Demon Cycle #1

Ciltli
Sıralamalar

2022 39. kitabı
Okunma: 24 Mart 2022 17:40
Çok eski zamanlarda cehalet çağı denilen bir zaman dilimi varmış, karanlık sokakları siyaha boyadığında topraktan çıkan cehennem iblisleri yeryüzünde varolur insanlarla açlıklarını bastırmak isterlermiş. Bunlara "nüve" diyen insanlık onlara yem olmamak için muhafazalar çizmeye başlamışlar. Hayvanlarını ona göre konumlandırıp evlerini ona göre korumayı bu sembolleri (muhafazaları) çizerek gerçekleştirirlermiş. Kadim zamanlarda bir efsane kulaktan kulağa söylenirmiş. Bir gün karanlıktan "kurtarıcı" gelecek ve işte o an tüm nüvelere ölüm saçarak insanlığı kurtaracakmış. Fakat dünya eskisi gibi değil. Artık iblisler çoğalırken gözleri daha kanlı karınlarıysa daha açken insanlığın şansı unuttukları muhafazalar yüzünden daha düşük. Onları koruyabilen kaç muhafazacı var? Kaç ulak insanların ihtiyaçlarını başka şehirlerden karşılayabilir? Kaç Otacı (şifacı) onları sağlığına kavuşturabilir? Kaç Jonglör (hokkabazlık yapıp, türlü hikayeler anlatır) onları gülümsetebilir? Küçük bir orman köyü olan Tibbet Deresi'nde herkes muhafaza çizmeyi bilirdi. Arlen henüz 11 yaşında ama pek çok insandan daha iyi sembol çizebiliyor. Her şey tek bir anda karanlığı yaran bir çığlıkla oldu. Arlen'in tam o an hayatı değişti. Bir felaket geceyi nüve kanıyla yıkadı. Tıpkı Ormancı Çukuru'nda yaşayan geleceğin Otacısı Leesha gibi hayatı tek bir sabahta yalan yüzünden değişecekti. Gündüz geceyle buluştuğu zaman bir iblis saldırısına maruz kalacak olan Rojer gibi tüm ailesi dünyadan göçtü. Jonglör ustası elinden tutarken diğer elinde annesinin veda ederken minik parmaklarına dolanmış olan kızıl saçı onu bambaşka bir dünya ile tanıştıracaktı. Bu hikayede 3 ana karakter var. Akıcı ve her bölüm bir sonrakine geçme ihtiyacı duyumsatacak tempodan oluşuyor. Beş kitaplık bir serinin ilk kitabı "Dövmeli
Fantastik
2016 44. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2016 00:00
Dövmeli Adam genel olarak sevdiğim bir kitap oldu, kurgusu dışında oldukça başarılı ve güzel bir giriş kitabıydı, serinin devamını merak ediyorum ve bir an önce okumak istiyorum. Sonu güzel bitti, ikinci kitabı merak ettirdi. :D Fantastik kurgu seven bir okursanız, İblis Döngüsü hoşunuza gidecek bir seri olacaktır. Ayrıntılı yorum için; yorumatolyesi.blogspot.com/2016/06/dovmeli...
2023 116. kitabı
Okuduğum ilginç bir kitaptı. hikaye olarak ilgi cekici degisik merak uyandiran bir konusu var. İblis dongusu 1 bu kitap ,digerleri iblis dongusu 2 ve 3 olarak devam ediyor . Digerlerini de merak ediyorum. Tavsiye ederim
2023 17. kitabı
Gece olup havanın kararmasının kâbusunuz olacağı bir dünyaya hoş geldiniz. Bu dünyada ki gecelerin hakimi İblisler.Güneşin batmasıyla topraktan yeryüzüne dehşet saçmak ve insan etiyle kendilerine ziyafet çekmek için yükseliyorlar.Ve Bu kısır döngü her akşam gün ışığı yeryüzünü kaplayıncaya kadar devam ediyor. O yüzden de İnsanlar gündüz gündelik işlerini halledip gece olunca da iblislerden korunmak için muhafazalı yapıların içine girmek zorunda.Muhafaza ne demek onuda açıklayayım. İblislerin geçmesini engelleyen sembollere muhafaza deniyor ve bu semboller doğru çizildiği taktirde sihir gücüne kavuşuyor. Insanların iblislere karşı tek savunması da bu muhafazalar.Ancak Muhafaza sembollerini yapabilen çok az sayıda insan var.Bu yüzden'de köyler ve kasabalar arasında seyahat çok zor. Hikayemiz ise böylesine kâbus gibi bir dünyada yaşayan üç ana karakterin etrafında dönüyor.On bir yaşındaki Arlen,on üç yaşında ki Leesha ve üç yaşında ki Rojer. Arlen Ailesiyle birlikte bir çiflik evinde yaşıyor.Ta ki bir gece iblislerin saldırısına uğrayıp Annesini kaybedinceye kadar.Annesinin ölmesinin tek sebebi olarak da babasını korkaklıkla suçlar ve evden kaçıp her gece kendine muhafazalar çizerek hayatta kalır. Leesha'nın ise yaşadığı köyde ki geleceği bellidir.Babası'nın matbaasında işlerine yardım edip ileride onun işlerini devralmak ve Fettan annesinin de baskısıyla Köyün en yakışıklı delikanlısıyla evlenip yuva kurmakdır.Ama bir gün köyleri'nin iblis saldırısına uğramasının ardından şifacıları olan Otacı kadına yardım etmesiyle hayatı bambaşka bir yola savrulur. Rojer'ın hayatı ise Ailesinin Han'ına konuk olarak gelen ünlü Jonglör'ü ağırladıkları günün gecesinde iblislerin saldırısına uğraması ile değişir.O saldırıdan sonra ailesini kaybetmiştir ve oradan sağ olarak kurutulan
2019 16. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2019 10:29
SPOILER (Bence yok ama sizce olabilir.) Son zamanlarda sürekli iyi bir fantastik kitap bulamamaktan yakınıyordum ama sonunda buldum. Aslında kitap inanılmaz özgün ve muhteşem değil ama yazarın dilinden mi yoksa karakterlerin hikayelerinden mi bilmiyorum kitabı elimden bırakamadım. Hemen her fantastik kitapta olduğu gibi bu kitapta da insanların düşmanı korkunç yaratıklar bulunuyor: Nüvelikler. Her gün hava kararır kararmaz ortaya çıkıp tekrar güneş doğana kadar karşılarına çıkan her canlıyı öldürüyorlar. İnsanlar Nüveliklerden bir takım muhafazalarla(çeşitli semboller) korunuyor. Bunları evlerinin veya şehrin surlarının dışına bir çember halinde çiziyorlar ve Nüvelikler bu görünmez kalkanda bir açık bulamadıkça içeri giremiyor. Tabi herkes bu muhafazaları çizemiyor çünkü ciddi bir el becerisi ve ustalık gerektiriyor. İnsanların kutsal kitabında Nüveliklerin Tanrının vebası olduğu söyleniyor ve bir gün bir Kurtarıcının insanları kurtarmaya geleceği söyleniyor. Aslında zamanında insanlar Nüveliklerle savaşabiliyormuş, yani evlerinde korkarak güneşin doğmasını beklemiyorlarmış çünkü savaş muhafazaları varmış. Bunlarla Nüveliklere zarar verilebiliyormuş. Hatta Nüvelikleri yenmişler ya da öyle zannetmisler. On yıllar boyunca etrafta Nüvelik görünmeyince insanlar birbirleriyle savaşmaya başlamış, bilime yönelip Kutsal kitabın söylediklerini unutmuş, böylece çoğu Muhafaza(özellikle savaş Muhafazaları) ya savaşlarda yok edilmiş ya da unutulmuş. Yıllar sonra Nüvelikler tekrar geldiğinde hiçbir şey yapamamışlar. Kitap üç önemli karakter üzerinden ilerliyor ve biz bu üç karakteri çocukluklarından itibaren izliyoruz. Daha çok gördüğümüz karakter Arlen. Bir ulak olmak istiyor. Ulaklar şehirleri, köyleri dolaşıyor ve oradan oraya ticari ürünler ve haber taşıyor. Çünkü yerleşim
Harika bir seri
2023 28. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2023 15:26
Çoook güzel bir seriye başlamış bulunmaktayım.Her sayfasını keyifle okudum.Bu seriyi seveceğimi tahmin ediyordum zaten ama bu kadarını ben de beklemiyordum.Az konusundan bahsedecek olursam; Üç bin yıl önce insanlar iblislerlerle (nüve deniliyor) yaşamak zorundalarmış.Gündüz insanlara gece ise iblislere aitmiş.Ve sizi onlardan koruyabilen tek şey muhafazalardan (bir takım semboller) ibaretmiş.Bir gün kurtarıcı dedikleri bi insan onları yok etmenin yolunu bulmuş.Ordular kurup her biriyle savaşmalarını sağlamış.Ama kısa bir süre sonra nüveler kendiliğinden yok olmuşlar ve bir daha gelmemişler.Yıllar geçtikçe insanlar kendi aralarında savaşır olmuş.Bilim ilerlemiş.Nüveleri ve muhafazaları unutmuş, bi efsane olduklarını düşünmeye başlamışlar.Ama üç bin yıl sonra nüveler geri dönmüş ve hazırlıksız yakalanan insanlara saldırıp milyonlarca insanı katletmişler.İşte hikayemiz bundan 350 yıl sonrasını anlatıyor. Uzun zamandır epik fantastik okumamıştım ve çok ağır bir şeye de başlamak istemiyordum.Şimdi ne kadar doğru bir seri seçtiğimi görüyorum.İster ilk defa fantastik okuyun ister çok okumuş olun bence bu seri herkese hitap eder.Keyifle okuyacağınız, sizi sıkmayacak,her bölüme merak ederek geçeceğiniz ve karakterlerini seveceğiniz türde bir kurgu yaratmış yazar.Hikayesi oldukça ilgi çekici.Üç ana karakterin birbirinden kopuk hayatlarını okuyorsunuz bu kitapta.Merak,endişe ve hüzün içinde.Başlarına gelenler, yaşadıkları bu dünya o kadar üzücü ki beni oldukça etkiledi.Bu kadar şeye rağmen ayakta kalmak için verdikleri savaş ise daha çok etkiledi.Özelikle sonlara doğru olaylar baya arttı ve oraları bir solukta bitirdim.İkinci kitabı hemen devam edeceğim.Umarım onu da en az bu kadar severim. Not:Bir puan kırmamın sebebi Rojer adlı karakterin keşfettiği keman hikayesi.Kurguda
İnceleme
Gündüz İnsanlara, Gece İblislere aitti
2022 22. kitabı
Okunma: 25 Mart 2022 11:10
5 kitaplık İblis Döngüsü serisinin ilk kitabı ile herkese Merhabalar. Seriyi 2020 yılında okumaya başladım ve 3. kitapta yarım bırakmıştım. Kesinlikle kitap ile alakalı değildi. :) Bu sene Aslihan Yayla ile her ay 1 kitabı okuyarak seriyi bitirmeyi hedefliyorum. Eşlik ettiği tekrar teşekkür ederim. #kitabınkonusu Gündüz insanlara, gece ise iblise aitti. Bu her zaman böyle değildi. İblis ile insanların dengede yaşadığı zamanlar bulunuyordu. Bu çağa, hiç muhafaza bilinmediği için Cehalet Çağı deniliyordu. İnsanlar, yiyeceklerini ve hayvanlarını iblislerden korumak için yollar keşfetmeye çalıştılar ve yazı bulundu. Halk muhafazaları öğrendi. Muhafazalar ile iblislerden koruma yolları ve onlara zarar vermenin yollarını bulmuşlardır. İblisler ise insanların saklanmasına alışkındı, kendilerine zarar vermesine veya savaşmasına değil. İblisler de buna karşılık verince Birinci İblis Savaşı yaşandı. İkinci Çağ başladı ve Kurtarıcı'nın çağı oldu. İnsanlar Kurtarıcı'nın önderliğinde bir araya geldi ve İblisler'i mağlup etti. İblisler artık geceyi insanlara bırakmıştı. İnsanlar, rahatlıkla çoğalmaya ve yaşamaya başladılar. İblisler ortada olmadığı için Muhafazalar unutuldu, Bilim Çağı geldi. İblisler tekrar yeryüzüne çıkmaya başlayınca unutulan Muhafazalardan dolayı insanlar tekrar ölmeye başladı ve geceyi tekrar iblislere bırakmak zorunda kaldılar. Kehanete göre Kurtarıcı tekrar gelecek, insanları birleştirip İblis'leri tekrar ait oldukları Nüve'e geri gönderecekti. Ama Kurtarıcı yüzyıllardı ortalarda yoktu. İblislerden dolayı, şehirler arasındaki iletişim ve ticaret sadece Ulak'lar tarafından yapılabilmektedir. Sadece Ulak'lar muhafaza çemberleri ile geceyi dışarıda geçirebilirdi ve o sene gelmez ise başınızın çaresine bakmanız gerekiyordu. İnsanların umudu kalmamıştır,
Fantastik
2015 2. kitabı
yazarın güzel kafası için ona teşekkürü borç bilirim:) konu gerçekten çok güzel. beklediğimiz gidişat olmadı sanki ama eğer fantastik edebiyatın sadık bağımlılarındansanız okuyun yoksa fantazi edebiyata ayıbınız büyük olur.
2021 159. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2021 12:40
Uzun zaman önce aldığım, ya sevmessem bu kadar kalın kitapları olan seriyi nasıl okuyacağım diye okumaktan kaçındığım, bi yandan da merak ettiğim serinin ilk kitabı Dövmeli Adam bitti .. İlk on sayfada dünyaya alışıyorsunuz. Terimler tanıdıklaşıyor. Tek bir sayfası bile sıkmıyor, Sürüp gidiyor. ( Aslında adam nasıl düşünmüş bunca şeyi diye aklımdan geçirip durdum dogruyu soylemek gerekirse. ) Yazarımız Peter V. Brett adım adım herşeyi yazmiş. 3 hayat hikayesi okuyoruz merak, endişe ve korku içinde. Arlen karekterinin azmi, yaşadıkları, savaşı beni çok etkiledi. Soluk soluğa okudum bölümlerini. Ahh rojer.. annesini kaybeden küçük sanatçı. Çalarken kemanını duydum sanki. Leesha.. zavallı kız. Neler çektin. Nelere mücadele ettin. Ve bu yazar sizi nasılda birleştirdi. Nasılda bir bütün oldunuz? Çok ama çok güzel bir dünyaydi V. Brett .!! Bu dünyayı bana anlattığın için çok teşekkür ederim. Kesinlikle ama kesinlikle bu dünyayı okumalısınız :))
Fantastik Bilim Kurgu
2025 52. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 18:51
İblis Döngüsü serisinin ilk kitabı olan Dövmeli Adam; ilk sayfasından son sayfasına kadar aksiyon ve heyecanı iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir ilk kitap. İnsanlar için dünya çok değişik bir hale gelmiştir. Sabahtan akşama kadar normal hayatlarına devam edebilen insanlar, güneş batıp akşam olduktan sonra adeta cehennemi yaşamaktadırlar, çünkü akşam olduktan sonra Nüvelikler (iblisler) ortaya çıkmaktadırlar ve hayatı insanlara zindan etmektedirler. İnsanlar Nüvelikler'den evlerine veya o an artık her nerede bulunuyorlarsa çizdikleri muhafazalar aracılığıyla korunmaktadırlar. İşte böyle bir hikayesi var ilk kitap olan Dövmeli Adam'ın. Kitap boyunca bu hikâye üzerinden olan bitenleri okuyoruz kitap boyunca. Kitabın konusu üç farklı yerde olan üç karakter üzerinden işleniyor. Arlen; köyünden bir muhafazacı olmak için çıkan küçük bir çocuktur. Lessha; kaderinde otacılık (sağlıkçılık) olan genç bir kızdır. Rojer; yetenekleri sayesinde bir jonglör (hokkabaz) olan küçük bir çocuktur. Kader bu üçlüyü bir araya getirecek ve insanlığın kaderini değiştirecektir. Dövmeli Adam; uzun zamandır okuduğum beni en çok etkileyen ve heyecanlandıran kitap oldu, neredeyse her sayfasını büyük bir merakla çevirip okuduğum bu kitabı kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.

Peter V. BrettYazar · 5 kitap
Yemek ve su yerine fantezi romanları, çizgi roman kitapları ve Zindanlar & Ejderhalar’la beslenen Peter V. Brett (arkadaşlarının verdiği isimle Peat) çocukluğundan beri fantezi öyküleri yazmaktadır. 1995 yılında Buffalo Üniversitesi’nden İngiliz Dili ve Sanat Tarihi dallarında diploma alan Brett, üniversiteden sonra sekiz ay boyunca bir çizgi roman dükkânı işletmiş ve bu sırada hayatta ne yapacağını düşünmüştür. On yılı aşkın bir süre tıp yayıncılığı yaptıktan sonra da, fantezi roman dünyasına geri dönüp tam zamanlı olarak yazmaya başlamıştır. Eşi Danielle ve kedileri Jinx ve Max Powers’la birlikte Brooklyn’de yaşamaktadır.