Khaled Hosseini

Uçurtma Avcısı Yorumları ve İncelemeleri

Uçurtma Avcısı yorumları ve incelemelerini, Uçurtma Avcısı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Uçurtma Avcısı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

9.210 üzerinden
39,9bin Puan · 4936 İnceleme
10/10 puan verdi
Hiçbir kitabı okuduktan sonra böylesine kötü hissettiğimi, ağlamaklı olduğumu, sinirlendiğimi, tepkisiz kaldığımı, birine sarılma ihtiyacı duyduğumu, sessiz kalabildiğimi ve aynı zamanda öylece boşluğa bağırma hissine kapıldığımı hatırlamıyorum. Bir arkadaşlık, bu kadar samimi, sıcak ve masum
Puan vermedi
Uçurtma Avcısı, Afgan bir çocuk Emir'in hayatını anlatıyor. Hikaye Afganistan'daki çatışmalardan önce başlıyor ve hikaye boyunca Çatışmalarla da karşılaşıyoruz. Aslında uçurtma avcısı dostluk, ihanet ve sadakatin bedeli hakkındadır. Baba-oğul sevgisini ,Aşk,fedakarlık, insanların yalanları hakkındadır.Bu roman hayatın farklı yönlerini gösterir, bir milletin kültürünü anlatır, insanların düşünce ve gelenekleri arasındaki çelişkileri anlatır. Ancak hikayenin bağlantı noktası, iki arkadaş Emir ve Hassan arasındaki hikayedir. Hasan ve Emir birlikte büyüdüler. Emir bir Ağanın oğludur, Hasan ise Emir'in babasının evinde çalışan bir hizmetçinin oğludur. Hasan, tüm kalbiyle Emir'e kendini feda eden saf ve masum bir insan örneğiydi. Hasan'ın hayatının her yerinde acılar var, öyle ki hikayeyi okuyup da duygulanmamak elde değil. Yazar bu kitapta aynı ülkede yaşayan ama birbirine karşı Irkçılık yapan iki Irktan,sınıfsal yaşamdan,yanlış geleneklerden ,insanlığın rengini yok eden savaşlardan, çocuklar için acılarla dolu bir kaderden bahsediyor!
Coğrafya'nın Kaderi
Halid Hüseyni Orta Asya ve Güney Asya'nın ortasında kalan bu coğrafyanın kaderini tüm çıplaklığıyla eksiksiz ve cesur bir şekilde kaleme almış bir yazar olarak hepimizin takdirini fazlasıyla kazanmıştır. Ülkenin bulunduğu durumu o kadar başarılı betimlemiş ki, hepimiz Afganistan'daki bu hikayeyi bir film perdesinden izler gibi izlemiş olduk. Emir ve Hasan'ın sıcak dostluğu ve yaşadıkları hepimizi derinden etkilemekle kalmadı. Romanın bazı noktalarında sayfaların arasından girip onlara müdahale etmek istedik. Kitabı okumakta karar vermekte güçlük çeken varsa ve şuan bu incelememi okuyorsa, hiç tereddütsüz okumaya başlamalarını şiddetle tavsiye ederken, kitabı okuduktan sonra muhakkak filmini de izlemeleri gerektiği konusunda tavsiyede bulunmak istiyorum. Kitapta eski Afganistan ve yeni Afganistan dönemlerine de anbean şahit oluyor olmamız, bu coğrafyanın aslında çok daha güzel ve yaşanılabilir halden ne hallere geldiğine hayıfladan geçemedik. Sovyet işgalinin Afganistan'ın kaderini belirlemesi, ve bununla birlikte yeni Afganistan temellerinin atılmasına belki de gözümüzde yaşlarla eşlik ettik. Benim değerlendirmeme göre okuduğum kitaplar arasında en iyi ikinci kitaptır. Aynı zamanda kitabın ikinci, üçüncü ve dördüncü serisi olan : Bin Muhteşem Güneş, Ve Dağlar Yankılandı ve Deniz Duası kitaplarını da şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.. İyi okumalar.
10/10 puan verdi
Koştum. Peşinde avaz çığlık bir çocuk sürüsü, deliler gibi koşan, yetişkin bir erkek. Ama umrumda bile değildi. Yüzümü kamçılayan rüzgara karşı, dudaklarımda pençer vadisi kadar geniş bir tebessüm, koştum. Koştum.. Emir ve Hasan.. Afganistan'da başlayan Amerika da biten bir hikaye, savaşın kanlı ve soğuk yüzü iliklerime kadar işledi.. boğazımın düğümlendiği bazı kısımlar oldu kitapta... Neyse ki kurgu diyemedim çünkü az buçuk biliyorum öncesinden araştırdım okudum, küçük erkek çocuklarının nasıl kullanıldığını... Kitap bittikten sonra şöyle bir düşündüm, Atam biz sana neler borçluyuz laik demokratik bir ülke bıraktığın için bize minnettarım sonsuz kere.. Ayrıca Şeriat isterük diyenlerin ağzına da bu kitapla vurmak istedim... Derin bir keder bıraktı kitap bende.. Keyifle mi okursunuz bilemem ama mutlaka okuyun...
Puan vermedi
"Bugün neysem, on iki yaşındayken, 1975 kışının o karanlık, buz gibi gününde oldum" cümlesiyle başlayıp "Yüzümü kamçılayan rüzgara karşı, dudaklarımın Pençer vadisi kadar geniş bir tebessüm, koştum" cümlesine kadar ki olan tüm yaşanmışlıklar o kadar etkili oldu ki arkadaşlık adı altında yaşayıp bu kadar samimi, sıcak ve masum olabilir mi? Nasıl ki yeniden iyi insan olmak mümkünse tüm bu güzel dostluklarda (kardeşlikte) mümkün..
Puan vermedi
Bir kitabı okuyup kapattıktan sonra derin düşüncelere dalıp düşünürdüm okuduğum kitabın bana kattıklarını, fakat bu kitap… okuduktan sonra hâlâ o duygudan çıkamamak, hâlâ etkisinin devam etmesi çok güzel his Buyurunuz kitabın içeriğine beraber göz atalım; Emir ve Hasan sadece arkadaş olmayan kan bağı bulunan koyun koyuna büyüyen iki çocuk.. Emir babasının refahı sayesinde iyi bir hayat süren Hasan ise Hazara mensubunda olan hizmetkarın oğludur. Emir, gönül olarak iyi bir çocuk olsa da kendinde bunu farketmeyen Zeki, akıllı çocuktur. Hasan… seni nasıl tanımlanırım inan bilmiyorum çok şey kattın bana çocuk, çok karakter tanıdım kitaplarda, hayatlarına konuk oldum ama sen Hasan çok farklısın. Emir ve Hasan’ın büyüme aşamasındaki hayatlarını, birbirine dokunan her anlarını fazlasıyla yansıtan bu kitabı kesinlikle tavsiye etmiyorum okumanızı rica buyuruyorum eminim sizde benim gibi bir sayfada 4 mevsim yaşayacaksınız. Okuyacaklara sabır, sebat diliyorum çok acıyacak o güzel canınız, çok hüzünleneceksiniz ama unutmayın biz iz bırakacak sizde.. Bol okumalı günler diliyorum
Uçurtma AvcısıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2021157,1bin okunma
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.