Spoiler içerir
2026 14. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 14:38
Kolay okunan sürükleyici bir ucuz gerilim kitabıydı. Sanırım yazarın olayı bu daha önce Hizmetçi serisini okumuştum o daha güzeldi. Daha güzel düşünülmüş ve farklı olaylardı. Bu kitabı okurken ise akıl hastanesinde ve 1 günde geçtiği için heyecanlanmıştım açıkçası ama unreal fazla kötü karakterler ve baş karakterin tutarsız hareketleri biraz sinirimi bozdu açıkçası. Mesela Amy o kadar iyi bir doktor ki Mary yi ilaç aldıktan sonra odada tek başına kontrol etmeden bırakmak istemiyor çok huzursuz oluyor ama Will ile kişisel düşüncelerini paylaşmaktan, fazla yakınlık kurmaktan ve hasta-doktor ilişkisini aşmaktan çekinmiyor. Bu hareketleri okurken aslında hasta olan Amy mi acaba diye düşündürtüp sorgulatıyor ve farklı yönlere yönlendiriyor. Kitabı okurken her an farklı birini suçlayıp yeni bir senaryo kuruyorsunuz ama bu da yazarın hep yaptığı bir şey olduğu için kitaplarını art arda okumamak gerek diye düşünüyorum. Gidip en olmayacak kişiyi kötü karakter yağmayı çok seviyor kendisi. Aman aman şaşırmalık ve iyi düşünülmüş diyebileceğim bir senaryo olmadığını düşünüyorum ama hızlı okunan akıp giden keyifli vakit geçirmelik bir kitap. Aslında bence kitabın daha iyi olabilmesi için çok ince bi çizgi var eğer dönüp hastaların olay açığa çıkmadan önce söylediği şeyler ile birleştirebilseydik çok daha güzel olabilirdi. Baş karakter olayı kendi çözse belki bunları görebilirdik ama yazarın seçimi tabii.
Ward DFreida McFadden · Independently published · 20233,505 okunma
D Koğuşu
2026 37. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 10:16
D Koğuşu, gerilim kitaplarını seven biri olarak beni gerçekten şaşırttı; hatta beklediğimin çok üstünde bir kitaptı diyebilirim. Olaylar, tıp öğrencisi Amy’nin bir gece boyunca D Koğuşu adlı psikiyatri ünitesinde nöbet tutmak zorunda kalmasıyla başlıyor. Amy aslında burada bulunmak istemiyor çünkü geçmişinden kaçamadığı biri de bu koğuşta bulunuyor. Ama mecburi sebepler yüzünden geceyi orada geçirmek zorunda kalıyor ve asıl gerilim de tam burada başlıyor. Kitap geçmiş ve şimdiki zaman odaklı ilerliyor. Saatler ilerledikçe gecenin bir türlü bitmemesi, ortamın giderek daha rahatsız edici hale gelmesi ve yaşanan olayların gizeminin artması kitabın atmosferini inanılmaz güçlü yapıyor. Telefonun çekmemesi, acil durumlar dışında çıkışın neredeyse imkânsız olması ve Amy’nin gece boyunca kendini kapana kısılmış gibi hissetmesi, okurken gerilimi daha da hissettiriyor. İlerleyen sayfalarda karakterlerin tuhaf davranışları, Amy’nin gerçeği ve hayali ayırt etmekte zorlanması, elektriğin gidip gelmesi gibi detaylar kitabın psikolojik gerilim yönünü çok güçlendiriyor. Resmen karakterin korkularını hissettim diyebilirim. Özellikle Amy’nin kime güvenip güvenemeyeceğini bilememesi ve sürekli zor kararlar vermek zorunda kalması hikâyeyi daha sürükleyici hale getiriyor. Okurken sürekli “bir sonraki sayfada ne olacak?” hissi oluşuyor çünkü her bölümde yeni bir gizem ortaya çıkıyor. Bazı sahnelerde gerçekten şok oldum çünkü olaylar tahmin ettiğim gibi ilerlemedi. Kitap insanı sadece korkutmaya çalışmıyor, aynı zamanda karakterin yaşadığı paranoyayı ve çaresizliği de hissettiriyor. Özellikle koğuşun verdiği o boğucu atmosfer insanın içine işliyor. Kitabın sonu güzeldi ama daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Psikolojik gerilim sevenlerin kesinlikle şans vermesi gereken, sürükleyici ve
2025 5. kitabı
Popcorn Thriller#2 Bu, yazarın okuduğum ikinci kitabı ve Sakın Yalan Söyleme'yi daha çok beğenmiştim ben. Ama bu kitap da gerçekten tertemiz, tam kafa boşaltıp kurgunun içine dalmalık bir roman olduğu için hiç lafım yok. Bir kere izleyip bir daha asla hatırlamayacağınız ama sevdiğiniz oyuncular oynadığı için izlediğiniz Netflix filmi tadındaydı, ben maksimum verimimi aldım. Açıkçası bu yazarın kitaplarını da çok başarılı bulmamakla beraber genel anlamda sevdim ve bazı kısımlar/detaylar komiğime gitse de öyle güzel akıyor ki kitap, çok keyifli zaman geçirdim. Yap kahveni oku, fazla sorgulama dedirtecek bir kitaptı bence. Dikkat, bundan sonrası Spoiler'lı inceleme ve kitap dedikodusu: Ay öncelikle ben kitabı okurken AŞIRI güldüm. Şimdi anekdotlar halinde hatırladığım saçmalıkları aktarıyorum. 1) Amy KORKUNÇ bir tıp öğrencisi öncelikle. ALTI ÜSTÜ 12 SAAT NÖBET TUTUCAKSIN ABLA. Kitabın başında kendi kendine abarttı da abarttı, yok işte içimde kötü bi his var bu gece korkunç bir şey olacak, yok içeride bir olay kopar da ölürsek de zart zurt bi dur ya. Tamam hani okuyucu olarak az buçuk kitabın ARKA KAPAĞINI OKUDUĞUMUZ İÇİN HANİ biz de biraz aydık bir şeyler olacağına, ama kör göze parmak sokar gibi bunu üst üste söylemesi, kaçış yolları araması, kapının koduna takması falan çok komik geldi bana. Bir de üstüne eski sevgilisiyle nasıl ayrıldıklarını, çocuğun triplerini falan okuduk da okuduk ama bunun kurguya resmen hiçbir katkısı olmadı HAHAHHAA çocuk öyle geldi ve gitti. Bir de öldüğünü görünce üzülüyor "Ay kötü biri değildi, beni bir sınav uğruna bıraktı sadece..." falan diye çocuk önünde torbayla götürülürken HALA BUNA TAKMIŞ BUNU DÜŞÜNÜYOR. Son olarak da doktor olmayan doktorun "Hiç Folie à deux diye bir şey duydun mu? İkili delilik." diye açıklaması ve kızın bunu
Ablam döktürmüş yine...
·277 syf.·
2024 126. kitabı
Herkese selam. Bir kitabı üç günden önce bitirebiliyorsam bu genelde Feride ablamın kitaplarında oluyor djdjdjd. Yağ gibi akıyor kitap resmen, lastik gibi uzatma yok, her şey dozunda, bölüm sonları merak desen gani gani, müthiş yani daha ne olsun. Seviyorum o yüzden bu kadının kalemini. Psikolojik gerilim türünde bir eser verilecekse böyle olmalı mis gibi 277 sayfada ablam derdini anlatmış. Bana da yeni kitaplarını beklemek düşer yalnız ablacım gel beni dinle artık şu "Hizmetçi"yi sal lütfen dhdhdhd. Haydi kitabın konusuna geçelim; Amy Brenner, psikiyatri ünitesi D Koğuşu'nda 12 saat sürecek (bana 12 yıl gibi geldi okurken dhdhd) gece nöbeti tutmak zorunda olan bir tıp öğrencisidir. Bu koğuş tabii ki kilitli, tabii ki telefon çekmez, elektrik sıkıntılarının da yer yer baş göstereceği, içerisinde barındırdığı hastaların tehlikeli ve ürkütücü olmasıyla da nam salmış bir koğuştur. D koğuşunda kalan hastalar, içerisinde barındırdıkları ruhsal sorunlar nedeniyle şiddet içeren suçlar işledikleri için burada tedavi görmektedir. Ancak Amy'yi sadece bu potansiyel tehlikeler değil, bu hastaların Amy'nin geçmişindeki travmasını tetikleyerek kendi içinde açığa çıkardığı duygular da korkutmaktadır. Bir de üstüne onu terk eden eski erkek arkadaşı Cam ile nöbeti paylaşması bu işin tuzu biberi olacaktır. Nöbet ikili için problemsiz başlasa da teker teker hastaların ve diğer sağlık personellerinin ortadan kaybolmaya başlaması ile Amy işin içinden çıkılması zor durumların kucağına düşer. Neler olup bittiğini öğrenmesi ve bunun "kendisiyle" bir ilgisi olup olmadığını keşfetmesi gerekecektir. Zira 905 numaralı odadaki hasta onun eski en yakın arkadaşı Jade'den başkası değildir. Herkese keyifli okumalar. D Koğuşu Freida McFadden Bir puanı neden D Koğuşu dendiğini anlamadığım için kırdım
2025 55. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 00:00
Selam. Psikolojik gerilim sevenler için sürükleyici ve bir solukta okunabilecek bir kitap. Yazarın kalemini severim. Bu kitabını tahmin bile edemedim. Ters köşe oldum okurken. Kilitli Kapı kitabını tahmin etmiştim mesela. Listesinde olan, okumak isteyenler bekletmesin bence. Sevgiler. D Koğuşu Freida McFadden
2024 151. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2024 21:10
D KOĞUŞU-FREIDA McFADDEN,280 sayfa, “ Ne de olsa ancak gerçekten deli biriyle karşılaştığınızda kendi aklınızın yerinde olduğunu anlayabilirdiniz.” ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *Yazarın Hizmetçi serisinden sonra okuduğum dördüncü romanı olan D Koğuşu, yine soluk soluğa okunan bir kitap olmuş.Kitabın kapağını açıp ilk sayfayı okuduğunuz anda gerilmeye başlıyorsunuz.Sürükleyici,elden bırakılmadan okunan bir kitap olmasına rağmen arka kapaktaki yazı kadar gerilimi biraz daha yüksek tutsaydı keşke dedim.Sonu açık kalmış ve devamı olacak gibi hissettirdi, çünkü Amy karakteri ile ilgili bir durum var ortada ona bir açıklama getirilmemiş.Belki Hizmetçi kitabında olduğu gibi devamında okuyabiliriz… ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *D KOĞUŞU; hastaların korkulu rüyası olan bir yer.Hastanenin dokuzuncu katı.Psikiyatri kliniğinin tabiri caizse hapishanesi.Kimse orada ne olduğunu bilmiyor.Giriş var,acil durum dışında çıkış yok…Sadece bir kodla çıkılabilir.Acil durum dışında nöbet esnasında ÇIKILAMAZ…Cep telefonu çekmiyor,nöbette uyumak yasak,üniteye kesici,delici aletler,kalem,alkol,yanıcı maddeler sokmak yasak… ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *Amy tıp öğrencisi ,D Koğuşunda nöbet tutmak zorunda ama geçmişinde kimseye söyleyemediği bazı olaylar nedeniyle korkuyor.Çok fazla hasta var,hele biri var ki kolları bağlı halde, kapısı kilitli tecrit odasında olmasına rağmen tüm hastalar ondan çok korkuyor.Dolayısıyla Amy de… *Gecenin ilerleyen saatlerinde garip olaylar olmaya,elektrik kesilip kapı şifrelerinin ve özellikle tecrit odasının şifresi devri dışı kalıp kalmadığı bilinmediği,hastalar ve bazı personel de kaybolmaya başlayınca Amy’nin tek isteği var buradan sağ salim çıkabilmek. ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *Amy kime güveneceğini,kim doğru söylüyor bilemiyor.Okuyucu gibi o
2025 15. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2025 14:42
Sen ne yazsan ben okurum Freida McFadden . Kesinlikle Hizmetçi serisinden daha iyi bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kendisinden okuduğum 4.kitap ama hepsini zamana yayarak tabii ki okumayı düşünüyorum. Okurken gerçekten gerildiğimi hissettim. Aşırı akıcı, sürükleyici romanlar yazıyor kendisi, takdir ediyorum. Okurken tahmin etmeye çalıştığım, ettiğim yerler oldu ama ters köşeleriyle ünlü olduğu için yine kaleminden payımı aldığımı düşünüyorum. Özellikle son sayfalarını asla böyle beklemezdim, tam Freida’lık bir son yazmış. Bazı karakterler için üzüldüğüm yerler oldu ama Amy’e yazılan son hoşuma gitti. Kısaca böyle özetleyebilirim, kesinlikle tavsiyedir.
D KoğuşuFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20243,505 okunma
Heyecan ve Gerilim Arayanlara..
Puan vermedi·280 syf.·
2026 33. kitabı
Herkesin geçmişe dair sırları, pişmanlıkları vardır. Bazı hatalar ise ömrümüz boyunca peşimizi bırakmaz, bizi bir gölge gibi takip eder. Kendinizden şüphe ettiğiniz oldu mu hiç? Zihninizin size oyun oynadığını hissettiğiniz.. Aklî melekelerinizden endişe duyduğunuz.. Peki, en yakın arkadaşımıza ne kadar güvenmemiz gerekir? D Koğuşu Bir tıp öğrencisi olan Amy'nin geçmişi ve bugünü arasında gidip gelen, gerilim dozu giderek artan bir hikaye sunuyor bizlere. Freida McFadden yine sade ama sürükleyici diliyle okuru hiç yormadan hikâyenin içine çekmeyi başarıyor. Öyle ki, elinizden bırakmadan bitirmeniz oldukça mümkün. Yoğun ve ağır kitapların arasında nefes almak için tercih edilebilecek, akıcı ve merak unsuru yüksek bir okuma. Yazarı daha önce okuduysanız, zaten ne demek istediğimi biliyorsunuz. Herkese keyifli okumalar...
·280 syf.·
2024 97. kitabı
Kitabı sevdim ama daha iyi bekliyordum açıkçası onda öyle bir potansiyel vardı , hastaların çoğu da klasik teşhisler konulmıştu , ama en çok sevdiğim kitabın tek bir gece de geçmesi , bu tür kitaplar güzel oluyor, onun dışında akıcı ve meraklı ama ortasında biraz durağanlaştı , yazar o kadar akıl oynu oynadı ki kaç ters köşe oldu bilmiyorum hepsi güzeldi sadece katil dışında onu da konudan dolayı değil yazarın her kitabında katil yaptığı cinsiyet olarak hep aynı bunu artık değiştirmeli okuduğum her 10 kitabın da da aynı katil !! Neyse okuyanların seveceği kesin bilgi :) .
D KoğuşuFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20243,505 okunma
Yazarı bu kadar okuyup da doktor olduğunu bilmeyen bir zahmet kendini çöpe atsın. Ailesi ve kedisiyle birlikte, okyanusa bakan, merdivenleri her adımda inleyen, çığlık atılsa bile kimsenin duyamayacağı, ıssız, üç katlı, asırlık bir evde yaşıyor. Ayrıca yazarımız karanlığı seviyor, yüksek sesle konuşulmasından da hiç hoşlanmıyormuş. Gerilimi de bu kadar hayatına entegre etmezsin be tatlı kız. Ama güzel sevdim bunu. Tıp öğrencisi Amy, kilitli psikiyatri ünitesi D Koğuşu’nda gece nöbeti tutmak zorundadır. Fakat bu izole koğuşta geçireceği gecenin, hayatını kâbusa çevireceğinden habersizdir. Henüz bilmese de unutmak için çok mücadele ettiği geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Gece başlar. Geri sayım da öyle. Saatler ilerledikçe Amy, bu sıkı güvenlikli kapılarla korunan koğuşta korkunç şeyler olduğunu fark eder. Hastalar ve personel geride hiç iz bırakmadan sırra kadem basmaya başlar. Tehlike ciddidir. Başından beri geceyi D Koğuşu’nda geçirmek istemeyen Amy, artık oradan sağ çıkamayacağını düşünür. Öncelikle yazarı tanıyıp sevdiğimizden kitapta kusur değil huzur aradım. Yoksa bin tane kusur sıralarım. Ama hiç gerek yok. Basit anlatımlı, yalın, temiz bir kurgu. Kafa açmıyor, zihin bulandırmıyor, günümüz bölümleri yalnızca bir geceyi kapsadığından tik tak tik tak saat gibi işleyen dinamik bir olay örgüsüne sahip. Yazar okurlarına stressiz, sürükleyici, tatlı bir kedi fare oyunu sunuyor. Çocuğa anlatır gibi anlatmış daha ne yapsın. İnsan gerilim kitabında sakinleşir mi, vallahi dinginleştim. Pamuk oldum pamuk. Yapın kahvenizi, alın kitabı elinize, bakın keyfinize. Nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile.

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.