Secret

Rhonda Byrne

Güzel
·256 syf.·
2025 15. kitabı
Kesinlikle kötü bir kitap değil. Bir kere sürekli her şeye her duruma sevgiyle yaklaşmanız gerektiğini söyleyen herhangi bir şey zaten kötü olamaz. Sadece yapılması gereken eylemleri biraz yüzeysel anlatıyor gibi. Ya da ben uygulamalı kişisel gelişim kitaplarına alıştığım için daha fazla ayrıntı istemiş de olabilirim. Özetle sevgi dolu güzel bir okumaydı hıphızlı da aktı. Teşekkür ederim.
Kişisel Gelişim
The PowerRhonda Byrne · Qanun Nəşriyyatı · 202312,5bin okunma
Rhonda Üçlemesi
2026 4. kitabı
Bu kitap da Secret gibi bir çok hatırlatıcı ile farkındalık veren tüyolarla dolu. Akıcı bir kitap. Açıkçası bu serinin basım kağıt kalitesini de seviyorum, seçilen renkleri, sayfa düzenini seviyorum. Her şeyiyle güzel ve keyifli bir okuma sunuyor.
The PowerRhonda Byrne · Qanun Nəşriyyatı · 202312,5bin okunma
Sır Bunun Neresinde?
2023 56. kitabı
Rhonda Byrne bence garip bir kafa. 1951 yılında doğmuş ve 2023 yılı itibari ile hayatta. Avustralyalı bir yazar. Ama yazarlıktan evvel onu televizyon yapımcısı ve yazarı olarak anmak bence daha mantıklı. Öncelikle düşüncelerinin ilk önce işe yarar olduğuna kendin inanacaksın, sonra gidip millete bakın bu işe yarıyor arkadaşlar deneyeceksin muhabbeti var ya, hah işte ondan. Bence bu yazar ablamız kendisi dediklerinin işe yarar olduğuna efsane inanmış. Bilimsel çekim yasası onun inanç şeklidir. Bu sözde bilimdir ve hiçbir kanıtlanabilir durumu yoktur, hatta olması da mümkün değildir. Hani garip enerji muhabbetleri görmüşsünüzdür ya, siz evrene olumlu enerji yolla, evrende sana olumlu geri dönüş yapsın hikayesi. Bizim bu ablamızda bu hikayeye fazlası ile kendini kaptırmış. Olumlu düşün, olumlu olsun demiyor ama olumlu düşün, olumlu olacak başka şansı yok diyor. Garip bir teori. Fazla zorlama. Bilimsel değil. Ama bu Avustralyalı ablamız bi kere kendini buna kaptırmış. İnsanların sağlıklarını, zenginliklerini veya kişisel ilişkilerini geliştirebileceğine izin verdiği fikrine dayanan bu metodu kesin gibi değerlendiriyor. Ama evrene bence hiç mutluluk, sevgi, hoşgörü, saygı vs gibi güzel duyguları yollayıp da köşeyi dönen daha görmedim. Hikaye yani. Rhonda Byrne ablamızın bir gün babası ölür ve ağır bir depresyon yaşar. Sonrasında bu evrene mesaj muhabbetine kendini fazlası ile kaptırır. İyi düşün, iyi olsun. Kötüyü sil kafandan falan fıstık derken yine bir gün Wallace D. Wattles in Zengin Olma Bilimi kitabını okur ve hayatı değişir. Doğruyu bulduğundan artık kendince emindir. Öncelikle ablamız bu çekim yasası ile ilgili kafayı bozmuş. Abraham Lincoln, Beethoven, Churcill gibi büyük isimlerin hatta bu yasa ile hayatta bu kadar başarılı olabilmişler bu ablamıza göre. Dediğim gibi yasayı geç, ablamdaki
Hayatında bir kez okuman gereken 3 kitap
2024 44. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2024 00:44
Bilinç altının gücü kitabının rezonans kanunu kitaplarına çok benzer . Eğer bişeyler istiyorsanız veya istemeyi bile bilmiyorsanız bu iki kitabı okumanız gerekir kesinlikle . Nasıl istemeniz gerektiği hakkında size yol gösterecektir .Bu kitaba bayıldım aslında önce bilinçaltının gücü kitabını okumuştum o da beni hareket geçirdi birkaç istediğim şeyi o sayede yaptım ve o şekilde istemeye devam ediyordum zaten ancak o kitap daha soyut biraz daha bilinçaltını anlatip bilinçaltını yönlendirmekle alakalı ve biraz yorucu çok efor sarf etmek gerek bir insan bişey ister gibi bilinçaltınızdan yani aslında kendinizden istiyorsunuz ve titreşim evrene yayılıyor rezonans kanununda anlatığı gibi sanki her biri bir evreyi anlatıyor . Bu inceleme birazda üç kitabın incelemesi gibi olacak ama herkesin hayatında mutlaka bir kez okuması gerek bu üç kitabı. Önemli bulduğum yerleri sayfamda alıntıladım oradanda inceleyebilirsiniz . Önce bilinçaltının kitabını okuyup kendinizdeki gücü keşf etmeniz gerek bu çok zordu ilk kez yaptığımda bir kaç denemeden sonra başardım diyebilirim . O kitab bile yeterli aslında ama o bile sizi ikna etmeyebilir çünkü dediğim gibi biraz soyut konular ve çok soyut anlatılmış sonuçta yabancı dilden çevirme kitaplar tabiki bizim kitaplar gibi anlaşılıır olmayacak . Yine de eminim birşeyler kapacaksın ısrarla okumaya devam edin . İkinci olarak Rezonans kanunu , yani titreşim enerji bölümünü anlatır . Kendinizi keşf ettikten sonra bu kitaplada artık isteklerinizi titreşimle bedeninizden yaymaya başlarsınız ve bu kitapta ilgimi çeken en ilginç şey kalbin 60 kat beyinden daha çok titreşim yaydığı daha güçlü olduğu oysa hep beyin yapar sanardım ama kalpmiş . Bilinçaltını yönetende kalpteki isteklerle başlamaz mı ? Sonra beyin düşünür kalp ister organize bir şekilde
The Secret - SırRhonda Byrne · Artemis Yayıncılık · 201912,5bin okunma
"Sır" belki de senin için de gizli...
2025 192. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2025 22:36
İçsel yolculuğun kapısını aralayan bir anahtar üzerine “Bazen ihtiyacımız olan tek şey, içimizde zaten duran ışığı fark etmek.” The Secret - Sır , yıllardır çok konuşulan, eleştirilen, sevilen ve aynı anda merak uyandıran bir kitap. Seneler önce filmini izlediğimde çok merak etmiştim.Demek ki kitabını okumak şimdiye nasipmiş.Bana göre bu kitap ne sadece bir kişisel gelişim metni, ne de mucizeleri anlatan bir masal… Bu kitap daha çok, insanın kendi yaratım gücünü hatırladığı bir içsel uyanış çağrısı. Rhonda Byrne , çekim yasası adını verdiği fikri anlatırken aslında çok temel bir şeyi işaret ediyor: düşüncelerimizin bize geri dönüşünü. "Ben düşüncelerimin efendisiyim" Bu iddia herkes için tartışmaya açık olabilir; hatta kimi için fazla “mistik” gelebilir. Ama kitap boyunca en çok hissettiğim şey şuydu: insan zihni, kendine inandığı şeyi büyütür. Hayatın içinde kaybolduğumuz, kendimizi eksik, değersiz ya da terk edilmiş hissettiğimiz zamanlar olur. The Secret - Sır , işte o zaman zihnimize küçük bir cümle fısıldıyor: “Sen düşüncelerinden ibaret değilsin; ama düşüncelerin sana bir yol açabilir.” Her şeyin elimizde olduğu iddiasına tamamen katıldığımı söylemeyeceğim. Hayat hepimizi farklı sınavlardan geçiriyor. Ama yine de; bir düşünce, bir niyet, bir umut… bütün akışı değiştirebilir. Kitap bazı noktalarda fazlaca kesin konuşuyor. Özellikle “her şey senin düşüncelerin sayesinde olur” yaklaşımı, biraz tehlikeli bir iddiaya da dönüşebilir. Çünkü hepimiz hayatın kontrol edemediğimiz yönleri olduğunu biliyoruz. Fakat ben bu kitabı “yaşam reçetesi” değil, bir “farkındalık kıvılcımı” olarak okudum. O zaman her şey daha yumuşak ve daha gerçek geliyor. Çoğu insan kitabı bitirdiğinde hayatını değiştirmiyor belki… Ama şunu yapıyor: “acaba?” Bazen iyileşme tam da bu sorudan başlıyor. Bu kitap
·216 syf.·
2024 18. kitabı
Kitabı okurken şunu farkettim ki, son zamanlarda türeyen ve enerjiden bahseden sosyal medya fenomenlerinin baş ucu kitabı bu galiba… İnsanın düşünce potansiyelinin ve evrenin enerjisi üzerinde duruyor ve her düşüncenin bir frekansı vardır, iyi veya kötü düşündüğünüz zaman evrene o frekansı yayarak olmasını diliyoruz aslında. Bi yerde insan enerjiden oluşuyorsa, evren de enerjiyse herkes kendi tanrısıdır kısmı bana hallac ı Mansur u hatırlattı. Fazlasıyla düşündürücü bir kitap. Alıp iki günde bitireyim derseniz pek bi verim alacağınızı düşünmüyorum. Yavaş yavaş okunması nacizane tavsiyedir. İyi okumalar dilerim.
·250 syf.·
2024 1. kitabı
Bu yazarın okuduğum üçüncü kitabıydı. The Secret ve The Magic kitapları kadar iyi değildi biraz şişirilmiş bir kitaptı. Bu söylediğim iki kitabı okuduysanız bunu okumanız gerek yok bence. Kitabın ana konusu sevgi vererek hayatımızda neleri değiştirebileceğimizle ilgili. Sevgi deyip geçmemek gerek çünkü gerçekten o kadar önemli ki ve basit gibi gelse de biz bunu günlük hayatta hiç yapmıyoruz. The Magic kitabında da şükrün öneminden bahsedip bir ay süresince her gün farklı bir alıştırma görevi veriyordu. O alıştırmaları yaparken de sevgi vermek, şükretmek ve bunu kalpten hissetmek hayatımda bir çok şeyin değişmesine, gelişmesine, çözümlenmesine ve ilerlemesine vesile olmuştu. Yani bu kitaptan beklentimin büyük olmasının sebebi The Magic'ti. The Power kesinlikle kötü bir kitap değil ama bence çok daha iyi olabilirdi. Diğer kitaplardan farklı bir kaç farklı noktaya değindi onun dışında hep aynı şeyleri anlattı.
Düşünce
The PowerRhonda Byrne · Artemis Yayıncılık · 202112,5bin okunma
2021 8. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 01:50
Hem kitabı okudum hemde Netflix bekgeselini izledim. Hatta oradan görüp kendime bir pano bile yaptım yaklaşık 1 yıl geçti ve şimdi o panodakilerden iki şeye sahibim. Bu sırrı çözmeye devam edeceğim. Nedenenizi öneririm tâbi sabırlı olun
2022 4. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2022 19:39
Yazarı yapımcı. Sahaf kitap hakkında konuşurken şunu dedi " canın yeşil fasulye çeker yapmaya üşenirsin akşam komşun elinde bir tabak yeşil fasulyeyle kapını çalar. Insanlar küçük şeyleri hayal edip isterken korkmazlar, ama büyük şeylerden korkarlar. Ve korkmadan istediğin her şey senin olur." Kitap yesil fasulyeyi(!) kendimize nasil çekerizin sırrını veriyor.  Bazı insanlar için bu tarz söylemler çok soyut kalıyor farkındayım. Ama ya gerçekse? Frekans, çekim yasası, enerji vs. ilginiz varsa tavsiye ederim. İlginiz yoksa kesinlikle tavsiye ederim :) Çünkü neye inanmadığımızı da bilmemiz gerekir.
The Secret - SırRhonda Byrne · Artemis Yayıncılık · 201912,5bin okunma
> insan bir mıknatıs gibidir >
2022 15. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2022 00:00
Düşlediğiniz hayatı yaşamanız için, öğrendiği tüm kolay ve kestirme yolları, ipuçlarını da bizimle paylaşan kitap . “ SIR “ Rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı ya da istediğiniz her şeyi olmayı öğrenmiş olacaksınız , felsefesini barındırır . Çekim yasası kanunlarına göre hareket ederek, hayatta başımıza gelen her olayın düşüncelerimizden kaynaklandığını söyler, bu sebebten düşüncelerimizi iyileştirerek, olumlu yöne yönlendirerek hayatımızı iyileştireceğimizi savunur. Olumsuz durumlara odaklanmak yerine “ Gerçekleşmesini istediğimiz şeylere odaklanmalıyız “ anlayışı ile hareket etmemizi öğütler . Eğer bir şeyi istiyorsanız ; İSTEYİN, İNANIN, ALIN der. Çekim yasasına ilginiz varsa kesinlikle okumalısınız . Keyifli ve düşünceli okumalar . “ Dileğinizi kafanızın içinde şekillendirip, baskın düşünceniz haline getirdiğiniz taktirde onu mutlaka hayata geçirirsiniz .( syf. 9 )

Rhonda ByrneYazar · 10 kitap
Rhonda Byrne (d. 1951), Avusturalya'lı Televizyon yazarı ve yapımcısı. Belkide en bilinen çalışması The Secret (Sır) adlı kitabı ve aynı adla sinemaya uyarlanan filmidir. Aynı zamanda Sensing Murder adlı TV programının da yapımcısıdır. Australia's Herald Sun gazetesinde yayınlanan bir makaleye göre Rhonda, aynı zamanda Avusturalya TV dizisi Dünyanın en güzel reklamları ve Evlen benimle adlı TV probramlarının da yapımcısıdır. 2007 yılında Byrne, Time Dergisi'nin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesine girmiştir.