Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Önemli
Singer'in ifade ettiği gibi, "Hayırseverliğin, şahsi güç ve statü kazanımları için nasıl kullanıldığı ve bağış verenlerin bağış alanları nasıl manipüle ettikleri ve bunun karşılığında kendilerinin nasıl manipüle edildikleri"ni de araştırmak gerekiyor."
Sayfa 103Kitabı okudu
Hayır alacak durumu ortadan kaldır!
Hayırseverlik, sosyalin eşitsiz bir biçimde kuruluşunu, statü farklarının ifade edilerek inşasını ve güç farklarının kurumsallaştırılmasını sağlamaktadır.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
Pastoral İktidar
Cömertliğini tebaasına sergileyen imparator-kral, temel bağışçı ve hediye verici olarak Foucault'nun belirttigi gibi, tebaasını koruyup kollayan bir tür çoban imgesinde cisimleşen bir tür pastoral iktidarı da sergiler. Pastoral iktidar, korur, kollar, ihsan eder, affeder ve cezalandırır. Bağış ve cömertlik pastoralliğin her zaman için en önemli aracı olmuştur.
Devletin bir özü yoktur. Devlet bir evrensel değildir. Devlet bizatihi bir iktidar kaynağı değildir.
Sayfa 65
Foucault beden fikrine yepyeni iki kavram kazandırmıştır: "biyo-iktidar" ve "damgalanmış beden". "Beden, (dille kaydedilen, fikirlerle çözülen) olayların damgaladığı bir yüzeydir. (Özsel bir bütünlük yanılsamasını benimseyen) benlik, bedende çözülür. Beden, sürekli ufalanan bir kütledir.
352 syf.
1/10 puan verdi
·
34 günde okudu
Ölüm kalım savaşı
Kitabı bitirmem biraz uzun sürdü. Kitabın 10 sayfa kaynakçası var. Foucault, Agamben, Hardt, Negri,Thomas Lemke, Slavoj zizek, Deleuze gibi yazarları daha önceden okumuş olmak gerekiyor. Ben de daha önce okuduğum için zorlanmadım. Kitabı
Biyopolitika
Biyopolitika
bununla giriş yaptım ayrıca bununla da
Biyopolitikanın Doğuşu
Biyopolitikanın Doğuşu
devam ediyorum. Foucault'un biyopolitikayla ilgili üçlemesi var.Onları okursanız bir de Agamben'in
Kutsal İnsan
Kutsal İnsan
Çıplaklıklar
Çıplaklıklar
kitapları da geçiyor. Öyle böyle derken boş kafayla hiç başlamayın bu kitaba. İyi okumalar.
Biyopolitika: İktidar ve Direniş
Biyopolitika: İktidar ve DirenişUtku Özmakas · İletişim Yayıncılık · 201826 okunma
Reklam
Ulus Baker
"Çağımızda her şey, özellikle 'siyasal eylem'in aldığı biçimler, bizi kurumların değil hareketlerin, kimliklerin değil sapmaların, makro olguların değil mikro olguların önem kazandığı bir düşünce çerçevesi oluşturmaya zorlamakta"
Sayfa 334Kitabı okudu
Hardt ve Negri
"Maddi olmayan emek" kavramı, hizmet üretimi, kültürel ürün, bilgi ve bilişim gibi maddi olmayan çıktıları ifade eder.
Sayfa 330Kitabı okudu
Beni yalnızca ben savunurum
Geçmişin tüm sistemlerinin tersine, ne piyasaya ne de bir dine itaat ediyoruz. İfratlı, tefritli ideolojilere ihtiyacımız yok.Sistemimizi meşrulaştırmak için halkın egemenliğine bel bağlamış bağnaz inanca da ihtiyacımız yok.
Sayfa 313Kitabı okudu
44 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.