Kasım 2009
Tudem Yayınları
Sıralamalar

2024 88. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 00:00
Terry Pratchett'ın "Yazdığım yazacağım en iyi kitap." diye tanımladığı o kitap... Yazarı Diskdünya romanlarından tanıyorsanız sizi şaşırtacak kadar farklı bir kitap olabilir. Ama yine aynı espirili dille çevrili, eğlenceli, gerçek üstü olmakla hayatın içinden olmak arasında gidip gelen, kalp atışı gibi bir kitaptı. Yazarın dünyaya bakış açısı çok güzel ve bu kitabın sonunda kalbinizdeki yıldızları hissedebilirsiniz. Uzun zamandır sonu hatırlamaya değer bir kitap okumamıştım. Bu kitabın sonu bile lezzetliydi.
·440 syf.·
2024 150. kitabı
Köy ve ulus yok olmuştu. Gelenekler ve inançlar önemini yitirmişti . Mo, Defne ile karşılaşınca ulusu tekrar yaşatmak için çabalayacaktı. Ulus olmak için 2 kişi yeterliydi.Onlar farklı din, dil,kültür, gelenek ve amaçları olmasına rağmen büyük bir ulus yarattılar. Aynı dili konuşmasalarda birbirlerini anlamayı, sorunlarını kendilerine has özellikleriyle çözmeyi, paylaşmayı ve birbirlerinden öğrenmeyi başardılar. Farklılıkları onların gücü olmuştu. Tüm zorluklara rağmen ulusu yaşatmak en önemli amaçlarıydı . Çok güzel mesajlar veren esprili bir dille yazılmış duygulu bir gençlik romanı. Keyifle okudum, tavsiye ederim.
2021 85. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2021 01:51
Alıştığımız Terry kitaplarına benzemiyor. Yine ironik yanı var ama gençlerin bunu pek kavrayacağını sanmıyorum ama yetişkinler gülümseyecektir. Çok güzel bir gençlik romanı. Gelenekleri çok farklı olan bir toplumun başına gelen felakette hayatta kalan bir genci konu alıyor. Modern toplum ile vahşi toplumunu birbirine karıştırıp antik kumlar serpiştirmiş Terry.
Fantastik Edebiyat

Terry PratchettYazar · 48 kitap
Diskdünya, aynı dünyamıza benzer. Temel farkı küre şeklinde değil de, kutupları iyice preslediğiniz zaman ortaya çıkan bir diske benzer olması. Diskin tam ortasında sivri bir dağ var. Ve disk dünya, yıldızlar arası boşlukta süzülen bir kaplumbağa'nın sırtında dizili dört filin üzerinde dengede durmaktadır. Diskdünya serisi 2007 senesi itibari ile 36 kitaba ulaşmıştır. Bu dünya kafası karışık kişilikler, enteresan kahramanlar, meyhaneler, büyücülüğün öğretildiği görünmez üniversite, muhtelif şehirler, büyücüler ve cadılar ve mebzul miktarda sıradan halkla doludur. Serinin Türkiye'de yayımlanmış birçok kitabı var. Mr.Pratchett, başarılı ve velut bir yazar. Yazarın, Diskdünya serisi dışında yazdığı kitaplar; Bromeliad Üçlemesi 1988 Truckers 1990 Diggers 1990 Wings Johnny Maxwell Üçlemesi 1992 Only You Can Save Mankind 1993 Johnny and the Dead 1996 Johnny and the Bomb Diğer çalışmaları 1971 The Carpet People 1976 The Dark Side of the Sun 1981 Strata 1989 The Unadulterated Cat (Gray Jolliffe ile birlikte) 1990 Good Omens (Neil Gaiman ile birlikte) 2008 Nation