Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
400 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Veri Nasıl Oluştu
Kitap verinin nasıl oluştuğunu ve geliştiğini inceliyor. Yazar , insanlık tarihinde verinin evrimini detaylı bir şekilde ele alıyor. İlk veri depolama yöntemlerinden modern bilgi teknolojilerine kadar olan süreci incelerken, yazılımın ve donanımın rolünü vurguluyor. Bilgi çağının gelişimiyle birlikte veri toplamanın, depolamanın ve analiz etmenin öneminin arttığını belirtiyor. Kitap, veriye olan ihtiyacın, insanlığın bilgiye olan açlığı ve teknolojik gelişmelerin bir sonucu olarak ortaya çıktığını açıklıyor. Yazar , verinin sadece teknolojik bir araç olmaktan öte, güçlü bir bilgi kaynağı ve stratejik bir varlık haline geldiğini vurguluyor. Ayrıca, verinin nasıl organize edildiği ve yorumlandığının, modern dünyanın temelini oluşturduğunu belirtiyor. Kitap, okuyuculara veri kavramının derinliklerine inme ve insanlığın bilgiyle olan ilişkisini anlama fırsatı sunuyor.
Veri Nasıl Oluştu?
Veri Nasıl Oluştu?Matthew L. Jones · Serenad · 20241 okunma
"Veri, sadece sayılar ve karakterlerden oluşan soğuk bir varlık değildir. İyi anlaşıldığında, veri hikayeler anlatır, soruları yanıtlar ve insanların dünyayı daha iyi anlamasına yardımcı olur."
Reklam
"Bilgi çağında, veri işlenerek değer haline gelir. Doğru veri, doğru zamanda doğru kişiye sunulduğunda büyük bir güç haline gelir."
Zor
Bu fenomen o kadar iyi belgelerinmiştir ki adı bile vardır: Moravec paradoksu. Hans Moravec bilgisayarlarla zor, zekice şeyler yapmanın “kolay” şeyler yapmaktan daha kolay olduğunu fark edenlerden biridir. Bir bilgisayara Satrançta bir ustayı yendirmek, bir köpek fotosu ile bir kedi fotosu arasındaki farkları söyletmekten daha kolaydır.
Yeni bilgi'sel! Boole Cebri
George Boole, ikili Aristoteles mantığını matematiksel bir düzleme yerleştirdi ve bilgisayar mimarisinin temelinde yatan, sadece 1 ve 0'dan oluşan Boole cebrini kurdu. youtu.be/Gfj_OOq5VUA
66 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Bilgisayarın Çalışma Mantığını Eğlenerek Öğrenmek
Teknolojiye meraklı olan Efe, Selim ve Selin adında üç çocuğun baş karakter olduğu bu kitap, bilgisayarın çalışma mantığını öyküleştirerek anlatıyor. Elektrik akımı, ikili mantık (1'ler ve 0'lar), program kodları, antivirüsler, transistörler, manyetik disk, RAM ve harddisk hakkındaki bilgileri, kısacası bilgisayarlar hakkındaki temel bilgileri bir öykü içerisinde, çocukların seveceği bir dille anlatmış. 65 sayfalık ve görsellerle desteklenen bu kitabı bir çırpıda okumak mümkün. Özellikle bilgisayarlara ilgi duyan çocuklar çok sevecektir.
Bilgisayarın Merkezine Yolculuk
Bilgisayarın Merkezine YolculukMahmut Bora Karakuş · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20211 okunma
Reklam
1936'da çığır açan ilk bilimsel makalesi "On Computable Numbers"ı (Hesaplanabilir Sayılar Üzerine) yayımladı. Bu makalede, tüm mantıksal hesaplamaları sıradan ondalık sayı sistemi yerine sadece 1 ve 0'dan oluşan ikili sayıları kullanarak yapabilen bir makinenin prensiplerini tanımlıyordu. O zamanlar neredeyse görmezden gelinen bu makale, günümüzde bilgisayar biliminin temelini oluşturan bazı teorileri içeriyor.
Sayfa 82 - Alan Turing ve Bilgisayar Bilimi
İnsan
Bilgisayarlar inanılmaz derecede hızlı kusursuz ve aptaldır insanlarda bir o kadar yavaş kusurlu ve başarılıdır ikisi birlikte hayal bile edemeyeceğimiz bir güce sahip olurlar…
kuantum bilgisayar
Geleceğin en çok ümit vaat eden teknolojileri arasında kuantum bilgisayarlar en üst sırada bulunuyor. Şu an için, mucizevi cihazlar gibi görünüyorlar. Silikon tabanlı mikroçipler kullanan geleneksel bilgisayarların kapasitesinin sınırına geldiğinde, yeni uygulamalar için gerekli bilgi işlem gücünü sırtlayamadıklarında, bu yükü kuantum bilgisayarların devralacağı düşünülüyor. Günümüzde bazı hesaplamalar ve uygulamalar artık o kadar karmaşık hale geldi ki, süper bilgisayarları bile zorluyor. Hesaplamaları bitirmeleri hem çok uzun sürüyor hem de inanılmaz yüksek miktarlarda enerji harcıyorlar. İklim felaketinin yaklaşmasına katkıda bulundukları da gözden kaçmayan bir gerçek.
"Bizler küçük bilgisayarlar gibiyiz; çevreden geribildirim alır, onu hafızamızda depolar, aldığımız diğer geribildirimlerle birleştirir; becerilerimiz, yeteneklerimiz ve eksikliklerimizle ilgili tutarlı bir düşünce geliştiririz. Bu verileri öğretmenlerimizden, koçlarımızdan ve akranlarımızdan alırız. Ancak en güçlü etkiye sahip en önemli veriler ebeveynlerimizden gelir. Bu süreç doğru bir şekilde ilerlediğinde, özsaygının temeli olan dengeli ve gerçekçi bir öz-değerlendirme ile sonuçlanır."
Reklam
"Evet, bilgisayarlar hiç vazgeçmez. Hiç hüsrana uğramadan trilyonlarca kez başarısız olabilirim. Bir problemi milyarıncı kez çözmeye çalışırken de ilk seferki enerjimi kullanırım. İnsanlar bunu yapamaz."
Sayfa 433 - Altın Kitaplar - WinstonKitabı okudu
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.