Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türk Dış Politikası Tarihi

Fahir Armaoğlu

Türk Dış Politikası Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Türk Dış Politikası Tarihi sözleri ve alıntılarını, Türk Dış Politikası Tarihi kitap alıntılarını, Türk Dış Politikası Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk büyük bir Türk milliyetçisidir. Atatürk’ün milliyetçiliğini inkar etmek, Atatürk’ü inkar etmektir.
Sayfa 14 - Kronik YayınlarıKitabı okudu
"Bu vaziyet karşısında bir tek karar vardı. O da milli hakimiyete dayanan, kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak!"
Reklam
Arap ülkelerine ne kadar yakın münasebetler kurmaya ve onlara ne kadar “iyi niyetle” davranmaya çalışırsak çalışalım, onlarda “Osmanlı İmparatorluğu sendromu” silmek kolay olmayacaktır.
Sayfa 189 - Kronik YayınlarıKitabı okudu
"Biz kimsenin düşmanı değiliz, Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız." -Kemal Atatürk
Bugün artık bütün dünyada kabul edilmektedir ki, Ortadoğu‘da bir süre sonra “su” petrodan daha hayati bir nitelik ve önem kazanacaktır ve muhtemeldir ki, Ortadoğu politikaları üzerinde petrolden çok daha etkili bir rol oynayacaktır.
Sayfa 187 - Kronik YayınlarıKitabı okudu
27-29 Eylül 1932'de General Mac Arthur İle yapıp 1951'de açıklanan konuşmaları, bugün herkesi hayretten donduracak bir şekilde, onun geleceğe nüfuz kudretini gözümüzün önüne sermektedir. Bu konuşmalarında Atatürk, II. Dünya Savaşı’nın Almanya tarafından çıkarılacağını, Alman askeri gücünün, İngiltere ve Rusya hariç, bü tün Avrupa'yı işgal altına alabileceğini, İngiltere'nin kendisini savunmak için Fransa'ya güvenemeyeceğini ve savaşın 19401946 yılların da çıkabileceğini söylemiştir.
Reklam
Terörizm, azınlıktaki bir fikrin çoğunluğa kabul ettirilmesi için kullanılan bir şiddet metodudur.
Sayfa 256 - Kronik YayınlarıKitabı okudu
"Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle Türkiye Boğazlar üzerindeki tam egemenliğini kurarken, bir yandan da bu olay Türk-İngiliz münasebetlerinde bir dönüm noktası teşkil etmiş ve bundan sonra Türkiye gittikçe İngiltere'ye kaymaya başlamıştı."
Sayfa 155 - Kronik KitapKitabı okudu
Türkiye iki yüzyıllık tarihi süreç içinde gelişen İngiltere- Almanya- Sovyet Rusya- İngiltere şeklindeki güvenlik zincirinin son halkasını Amerika ile tamamlamak istemekteydi.
Ocak 1982'de Kuveyt'te, İslam devrimi senaryosu, bilinen uygulamalarla başladı. Sinemalar, kız okulları, restoranlar ve kütüphaneler saldırıya uğradı. "İslam'a aykırı" giyinen kadınlarla devam etti.
Sayfa 254 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Günümüzün nükleer çağında "askerî zafer" artık modasını yitirmiştir.Yenmek kavramına artık, yeni bir tarif getirmek gerekmektedir.Günümüzde "yenmek" deyiminin tam karşılığı artık "üstünlük”,”üstün olmaktır.”
İnönünün en büyük başarısı
Türk tarihinin hiçbir devri, II. Dünya Harbi'nde olduğu kadar güç ve karışık safhalardan geçmemiştir. Ve keza, bu son harp sırasında hiçbir devlet, diğer devletlerin diplomasisinde, Türkiye derecesinde bir önem kazanmamıştır. Bunu, memleketimizin bulunduğu bölgenin, harbin global stratejisi içinde işgal etmiş olduğu mevki ile izah etmek, şüphe yok ki, yerinde olur.
Arap milliyetçiliğini harekete geçiren olay, 1948-49 Arap-İsrail savaşında, bir avuç Yahudi karşısında Arapların uğradığı ağır hezimettir. Bu hezimet, Arap milletinin ve Arap dünyasının gözünü açmıştır.
Atatürk'ün Batı'ya olan bağlılığı ve batılılaşmaya verdiği ehemmiyet, Batı'ya hususi bir alâka ve sempati duyduğu için değil, Batının, çağın en ileri medeniyetini temsil etmesindedir.
Mustafa Kemal Atatürk: “ Milletlerin siyasetinde ancak menfaatleri vardır. Kimsenin kimseye dost olamayacağını bilelim.”
Sayfa 17
108 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.