Dirty Air #3

İngilizce
İngilizce

2022 18. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2022 01:45
Bir serinin daha sonuna geldim...Yanlış anlaşılmasın bu kitap Dirty Air serisinin 3. kitabı. Ben seriye 4. kitaptan başladığım için yani 4-1-2-3 şeklinde okuduğum için bitirdim. Genel olarak tüm seriyi beğendim. Küçükken F1 yarışlarını kuzenlerimle ne izlerdik. Her birimiz bir yarışcıyı seçer ve heyecanla kimin kazanacağını merak ederdik... Bu yüzden serinin geçtiği dünya güzel ve ilgi çekiciydi benim için. Çift sıralaması yaparsam 4. kitaptan okumaya başlayışım tesadüfi olarak başlasa da favori çiftim Santiago ve Chloe. Maya&Noah = Sophie&Liam =Jax&Elena çiftleri eşit durumda. Her bir çiftte sevdiğim ayrıntılar ayrı. Lauren Asher'ın üslubunu beğendiğimi de söylemeliyim. Her karakterin duygularını derin bir şekilde işlemiş o yüzden okurken yavaş gidiyor gibi düşünebilirsiniz ama aslında slow burn de. Yani karakterlerin hayatı yalnızca aşktan ibaret olmuyor. Bu kitaba dönecek olursam hem Jax hem de Elena'nın hayatı baya trajik. Aslında bu kitabı okumayacaktım çünkü bu çifti merak etmiyordum fakat ön okuma yapınca Elena'nın hikayesiyle şoka uğradım ve başladım. Yazar kitabı endişeli insanlara ithaf etmiş. "Kaygıların, korkuların önünüze geçmesine izin vermeyin" diye not düşmüş. Çok hoşuma gitti. Tabi okudukça ve Jax'in yaşadıklarını düşününce onun kadar derin olmasa da yaşadıklarını hissettim. Gerçekten çok zor bir durum insanın endişesini gölgeleme adına yaptığı saçma sapan şeyler.. Doğru zamanda Elena hayatına girerek bir şeyleri görmesini sağlamaya çalıştı ama zor oldu da çünkü kolay kolay o durumdan çıkmak istemeyen biri olduğu için Elena'ya da zor zamanlar yaşattı... Neyse bir şekilde kendi yollarını bulmalarına sevindim. Bu seriye, yoğun olduğum zamanlarda bana arkadaşlık ettiği için teşekkür ediyorum. Sevgiler.
Aşk
2024 51. kitabı
Serinin en sevdiğim kitabı oldu Wrecked. Asla bu kadar etkilemeyi beklenmiyordum açıkçası. Wrecked fazlaca iyileşme, psikolojik sıkıntılar, sorunlar, nefretten aşka doğru ilerleyen bir kurgu. Klasik bir romcom diyemeceğim kadar ağırdı bence kurgusu. Daha derin, ruhsal çöküntülerin olduğu bir hikayesi vardı. Özellikle anksiyete, panik atak ve ağır depresyon hâlini yaşadım okuduğum her cümlede. Jax'in çıkmazlarını, yaşadığı gelgitleri ve bağımlılığının ardındaki sebepleri sonuna kadar hissettim. Bu yüzden ki kitap boyunca Jax'e hiç kızmadım. O yalnızlık hâli, korkuları, beynimdeki karanlık taraf... Bilmiyorum, ağladım ben bu kitapta. Jax için ağladım. Elena'yı da çok sevdim ama. Hayatı zorluklarla geçmiş hâlâ zorluklarla mücadele eden güçlü yanı bence çok güzel aktarılmıştı. Jax için yaptıkları, işine bağlılığı ve Elena'nın duruşunu sevdim ben. Kalem belki hâlâ bir tık acemiydi. Derinlemesine bakıldığında hatta ortalama bir kitap gibi değerlendirilebilir. Ancak ben sonuna kadar her duyguyu yaşadım, son sayfalarda gözyaşlarımı tutamadım. Bu sebepten benim için tam puanlık bir kitaptı. Jax'in depresyon hâlini özellikle çok güzel aktarmıştı bence. İlk iki kitaba göre ilerlemeyi de unutmamak gerek. Ayrıca eğlenceli ve beni içine çeken diyalogları da unutmamam gerek. Özellikle Jax ve Elena diyaloglarına bayıldım ben valla. Uzun lafın kısası Lauren ne yazsa okurum ben. Ancak favorim diyebileceğim kitaplarından oldu Wrecked. P.S.: Bence tetikleyici sahneleri vardı. Jax'in depresif düşünceleri özellikle.
2024 110. kitabı
Serinin içinde en beğendiğim kitap oldu sırf karakterler bakımından değil olay örgüsü travmalar, travmalar sonucu karakterlerin verdiği karar bana anormal gelmedi. Duygulanmayı beklemediğim bir kitap olduğu için benden tam puanı aldı. Aslında puanım 9,5 a daha yakın ama dokuz versem kendime kızardım. Umarım yazarın bu serideki son kitabında herkesi komple okuruz gelecekte
2024 Okuma Raporları
2025 38. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2025 18:06
Elena ailesini trajik bir ölümle kaybetmiştir. Her ne kadar iyi bir halkla ilişkiler uzmanı olsa da büyük annesinin tedavi masrafları yüzünden finansal bir çöküştedir. Jax anksiyete bozukluğu olan ve imajını çoğu kez zedeleyen bir F1 pilotudur. Takımı beyimizin imajını düzeltebilmek için Elena'yı işe alır. Peki kızımız bir sezon boyunca Jax'i beladan uzak tutabilecek mi? Jax'in hikayesinin böyle bir şey olacağını düşünmemiştim. Kızımız geçmişinden beyimizse geleceğinden korku duyuyor. Çiftimizi sevdim gerçi Elena'nın olayları daha erken anlayacağını düşünmüştüm. Caleb gerçekten çok tatlıydı. İki karakterimizle olan etkileşimini okumak kitabın en sevdiğim yanlarından biri oldu. Diğer yanlarından biri de beylerimizin kızlarımızı dinleyip yaptıkları şeyler oldu. Tatlı güzel bir kitaptı. Sonunda serideki en merak ettiğim karakter olan Santiago'nun kitabına geçiyorum. (⁠~⁠ ̄⁠³⁠ ̄⁠)⁠~
2025 Okuma Raporları
2025 10. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2025 22:10
Hellowww RomCom kitapların vazgeçilmez yazarlarından Lauren Asher ve en sevdiğim ikinci serisi (ilk serisi daima vazgeçilmezimdir) Yıldızlar Yarışında üçüncü kitapta okundu bitti. Bu kitapta F1 pilotlarımız Noah ve Liam'dan sonra üçüncü kahramanımız Jax'ı daha yakından tanıma fırsatımız oluyor. Hikâye çok beklediğim yönde ve hızda ilerlemesede genel olarak kitabı beğendim. Yetişkin türünde yüzeysel düşünürsek okunabilir. Ama detaya indiğimizde tabi bazı kusurlar yok değil. Misal, Jax'ın herşeyin ortaya çıktığı o gerçekle başa çıkma yöntemini asla sevmedim. Daha aklı selim davranabilir miydi? Bence evet! Sonuçta hiçbirimiz ergen değiliz değil mi! Elena'nın hikayesinide daha derin ve detaylı okumayı isterdim. Zira yaşadığı o trajedi hiç kolay değildi. Jax Kingston yaşadığı ailesel sorun yüzünden epey yoldan çıkıyor. Bu durumu düzeltmesi içinde takımı ona halkla ilişkiler danışmanı olarak Elena'ya iş teklif eder. Maddi sıkıntıda olan Elena teklifi hemen kabul eder ama bu o kadar da kolay bir iş değil. İngiliz evladımız tüm gardını kalkan olarak kullanır. Kitabı detaylara inmeden okumak güzeldi, sonuçta romcom okuyoruz detaylara takılmamak gerek diye düşünerek avutuyorum kendimi Sırada dördüncü kitap var. Umarım onu okumak için çok fazla beklemeyiz Son olarak favorim her zaman ilk kitap olacak o ayrı ama serinin bütünlüğünü ve F1 pilotlarının birbirleriyle olan dostluğunu tüm kitaplarda okumayı seviyorum. Bu sebeple sizlerde seriyi alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2025 72. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2025 23:30
bir romcoma göre gereksiz uzundu. resmen sadece son 150 sayfa ask okuyabildik. başlarda güzeldi ama gereksiz uzamış hissi verdiğim için elimde çürüdü resmen kitap. sonunda bitti ve mutluyum. Lauren'ı seviyorum ama yazdığı 3. kitap hep gereksiz uzun oluyor keşke biraz daha romcomsu yazsa.
2025 Okuma Raporları
·416 syf.·
2024 220. kitabı
Parçalanma Serinin üçüncü kitabını yani Jax Kingston ve Elena Gonzalez'i okuduk. Elena finansal sorunlar yaşarken bir anda kendini formula 1 takımının huysuz İngiliz pilotunun halkla ilişkiler danışmanı olarak buluyor. Jax ise acılarının içinde kıvranan onlara teslim olmuş ve kariyerini mahvetme noktasına getirmiş bir yarşçı. Elena'nın hayatına girmesiyle işi savaşa döndürse de sonunda bir şekilde yolunu buluyorlar. Benim hala favorim Liam arkadaşlar... En aklı başında en sevdiği kadını düşünen Liam'dı. Romantik komedilerdeki bu gereksiz ayrılık sahnelerine o kadar sinir oluyorum ki hani sonunu bilmesek barışacaklarını tamam. Ya doğru düzgün birlikte sorunlarının üstesinden gelme sahneleri olsun ya da mutsuz bitir. 20 sayfa fazla olsun diye ayrılık sahnesi yazıyorlar bir de o kadar ağır konuşmaya gidip hemen affettiriyorlar. O yüzden her yönden Liam ve Sophie en sevdiklerim 🩵🩵
2024 159. kitabı
F1 Pilotlarımızı konu alan romantik serimiz Yıldızlar Yarışı’nın 3. kitabı da bitti Şu an serideki favori kitabım bu oldu kesinlikle Yalnız öyle ponçik bişey beklemeyin. İki karakterin yaşadıklarına da çok üzüldüm Jax ve Elena'nın aşk hikayesini ve kişisel iyileşme yolculuklarını okumaktan kesinlikle keyif aldım. Bir sebeple bir araya gelen bu güzel çiftin, birbirlerinin içindeki güzelliği bulan kırık ruhlar olduğu gerçeği kalbimi eritti Herkesin isteyeceği türden, diğerinin seni önemsediği ve desteklediği bir ilişkiydi Bu kitaptaki ana nokta; insanların sevilmeleri ve değer verilmeleri için mükemmel olmaları gerekmemesi ve hiçbir aşk hikayesinin mükemmel olmadığı ama uğruna savaşmaya değer olmasıydı. Bu kitabı okurken neredeyse gözyaşlarına boğulacaktım Sonuç itibari ile sizi hem romantizmin doruklarına taşıyacak hem de bir miktar kalbinizi kıracak ama sonunda kesinlikle sımsıcacık yapacak türden bir kitaptı . Konusundan da biraz bahsedeyim. Kitabımız 13 yıl öncesinde Elena’nın başına gelen korkunç bir olayla başlıyor. Şimdiki zamanda ise büyükannesi tek dayanağı ama Alzheimer hastası ve daha iyi bakım alabilmesi için daha çok paraya ihtiyacı vardır. Tam da bu zamanda mükemmel bir iş teklifi alır. Ünlü F1 pilotu Jax’in bir gece de yerle bir ettiği itibarını olumlu yönde geliştirecek ve ona göz kulak olacaktır. . Kronik anksiyetesi olan, kaygı ve stres bozukluğu yaşayan, ilaçlara bağımlı, alkol aldığında sapıtan F1 pilotu Jax, sonunda medyaya verdiği kötü imajı yüzünden takımı durumu toparlaması için Elena’yı işe alır. Jax bu durumdan hiç memnun değildir. Eskiden beri etkilendiği bu kadın ile bir sezon dip dibe yaşayıpta akıl sağlığını nasıl yerinde tutmasını beklerler? Elena’yı yıldırmak için türlü dolaplar çevirirken bu işe kesinlikle çok ihtiyacı olan kızımız
Yıldızlar yarışı #3
2026 44. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 00:00
Serinin 3cü kitabını aşırıı sıkılarak okudum çünkü gereksiz uzundu. Bazı yerlerde de çok sıkıldığım için bazı sahneleri atladım hatta. Bana göre romantik ve smut kitaplar 300 küsür sayfadan çok olmamalı. Bu kitabımızında maşallahı var yani. 400 sayfa ne be kardeşim. Serinin 4cü kitabı da var ama onu okumayı düşünmüyorum açıkçası. Çünkü seri ilerledikçe aynı konular aynı olaylar ve aynı mövzular tekrar ediyor gibi geldi artık. Bence 3te bitmeliydi bu seri artık. Çünkü aynı evrene ait çoklu kitap olunca insan ister istemez o evrenden sıkılıyor artık. Okumak isteyenlere keyifli okumalar>3
·416 syf.·
2024 148. kitabı
favorim hala liam ve sophie olmakla birlikte bu kitap kalbimi çok kırdı. elena’ya ayrı jax’e ayrı üzüldüm ama en çok jax’e… sürekli dikenlerini çıkarmasını, kendinden uzaklaştırmak için kalp kırmasını o kadar iyi anlıyorum ki. çoğu kişi kızmış olabilir ama ben kızamadım. sebebi çok gerçek hissettirdi. sonlara doğru ağlattı… “benim mutlu son ihtiyacım yoktu. benim bizim sonumuza ihtiyacım vardı.” kitabı özetleyen bir cümle olmuş. güzel bir yerde bitse de onların mutlu bir sonu olmayacak ve bunu bilmek çok üzüyor.

Lauren AsherYazar · 6 kitap
Kendi kendine aşırı aktif bir hayal gücü teşhisi konan Lauren, boş zamanlarını okuyarak ve yazarak geçirir. Hayali, hakkında yazdığı tüm yerleri gezmek. Sevmekten kendinizi alıkoyamayacağınız kusurlu ama ilişkilendirilebilir karakterler hakkında yazmaktan hoşlanıyor. Öfke, buhar ve duygusal yelpaze ile hızlı tempolu hikayeler paylaşmayı seviyor. Müfredat dışı aktiviteleri arasında YouTube izlemek, eski Parks and Rec bölümlerini dinlemek ve en sevdiği favoriyi seçmeden önce Yelp'te yeni restoranlar aramak yer alıyor. Sabah kahvesinden sonra en iyi şekilde çalışır ve kestirmeyi asla inkar etmez.