The Traitor's Game, Book 1

Jennifer A. Nielsen
29 Ocak 2019
Scholastic Inc
Orijinal Adı:
The Traitor's Game (The Traitor's Game #1)
İngilizce

2022 47. kitabı
Okunma: 04 Mart 2022 22:08
Dili çok akıcıydı. Ama sosyal medyada bahsedildiği kadar güçlü bir kadın karakter değildi Kestra Dallisor. Sizi alıp götüren bir konusu var ama güçlü baş karakterler yok. Olay çok erken bir şekilde gelişme sağladı, bu yüzden o evrene giriş yapamadım. Sadece okuyucu olarak kitaba uyum sağlayabildim. Yaratılan evren güzeldi. Umarım serinin geri kalanında baş karakterler daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkar. Ve elbette kendimi o evrenin içinde bulabilirim.. Jennifer A. Nielsen
İnceleme
2021 142. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2021 14:59
Kitapa başlar başlamaz kestra'nın sürülmesinden babasının yanına dönmesine konu alınıp giriş yapılıyor ama ilk ne olduğunu ve neden sürüldüğünü okumak isterdim. Bir kaç bölüm sonra nedeni ortaya çıkıyor çıkmasına yine de başlamak için giriş bana göre iyi değildi. Hatta bu birinci kitap değil mi diye kendi kendime çelişkiye düştüm. Ilerleyen bölümlerde ve kızın ismi yüzünden de sanırım kazananın laneti serisi geldi aklıma. O seriyi çok sevmiştim bunu o kadar sevdiğim söylenemez. Kestra güçlü kadın karakterler değildi benim gözümde daha çok mızmızdı. Okuyacak olanlara iyi okumalar.
Hainin Oyunu
·392 syf.·
2021 1. kitabı
Kestra Dollisor babası tarafından sürgüne gönderiliyor. Bu süreçte bir leydi olmaktan çok koruyucusu Darrow tarafından bir savaşçı olarak yetiştiriliyor. Babası ondan eve dönmesini istediğinde ise asiler tarafından yolda bir tuzağa düşürülüyor. Asiler’in Kestra için bir planı var elbette. Amaçları Tüm krallığa hükmeden Lord Endrick’i yok etmek. Tabii ki bu Hainin Oyununda, Kestra’nın rolü büyük. Buraya kadar her şey tamam değil mi? Fakat işler beklendiği gibi gitmiyor elbette. Endrick büyü gücüne sahip ölümsüz bir hükümdar. Kestra, hayatı boyunca daima kabullenilmek istemiş yalnız bir genç kadın. Bir de Asilerin (korakların) muhafızlarından Simon var, Kestra ile yolları çocukluktan kesişmiş olan genç bir adam. • Amaçlar doğrultusunda işlenen planlar, yapılmak istenenler bir bir sizi kitapta karşılıyor. Kestra okuduğum en güçlü kadın karakterlerden birisiydi. Simon ise gördüğüm en cesur ve iyi yürekli karakterlerden birisiydi. Yazar size fantastik bir macera sunmak istiyor fakat fantastik kısmı kitabın giriş kitabı olduğunu varsayarak birazcık daha hafif kalmış. Bunun ikincide çözüleceğine eminim. Onun dışında kitapta eleştirecek tek bir yer göremiyorum. Ve size şunu söylemeliyim, Seri favori fantastiklerimde üst sıralara tırmandı bile! Her sayfada yeni bir sır açığa çıkıyor ve beklenmedik bir çok şeyle karşılaşıyorsunuz. Ha şimdiden söyleyeyim çoğu tahmininizde de yanılacaksınız. Ters köşeleri beni öyle bir aldı götürdü ki kitaba aşık oldum! Yazarın kalemi akıp gidiyor. Olay örgüsü ve işlenişi sizi klasik bir fantastik okuyorum hissinden alıyor. Önemli olan da bu değil mi zaten? Her konu benzerdir ama yazar kendine göre harmanladığı anda işler değişir. Ben kitapta en çok Simon ve Kestra’yı sevdim. Kalbimde yerleri çok ayrı şu an. Serinin devam kitapları da hızla
2021 30. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 22:35
“Size bir oyun öneriyorum leydim. Benimle bir sır paylaşın ve ben de sizinle başka bir sır paylaşayım.” “O oyunu oynamayacağım.” “Ama zaten oynuyorsunuz. Kime güvenebileceğiniz veya kimin size güvendiğine dair tahminler yapıyorsunuz. Kim ne biliyor? Kimin yüzünde maskeler var? Siz zaten hainin oyununu oynuyorsunuz ve bu oyunda, insan ne kadar iyi olursa olsun, sonunda kazanan bile kaybeder.” Kestra; Lav Çayırlarına sürüleli tam tamına üç sene olmuştu. Bu sürede leydi olmaktan çıkmış kendini korumak için her eğitimi Darrow’tan almıştı. Hayatı böyle giderken krallıkta yaşayan babasından evlendirileceğine dair o mektubu alana kadar. Lakin her şey o mektupla başlasa da birbirini izleyen olaylar sonunu çok ayrı yerlere götürüyor. Görmemesi hatta ölmesi gereken Simon onu kurtarabilecek mi? Kestra hain olacak mı? Darrow yaşayacak mı? Hepsi bir sır perdesinin arkasında gizli.. Çok fazla fantastik okuyan biri olaraktan galiba uzun zamandır böyle vasat bir hikaye okumadım. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım ama buradaki mesele kalem değil. Kurgunun kendisi.. Sonunun ne olacağını kitabın ortasına geldiğimde tahmin etmek zor olmuyor. Karakterler çok havada kalmıştı o vermeleri gereken duyguyu ne yazık ki alamadım. Galiba artıları toplayan sadece hızlı okunabiliyor olmasıydı. Yazarın kalemi hem yalın hem de farkında olmadan su gibi akıp gidiyor. Yakın zamanda kitabın ikincisi çıktı. Şu sıralar almayı düşünmüyorum ama sonunun nereye bağlanacağını öğrenmek için ilerleyen zamanlarda alacağım🥲
Fantastik
2022 143. kitabı
HAİNİN OYUNU Serimizin ilk kitabı #haininoyunu Yabancı Yayınları 'nin kapak tasarımı olarak sevdiğim ve aynı zamanda fantastik bir kurgusu olması ile de beni heyecanlandıran bir eser..Peki ne anlatıyor? Aslında kitap kendi babası tarafından 3 yıl önce sürgüne gönderilmiş Kestra Dallisor'ın bu surgunluk durumunda olarak kaldığı Lav Çayırlarından tekrar babasının yanına gelmesi onu istemesi ile başlıyor. Lakin yolda onu bekleyen bir tuzak var.Asiler bir diğer adıyla Koraklar bizim kızı rehin alıyorlar tabiki yanındaki hizmetli ve korumasını da. Aslında bu Koraklar başta bulunan Lord Endrick hükümetini devirmek niyetindeler ve bu adamın sağ kolu da Kestra nin babası . Kızımızdan istedikleri tek şey Olden Hançerini bulmaları. Ama ne hançer.. Büyülü bir hançer olur kendileri ve işin ilginç yanı bu resmen ihanet hainlik demek . Bir de Koraklar arasında yer alan Simon 'ın da bizim kız ile daha önce sen tanışıyor oluşu da cabası.Peki nereden tanıyor çocukluktan. Aralarında ne mi geçti bir ihanet davası ve bizim Simon sizde pek nefret ederken bizim kıza hemen yelkenler suya indiriveriyor.Kiza 4 gün müddet veriyorlar ve yanına koruması olarak Simon 'ı ve hizmetlisi olarak Trinayı koyuyorlar. Kitabımızda toplamda bu 4 gün içeriyor.Ee peki neler oluyor Hançeri buluyor mu derseniz ? O da kitapta. Eserimiz hem Simon hem de Kestra ağzından anlatımı ile benim hoşuma gitti . Aynı zamanda sade ve anlaşılır bir dil kulmanilmasi da çok güzeldi. Lakin kitapta oğlan hemen bizim kıza yelkenleri indirdi bu kadar çabuk beklemedim. Öte yandan kızımız bu eserde öyle çok güçlü bir kadın karakter olarak değildi. Ben nedense yorumlar da hep güçlü kadın karakter olarak okumuştum. Onun dışında sevdim.Devami bence daha heyecanlı olacak gibi . Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum.
2021 27. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 11:19
Öncelikle tüm seriiyi bir bütün olarak inceleme yaptığımı belirtmek istiyorum. Serii konusu ve karakterleri güzel ,anlatımı da akıcı fakat çok fazla eksiği var . okurken okuyucuyu doyurmuyor. Doyurmaktan kastım: Bu kitabın içerik konuları fantastik,aşk ,epik başlıkları altında fakat hiçbir yönden kişiyi tatmin etmiyor. Yazar her şeyden biraz koymuş ,her şeye bir kapı aralamış fakat asla araladığı kapıdan sizi içeriye sokmuyor. Fantastik bir sürü öge vardı ama hiç birinin üzerine yoğunlaşılmadı. Üstten yüzeysel bahsediliyor devamlı. Güzel bir aşk görülebilir oluyor ama yeterli gelmiyor. Kitapta savaş hazırlıkları ve sahneleri var ama sizi savaşla iç içe geçirmiyor. Hissedilmiyor. Yazar her kitapta okuru oyalıyor. Başta bir amaç oluyor ve o amaç olana kadar oyalanıyoruz .fakat boş boş oyalanıyoruz. Bu oyalanma sürecinde okuyucuya istediği fantastik ögeleri veya aşk ,arkadaşlık duygularını yeterince vermiyor. Öyle kuru kuru yüzeysel okunuyor. Yazar eğer elindeki ögeleri (aşk,fantastik,savaş,arkadaşlık…) değerlendirebilmiş olsaydı gerçekten tadından yenmezdi. Lakin kitap bu kadar ünlenmeyi bile haketmiyordu bence. Yüksek beklentim olmamasına rağmen olağan modumu da düşürdü serii günlerce elimde süründü. yüksek İnidirimle almiştim. Daha pahalıya alsaydım gerçekten üzülürdüm. Demem o ki bu kitabı öylesine asla hiç bir beklentiye girmemek üzere olan okuyucular dışındaki Kişiler okuduğunda benim gibi olacaklarını düşünüyorum. Karakterler güzeldi. Konu güzeldi. Fakat dediğim gibi kişiye tatmin duygusu yaşatmıyor tam anlamıyla. Kestra Dallisor hayran olunası ,inatçı,savaşçı,inandığı şeylere bağlı ,tutkulu hayat dolu bir katakter . O da olmasa bu seriinin sonunu getiremezdim diye düşünüyorum.
·392 syf.·
2021 26. kitabı
Son zamanlarda okuduğum en iyi fantastik kitaplardan biriydi. İlk sayfadan son sayfaya kadar o kadar ilgiyi üstünde tuttu ki bırakmak istemedim adeta. Kestranin cesareti, kendinden emin oluşu, zekası. Simon'un Kestra'ya olan bağlılığı. Trinayi bile sevdim ya kitapta. En acilinden ikinci kitabi alip okumam lazım öyle bir yerde bitti ki aman aman yaniii. Fantastik genc yetişkin tarzi kitap seviyorsaniz bu kitaba bayılacaksınız.
2022 26. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2022 15:40
Beğendiğim bir kitapla yine buradayım. Kestra karakterini ben çok sevdim. Biraz başına buyruk ve inatçı görünsede yaşadıklarını öğrendikçe biraz hak verdim. Etrafındaki neredeyse herkesin gerçekleri saklaması onu bu hale getirmiş. Tanıdığı herkesin aslında kendisine yabancı olması oldukça kötü durum. Bir yandan kim olduğunu öğrenmesinin verdiği yük bir yandan da amansız aşkı ile olan ikilem. Zor bir durum :) Bir de Simon karakterimiz var ki en az Kestra da kadar onu sevdim. Kestra'ya korumacı tavrı çok tatlıydı. Bu kadar hainliğin ortasında birbirlerine güvenmeye çalışmaları çok tatlıydı. Genel olarak iyiydi kitap. Devamını ne zaman okurum bilmem ama kesinlikle okurum.
Hainin Oyunu
2020 20. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2020 04:54
Son zamanlarda okuduğum en iyi fantastik kurgu kitaplarından biri oldu. Heyecan daha ilk sayfalarda başlıyor ve kitap bitene kadar da sürekli artıyor. Ve kitap öyle bir yerde bitiyor ki heyecan yerine merak duygusu geliyor. Umarım ikinci kitap yakın bir tarihte basılır ve ben de Kestra 'nın üstlendiği görevi yerine getirmek için verdiği mücadeleyi okumaya devam ederim. Gelelim kitabımızın konusuna; Kestra Dallisor evinden çok uzaklara, Lav Çayırları'na babası tarafından sürgün edilmiştir. Babası zalim Kral Lord Endrick' in sağ koluydu ve Kestra'ya karşı oldukça soğuk davranıyordu. Bu sürgün Kestra için kurtuluş gibiydi. Annesi öldükten sonra babasının ona karşı soğuk tavrı daha da artmıştı. Bir gün babasından gelen bir haberle sürgün hayatının bittiğini ve geri dönmesini istediğini öğrenir. Kestra, muhafızı Darrow ve nedimesi Celia ile yolda onları bekleyen tehlikelerden habersiz eve dönüş yoluna çıkarlar. Yolda asiler tarafından pusuya düşürülürler. İşte burada Simon ile yolları ikinci kez kesişir. Asilerin lideri olan Tenger'in Kestra'dan istediği tek bir şey vardır. Evine gidecek ve kayıp olan Olden Hançeri'ni bulup getirecek, aksi halde muhafızı, nedimesi ve kendisi öldürülecektir. ️Kestra bir plan yapar ve yola çıkmaya hazırlanır. Tenger Kestra'nın yanına kendi adamlarından olan Simon ve Trina'yı gönderir. Simon muhafız rölünü oynarken Trina da nedime rolündedir. ️Yolda başlarına gelen olaylar sonrasında Antro'ya vardıklarında perişan haldedirler ve babası Kestra ile hemen görüşmek istiyordur. Kestra hızla hazırlanıp babası ile görüşür ve babasının onu neden geri çağırdığını öğrenince bütün planları alt üst olur. ️Gerçekten kitabı okurken kim iyi, kim kötü karar veremedim. Sonrasında ortaya çıkan sırlar beni oldukça şaşırttı. Ve son sayfalarda taşlar yerine
2021 18. kitabı
Lav Çayırlarına sürüleli 3 yıl geçti. Darrow'un eğitimiyle eski kibar ve ürkek leydiden pekte eser kalmamıştı. Şimdi evinden, annesinin ölümünün ardından kalan anıları görmeden babasının sevgisizliğini hissetmeden geçen yılların ardından tekrar evine dönüyor Kestra Dallisor. Lakin sakin bir yolculuk beklenmemeli... Henüz çocukken zindana attırdığı ve asılması için emir verilmesine neden olan Kestra, Simon ve ekibi tarafından alıkonulacak... Çünkü yok edilmesi gereken bir imparatorluk var, ülkeyi kötü yöneten Lord Endrick'i öldürebilecek tek şey o kalede saklı olan Olden Hançerini bulup Vasilolan'a teslim etmek! Her şey sırayla; önce Kestra ikna edilmeli ama eğer Asilerden (Koraklar) olan Simon iş birliğini sağlamazsa alınan emir çok açık; kız öldürülecek. O hançer her neredeyse Kestra onu bulmak zorunda ama kime güvenecek, işte asıl sorun bu! Kimseye güvenemeyen kızımız hançeri bulduğunda Vasilolan'ında kim olduğunu görmeli... Nefret beslenen bir babanın yanına dönmek ne kadar kolay olabilir? Peki ya bu nefretin aslında bilinmeyen bir sırdan kaynaklı olması? 2. kitap henüz çıkmışken serinin ilk kitabına bir şans verin derim. Fantastik, macera ve gizem sizi bekliyor. Hadi Kestra'nın yardıma ihtiyacı var çünkü ya babası tarafından öldürülecek ya da asiler hançeri bulamazsa onu öldürecekler. Ona yardım etmek için geç değil... #haininoyunu #traitorsgame #jenniferanielsen #yabancıyayınları
Roman

Jennifer A. NielsenYazar · 10 kitap
Jennifer ilk kitabını 20'li yaşlarının başında tamamladı. Jennifer, kocası, üç çocuğu ile birlikte Kuzey Utah'ta yaşıyor. Jennifer, Sydney Taylor Önemli Kitap Ödülü (RESISTANCE, 2019), birden fazla Whitney Ödülü ve çeşitli eyalet kitap ödülleri dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.