Ocak 2024
Azerbaycan
Azerbaycanca

2000 34. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
Harika bir polisiye romanı. Kitabın en güzel yanı neredeyse son 20 sayfaya kadar kimin katil olduğunu asla kestirememeniz. Yazar önce katil olarak birine işaret ederken birkaç sayfa sonra başka birini suçlarken buluyorsunuz kendinizi. İçinde sadece polisiye konuları değil, çok zarif bir şekilde aşk ve duygusallık da işleniyor. İnsanın en büyük düşmanının korkusu olduğuna değinen yazarın bu eseri uzun zamandır okuduğum polisiyeler arasında en etkileyicilerinden biriydi diyebilirim.
2023 21. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2023 19:12
'Abaddon' Rövşən Abdullaoğlunun oxuduğum ilk kitabıdır. Mən bu kitabı indiyə kimi niyə oxumamışam bilmirəm, çox, çox sevərək oxuduğum bir kitab oldu və hər səhifəsində yeni şeylər öyrəndim. Qatilin tapılması gedişatı bir az yavaş irəliləsə də o müddətdə yazıçı oxuyucunu darıxmağa qoymur maraqlı dialoqları ilə insanın diqqətini cəlb edir. Yazarımızın qələmindən çox razı qaldığım üçün digər kitablarını da oxumağı planlayıram. :) Bu arada, kitab sonunda 'ardı var' cümləsi ilə sona çatır, belə başa düşürəm ki kitabın 2-ci hissəsi də olacaq. Kitabı oxumuş oxucular kitabla bağlı fikirlərini yorumlara yazsalar çox sevinərəm, çünki kitabla bağlı mənə maraqlı gələn bəzi suallar var. :) Xoş Mütaliələr Hər Kəsə!
AbaddonRövşen Abdullaoğlu · Qədim Qala Nəşriyyat Evi · 2024762 okunma
Sizə 3 sualım var.Biri əxlaqi,biri fəlsəfi,biri də praktiki.
2021 31. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2021 06:46
Əxlaqi sual:Dəyər verdiyiniz birinin ölümlə üzləşdiyini düşünün.Sizin onu 50% ehtimalla qurtarmaq şansınız var.Digər 50 % ehtimalla hər ikiniz öləcəksiniz.50%ehtimalla ölümü gözə alıb ona yardım mı edərsiniz yoxsa 100% ehtimalla  sadəcə öz sağlığınızı mı qoruyardınız? Fəlsəfi sual:Fədakar insanı qorxunc ölümü gözə alaraq yaxınını qurtarmasına nə vadar edir? Praktiki sual:Siz ölümü gözə alaraq ona kömək edərmiydiniz? Bu əxlaqi və praktiki sualların cavabı əksər insanlar üçün eynidir,ancaq fəlsəfi suala veriləcək cavablar müxtəlifdir. Bu 3 sual forması romandakı Şon Onilin bir qaydasıdır.O müəyyən vəziyyətlərdə qarşılaşdığı insanlara müxtəlif əxlaqi,fəlsəfi və praktiki suallar verir.Məncə biz də həyatımızın müəyyən situasiyalarında vəziyyətə uyğun özümüzə biri əxlaqi,biri fəlsəfi,biri də praktiki olmaqla 3 sual verməliyik. Romanın ümumi təhlili ilə bağlı deyə bilərəm ki,romanın psixoloji və dedektiv qismi yaxşı yazılıb,amma baş qəhrəmanların arasındakı sevgi münasibəti mənə bayağı gəldi.Gözəllik yarışmaları qazanmış,kişilərin baxışları üzərində olan,lakin onların heç birinə baxmayan gözəl qadın Erin və onun vurulduğu lakin başlıqda ona laqeyd olan fədakar amma eqoist,ağıllı lakin öz fikirlərini paylaşmayan,sirli,heçkimə güvənməyən Şon Onil.Bu xarakterləri artıq illərdi görürük,məncə yazar sevgi münasibətini daha fərqli və maraqlı tərzdə yaza bilərdi. Yazar psixoloq olduğu üçün romanın psixologiya ilə bağlı qismi çox dolğun və gözəl yazılmışdır.Dedektiv qismi də psixologiya ilə bağlantılı olduğu üçün yaxşı alınmışdır. Kitabı oxuduqca tez-tez özümə bu sualı verdim:Görəsən mən həmin situasiyada nə edərdim? Rövşən Abdullaoğlu romanlarının ən bəyəndiyim xüsusiyəti kitabda söhbət açılan fəlsəfi-psixoloji məsələlərdir və hər bir romanında fərqli mövzular üzrə fəlsəfi
Roman
2025 46. kitabı
Mənim bu kitaba zəif qiymət verməyimin səbəbi odur ki, kitabın da üzərində qeyd olunduğu kimi 3 ayr-ayrı janrı qatıb bir-birinə ancaq bu qarışıq heç də uğurlu alınmayıb. Bir xətlə getsəydi yaxşı bir əsər ola bilərdi. Ancaq zəif əsər olmağına baxmayaraq kitabdan bir neçə qeyd götürmüşəm və burda da paylaşacam.
Edebiyat & Roman
2023 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2023 17:40
Qələmini sevdiyim yazarın psixoloji detektiv romanı. Detektiv sevməyən biri olaraq psixoloji tərəfinə daha çox fokuslandım bu kitabda. Açığı yazıçının digər əsərlərinin yanında bu kitab bir qədər zəif qaldı. Ümümi olaraq insanın üzərində yaxşı təəssüratlar yaradır deyə bilərəm. Yazıçının sevdiyim bir tərəfi kitabda keçən məkanları tam təfərrüatı ilə əks etdirməsidir. Bu kitabdakı hadisələr İrlandiyada baş verir. Yazıçı İrlandiyanın qədim tarixindən, abidələrindən, inanclarından, əfsanələrindən geniş bəhs edərək bizi həmin məkana səyahətə aparır. Kitabın mövzusu haqqında yazmaq istəmirəm çünki spoiler vermə ehtimal çoxdur ;) Kitabın psixoloji tərəfinə gəlsək kifayət qədər insana təsir edib düşündürür. Özünlə bağlı bir götür qoy etməyə, düşünməyə vadar edir. Hətta səhvlərini analiz etməyə kömək edir deyə bilərəm. Özüm üçün kiçik bir qeyd: Şon Onil obrazının özünübəyənmişliyi, özündənrazılığı mənə birini xatırlatdı :))
2025 7. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 21:44
Çooox möhteşem kitab idi..ilk başda çox səhifəsi olduğuna görə təkid etdim, amma oxumağa dəyərdi.. Profilimə ən qısa zamanda kitabdan unudulmaz sətirləri yerləşdirəcəyəm, göz atıb qərar verə bilərsiniz
2021 15. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 17:56
Psixologiyaya marağınız var, lakin psixoloji kitabları, uzun və sıxıcı bulub onları oxuya bilmirsizsə, oxumaq üçün ən düzgün seçim Rövşən Abdullaoğlunun psixologiyayla geyindirdiyi bədii kitablar olar. Kitab haqqında oxuyarkən ilk bu yazıçının detektiv janrda nə ortaya çıxaracağı maraqlı gəlmişdi. Amma oxuduqca kitaba mənsub olduğu janrdan əlavə olaraq ayrı bir ssenari sütunu salması, və burada dialoqlar və hadisələr arasına yeritdiyi psixoloji söhbətləri görmək temanı aydınlatdı, xoş da gəldi. Əslində elə detektiv sütunda olan sirr də elə bir başa psixologiya ilə bağlı idi, bu haqda çox məlumat verməyəcəm. Ümumiyyətlə bir kitabı mənə sevdirən içindəki sarsıdıcı məqamlarıdır, hansı ki oxuyanda ani titrəmə keçirib, kitabı bir neçə saniyəlik qapayırsan amma ağzını qapaya bilmirsən. Bu kitabda bunu bir neçə yerdə yaşadığıma görə, gönül rahatlığı ilə tövsiyə edirəm. Xoş mütaliələr.
2021 8. kitabı
Rövşən Abdullaoğlu qələmindən maraqlı faktlarla dolu zövq oxşayan bestseller. İnsan ruhu özündə Şərrin və Xeyrin qığılcımlarını cəmləyir. Biz hansını qidalandırarsaq, həmin tərəf üstün gələr. Abaddon kimdir? Silsilə qətillərin səbəbi nədir? Qurbanlar niyə məhz qadınlardan seçilir? Bütün bu sualların cavabını əsəri oxuduqda tapmaq olar. Əsərdə həm də İrlandiyanın tarixi məkanlarına da səyahət etmiş oluruq. Belə deyim, "Həm ziyarət, həm ticarət" (Ticarətimiz, kitabdan aldığımız yeni məlumatlar olsun.)
Puan vermedi·383 syf.·
2021 1. kitabı
Bilirsiniz, bu kitabı oxuyanda nə düşündüm? Deməli, mən bu kitabdan 2 kitab əvvəl Vulf Dornun Psixiatr romanını oxumuşdum. Buradakı Dissosiativ Şəxsiyyət Pozğunluğu məsələsini görəndə Psixiatr romanı yadıma düşdü. O romandakı Ellen Roth da eynən bu vəziyyətə düşmüşdü. İçində başqa şəxsiyyət yaratmışdı, bütün keçmişini unutmuşdu. Bu da uşaqlıqda yaşadığı güclü travma ilə bağlı idi.
Psikoloji
2023 20. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2023 12:29
Kitab klubu müzakirəsi üçün bu qədər təriflənən yazıçımızın bu qədər sevilmiş əsərini oxuyub qələminə bələd olmaq istədim. Fəqət heyhat! Əvvəlcə əsərin çox bəyənilən dili ilə başlayım. Əsərdən Azərbaycan dilinin lətafətini zərrə qədər ala bilmədim. Bu müəyyən qədər başadüşüləndir. Çünki hadisələr Azərbaycan cəmiyyətində cərəyan etmir. Ancaq yenə də bu "Hollivud" dili heç ürəyimə yatmadı. Ümumiyyətlə isə əsərdə təsirli bir cümləyə rast gəlmədim desəm yeridir. İkincisi, detektiv yazıçılığı həqiqətən çox müşkül bir məsələdir. Bu mövzuda heç Aqata Kristi də xoşuma gəlmir. Oxucunu təbii bir şəkildə, ağlını xor görmədən əsərin içində həqiqətən əridib həll etmək hər yazıçının bacaracağı bir şey deyil. Əsərin maraqlı bir mövzusu olduğu şübhəsizdir. Psixologiyaya marağı olan birisi olaraq personajların psixoloji analizləri, salınmış bəzi düyünlər çox xoşuma gəldi. Digəl ki, əsərin içi süni və zəif bir şəkildə doldurulub. Yazıçımız, Den Braun metoduyla aralara maraqlı faktlar (fun facts), yersiz intriqalar, ucuz romantika sərpişdirərək oxucunu gah güldürməyə, gah da təəccübləndirməyə çalışıb. "Fangirl" Erinlə "yaxçı oğlan" Şonun sevgi macərası isə ciddi şəkildə bayağıydı. Bütün bunlardan savayı yazıçının öz inancını əsərin kənarında tutmağı bacarmamağı, səsinin hər an qulağımızda cingildəməsi də mənə heç professional gəlmədi. Ümumiyyətlə isə gənc bir yazıçımızın dünya miqyasında tanınıb qəbul edilməsi, beynəlxalq ədəbiyyat müsabiqəsinin qalibi olması, əsərlərinin bestseller olması çox sevindiricidir. Bəlkə də yazıçının qələminə bələd olmaq üçün səhv əsər seçmişəm.

Rövşen AbdullaoğluYazar · 15 kitap
Rövşen Abdullaoğlu, Azerbaycanlı yazar, filozof-oryantalist, psikologdur. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden mezun. Çeşitli üniversitelerde teoloji ve felsefe üzere yüksek eğitimini sürdürmüştür. Moskova Pozitif Teknoloji ve Danışmanlık Enstitüsü Psikolojik danışmanlık Fakültesi Gestalt-terapi üzere danışman psikolog olarak mezun olmuştur. Azerbaycan, Türk, Arap, Fars ve Rus dillerini bilmektedir.