Uslanmış Gönlün, yazarın ilk eseri ve 10 kısa öyküden oluşuyor. Hatice Ebrar Akbulut hanımın gerçekten çok zarif bir kalemi var, cümleleri ruhunuza dokunuyor. Kitapta şöyle bir cümle geçiyor: "Öykü yazabilmek, başlı başına bir hünerse bu hünerin yarısı hatta belki de yarıdan fazlası onu görebilmek, hayatın içinden çekip çıkarabilmek değil miydi?" Bu kitapta yazarın bunu yaptığını düşünüyorum. Hayatın içinden çekip çıkarılmış gibi öyküleri. Bazı cümleler hayatın içinde yaşadığımız duyguların nokta atışı tasvirleri sanki.
Kalemi elinizden bırakamayacağınız, birçok satırın altını çize çize okuyacağınız bir eser.
Tavsiye ederim
Bazen yüzlerce sayfa kitabı sadece bir cümle için okuruz. Ama bu eserde bu kadar ince olmasına rağmen içerdiği cümleler sizlere çok farklı bakış açıları kazandıracaktır. Belki de birçok gönül yorgunluğunuza çare de olabilir. Benim için çok değerli eserler arasında yer alacaktır. Çünkü gönlümde ve ruhumda çok güzel ve değerli izler bıraktı. ‘Ben bunu niçin böyle düşünmemiştim.’ şeklinde kendi kendime çok serzenişim olmuştur eseri okurken.
Eserimiz on adet kısa hikayeden müteşekkildir. Hikayeler gayet akıcı bununla beraber biraz anlam kapalılığı olabilir. Biraz düşündürücü yani. Yazarımızın ilk eseri olmakla birlikte çok güzel bir kapak tasarımı ve basımı vardır.
Hikaye seven, kendine yeni bakış açıları kazandırmak isteyen, şifa niteliğinde cümleler okumak isteyen bütün okurlarımıza istifade edeceği bir eser olarak okumalarını tavsiye ederim.
“Yürümek yolun vefâsı ama yol çoğu zaman bîvefâ oluyor.”
Bu kitap, Hatice Ebrar Hanım'ın okuduğum ilk kitabı oldu .Bende yeri çok ayrı bir dostumun hediyesiydi. Hatice Ebrar Hanımı sosyal medyadan takip ediyorum ve paylaşımlarını çok dokunaklı buluyorum.Hani bazen bir şeyler düşünürsünüz ama paylaşmazsınız içinizde kalır veya tam istediğiniz gibi ifade edemezsiniz ya işte Hatice Hanım öylesine güzel betimlemeler yapıyor öylesine güzel toparlıyor ki ..
Uslanmış GönlünHatice Ebrar Akbulut · Muhit Kitap · 2020226 okunma
Hatice Hanımın kitabı, Handan Acar Yıldız'ın Açık Unutulmuş Mikrofon adlı öylü kitabına benziyor.
Handan hanım sanatını kitabın tamamına yayarak icra ederken, Hatice hanım "dedem" bölümüne kadar icra etmiş.
Elinde ki mermileri öyle hızlı harcamış ki, 29ncu sayfaya geldiğinde cephanesiz kalmış.
Hatice Ebrar Akbulut Hanımefendi yi sosyal medyadan takip ediyordum. Paylaşımlarını çok beğeniyorum. Kitabındaki öyküler kısa fakat ifadeler çok güçlü. Nokta atışı cümleleri beni çok etkiledi. Üslubunu da beğendiğim bir yazar. Derinlik arayanların beğeneceği bir kitap
Uslanmış GönlünHatice Ebrar Akbulut · Muhit Kitap · 2020226 okunma
Hatice Ebrar Akbulut, günümüz edebiyat dünyasının çalışkan isimlerinden biri. Öyküleriyle öne çıkıyor.
Muhit Kitap, Hatice Ebrar Akbulut’un ilk öykü kitabına ev sahipliği yapmanın sevinci içindedir.
O soru yine aklına geliyor: Suyunu versen, hiçbir şeyini eksik etmesen de neden tutunamıyor? Bazen olmuyor işte… Tüm benliğinle sevgini, ilgini, özverini versen de büyümüyor, filizlenmiyor. Her gün bir cümleyi bir cümleye eklesen de tam bir metin olmuyor. Ne kadar yürüsen de yol bazen hiçbir şey vermiyor.
Yürümek yolun vefası ama yol çoğu zaman bivefa oluyor.
Uslanmış GönlünHatice Ebrar Akbulut · Muhit Kitap · 2020226 okunma
Tekrar okuyabileceğim,her satırında muhayyilemin gizli labirentlerini bulduğum,kendi nefesimi duyduğum bir kitaptı,yazarın ilk kitabı olmasına rağmen üslubun ustalığı beni canevimden yakaladı diyebilirim,okuduğum neredeyse her cümleye dair,bunu ben söylemiş olabilirim diyecek kadar yakın hissettim kendimi öykülere,kahramanlara ve daha da önemlisi yazara…Daha bir sürü fikir beyan eden cümle kurabilirim kitap hakkında ama muhayyilemin gizini daha da ele vermek istemiyorum.
Kitabın içerisinde on farklı öykü yer alıyor. Okuru asıl yakalayan ise öykülerin derinliğine işlenmiş o yoğun duygular ve nokta atışı ifadeler...
Her bir öykü bizden, her bir sayfa samimi ve sıcacık.
En çok sevdiğim öyküler, "Eskisi Gibi Değildi" ve "Ukde" oldu. Hatta Ukde öyküsünde öyle bir cümle var ki okuyunca "Ne kadar da ben!" dedim:
"Hayatımda bir defaya mahsus emanet bir kitabım olmuştu. O da kitaplarımın arasında bir ukde olarak durur hâlâ."
Öyküler kısa olabilir ama herkesin içinde kendinden bir parça bulacağı pek çok duygu barındırıyor.
Kalbe dokunan hikayeler arayan tüm öyküseverlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Uslanmış GönlünHatice Ebrar Akbulut
"Öykü bir C vitamini hapıysa, roman o hapa eş değerde bir kilo limondur..."(2007 Öss sorusu)
Yıllar önce çıkan bu soru günlerce zihnimi mesgul etmişti.Hem cevap şıklarının birbirine yakınlığı hem de doğru cevabı ararken kısacık bir sözün anlam yoğunluğu beni hayrete düşürmüştü.
Sınavdan sonra cevabını en fazla merak ettiğim ve o sınav neticesinde aklımda hala kalmayı başarmış çok nitelikli bir soruydu.
Sorunun doğru cevabıysa "öykünün romana göre daha yoğun bir anlatımla oluşturulduğu" seçeneğiydi.
Üzerinden yıllar gecmesine rağmen bu soruyu yeniden hatırlamama vesile olan şey ise Hatice Ebrar Karabulut hanımefendinin öykü türünde kaleme aldığı bu kitaptı.Zira kitap 72 sayfa olması ve 10 öyküden oluşmasına rağmen, üzerinde durup düşünülecek bir çok cümleler, tasvirlerinde bile tevekkül duygunuzu harekete geçirecek satırlar barındıran hacmi dar ama içeriği oldukça yoğun anlam örgüleriyle dolu dolu...
Kendisini sosyal medyadan takip etmem, paylaşımlarının kısa ve öz cümleler içermesine rağmen anlamındaki yoğunluk daha yakından taniyabilmek için çıkarmış olduğu ilk kitabını edinme ihtiyacı hissettirdi bana.Ve aynı şekilde kitap bittikten sonra da bu paylaşımı yapma gayretini kendimde buldum.Betimleme kabiliyeti, basit bir durumu anlatırken bile derine inebilme ve bu inceliği size de hissettirebilme yeteneği gerçekten muazzam bir yazar Hatice Hanım.
Kitap bittiğinde gönlünüzde ve ruhunuzda çok derin izler bırakacağını düşünüyorum. Özellikle yazma sürecine girerek eser vermek isteyen şimdinin okurlarının istifade edebileceği çok derin anlamlar içeren bir çok ayrıntıyla, alıntıyla ve yaşanmış tecrübelerle dolu bir kitap olduğunu düşünüyorum.Yazma serüvenine yeni başlamış tüm okurlara gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir kitap olarak değerlendiriyor,
İskenderun’da doğdu. Kahramanmaraşlı. Hece Öykü, İtibar, Yedi İklim, Türk Dili dergilerinde öykü ve denemeler yazdı. Millî Gazete, Dünya Bizim ve Edebistan isimli kültür sanat sitelerinde, kitap incelemeleri ve söyleşiler yaptı. “Nuri Pakdil’in Tiyatrolarında Vicdan” isimli yüksek lisans tezini hazırladı.
“Uslanmış Gönlün” adında bir öykü kitabı vardır. (2020)