Ana Huang / Çarpık Aşk
Hiçbir kitap bana göre kötü değildir. Her kitabın okuyucusu ve beklentisi farklıdır. Romantik kurguları sevmemin sebebi, yaşanılan aşkları ve sevginin gücünü hissettirebilmesi. Maalesef bu kitapta ben bunu hissedemedim. Film tadında, kafanızı dağıtmak için güzel bir okuma deneyimi sunuyor ama hisleri veremiyor bana göre. Güzel bİr kurgu yakalamış ama sevgi yerine sadece cinsel çekime yer vermiş. Bu tarz farklı kitaplar da okumuştum. Aralarındaki fark, onlarda yaşanılan çekimde bile sevgiyi hissedebiliyordum.
Ava her şeye sevgiyle yaklaşan, herkesin iyi tarafını görmek isteyen biri. Arkadaşları ve abisiyle mutlu olan bir üniversite öğrencisi. Küçükken yaşadığı bir olaydan dolayı “Gece Terörü” yaşıyor. Erkek arkadaşı onu aldattığı için ondan ayrılınca abisi için korunulması gereken kardeş konumunda oluyor. Yan yana evlerde oturduğu abisi bir seneliğine gönüllü çalışmak için farklı bir ülkeye gidecek ama kardeşini arkada savunmasız bırakmak istemiyor. Onun için en yakın arkadaşı olan Alex’ten ona göz kulak olmasını istiyor.
Alex, Çok yüksek IQ sahibi, yakışıklı, zengin ve efsanevi biri. Küçüklüğünde yaşadığı bir trajedi hayatını şekillendirmiş. Başarı ve intikam odaklı yaşayan, duygularını maskeleyen, sert ve otoriter bir karakter. Peki bir robotla bir sevgi kelebeği nasıl oluyor da yakınlaşabiliyorlar? Yan yana evlerde yaşayan Ava ve Alex birbirlerinden neler saklıyorlar? Yaşanan olaylar, saklanan sırlar ve aralarındaki çekim onları neler yaşamaya itecek?
Keyifli okumalar…
Bir süredir kitap bitiremedigim için kendimi kötü hissediyordum. Okuduğum kitaplar çok güzeldi yarım birakmak istemiyordum ama bomboş bir şey okuyup biraz kafa dagitmam lazımdı. Bu yüzden romantik kitap okumaya karar verdim. Elimde pek romantik kitap yok, olanları da zaten okudum. Twisted serisinin ilk iki kitabın neredeyse bir yıl önce almıştım. Daha sonra araştırdıkça asla bana göre bir kitap olmadığını fark ettim bu yüzden de hiç okumadım. Aylardır gardropsta satmaya çalışıyorum ama kimse almadı. Böyle bir durumdayken dedim ki okuyayım yani ne kadar kötü olabilir? Bu kadar.
Öncelikle bir romantik komedide ne arıyorsun diyebilirsiniz, ki ben kitap konusunda çok yüksek standartlara sahip biri değilim. Bir kitap bana keyif veriyorsa güzel bir kitaptır. Bu yüzden her ne kadar önyargılı olsam da bir umut kafamı dağıtacağı için bu kitabı okumaya karar verdim.
İlk kırk sayfa 13-14 yaşlarında bir ergenin wattpadde kötü erkekleri havalı sandığı için yazdığı yazılara benziyordu. Ama o kadar hızlı okunuyordu ki, açıkçası bomboş bir şey okumak hoşuma bile gitmişti. 4-5 puan veririm bir daha da bu kitap hakkında düşünmem diyordum.
Ama bu bir kitap değil, konulu porno.
Ben smut okumakla bir sorun yaşamıyorum. Evet çoğu sahne iğrenç olabiliyor ama 21 yaşındayım ve cinsellik bana rahatsız edici bir şeymiş gibi gelmiyor. Yine de çoğu kitapta sırf daha fazla okunsun diye cinsellik yazılmasına karşıyım. Hele ki ortaokul çağındaki çocukların sosyal medyada belirli kitapları sırf cinsellik için okumalarına çok karşıyım. Tabi imzalarda içi smut dolu kitaplarını imzalatan çocuklara "Sen bu kitabı neden okudun?" diyen yazarlar da bir elin parmağını geçmiyor orası ayrı.
Bu kitaba gelince üzerinde konuşulacak pek fazla şey yok. İki karakterinde travmaları var -ki ben travmalara
Yorum spoiler içerir.
Yakın arkadaşımın kız kardeşi/abimin yakın arkadaşı gibi dümdüz bir klişeyi bu kadar dallandırıp budaklandıran Ana Huang ne yapmak, nereye varmak istemektedir? İntikamlar, geçmişten gelen travma ve trajediler, araya serpiştirilen BDSM tutamları falan. Tüm bunlar güzel işlense sorun yok, 400 küsür sayfa salt Ava ile Alex'in ilişkisini okumayı ben de istemem zaten. Ama her olay birbirinden başarısız işlenmiş. Detaya girmekle girmemek arasındayım ama şunları söylemezsem olmaz:
> Ava ile Alex'in duyguları asla hissedilmiyordu, ilişkilerinin hiçbir derinliği yoktu ve smut sahneleri feci tatsızdı. Ayrıca huysuz erkek tiplemesine bir noktaya kadar tamamım ama Alex gibi sahiplenici ayılara asla katlanamam.
> Ava'nın, geçmişi ve travmaları öylesine yazılmıştı sanki. Yalapşal işlenip geçildi. Öyle ki her şey ortaya çıktıktan sonra bir psikolojik destek bile almadı. Daha da garibi, gözünün önünde adam öldürülmesine ve bunu yapan kişi Alex olmasına rağmen bunu hiç sallamadı. Gerçi abisi Josh da babası hakkındaki gerçeği gayet normal karşılamıştı. İkisinin de demirden psikolojisi varsa demek.
> Alex tam bir vip karakterdi. Yüksek zeka, zenginlik, başarı, elinin kolunun uzanamadığı yerin olmaması vs. Yani öyle bir adam ki istediği kişiyi (kendisi kadar güçlüleri bile) şak diye piyasadan siliyor, polis anonslarına erişim sağlayabiliyor, birini öldürmesine rağmen kanıtları yok edip hayatına rahatlıkla devam ediyor ve her hareketini takip eden amcasından gizli bir ton iş çeviriyor. Mafya desen değil ama mafyalarda olmayan güç kendisinde var. Bu gücün kaynağı ne? Bilmiyoruz. Yazar Alex'in zeki ve zengin olduğu için güçlü bağlantıları olduğunu belirtmiş ve bu bilgiler adam olana çok bile deyip geçmiş resmen.
> İntikam meselesinin iç yüzü gayet öngürülebilirdi.
Ben direkt dalıyorum. Ben bu kitaptan nefret ettim arkadaşlar belli olduğu üzere. Öncelikle erkek karakterin toksikliğe bende küçük (büyük) çaplı krizlere sebep oldu. Karakter gereksiz yerlerde kıskançlık,sahiplenme gibi iğrenç davranışlar sergiliyordu şaşırdık mı? Tabiki hayır. Üzgün olarak söylüyorum ki kız karakterlere çok ısınabilen biri değilim. Bu kız karakterimizde mal,saf,salak bir şeydi. Ya çamaşır dergisinde model olmak nedir yaa. Tam hatırlamıyorum arkadaşı mı rica etmişti ne emin değilim malum 1 ay oldu neredeyse. Kitapta benim utançtan kızardığım yerler vardı. Ya mesela kızın üstü ıslanmış mal erkek karakter de yol boyu söylemeyip kız tam arabadan inecekken, o şekilde çıkamazsın gibi zırvalıklar söylüyor. Ve bir klişe daha erkeğimiz bir hanzodan kediye dönüyor. Düzeliyor sonradan. Ve hiç şaşılmayacağı üzerine kızımızın bir travması vardı. Artık bu klişeden sıkıldım. Yanlış anlaşılmasın kızın su travması vardı bundan sıkıldım artık farklı bir şeyler koyun yaa. Kitap klişeler ve toksik davranışlar üzerineydi ve üzerine bunları romantize ediyordu. Birde yazarın betimlemeleri çok vahşi geldi bana kusucaktım neredeyse. Ne diyebilirim başka? Sadece Romantik okumayıda sevmem. Yinede şans vermek istemiştim. Ama ben akıllanmam seriyi okuyacağım. Açıkçası ben beğenmedim, önermem ama seriye devam edicem neden diye sorulmasın lütfen.
Okuduğunuz için teşekkür ederim kitaplarla kalın bol bol su için ✮⋆˙
tam bir hayal kırıklığı.
birçok hesapta gördüğüm ve çok sevildiğine şahit olduğum bir kitaptı. bu nedenle çok merak ederek çevrilmesini beklemiş ve okumak için sabırsızlanmıştım ama ne yazık ki beklediğimi bulamadım. daha önce de böyle çok kitap okudum ve beni yıllar öncesine götürdü. klişe olaylar olsun erkek karakterin bad boy hareketleri olsun kitabı okurken 'o kadar beklediğim kitap bu muydu?' diye düşündüm. ne kadın karakteri ne de erkek karakteri sevebildim. özellikle Alex'in Ava'ya karşı 'fahişem' 'sürtüğüm' demesi, söylediği diğer şeyler ve davranışları beni öyle delirtti ki. Ava'nın da bunlara karşı susması hatta hoşuna gitmesi... 300-400 arasını okurken keyif aldım bir tek onun dışında kitabı hiç sevmedim. kitabı bitirmemi sağlayan geçmişleri oldu, bir tek o zamanları okumak bana heyecan verdi. klişe bir kurgusu ve karakterlerin katlanamadığım davranışları var. keşke bu kitap için bu kadar yükselmeseydim çünkü ne beklentimi karşılayabildi ne de okurken zevk alabildim. verdiğim paraya üzülüyorum sadece keşke almak için beklemek yerine okusaymışım.
Kitabın başındaki içerik uyarısı kısmında yazan şeyleri okumak isteyenler için aşırı iyi kitap. Anlatımı akıcı, okurken akıyor ama genel olarak pek benlik değildi popüler kültürün kölesi olduğum için okumuş oldum odmsox. Bi de yan etki yaptı şuan aşırı tatlu ve normal bi çift okumak istiyorum. Alex okumaktan hoşlandığım karakterde biri değildi biraz naziklik daha az ayılık bekledim. Kudurma dışında bi duygusunu hissedemedim çünkü yoktu. Ava sıkıcı bir melekti. İkisinin tartışma dışında karşılıklı konuşmalarını hiç okumadık o yüzden ilişkilerine lovelanamadım. Smut sevdiğim tarzda olmasa da iyi yazılmıştı. Kitapta sadece aşk olmaması güzeldi tahmin edilir olsalar da ikinci yarıdaki sırlı silahlı kısımlar hoşuma gitti.
; 10/10
bir kitaba ne kadar aşık olabilirsem bu kitaba da işte o kadar aşık oldum. bayıldım! ciddili beni kitap okuma sahalarına geri döndüren o kitap bu kitap işte.
konu bir kere beni muhteşem sarı, abimin en yakın arkadaşı.. lütfen daha çok abimin en yakın arkadaşı kitapları yazar mısınız? bu bir istek değil ihtiyaçtır.
ava’nın o pozitifliği ama bunun yanında asla pasif kalmayan bir kadın karakter oluşu, hoş ben okurken bridget ve jules ikilisine bir tık daha çok düştüm ama ava’nın hakkını yiyemem ona bayıldım. özgür ruhlu, ayakları üstünde duran ve bir adam için cesur hamleler yapan bir kadına nasıl bayılmam ki?
alex konusundan olabildiğince uzak durdum çünkü.. alex’i anlatabileceğimi sanmıyorum ya. seriye başlamadan rhys aşığı biri olurum diyordum itiraf ediyorum ama bu kitabı bitirip alex ile tanıştıktan sonra diyorum ki, alex volkov’u sollayabilecek bir kurgusal erkek var mı şu an bu dünyada? benim için yok.
alex’in o baskın tavırları, egosu, zeki bir adam oluşu, sert ve buna bayılmayacaksınız ama kırıcı bir ağzı olması beni bitirdi. ben savaşabileceğim adamları seviyorum ya ve alex volkov uğruna dağları deleceği ava chen ile bile kırıcı şekilde savaştı bazı konularda. bende diyorum ki gel yarın beni nikahına al!
Kitabı sinirden patlayarak yarım bıraktım. Seni oyuncağım yapacağım diyor kabul ediyormusun? Evet diyor mal. Insanın kendine birazcık saygısı olur be.
Bir de yazar kadın he. Oyy başıma ağrılar girdi .
Öncelikle kitap yetişkin içeriklidir almadan önce içerik uyarısını okumanızı tavsiye ederim.
***
Alex Volkov'un en yakın arkadaşı, Josh, yurt dışına çıkmadan önce kız kardeşi olan Ava'yı Alex'e emanet etmesiyle hikaye başlıyor.
Alex Volkov, dahi bir iş adamı. Fakat en yakın arkadaşının kız kardeşiyle ilgilenmek zorunda kaldığında, göğsünde bir şeyler hissetmeye başladı:
Dünyasını yok edebilecek bir yangın.
Ava Chen, hatırlayamadığı çocukluğunun kabuslarına hapsolmuş, özgür bir ruhtu.
Onlarınki asla başlamaması gereken bir aşktı.
Kitabı beğendim Josh ve Jules'in ilişkilerini çok merak ediyorum, umarım bir an önce çevirilir. Serinin tamamı enemies to lovers konulu, klişe bulanlar var ben seviyorum onun dışında çok akıcı bir kitap, sürüklenip gidiyor insan. Kitapta tahmin edilebilir birkaç kısım vardı ama benim için bir sorun değildi
"Seni öldürmeyen şey güçlendiriyordu."
“Kızgın olmak çok yorucuydu ve benim yapacak yapacak daha iyi işlerim vardı.”
Dayracası;
Smut alarmı!!!!
O çoook beğenilen twisted serisi birinci kitabından merhabalar.
Kitap +18 yetişkin içerikli öncelikle bunu bilerek alın derim.
Şimdi bir esas kızımız var Ava; fotoğrafçı,olabildiğince saf aman tertemiz hayata toz pembe bir gözle bakabilen minnoş bir polyanna. Bir de esas oğlanımız var Alex; aman aman yakışıklı mı yakışıklı atarlı giderli vay anam kaslı soğuk Nemrut yüz kasları var mı yok mu acaba ondan mı gülümsemiyor diye sorguladığımız sessiz bir buzlar prensi.
Neyse hikaye bana çok klasik; bu Ava kızımızın abisi en yakın arkadaşı olan Alex’e ‘gardaş ben bir yurtdışı falan yapıp geleyim sen bizim bacıya bir abilik et sana emanet, sahip çık’ diyince Alex’de görev bekleyen GTA oyuncusu gibi beklerken görevi yanlış anlayıp kıza sahip çıkacağına başka yere çıkıyor. Tövbe yarab. Neyse bu Ava kızımızın hatırlayamadığı bir çocukluğu var ve bununla alakalı sürekli kabuslar görüyor Alex’de bu gibi sorunlarını yenmesi için hep onun yanında oluyor canım benim ya çok yardım sever çok.
Kitap geçmiş ile geleceği bağlayıp güzel bir yere geliyor yalan yok. Güzel bağlayıcı noktaları var ki konuyu okurken hömm ondan mı olmuş yani bunlar falan dedim ben. Ama bana çok standart ilerliyor. Klasik böyle komşuculuklar arkadaşlar ile iddialı şeyler planlamalar. Aman aman Nil Karaibrahimgil- kek şarkısı eşliğinde yapıldığını bildiğim ama kanıtlayamadım minnoş kek tabakları götürmeler. Aralarda boğuldum dedim ama smut severler ve aşk kitabını severim diyenler sever. Hadi bakalım iyi okumalar olsun sevenlerine.
Kitaplarla kalın…
Ana Huang, New York Times, USA Today ve Amazon çoksatan yazarıdır. En çok Twisted serisiyle tanınır.
Seyahat tutkunu biri olarak, hikayelerine güzel destinasyonları dahil etmeyi sever.