Villa Meçhul

Villa Incognito

Yani...
·256 syf.·
2024 21. kitabı
Elbette bunun bir Tom Robbins kitabı olmasından mütevellit (böyle eski kelimelerle yürüsün) gereken dozdan bir nebze (böyle de devam edelim) az eleştireceğim ama eleştireceğim. Tom Robbins adeta başında, okuyan okusun bunu mantıksız bulan da bıraksın baremini uygulamış ve bu kitapta bu barem çok yüksek. Yani bir anda; 'Aaaa ne diyor ama bu be...' diye kitabı sıpıtıp (walla Annem öyle der) bir köşeye atabilirsiniz. Atmayınız mı desem...atın ama aklınız kalacak mı desem...attığınıza pişman olamayabileceğiniz bir Tom Robbins kitabı mı desem bilemedim. Konu çok çok çok sonra bağlanıyor ve arada bir kaç gereksiz adım ilave edilmiş hem okuyucunun yolculuğunu uzatıyor hem de kafa karıştırıyor. Ama bir Tom Robbins kitabından da, stabilite (yeni kelimeler de kullanabilirim) beklemek doğru değil, yeniilikçilik beklmemek hiç doğru değil. Belli ki burada da bir deneme yapmış. Yani hepsi arasında (gördüğünüz gibi tüm külliyata artık hakimim, benim için başka bir mesele bu Tom Robbins meselesi) en 'eh işte' metni bu diyebilirim. Yani...diye bitirmek isterim. Yani...
Villa yok ki!
2024 195. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2024 17:27
Tüm Tom Robbins romanları gibi, kendine has..! Tanuki denen Japon rakunu diye dile getirebileceğimiz bir ana karakterle başlayıp, sayıları 12 ila 18 i bulan karakterler ve olaylarla sürüyor. "Bir kitap okurken ÇOK CİDDİ esprilere ve akıl oyunlarına bayılırım." demiyorsanız veya ben 2-3 sayfa okur uyur yine okurum diyorsanız başlamayın. Kafası çok başka ve hızlı çalışan bu yazar sizi çarpar ve CENNETE GİREMEZSİNİZ. Açıkta kalmayı kim ister..? O yüzden, kafanız temizse, tam da bu kitaptan yola çıkıp, Tom Robbins'e başlayın. Sona da: "Parfümün dansını." saklayın. Ya da ne yapacaksanız yapım. :-)Villa Meçhul
Hayat
2018 11. kitabı
Okunma: 31 Mart 2018 23:02
Sayfa sayısının azlığına aldanıp yol kitabı yapmıştım kendilerini. Üç günlük metro yolculuğu sonunda ona sadece yolda zaman ayırarak özüne varamayacağımı yüzüme vurdu hem yazar hem de çevirmen. Dolu Dolu, yoğun anlatımlı hafiften tekerlememsi bir dille yazılmış. Çevirmeni ise ayrıca bir teşekkürü hak ediyor. Çok beğendim ve yazarın diğer kitaplarını da gözüme kestirdim. Belli bir okuma düzeyine gelmiş tüm okurlara tavsiyedir.
2019 59. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2019 05:50
Villa Meçhul’da bir düş yolcuğu ,renkli dünyalara açılan kapılar ve ruh karnavalı vardı yine .Beni hiç şaşırtmadı Tom amca .Yine harikaydı gökyüzünde rengarenk parıldıyan havai fişekler gibi beyinde düşsel patlama hissi yaratan bir kitaptı .
2023 3. kitabı
Yazarı okumaya başlamak için ideal bir seçimdir şahsımca. İlk bölümü aşıp kişiler ve gerçek dünyaya geçtiği bölüme kadar dayanın eğer ki sıkılırsanız. Elinize bir kalem ve 1 bira alın. Gülecek, düşünecek ve edebiyat zevkinizi tekrar şekillendirmeye karar vereceksiniz. Şimdiden iyi okumalar. Villa Meçhul
Duygu ve Düşünce

Tom RobbinsYazar · 11 kitap
Thomas Eugene Robbins (22 Temmuz 1932 - 9 Şubat 2025) , Amerikalı roman ve kısa hikâye yazarı. Tom Robbins, "Oyunculuk, uçarılık değil bilgeliktir" görüşünü ön plana çıkarıp çılgınlık derecesinde oyuncul romanlar yazmaktadır. Romanları, hayatın daha ciddi yanlarını inkar etmez; "herşeye rağmen mutluluk" ilkesinin savunuculuğunu yapar. Bu ilkenin içerdiği mesajı, romanlarındaki karakterlerin felsefeleri ve aynı zamanda da incelikli yazı biçimiyle iletir. Edepsiz kelime oyunları, alakasız sonuçlar, zıtlık içeren ifadeler, ara sözler, Robbins'in anlatımının belli başlı özellikleridir. Romanları yalnızca edebi uzlaşımları değil, insanoğlunu tatmin etmenin en iyi yolu hakkında toplumda yer alan varsayımları da sorgular. Robbins, panteizm, mistik Doğu dinleri ve Yeni Fizik gibi çeşitli kaynaklardan alternatif düşünceleri bir araya getirir.rnrnThomas Eugene Robbins Kuzey Carolina'nın Blowing Rock adlı kasabasında George Thomas Robbins isimli bir idareci ve Katherine D'Avalon isimli bir hemşirenin çocuğu olarak doğdu.rnrnRobbins 1954 yılında Washington'da ve Virginia'nın Lexington kasabasında bulunan Lee Üniversitesi'nde gazetecilik öğrenimi gördü ancak disiplin sorunları nedeniyle üniversite öğrenci birliğindeki görevinden alınınca okulu terketti.Okuldan ayrılmasını izleyen yıl zamanını otostop yaparak geçirdi ve nihayetinde New York'a yerleşerek şiir yazmaya başladı.rnrn1957 yılında askerlik emrini almasını takiben Amerikan Hava Kuvvetleri'ne katıldı. Askerliği boyunca iki yılını Kore'de meteorolojist olarak geçirdi ve 1959 yılında terhis oldu. Terhis olduktan sonra Virginia'nın Richmond kasabasında sivil hayatına geri döndü.rnrnRobbins,1960 yılında daha sonra adı Virginia Commonwealth Üniversitesi olarak değişen Richmond Enstitüsü'nde sanat bölümüne girdi ve üniversite gazetesinde editörlük yaptı.rnrnMezun olmasını takiben, yüksek lisans öğrenimi görmek amacıyla Seattle'da bulunan Washington Üniversitesi'nin Uzak Doğu Çalışmaları bölümüne girdi. Seattle eyaletinde geçirdiği süre zarfında, The Seattle Times ve Seattle Post-İntelligencer gazetelerinde çalıştı.rnrnRobbins, 1971 yılında ilk romanı olan Dur Bir Mola Ver isimli kitabını yayınladı. Bu ilk kitabı eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar aldı ancak bir sonraki romanı Even Cowgirls Get the Blues büyük ilgi gördü ve bir başyapıt olarak yorumlandı. Robbins, 35 yıllık edebi kariyeri boyunca sekiz adet roman, bir yığın şiir ve kısa hikâye yayınladı.rnrnBirçok kitabında etkisinin aşikar olduğu görülebilen Terence McKenna ile arkadaşlık yaptı. Sirius'tan Gelen Kurbağa adlı kitabının ana karakteri Larry Diamond, Psilosibin de dahil olmak üzere Mckenna'nın kuramlarının benzerlerini savunuyordu. Buna ek olarak, Parfümün Dansı adlı kitabının ana karakterlerinden Wiggs Dannyboy ile McKenna arasında çarpıcı benzerlikler bulunmaktadır.Robbins,aynı zamanda Hindistan'lı gizemci Osho'nun da hayranıdır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyette bulunan Legal Marijuana Hareketi'nin danışma kurulunda görev yapmaktadır.rnrn1997 yılında, Bumbershoot Seattle Sanat Festivali kapsamında verilen Altın Şemsiye ödülünü kazandı.rnrnRobbins halen beşinci eşi olan Alexa D'Avalon ile beraber Washington'a bağlı La Conner şehrinde yaşamaktadır. Rip ve Fleetwood Star isimli iki oğlu vardır. Amerikalı yazar, 9 Şubat günü, ABD’nin Washington eyaletindeki La Conner kasabasındaki evinde hayatını kaybetti.