Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
192 syf.
9/10 puan verdi
·
27 saatte okudu
Günaydın! Her zaman olduğu gibi tüm kitapsever dostlarıma kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Dün gece kitabı bitirdiğimde kendime sorduğum soru: "192 sayfaya bu kadar insan bu kadar hayat nasıl sığdırılır, nasıl bu kadar akıcı ve ustalıkla anlatılır?" İstanbul 'un tarihî semtlerinden Fatih 'te Gürgüler
Suretler İzler Gölgeler
Suretler İzler GölgelerEsra Yüksel · Romanoku Yayınları · 20246 okunma
1. BÖLÜM SAİD NURSÎ, NUR RİSALELERİ VE İLİM 1.1. SAİD NURSÎ’NİN TAHSİL HAYATI Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde (...)10 Evet o zât (Said Nursî) daha hal-i sabavette iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine ve ledünniyat ve
Reklam
'Türkiye'yi yaşanmaz bulanlar, Türkiye'yi yaşanmazlaştıranlardır. Yani aydınlar, karaborsacılar..' Cemil Meriç
Seyit Kutub’un hezeyanları!
Seyit Kutub’un Hazreti Osman efendimiz hakkındaki akıl almaz iftiraları ile zekât konusundaki İslam’a zıt, sosyalizm benzeri sözlerini iki yazımda kaleme almıştım. Pek çok okuyucum Seyit Kutub’u böyle bilmediklerini ifade ederek başka hatalarının olup olmadığı konusunda sorular sordular. Bu itibarla kendisi hakkında bir yazı daha almaya karar
Tek bir nedene dayanan ve birbirinin gerekeni olan iki nedenli- den her biri, diğerine delalet eder. Burhan-ı limminin, mutlak surette büyük terimin varlığının nedeni olma zorunluluğu yoktur. Burhan-1 limmi'nin küçük terimi, büyük terimle nitelendirecek bir neden olma- sı, yani büyük terimde bulunduğundan dolayı neden olması, kendi- si için yeterlidir.
Mısırlıların kesir gösterimleri
Mısırlıların kesir gösterimleri Mısırlılar, milattan 2000 yıl önce hiyerogliflerle gösterdikleri birim kesirlere, yani paydaları 1 olan kesirlere da- yanan bir kesir sistemi geliştirdi. Bunu günümüzde British Museum'da bulunan Rhind Papirüsü'nden biliyoruz.
Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Felsefe Fikri
Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Felsefe Fikri
s.15
Reklam
Alevilik ve İslam dini arasındaki farklar
Alevilik kendine özgü inançları, ibadet sistemi olan bir dindir. İslam ile bağdaşmayan bir dindir. Aradaki farkları şöyle toparlayabiliriz. 1) Aleviler, İslam'ın temeli olan Yaratan-Yaratılan ikiliğini kabul etmezler. Alevilere göre Yaratan ve Yaratılan birdir. 2) Aleviler İslam'ın inandığı "Dünya'nın 6 günde yoktan yaratıldığı" efsanesini kabul etmezler. Alevilere göre Dünya bir Nur'dan (Işık'tan) doğmuştur. Vardan, var olmuştur. 3) İslam ilk Adem insanın topraktan yaratıldığına inanır. Alevi dini, insanların Nur'dan doğduğuna inanır. İnsan dahil bütün varlıkların temeli dört temel unsur olan toprak-su-ateş-havadır. 4) İslam insanın öldükten sonra tekrar dünyaya gelebileceğine (ruh göçüne, devriyeye) inanmaz. Aleviler inanır. 5) İslam cennete-cehenneme inanır. Aleviler inanmaz. 6) İslam'da insan, Tanrı'nın kuludur. Alevilikte Tanrı-kul ilişkisi yoktur. İnsanın kendisi Tanrı'dır. Yani Aleviler Enel-Hakk (Ben Tanrı'yım) görüşüne sahiptir. Alevi dini Ali'yi Tanrı yapar.
Sayfa 300 - Ütopya Yayınevi
Yani ikisine de ihtiyacın var: Düş ve gerçek, hayal gücü ve hakikat. Dolayısıyla, hayal gücünü yenilemek için, iç dünyanı taze tutmak için her türlü insanla konuşmalı, her türlü bitkiye bakmalı, her türlü şeyi yemelisin.
Romen sistemi Romalıların kullandığı temel simgeler "onluklar" (I, X, C ve M) ve bunların "yarılar"ıdır (V, L, D). Bu simgeler bir araya getirilerek diğer sayılar oluşturulur. Bir görüşe göre I, II, III ve IIII parmaklarımızın, V ise elimizin görünüşünden türetilmiştir. İki V'nin (veya iki elin) birleştirilmesinden ise X, yani on sayısını elde ederiz. C harfi Latince yüz demek olan centum'dan, M ise bin demek olan mil'den gelir. Romalılar ayrıca "yarım" anlamında S harfini ve 12 tabanında bir kesir sistemi kullanırdı.
Sayfa 9
Yani sonuca giden her yol mubahtır mı diyelim?
Reklam
İslâmdan önce Türkler Teokratik bir toplum nizamı içinde değildi. Teokrasi (Theocratia) yani dinî esasların ve hiyerarşinin, siyasî ve içti­maî hayata her sahada egemen oluşu nizamı, Türklere yabancıydı.
Sayfa 165Kitabı okudu
Insan düalite ürünü düal (ikili yapıya sahip) bir varlıktır. Tanrı'ya eren insan, içindeki ikiyi bir, yani hermafrodit yapar.
Tekamül, gelişim için uzun bir süreçtir, tek seferde, yani bir yaşamda tamamlanamaz, bu sebeple yaşamlar boyu, dünyaya geliş-gidiş formu olarak sürer. Tekamül, en yoğun formdan başlar ve en latif (ince) titreşimde sona erer.
Genel görünüşte bir insan, nefsen arınarak yükselebileceği en üst makam olan "İnsan-ı Kamil" ile tekamülünü tamamlar. İnsan-ı Kamil denilen makam, ruhunu, yani özünü bulmuş olan insan için tanımlanan Rab titreşimidir.
Yani ki aşk günaha da götürür, Allah’a da götürür. Gidilen yol aynıdır, varılan yer başka. Hepsinin adı aşktır, lakin aşka uçmak değil aşka konmaktır mesele. İnsani olan aşka da aynı yoldan gidilir, ilahi olan aşka da. Lakin yol aynı olsa da menzil başkadır.
Sayfa 111Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.