2

2025 okuma hedefi

8 üye
Takip
Çok istediğim gibi bir yıl olmasa da birçok şey yaşayıp atlattım, birçok güzel anı biriktirdim. Allahın izniyle 2026'da güzel bir okuma hedefi tutturmak istiyorum. ❤️‍🩹
2025 okuma hedefi
2025 yılı okuma listesi
Bu yıl ki okuma hedeflerimde olan listenin ne kadarına uyabileceğimi bilmemekle beraber aralarına çok farklı eklemeler yapacağımı biliyorum. 😍Umarım en azından çoğunu tamamlamış olurum🙌 Toni Morrison Merhamet Julia Pierpont Dünyaya Yön Veren Kadınlar Ira Levin Stepford Kadınları Hermann Broch Vergilius’un Ölümü John Fowles Büyücü Evelyn Waugh Flaş Haber! Ingmar Bergman Büyülü Fener Fernando Savater
2025 okuma hedefi
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
2025 Okuma Planım
2025 yılında okumayı planladığım kitaplardan bahsettiğim bir video ile karşınızdayım. Videoyu izler, beğenir ve abone olursanız çok mutlu edersiniz. youtu.be/rM279fVss_w?si=...
2025 okuma hedefi
Cümleten Hayırlı Okumalar Olsun...
Maalesef, bir önceki yıla göre okuduğum kitap ve sayfa sayısında ciddi bir düşüş olmuş. Ne diyelim, hayat şartları. Ama yine de hayatımın bu döneminde kitaplarla irtibatı kopartmadığım için mutluyum. Şu anda okuduğum hacimli bir kitap olmasından dolayı sene bitmeden araya başka bir kitap daha sıkıştıramayacağım. Bu doğrultuda 2024 yılının geriye dönük bir değerlendirmesini kısaca yapmak istiyorum: Bu sene için yaptığım planlamalarımda elimde bulunan ve okumadığım kitapları okumak vardı ki kısmen de olsa bunu gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Ancak yine planlamaların dahilinde bulunan "geriye dönük okumaları" gerçekleştirememek çok canımı sıktı ve nasipse 2025 ile birlikte bu hedefi tekrar gündemime alacağım. Sene boyunca "roman ve hikâye" kategorileri dışına çıkıp siyasi, felsefi, dini vb. türlerden okumalar yapmakta çok da başarılı olamadım açıkçası. İnşallah bu da seneye kaldı. Bu yıl ilk defa tanıştığım yazarlar arasında Altay Cem Meriç, Vedat Türkali, Mithat Cemal Kuntay, Nurullah Ataç gibi isimler bulunuyor. Memnun oldum. Özellikle; Meyhanede Hanımlar, Dorian Gray'in Portresi, Tepedelenli Ali Paşa bu dönemin beğendiğim kitapları oldu. Biraz da 2025 yılının okuma planlamasına kısaca değinip bitirmek istiyorum. 2025 yılı okumalarına da bir önceki sene olduğu gibi temin ettiğim kitaplardan başlayacağım. Zira geçen seneden farklı olarak temin ettiğim ve elimde okunmayı bekleyen çokça kitap mevcut. Senenin devamında ise yukarıda bahsettiğim "tekrar okumalarını" yapmak niyetindeyim. Özellikle senenin ilk çeyreğine Ramazan ayının denk gelmesi üzerine dini alanda okumalarımı sıklaştıracak, takriben tarihi ve edebi eserlerle yoğunlaşacağım. Bu sene diğerlerinden farklı olarak daha derli toplu bir okuma yılı (bir nebze de olsa) beni bekliyor olacak. Tahminlerim ve temennim
2025 okuma hedefi

AB

@Tremors
·
Herkese şimdiden sağlıklı, huzurlu okumalar diliyorum.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, benim açımdan 2023 yılı da (okuma serüvenim açısından) tıpkı bir önceki yıl gibi vasat geçti. Geriye dönüp baktığımda hemen hemen aynı miktarda kitap okumuşum. Belki sene bitmeden araya birkaç kitap daha sıkıştırabilirim. Kısmet... Eldeki imkânlar nispetinde, “hiç okumamaktansa” buna da şükredip bir okuma dönemini daha artık geride bıraktım sayılabilir. Gelelim 2023 yılının ufak bir değerlendirmesine ve 2024 yılının okuma planlamasının yapılmasına. 2023 yılında, dini alanda okumayı arttırıp edebi türde ki eserleri biraz daha geri plana atmak niyetindeydim ve seneye böyle bir başlangıç da yapmıştım. Bu bağlamda 2023’ün bitirdiğim ilk kitabı merhum Dilaver Cebeci beyin Kur’an’dan Gerçekler isimli çalışması oldu. Sonrasında zekât, ahlaki erdemler, İslam hukukunda temel hak ve hürriyetler gibi çeşitli konularda dini eserler okudum. Yine bu alanda Emre Dorman, Seyyid Kutup, Ali Şeriati, Aytunç Altındal gibi isimlerle ilk kez tanışmış oldum. Esasen bu senenin en önemli okumaları, yarım bıraktığım birçok kitabı geriye dönüp tekrar okumamdı. Bu benim için çok mühimdi. Bu kapsamda okumasını yarım bıraktığım Cahit Zarifoğlu, Ahmet Hamdi Tanpınar, Franz Kafka, Cemil Meriç, Fethi Gemuhluoğlu, Ömer Lütfi Mete gibi kıymetli yazarların eserlerini tamamlama fırsatını buldum. Sene içinde yeni tanıştığım yabancı yazarlar arasında; F.Scott Fitzgerald, Jane Austen, Andrew Carnegie, Martin Luther, Niccolo Machiavelli bulunuyor. Bu isimlerle, okuma niteliğimi bir kerte de olsa arttırdığımı düşünüyorum. Ve günahıyla-sevabıyla 2023 okuma yılını geride bırakmış olduğumuzu düşünerek, 2024 yılının planlamasına kısaca değinmek istiyorum. Nasip olursa, 2024 yılının başında, önceden temin ettiğim kitapları okuyarak başlayacağım. Bu kitaplar ağırlıklı olarak
🩶MART🩶 1️⃣ Cerrah 😰 🖤ŞUBAT🖤 1️⃣ Şekil Yapma! 💇🏻‍♂️ 2️⃣ Adamın Dibi 🤑 3️⃣ Katre-i Matem 💜 4️⃣ Üstad'ın Gençliğe Hitabesi'ne Dair 🖋️☝🏼 🤍OCAK🤍 1️⃣ Elon Musk 🙄
2025 okuma hedefi

incognito

@lostInPages_
·
Ya Allah Bismillah
2025 OKUMA HEDEFİ
18/50 kitap - %36 tamamlandı
18 kitap okudu
50 kitap
7bin sayfa
2 inceleme
177 alıntı