Chandler Baker
5 Mayıs 2020
Yabancı Yayınları

2024 38. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2024 00:00
İlk başta gençlik kitabı gibiydi ama sonradan olay bambaşka yerlere gitti. Gerilim kitabı olarak geçiyor ama ilk 200 sayfasında alakası bile yoktu sonradan başlıyor olaylar. Kitabın ortalarında ister istemez sıkılıyosunuz gençlik aşkı, çerezlik kitap diye düşünürken sonuna hayran kaldım. Nası buraya bağladı anlamadım ama ilk sayfasından itibaren gerilim olsaydı daha iyi olurdu. Sonu okuyunca şaşırdım zaten neler oldu böyle diye sorguladım kitabı. Tavsiye ettiğim kitaplar arasına kesinlikle adını yazdırdı. Keyifli okumalar...
Zaman Kaybı
2024 9. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2024 18:42
gercekten bir zaman kaybi. yazar 200 sayfa full bos yapmis. sonrasinda bir seyler oluyor ama o kadar sikilmis oluyorsunuz ki merakiniz bile kalmiyor. cok bos beles kitaplar okuyan biriyim ama bu beni bile asti. hayatimda okudugum en bir yere varmayan bombos kitaplardan biri oldu. cidden vakit kaybi asla okumayin. bende amazonda indirime girince kapagindan etkilenip almistim. keske almasaydim.
3.5/5
2021 118. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2021 08:49
Konusu: Başrol kızımız Stella kalbinden rahatsız bir genç kızımız. Uzun bir süre boyunca donör bekledikten sonra sonunda kendisine uygun bir kalp buluyorlar, sonrasında nakil işlemleri gerçekleşiyor ve kızımız belli bir süre istirahat ettikten sonra okuluna geri dönüyor. Bu sıralarda Stella'nın başına paranormal olaylar gelmeye başlıyor, örnek olarak her gün hiç şaşmadan, saat tam 17.08'de kalbini kasıp kavuran şiddetli bir ağrı. Okula döndükten belli bir süre sonra bütün kızların düştüğü erkek olan Levi -ama Ackerman olmayan- Zin ile tanışmasını ve başına gelen paranormal olayların nedenini çözmeye çalışmasını okuyoruz. Konusu kısaca bu şekilde özetlenebilir. Yorumum (Spoilerli) İlk olarak kitapta yakaladığım birkaç mantık hatasından bahsetmek istiyorum. (Aslında bunlar çok da abartılacak hatalar değiller, insanlık hali yazarımızın gözünden kaçmış olabilir ama yine de değinmek istiyorum. Ayriyetten mantık hatalarından dolayı puan kırmadım.) 1. Stella'nın kardeşi Elsie'nin yaşının 1 mi yoksa 3 mü olduğuna yazar başlangıçta karar verememiş herhalde. Ama sonrasında Elsie'nin yaşının 3 olduğunu anlıyoruz çünkü Elsie'nin yaşını yazarken 1 yaş teriminden daha çok 3 yaş terimi ile karşılaşıyoruz. 2. Yazarın karar veremediği bir diğer konu başrol kızımızın en yakın arkadaşı Brynn'in saç rengi. Kızıl mı yoksa siyah mı saç rengine sahip olduğunu maalesef ki anlayamadım. Evettt, şimdi esas yorumuma gelebiliriz. Kitabın ilk yarısı tamamen bir klasik "lisede geçen, yakışıklı çocuğumuzun korumacı, kızımızın ise pısırık" olduğu kurgulardandı. Stella Levi'a o kadar aşıktı ki ağrısından ölebilecekken bile Levi, Levi diye zırlayıp durdu. Buradan da anladığımız üzere başrol kızımız biraz salak. Ek olarak Levi'ın nesini de sevdiğini anlayamadım, tamam eli yüzü düzgün gözüken bir genç
2021 65. kitabı
Merhaba! Bu kitabı ilk gördüğümde gerçekten birçok kişi gibi ben de cildine bayıldım ve hemen aldım. Kitap içeriğinde gerilim olduğu belirtiliyor ancak bu yüksek oranda değil. Konusunu beğendim, benim için ilgi çekiciydi. Kitabın başlarında bir genç kızın yaşantısını okuyor gibiyiz ancak olaylar geliştikçe ve yeni karakterlerin girmesiyle birlikte asıl dendiği gibi gerilime giriş yapıyoruz. Şahsen bu kısımları okurken çok gerildiğimi söyleyemem ama heyecanlandırdığı kesin. Baş karakterimizi sevip sevmeme arasında kaldım sanırım. Bazı davranışlarını sevmedim maalesef. Çok kısa bir sürede okudum, kitabın akıcılığının iyi olduğunu düşünüyorum. Merak unsuru da bunu destekliyor diyebilirim. Eğer kafanızı dağıtmak ve güzel vakit geçirmek isterseniz okunabilecek bir kitap.
2024 48. kitabı
Kitap ilk başta gençlik kitabı tadında ilerliyor ama sonrasında olaylar bambaşka bir şekilde gelişiyor ve kitap bir gerilim romanına evriliyor. Stella Cross kalp nakli ameliyati sonrasında hayatına olduğu gibi devam edeceğini sanır. Ancak beklenmedik sanrılar, olur olmadık yerlerde gördüğü halüsinasyonlar, aklının ona oynadığı oyunlar, her gün saat 17:08'de yaşadığı kalp ağrısı ona bir türlü rahat vermez. Ameliyattan sonra okula gittiği ilk gün Levi Zin adında yakışıklı bir çocukla tanışır. Levi Zin ile olduğu müddetçe 17:08'de yaşadığı kalp ağrısı azalmaya, gördüğü halüsinasyonlar da artmaya başlar, kitabı okudukça bunun nedenini de öğreniyoruz. Kitap çok güzeldi, her sayfanın ardında acaba daha neler olacak diyerek okuduğum çok iyi bir gerilim romanıydı.
2024 Okuma Raporları
Yaşıyor...
·320 syf.·
2020 138. kitabı
Herkese selam. Stella Cross, kalp nakli sonrasında hayatına eskisi gibi devam edeceğini sanır. Ancak beklenmedik sanrılar, aklının ona oynadığı oyunlar ve her gün saat 17.08'de yaşadığı kalp ağrıları kızımıza rahat vermez. Bir gün hayatına Levi Zin adında yakışıklı bir çocuk girer ve 17.08'de yaşadığı kalp ağrıları azalmaya ve halüsinasyonları da bir kadar artmaya başlar. Tabii ki hepsinin bir sebebi var kitabı okuyarak bunları keşfedebilirsiniz. Burada kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum. Kalp, aslında hiç de göründüğü gibi masum bir organ değilmiş :) Kitap gerilim, paranormal olaylar ve organ nakli kamu spotu konusunda fazlasıyla doyurucuydu. Çok bir beklentiniz olmasın ama. Herkese keyifli okumalar. Yaşıyor! Chandler Baker Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
2020 29. kitabı
Merhabalarr Nasıl başlasam bilemedim. Kitap bi korku-gerilim kitabı ama öyle çokta korkucağınız türden değil. Konusu ilgimi çekmişti ve merak edip okumaya başladım ancak benim anladığım (arkasında yazan) konuyla birazdaha farklıydı buda beni süprizlere sürükledi. Ben kitabı beğendim başlarını belki sevmeye bilirsiniz “ klasik ergen kitabı” gibi şeyler diye bilirsiniz açıkcası ben bunları demişim ama okumaya devam edin derim. Kitap çerezlik bir korku katanıydı biraz içimde aşkta vardı konusu: Stella cross adlı 17 yaşındaki bir genç kızın kalp nakli ile hayatında gerçekleşen bazı garip olayları ve bu olayların çözümünü ele alan bence eğlenceli, zevkli ve birazda ürkütücü bir kitaptı arkadaşlığı güzel şekilde işlemiş karakterler güzel işlenmişti (ben ana karakteri sevmedim bu arada seven var mı?) yazarın dilide kötü değildi bir genç yetişkin kitabı için yeterliydi. Yorumumu okuduğuz için teşekürler:) Umarım yardımcı olmuşumdur
Yorum
2022 119. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2022 00:30
İlk başta gençlik kitap'ı gibi başlayıp daha sonra çok değişik bir noktaya gidiyor. Sonuna kadar gençlik kitap'ı olarak gidecek diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Şahsen son kısmda polisiye kısmına geçmesini beklemiyordum. Süpriz oldu, biraz da şaşkınlık yaratsa da hoşuma gitti. Bu kadar güzel bir kurgu beklemiyordum. Çıtır çerezlik kafa dağıtmalık bir kitap, tam araya alıp kafa dağıtıp eğleneceğiniz kitap olduğunu düşünüyoru.
Polisiye
2023 12. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2023 08:49
Kitabın kapağı aslında spoilerlıymış ama okuyana kadar pek bir anlam verememiştim. Kitap kalp nakli geçiren kızımızın okula geri dönmesiyle başlıyor. Kalp nakli başarıyla gerçekleştirilmiş görünse de kızımız yaşadığı ağrıları, acıları ve bazı yan etkileri (kabuslar halüsinasyonlar vs.) herkesten gizlemeye çalışıyor çünkü tekrar “hasta kız” konumuna düşmek istemiyor. Daha sonra okula yeni gelen öğrenci Levi Zin le tanıştığındaysa kalbinin ilk kez böyle çarptığını ve onun yanında bütün acılarının geçtiğini fark ediyor. Kitap gençlik kitabı olarak başlayınca hep o tatta gidecek sandım ama konu çok başka yerlere gitti. Bazı mantık hataları vardı onlara çok takılmazsak fena bir kitap değil.
2021 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2021 15:45
Yaşıyor kitabını 3 gün içerisinde bitirdim ve bir çok duyguyu aynı anda yaşadım konusundan bahsedip kendi düşüncelerime geçmek istiyorum. Stella uzun bir süre bekledikten sonra kendisine uygun bir kalp bulabiliyor ve nakil işlemi tamamlanıyor 10-15 gün sonra okula dönüyor ve sınıfa yeni gelen Levi Zin ile tanışıyor, kalbinin ilk defa bu şekilde attığını görüyor. Bunun yanı sıra her gün17.08’de vücudunu kasıp kavuran bir ağrı ile mücadele etmek ve kan kokularına direnmek zorundadır. Konusu kısaca bu şekilde özetlenebilir ilk başta sevdiğim yönlerden başlamak istiyorum. Kitap akıcı bir kitaptı ve başka bir işle uğraşırken bile “Acaba Stella ne yapıyor,Henry nasıl?”gibi aklınızda düşünceler oluyor. 200. Sayfadan sonra gerilim arttı başlarda gençlik kitabı şeklinde ilerlerken sonradan gerilim ve belki biraz korku yönünden geliştiğini söyleyebiliriz.Ama 18 yaşına gelinmeden yapılmasının uygun olmayan davranışlar da bulundu karakterimiz ve sanki bu doğruymuş gibi gösterildi bu pek hoş bir durum değildi. Stella’nın en yakın arkadaşını kıskanması bana biraz değişik geldi ve kitapta bir şeyler eksikti gibi geliyor ortalamanın biraz üstündeydi bence çok bir beklenti ile başlamayın:)

Chandler BakerYazar · 2 kitap
Florida'da büyüdü, Pennsylvania'da üniversiteye gitti ve şimdi ailesiyle ve sürekli büyüyen bir yığın kitapla birlikte yaşadığı Teksas'ta hukuk okudu. Her ne kadar bir korku dokunuşuyla masalları eğmeyi seviyor olsa da, hikayelerine inanmanıza neden olacağından çok daha büyük bir korkak kedi. Lise Korku serisine ek olarak, Chandler genç yetişkin romanı Alive'nin yazarıdır . Chandler Baker kocası ve yeni yürümeye başlayan çocuğu ile Austin'de yaşıyor ve aynı zamanda kurumsal avukat olarak çalışıyor. Beş genç yetişkin romanının yazarıdır.