem bir olay örgüsü ve hafızalara kazınacak karakterler var. Katil hiç bir zaman uşak çıkmıyor... bu kez de etkileyici bir son vardı ve biliyorum ki bunun üzerine uzun süre okuyacağım hiç bir şey beni pek tatmin edemeyecek. Diğer yandan bir kaç gece rüyalarımı Nathalie, Sam ve Matte ile Hayalet adasında ve deniz fenerinde geçireceğim. Hayalet Adası Camilla Läckberg
2024 102. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2024 20:49
Merhaba arkadaşlar. Camilla Lackberg daha önce okudunuz mu bilmiyorum. Son okuma zamanımın üstünden yıllar (tam 6 yıl) geçti ve onun yazım tarzını hala hatırlıyorum. Açıkçası biraz da bunun endişesiyle başladım. Çünkü bu yazar bir mesele anlatacağı zaman o mesele arasında o kadar çok konuşma sahnesi katıyor, o kadar gereksiz diyaloglar ekliyordu ki bir yerden sonra okurken neyin üzerine okuduğumuzu dahi unutturuyordu. 3 saatlik uzun metrajlı filmlerde yalnızca akılda kalan tek bir sahne gibi onun eserleri. Bu şekilde başlayınca da haliyle bir beklenti içine girmeden, yine de belirli bir merakla başladım. Fjallbacka 7 okuduk şimdi, kaldı 8, 3 ve 4. Muhteşem sıralama şeklimle ilerliyorum yine. Ve şunu söyleyebilirim ki Doğan Kitap nasıl böyle birinin eserlerini basıyor yani bu kadın ne anlatıyor ne yazıyor nasıl bir kurgu var okuyanlar bilirler. Ben anlam veremiyorum. Neden okuyorsun soruları akşam akşam kulağıma fısıldanıyor sanki ama artık iş inada bindi. Şu yazarın etkileyici bir eserini bulabilirsem, en çok reklamını ben yapacağım ama senelerdir hiç bulamadım. Hikayeye baktığımızda ise benim beklentim bu defa başladığımda daha etkileyici, daha merak uyandırıcı bir kurgu olmasıydı. Ancak sonra hangi yazarı okuduğumu, bir olayın ilerlemesinin onun kaleminde ne kadar zor olduğunu tekrar yaşadım. Uzun konuşma sahneleri, aynı zaman diliminde bitmek bilmeyen ve uzadıkça uzayan olaylar, geçmeyen bir zaman ve sonraki olayın gelmesinin elden geldiğince uzatılarak güçleştirilmesi beni bitirdi. Ancak bunu kötü olarak yorumlayamam. Neden? Çok etkileyici romanları gözümüze çarpan Dan Brown bu şekilde bir roman kaleme alsa, sadece ben değil (sonuçta ben kimim), bütün edebiyat dünyası bu romanı yerden yere vururdu. Ancak Lackberg’in bu şekilde bir roman yazması onu bir de
·496 syf.·
2021 32. kitabı
Dikkat spoiler içerebilir. Öncelikle uzun zaman sonra Camilla Läckberg kitabını okumuş oldum. Önceki çevrilmiş tüm kitaplarını okuduğum için büyük bir heyecanla almıştım ama okurken o kadar daraldım ki zor bitirdim hatta incelemeyi bir hafta sonra yazıyorum. Camilla Läckberg gercekten uzattıkca uzatabiliyor. Burda da yan hikayeler cidden gereksizdi. Hayalet Adası denmesinin nedeni olan kısmın sonu cidden zorlamaydı polisiye gerilimden hayalet hikayesine dönmüştü. Dedigim gibi bu sefer beğenmedim. Elimde süründü.
2026 10. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 11:46
Kitabı okumaya karar verdiğimde korku değil ama iyi bir gerilim olacağını sanmıştım ama,altından sadece kimine göre iyi kurgulanmış bir gizem polisiye romanı çıktı,çok sarmadı beni çünkü karakter karmaşasını çok yaşadım kitabı okurken ya da bilmiyorum bana öyle geldi ....Adada 2 cinayet işlenir ve olaylar hep bu döngüde devam eder arasıra 1870 li yıllara comeback ler ile olayların gizemi çoğaltılır karakterlerin çıkış noktaları bağlantıları anlaşılır vs ...gizem meraklıları sanırım severler ama içinde action pek bulamadım ben ve beni çok sarmayan bir romandı...6/10
2023 72. kitabı
Camilla Läckberg'den okuduğum ikinci kitap Hayalet Adası oldu. Fjallbacka serisine ilk kitabı bulamadığım için ikinci kitabı Vaiz'le başlamıştım. Sonra serinin ilerleyen kitaplarından olan bu kitabını bulunca dayanamayıp okudum. Dedektif Patrik Hedström ve ailesi peşpeşe kazalar, sağlık sıkıntıları yaşamış, yaralarını sarmaya çalışırken yeni bir cinayet işlenir. Büyük şehirde yaşadığı bir saldırı sonucu doğduğu şehre dönen Matte dairesinde öldürülmüş bulunur. O sıralarda eski sevgilisi Natalie de oğluyla beraber, büyüdüğü adaya dönmüştür. İki zamanlı ilerleyen kitapta 1870'li yıllarda, Natalie'nin adası Gråskär namı diğer Hayalet Adasında yaşayan fenerci bir ailenin hayatından bir kesit okuyoruz. Läckberg'in bu kitabında polisiye, aile ilişkilerinin yanı sıra paranormal olaylar da var.
2021 22. kitabı
Okunma: 15 Mart 2021 13:47
İncelemek için aldığım bir kitap. Polisiye okumayı seviyorum aralarda. Kurgu açısından güzel olsa da bir kusuru var, şahıs karmaşası... Yazar, kahraman odaklı değil olay odaklı bir eser ortaya koymuş ancak şahısların çokluğu ve karmaşıklığı olayı anlamayı zorlaştırıyor. Fakat yine de başarılı bir iş çıkarmış bence. Zaten Doğan Yayınları basmış. Tabi bir Nesbo veya Grange değil. Kitap, adıyla ilgi çekici ama konusu adıyla tamamen bağlantılı değil. Kitabın adı, satış pazarlamasına uygun gibi geldi bana. Olay, Matte Sverin’in etrafındaki insanlar arasında geçiyor. Anne-babası, iş arkadaşları, komşuları ve polisler.. Kitabın adından ötürü, Hayalet Ada ile ilgili beklentileriniz gittikçe düşerken, polisiye eksenli olayların içine giriyorsunuz..

Camilla LäckbergYazar · 15 kitap
Camilla Läckberg 1974 yılında Fjällbacka'da doğdu. Göteborg Ekonomi Üniversitesi'ni bitirdi. Stockholm'de birkaç yıl ekonomist olarak çalıştı. Katıldığı yaratıcı yazarlık kursunda ilk romanı Buz Prenses'i yazdı. Parlak bir yazarlık kariyerinin başlangıcını oluşturan bu kitabı, dokuz polisiye roman, iki yemek kitabı ve bir de çocuk kitabı izledi. Läckberg'in polisiye romanları sadece ülkesi İsveç'te değil, Danimarka, Fransa ve İspanya'da çok satanlar listelerinde 1 numaraya çıktı.