Zorluklarla Mücadele

Herbert N. Casson
Ocak 2005
Hayat Yayınları

2025 2. kitabı
Kişisel gelişim kitabı olmasına rağmen çok sıkıcı hiç beğenmedim açıkça söylüyorum eski bir kitap zaten çok çok eskiden 2 YTL ye alınmış bir kitap lakin ben yeni 2025 te okuma fırsatı buldum Kitap zorluklarla nasıl mücadele edilmesini ayrı ayrı başlıklarla incelemiş ama maalesef konu aynı sıkıcılık var kitap kişisel gelişim gibi olmamış hep aynı şeyi anlatmış gibi olmuş maalesef üzgünü bir kişisel gelişim kitabı tavsiye olarak etmem
2018 8. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2018 21:31
Güzel bir kitap diyebilirim. Benim okuduğum biraz eski versiyonuydu ama yine de insanın hayatında yaşadığı zorluklara başka gözle bakmasını sağlıyor kitap. Hatta bazı kişiler o kadar büyük zorluklardan sonra büyük insanlar olmuşlar ki benim derdim onunkinin yanında hiç kalır dedim. Ve kendi derdime dışardan bakınca aslında çözümünün de o kadar kolay olduğunu gördüm. Farklı bir gözle bakmak isterseniz hayata kitaba bir göz atın derim kesinlikle :)
2023 3. kitabı
Dünyaca ünlü birçok şirketin danışmanlığını yapmış ve İngiltere ekonomisine damgasını vurmuş Prof. Dr. Herbert N. Gasson "Hayat Yolunda Zorluklarla Mücadele" (Bazı yayınevlerinde sadece "Zorluklarla Mücadele" olarak basımı yapılmaktadır.) Sade, akıcı, kurallı cümlelerle kaleme aldığı eserinde; Ekonomi, emek, iş dünyası, kişisel gelişim, insan ve toplum konularında önerilerde bulunup, tecrübelerinden yola çıkarak bol bol öğüt vermektedir. Ben sıkılmadım ama nasihatlerden sıkılıyorsanız muhtemelen okurken de sıkılabileceğiniz bir eser olur. "Hayatın tecrübeleri, darbeleri, bazımızı olgunlaştırır, bazımızı imha eder. Herkes bu iki neticeden birini seçmekte serbesttir." "Büyük başarılar büyük engellerle gelir. Kararlı azimli sabırlı ve çok çalışarak engelleri aşıp büyük başarılara ulaşabiliriz. Sabır ve azim varsa başarı da vardır." "Gazetelerde "İnsanın hayattaki rolü hangi yaşta biter?" diye birçok ankete şahid oldum. Bence bu sorunun cevabı şudur: Bir insan rolünün hangi yaşta biteceğine inanıyorsa, rolü o yaşta biter. Bununla birlikte bu, ruh ve anlayış meselesidir, herkese göre değişir." "Hayatın tecrübeleri, darbeleri, bazımızı olgunlaştırır, bazımızı imha eder. Herkes bu iki neticeden birini seçmekte serbesttir." #okudumokuyun #okudukçabüyürinsan #okudumbitti #kitapyorumu #kitapalıntıları #kitap #kitapönerisi #kitapdostu
2017 13. kitabı
6 puan verdim o bile çok. Diğer kötü kitapların arasında haksızlık olmasın diye vasatın üzerinde tuttum. Çok daha iyi kişisel gelişim kitapları okudum.
2018 2. kitabı
Güzel bir kişisel gelişim kitabı. Okumaya değer bana biraz çevirmen hataları var gibi geldi.başarı için örnek alınacak cümleleri var .yılmamayı pes etmemeyi gösteriyor
Zorluklarla Mücadele
2021 41. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2021 16:44
Şirket yöneticileri ve iş adamlarına hayatta başarıları olma yönntemi verdiği iddaa eden bir kitap aslında herbiri birbirinin aynı kitaplardan biri sadece gaz veriyor
2017 9. kitabı
2023 10. kitabı
Okunma: 06 Mart 2023 09:07
İlk basımı 98 yılı olan bir kitap.Şöyle bir bakayım dedim,okumayı düşünmüyordum ama ilk sayfalar dikkatimi çekti.Hem dinlenme tadında,hem muhakkak katkısı olur düşüncesiyle okudum.Her zaman ciddi kitaplar okumak olmuyor,o ne öyle sınava hazırlanır gibi :) Tecrübeli birisinin neler anlatacağını merak ettim.Hiç değilse bazı bildiğimiz şeyleri farklı birinden tekrar okumak,fikirlerimizi ve duygularımızı güncelledi:Korku tüm kötülüklerin anasıdır! İlerlemeyen erir! Herkes aynı şeyleri bilse de fark yaratan atılganlardır...
2025 37. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2025 22:01
Şirket yöneticileri ve iş adamlarına hayatta başarıları olma yöntemlerının verdiği eser ıs hayatında basarılı olmak ısteyen yenı baslayanlar ıcın veya daha tecrubelı olmak ısteyenlerın okuması gereken bır eser. Büyük başarılar büyük engellerle gelir. Kararlı azimli sabırlı ve çok çalışarak engelleri aşıp büyük başarılara ulaşabiliriz. Sabır ve azim varsa başarı da vardır. Mutlaka okunması gereken efsana bir eser. Bu tur kitaplar hepsi birbirinin aynisi zaten demeyip okunmasi gereken eser. Unutmayin bu tur kitaplari hayata pratik olarak uygulamayanlar icin faydali gelmeyebilir ancak pratik olmadan teori bir ise yaramaz!!!
Başarı ve azim

Herbert N. CassonYazar · 18 kitap
Casson, felsefe okumayı umarak 1890'da Victoria Koleji'ne gitti, ancak bunun yerine bir ilahiyat bursu verildi. 1892 yılında çift dereceyle mezun oldu. 1893'te Boston'a taşındı ve kariyerine yayıncılık alanında başladı. İşletme başarısı hakkında 168 kitap yazdı.