4 kadın hepsinin farklı hikayeleri var, hepsinin acıları farklı ama hepsi umutlu.
Yolları Bettie Shelton'ın koleksiyon defteri derneğinde kesişiyor ve birbirlerine dost, aile ve kardeş oluyorlar. Benim severek okuduğum bir kitap oldu. Arkadaşımın hediyesiydi bu kitap, ilk başta gözüm bir korkmadı değil sayfa sayısı malum ama çok güzel hemen okutuyor kendini, ben hasta halimle kısa sürede bitirmeye çalıştım bu kadar oldu. Suratınızda farketmeden tebessüm oluşturacak bir roman. Sevgiyle kalın. / Eğer kötü bir şeyin olmasını beklersen, er ya da geç beklediğin gerçekleşecektir.
Umut mevsimi=) pekala, kitap için bazı okur dostlar sıkıcı demiş.Bu kesinlikle görecelidir. Hikayede çok fazla karakter var onları okurken karıştırabilirsiniz, sayfanın yarısında iken diğer karakterin hayatına geçiyor bu bence bir eksi. Koleksiyon defteri ( Scrapbooking) fotoğraf album hazırlama konusu güzel, türkiyede olmasada bazı yabancı ülkelerde bu populer bir hobidir. Arkadaşlık, komşuluk bağlarını hoş işlemiş, kitabın sonunda bir kaç yiyecek tarifi var. Yazarın akıcılığı iyi, söylediğim eksi kısım dışında genel olarak vakit geçirilebilir. Mutlu okumalar dostlar=)
Dostluk, komşuluk, ihanet ve en güzeli de affedebilmeyi işleyen konusu ile güzel ve samimi bir romandı. Yalnız romandaki karakterlere ve hikayeye daha iyi adapte olabilmek için yazarın ilk kitabı Dostluk Ekmeği 'ni okumak faydalı olacaktır.
Bu kitap bana çok iyi geldi. Avalon kasabası sakinlerinin hepsine ayrı ayrı bayıldım. Huysuz ve aksi olanlara bile. Akışta, inişli-çıkışlı, durmaksızın ilerleyen hayatlarında karakterlerin yollarının birbiriyle kesişmesi ve birbirlerine yepyeni duygular, yepyeni dönüm noktaları hediye etmelerini tıpkı onlar gibi dostça bir merakla okuyup bitirdim.
Hani okumaya başladığınızda bir his oluşur; karakter o kadar tanıdıktır ki alacağı kararları, hayatına giren insanlarla değişmeye başlayan rutinlerini, hatta hikayenin nereye varacağını önceden tahmin edebileceğiniz kadar güven veren, sade insanlar vardır; giderek çoğalan ve güzelleşen hayatlarını bir gülümseme eşliğinde okumanızı sağlayan o hissi yaşatırlar... Bu kitap öyle bir kitaptı işte.
Isabel, Ava, Yvonne, Bettie, Frances, Connie, Madeline, Hannah, küçük Max ve aralarda bir merhaba deyip kaçan, hikayeye kesinlikle canlılık ve renk katan herkes...
Umut Mevsimi, dolu dolu bir kitaptı. Dediğim gibi herkesin hikayesini ayrı ayrı çok sevdim. Onlarla komşu olmak kesinlikle çok keyifli olurdu. Madeline ve Connie'nin pişirdiklerinden yerken Bettie'nin koleksiyon defteri hazırlama etkinliğine katıldığımı hayal edebiliyorum. Kesin çok eğlenirdim.
Herkese merhaba,
Sevginin o iyileştirici gücüne şahit olacağımız çok güzel bir kitap. Dostluk, komşuluk, aşk, ihanet , aile bağları, evlat edinme, demans, vefa, kendinle yüzleşme ve affedilmeyi anlatan umut dolu bir hikaye. Öncelikle kitapta çok fazla karakter vardı. Başlarda hepsinin hikayesini hatırlamakta zorlandım.Ana karakterler oturunca neden girdiğini anlamadığım yan karakterler ve gereksiz bazı detaylardan dolayı sıkılmadım desem yalan olur. Sonuçta hepsi ortak bir noktada buluşuyorlar. Koleksiyon defteri hazırlama. Okurken bende mi yapsam acaba dedim Tabi ki bu üşengeçlikle başlamadan bitti bu heves. Yazarın akıcı dili sayesinde sıkıldığım anlar kitabın sonunda silinip gitti yerine yüzümde güzel bir tebessüm bırakarak bitirdiğim bir kitap oldu. Betty' e olan üzücü olaydan sonra tüm kasabanın onun için yaptıkları harikaydı. Avalon kasabası kadınları bu kez kalp kırıklıklarını biraz tutkal ve bolca umutla sarmayı öğreniyor.
#TheAvalonLadiesScrapbookingSociety
Merhaba sevgili okur Kalemiyle ilk kez tanıştığım #dariengee nin #umutmevsimi adlı 600 sayfalık eserinin yorumu ile karşınızdayım. İtiraf ediyorum ilk başta fazla karakter ve konuların lastik gibi uzatılması sebebiyle kitaba adapte olamadım. Lakin ortalara geldiğimde her bir karakterle aramda bir bağ oluştu hatta bazı bölümlerde gözyaşlarıma hakim olamadım. Sonuç olarak sevdim ve merak eden herkese tavsiyedir.
”En büyük acılar bile umudun gölgesinde erimeye mahkûmdur.”
"Bilmelisin ki hayattaki en büyük lütuflardan biri insanın çevresinde onunla ilgilenen insanlar olmasıdır."
Isabel Kidd bir evlat sahibi olamamak dışında, evliliğinde hiçbir sorunları olmadığına inandırmıştır kendini yıllarca. Ancak eşi Bill ‘in onu başka bir kadınla aldattığını öğrendiğinde adeta yıkılır. Üstelik birlikte olduğu kadından bir de çocuğu vardır.
Önce işini, ardından da sevdiği adamı (Bill ) trafik kazasında kaybeden Ava ise küçük oğlu Max ile yaşam mücadelesi vermektedir.
Geçmişinin gölgesinden kaçmaya çalışan genç, güzel Yvonne kasabanın su tesisat işlerini yapmaktadır. Nerdeyse en sevdiğim karakterlerden biriydi.
Çin’den hasta, küçük bir kızı evlat edinmek üzere olan Frances ve ailesinin çocuk için verdiği mücadele Madaline’ın çay salonu yanında çalışan Connie Veee hepsinin yolunun kesiştiği Bettie Shelton’ın koleksiyon defteri hazırlama derneği Avalon kasabası kadınları bu kez kalp kırıklıklarını biraz tutkal ve bolca umutla sarmayı öğrenecek, minicik kâğıt parçalarının ve dostluğun, onları geçmişin acılı girdabından çekip çıkarmasına izin verecek…
Kadınların birlikte ne kadar da güçlü olabileceğini, sevginin o iyileştirici sihirli gücünü hissedeceğiniz gerçekten yüreğinizi ısıtacak sıcacık bir hikaye
Konu olarak güzel bir kitap. Hayatın içinden olayları anlatmış dostluk, arkadaşlarım, komşuluk ilişkisinin güzellikleri ve aşk... film tadında, ama çok gereksiz uzatmalara yer verilmiş bana göre yani okumadan geçtiğim çıkmasaydı var ve okumadığım için bir şeyler eksik kalmadı. Bu uzatmalardan dolayı çok sıkıldığım yerler oldu ve çok fazla kahraman var her sayfada başka birileri çıkıyor karşımıza.
İyi okumalar herkese
Kafanızın çok dolu olduğu zamanlarda okunabilecek tarzdan bir kitap. Bu yaz döneminde zihnimi dinlendirmek adına kütüphanede uzun zamandır bekleyen kitaplarımı okumaya karar verdim. Bir nevi aradan çıkarmaya çalışmakta denebilir :)
Yazar kitabın ilk 100 150 sayfasına kadar hayatınızdaki kişi sayısından daha çok karaktere yer vermiş. İsimler yabancı olduğu içinde ilk başlarda bir karışıklık yaşanıyor ama sonra her şey yerine oturunca keyifle bir iki günde okutuyor kendini.
Bazı kısımlarda yazarın çok detaya indiğini ve birkaç yerde gereksiz karakterlere de yer verdiğini söyleyebilirim. Onun dışında gayet güzeldi.
Bu roman, yazarın “Dostluk Ekmeği” kitabının devamı niteliğinde; aynı kasabada (Avalon) geçiyor ama bu kez farklı karakterlerin — Yvonne, Isabel, Ava ve Connie’nin — hayatlarına odaklanıyor.
Darien Gee, “Umut Mevsimi”nde küçük bir kasabanın kadınlarını bir araya getiren “Avalon kadınları anı defteri hazırlama" kulübü etrafında dokunaklı bir hikâye anlatıyor. Her karakterin kendi kırıkları, sırları ve yeniden umut bulma çabası var.
Kasaba sıcak, samimi, dedikodularla dolu ama aynı zamanda yardımlaşma ve iyileşmenin kalbinin attığı bir yer. Yazarın dili yine sade, duygusal ve ilham verici. Okurken, karakterlerin yaşamına tanık olurken kendinle de yüzleşiyorsun.
Karakterler ve Hikâyeleri:
🩷 Yvonne:
Evliliğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşamış, kalbi kırık ama güçlü bir kadın. Hayatının yönünü yeniden bulmaya çalışıyor. Scrapbook kulübü sayesinde geçmişin yüklerinden sıyrılıp kendini yeniden keşfediyor.
Isabel:
Yıllardır süren evliliğinde artık sevgi hissetmeyen bir kadın. Değişimden korkuyor ama içten içe daha anlamlı bir yaşam istiyor. Hikâyesi, korkularla yüzleşmenin ve cesaretin sembolü.
Ava:
Genç, bekâr bir anne. Hayatın yükünü erken yaşta sırtlanmış ama çocuğu için güçlü kalmaya çalışan biri. Ava’nın hikayesi, anneliğin fedakarlığı ve yeniden umut etmenin içten bir temsili.
Connie:
Kasabanın enerjik, yardımsever ve biraz da meraklı kadını. Scrapbook kulübünü bir arada tutan, herkese dokunan kalbiyle romanın bağlayıcı karakteri. Connie’nin varlığı, “topluluk” ruhunun sembolü gibi.
“Umut Mevsimi”, tıpkı “Dostluk Ekmeği” gibi yavaş akan ama içini ısıtan bir roman.
Hayatın sıradan anlarında bile iyiliğin, dostluğun ve ikinci şansların ne kadar değerli olduğunu anlatıyor.
Darien Gee, her karakterin iç dünyasına öyle doğal dokunuyor ki, kitabı bitirdiğinde
Kitabı çok beğendim.çok içten ve samimi yazılmış.kendime yeni arkadaşlar edinmiş gibi hissettim.vefa dostluk affedicilik kendinle yüzleşme. ...severek okuyacağınız bir kitap
Darien Gee , kocası ve üç çocuğuyla birlikte Hawaii’de yaşamaktadır. Dostluk Ekmeği yazarın ilk kitabı olmasına rağmen About.com Reader’s Choice ödülüne layık görülmüştür.