2. Neşr

Azerbaycan
Azerbaycanca

2024 2. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2024 12:32
Hər vaxtınız kitab dostlar! Bu gün Rövşən Abdullaoğlunun Üsyan kitabını müzakirə edəcik. Həyatda verdiyimiz mübarizələr, bəzən böyük bəzəndə kiçik olan çətinliklər insanın üsyan etməsinə səbəb olur. Bu üsyanlar həyatımızı necə dəyişir? Bəs etdiyimiz üsyanların gözümüzün qarşısında olan fürsətləri görməməyimizə, uğur qapılarının üzümüzə bağlanmasına səbəb olduğunu düşünmüşdüz? Düzü mən roman insanıyam. Ancaq Rövşən bəyin qələmindən şəxsi inkişaf kitabları belə su kimi axır gedir.Kitabın hər bölümündə fərqli hekayələrlə rastlaşırıq. Bəzi şəxsi inkişaf kitablarında olduğu kimi söz yığını yerinə belə hekayələrin olması kitabı dahada axıcı edir.Tanınmış pisixoloqlardan sitatların olmasıda kitabı maraqlı edən nüanslardandır. Amma üzləşmə yoxsa üsyan deyə soruşsalar mən sonuna qədər "üzləşmə" insanıyam))) Qüsursuz kitab yoxdur.qüsurlarıyla sevin kitabları! Kitabla qalın salamat qalın!.
2024 5. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 01:18
Bu aralar motivasiya tipli kitablar nədənsə məni sıxır. Ancaq Rövşən Abdullaoğlu dəst-xətti tamam başqa bir şeydir. Kitabda hər bölümdə ayrı bir hekayə ilə rastlaşmağımız onu roman halına salır. Abdullaoğlu kitaba onlarla psixoloji araşdırmanı da əlavə edib və onlarla psixoloq, dahi, tanınmış şəxsiyyətlərdən sitatlar gətirib. Oxumağa dəyərdi. Oxuyun və oxutdurun. Hələlik, gözəlim...
Puan vermedi
Rövşen Abdullaoğlu Üsyan Son dövrlər oxuduğum ən maraqlı fərdi inkişaf kitablarından biri idi. Dili sadə və axıcı. Digər oxşar tip kitablardan fərqli olaraq daha çox "söz yığını"nına deyil, həmçinin maraqlı fikirlərə, nümunələrə tez-tez rast gəlmək olurdu. "Altından xətt çəkilməli" olan hissələrin sayı çox idi. Məncə oxumağa dəyər, tövsiyyə olunur.
2023 2. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2023 15:27
Üst-üstə gələn çətinliklərin, bəzən hətta kiçik əhəmiyyətli problemlərin baş verdiyi zaman insanın içində yaranan üsyan...Bəzən intiharlara belə səbəb olan bu "üsyan" insanın qazana biləcəyi uğurların qapısını üzünə bağlayır. Hər şey beyindən başlayır...Düşüncələrimizi dəyişməklə bütün narahatlıqlardan qurtulmaq mümkündür. Baş verən hər bir hadisədə məna vardır. Önəmli olan o mənanı tapmaqdır... Yazıçı real və tanınmış şəxsiyyətlərin həyat hekayələrindən nümunələr verməklə koqnitiv düşüncənin mahiyyətini açıqlayır. Düşünürəm ki, hər kəsin oxuyub həyatında tətbiq etməyə çalışmalı olduğu bir kitabdır.
2023 Okuma Raporları
2025 16. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2025 23:16
Kitab fərdi inkişaf janrında olsa da, klassik motivasiya kitablarından fərqlənir. Müəllif insanın azad iradəsini, seçim və məsuliyyət anlayışını fəlsəfi və psixoloji çərçivədə izah edir. Sadə, lakin düşündürücü dildə yazılıb və oxucunu öz daxili dünyası ilə üz-üzə qoyur. Üsyan Rövşen Abdullaoğlu
Üsyan
2025 27. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2025 23:33
Hər səhifədə, hər abzasda, hər cümlədə heç kimin eşitmədiyi bir səs, daxilimdən mənə "Üsyan" edirdi. Rövşən Abdullaoğlu – “Üsyan” kitabı haqqında çox qısa fikirlərimi sizlərlə bölüşmək istəyirəm. Hər zaman Rövşən Abdullaoğluna qarşı bir qədər qərəzli fikirlərim olub. Hər dəfə bu kitabı mənə tövsiyə edəndə, “Oxumaram, inanmıram, oxuyacağam,” – deyə ötüşdürürdüm. Sonra kitabın daha da çox oxunmağa başladığını gördüm. Mən də düşündüm: “Görəsən, bu qədər oxunmasının səbəbi nədir?” – sualı ilə başlamaq istədim. Sağ olsun, əziz dostum Hüseyn, bu sualın beynimdə qalmasına imkan vermədi. Kitab sərgisində söhbət edəndə dedi: “Sənə bir kitab alacağam, istəyirəm oxuyasan.” Və həmin o kitab “Üsyan” idi. Kitab çox axıcı və motivasiyaedici cümlələrlə zəngindir. Kitabı əlinə alanda yerə qoymaq istəmirsən. Hər səhifədə yeni bir başlıq, və hər başlıqda yeni bir həyat – yeni bir həyat fəlsəfəsini anlamağa dəstək olan, seviləcək kiçik həcmli motivasiya kitabıdır. Kitabda çoxlu dahi şəxslərdən müxtəlif sitatlar gətirir, onları şərh edir və bizə qəliz görünən fikirləri daha sadə dillə çatdırır. Hər səhifədə sizi yeni bir yazar, yeni bir filosof və yaxud yeni bir hekayə gözləyir. Əvvəldə yazardan gələn bəzi ifadələr sizə çətin və qorxuducu görünsə də, Rövşən bəy onları sadə və axıcı dillə izah edir. Son fikirlərimi yekunlaşdırım: Kitabı sevdim. Axıcı və maraqlı idi. Amma məncə, hələ də Rövşən Abdullaoğlu haqqında qərəzli fikirlərimi tam dəyişdi deyə bilmərəm. Niyə belə düşündüyümü də deyim: Mən bu kitabda yazarın öz fikirlərindən daha çox, başqa yazarların fikirlərinin şərhini oxudum. Bu da məndə elə bir hiss yaratdı ki, sanki bu, Rövşən bəyin yox, başqa şəxslərin fikirlərinin izahıdır. Amma yenə də hesab edirəm ki, kitaba yeni başlayanlar üçün gözəl bir başlanğıcdır. Həm axıcıdır, həm

Rövşen AbdullaoğluYazar · 15 kitap
Rövşen Abdullaoğlu, Azerbaycanlı yazar, filozof-oryantalist, psikologdur. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden mezun. Çeşitli üniversitelerde teoloji ve felsefe üzere yüksek eğitimini sürdürmüştür. Moskova Pozitif Teknoloji ve Danışmanlık Enstitüsü Psikolojik danışmanlık Fakültesi Gestalt-terapi üzere danışman psikolog olarak mezun olmuştur. Azerbaycan, Türk, Arap, Fars ve Rus dillerini bilmektedir.